..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Paul'un Peter hakkýnda söyledikleri, Peter'den çok Paul'u tanýmamýzý saðlar -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Þevket Baþýbüyük




31 Aralýk 2008
Saðýr Kaplumbaða  
Þevket Baþýbüyük
Ne olursa olsun bildiðin, baþarýlý olacaðýna inandýðýn yolda , iþte kim ne derse desin asla vazgeçme, týpký saðýr kaplumbaða gibi davran...


:DFAB:

SAÐIR KAPLUMBAÐA

Bu günkü yazýmý büyük bir moral bozukluðu ile oturup yazýyorum. Keþke bu haleti ruhiye ile oturmasaydým yazýya. Ama siz yine boþ veriniz!. Her zaman olduðu gibi yine aldýrmayýnýz beni. Hem bu güne kadar ne zaman kale alýndýk ki?..

Bu düþüncelerle yazýya oturmuþtum ki; telefonum çaldý..Telefonda, kadrini bildiðim bir kadim arkadaþ… Ýçinde bulunduðum moral bozukluðumdan bahsediyorum… Ama o katýlmýyor benim düþündüklerime, her zaman olduðu yine pozitif gözlükle bakýyor hayata. Bana nasihat çekiyor:

“Siz olumsuz eleþtirilere karþý çabuk yýkýlýyorsunuz… Sen hiç saðýr kaplumbaða hikâyesini dinlemedin mi?”

Nasýl bir hikâye bu, diyorum. Baþlýyor anlatmaya..

Telefondaki zarif sesi pürdikkat dinliyorum…

“…Tarihin bir yerinde, canlý varlýklara kazanma hýrsý aþýlandýðý bir vakitte, kaplumbaðalar arasýnda bir yarýþ tertiplenmiþ. Hedef, çok yüksek bir kulenin tepesine çýkmakmýþ. Vakti gelince, bir sürü kaplumbaða arkadaþlarýný seyretmek için yarýþ yapýlacak bölgeye toplanmýþlar. Ve yarýþ baþlamýþ. Seyircilerden hiçbiri arkadaþlarýnýn kulenin tepesine çýkabileceðine inanmýyormuþ. Kimileri bu inançlarýný yüksek sesle dile getirmekten kaçýnmýyorlarmýþ. Öyle ki, yarýþmacýlarýn bazýlarý ‘… Zavallýlar! Hiçbir zaman baþaramayacaklar!’ seslerini dahi iþitiyorlarmýþ. Yarýþmaya katýlan kaplumbaðalar kulenin tepesine ulaþamayýnca teker teker yarýþý býrakmaya baþlamýþlar. Ýçlerinden sadece bir tanesi inatla ve yýlmaz gayretle kuleye týrmanmaya çalýþýyormuþ. Seyircilerin sesleri yükselmeye baþlamýþ: ‘…Zavallýlar! Hiçbir zaman baþaramayacaklar!’ Sonunda, bir tanesi hariç, diðer kaplumbaðalarýn tümü ümitlerini, gayretlerini yetirmiþ ve yarýþý terk etmiþler. Ama yarýþta yapayalnýz kalan son kaplumbaða, büyük bir gayret ile mücadele ederek, kulenin tepesine çýkmayý baþarmýþ. Diðer yarýþmacýlar ve seyirciler, hayret içinde bu iþi nasýl baþardýn diye, o anda farkýna farmýþlar ki… Kuleye çýkan kaplumbaða saðýrmýþ! Saðýr kaplumbaðanýn çýkýlmaz sanýlan doruða týrmanmayý baþarmasý ile kaplumbaðalar dere tepe demeden yeryüzüne yayýlmanýn, sabýr ve karanlýklarla yol almanýn ne demek olduðunu öðrenmiþ ve bunlarý gerçekleþtirmeye cesaret bulmuþlar…”

“Rüyalarýnýzý gerçekleþtiremeyeceðini söyleyenlere karþý saðýr olmak, size seslenenlere saygýsýzlýk deðildir; düþünüze karþý saygýnýzý korumanýz demektir.” diyor, sevgili dostum.

Önemli olan rüyalarýnýz, düþleriniz var mý? Ulaþmak istediðiniz bir hedefiniz var mý? Hedefiniz üzerine düþler kurabiliyor musunuz?

Ýnanýn / adanýn / baþarýrsýnýz…

ÞEVKET BAÞIBÜYÜK



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Karpuz Kabuðu"
Siz Siz Olun…

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir "Þiþirme Duasý" Hikâyesi
Kýnýfýr Bed Renk Olursa…
"Þiþirme Duasý"
Kitap Okumak Eðlenceli Bir Eylem…
Tarihe Yoculuk
Dicle Kýyýsýnda Bir Maðara Kent
Tasalanma Ey Reis!..
Piyerloti
Akabe
Baþbakanýn Malatya Mitingi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Cennet Gülleri [Þiir]
Tüm Türkiye Üþüdü Koca Reis [Þiir]
Tüm Türkiye Üþüdü Koca Reis [Þiir]
Çocukluðum [Þiir]
Duvardaki Saat [Þiir]
Olma Geveze [Þiir]
Özgürlük [Þiir]
[Þiir]
Bizim Kadir de Ehliyeli Olunca… [Öykü]
Vay Sözüm Vay… [Öykü]


Þevket Baþýbüyük kimdir?

Edebiyatýn karýn doyurmadýðýný bile bile aç kalma pahasýna yazmaktan imtina etmeyen, hayal gücünden çok izlenim ve gözlemlerini yazmaktan büyük keyif alan, yazarken adeta orgazým olan sýradýþý bir yazar

Etkilendiði Yazarlar:
Roman, Hikaye, Þiir, Biyografi, Gezi


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þevket Baþýbüyük, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.