..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilge kiþi her þeye þaþan kiþidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Didem Duruöz




4 Ocak 2010
Gündüz Düþlerim 2  
Korku bir kuyudur her düþüþte kanatýr yaraný

Didem Duruöz


Denememi okumadan önce, Ozan Yeþiltepe'nin yayýnladýðý Korku Kuyusu adlý öyküyü okumanýzý öneririm. Öyküyü okuduktan sonra, aþaðýdaki yazým oluþtuðu için. Ayrýca Ozan Bey'e yazýmýn baþlýðýný kullanmama izin verdiði için teþekkür ederim. Beynim zonkluyor, ellerim titriyor, desteksiz geçen bir günün ardýndan tek isteðim ona kavuþmak. Hiçbirþey umrumda deðil, þu an kapýyý çarpýp gidebilirim. Kapýnýn önünde, ardýnda, içinde dýþýnda ne varsa bir kibrit çakýp hepsini kül edebilirim.


:BFGE:

Beynim zonkluyor, ellerim titriyor, desteksiz geçen bir günün ardýndan tek isteðim ona kavuþmak. Hiçbirþey umrumda deðil, þu an kapýyý çarpýp gidebilirim. Kapýnýn önünde, ardýnda, içinde dýþýnda ne varsa bir kibrit çakýp hepsini kül edebilirim. Kitlenip kalmýþ durumda gövdem yataðýn içinde, yastýðý diþleyerek avunuyor diþlerim, parçalanan yastýðýn içinden taþan kýrpýklar yapýþýnca dilime, midemden bir öðürtü yükseliyor, içim dýþýna çýkana kadar kusuyorum. Halsiz, bitkin yataða seriliyorum. Hiç bir çare gelmiyor aklýma, ondan nefret ediyorum, yapýþýk ikizimmiþ gibi bir türlü ondan kurtulamýyorum.

Borç isteyecek kimse kalmadý, herkesin kapýlarý artýk bana kapalý. Ne onlarýn gidiþi umrumda, ne de yenilerinin gelmeyiþi. Arasýra benzerlerimle karþýlaþýyorum, malýmýz yetiyorsa geçiniyoruz kardeþçe, hatta birbirimize içimizi döktüðümüz anlar bile oluyor nerdeyse. Kendimden sakladýðým sýrlarýmý onlarda bilemez elbet, nefret edilmek bile umrumda olmasa da acýmalarýný, yüzlerindeki o iðrenç ifadeyi görmeye katlanamam.

Elimdeki kesik, dün kýrdýðým aynanýn hatýrasý. Kapýlardan birini da kapatan da o oldu zaten bana. Aðabeyimin evindeydim, salonda otururken sorun yoktu, sonra tuvalete gittim, aðabeyim suçluydu, biliyordu aynalara olan nefretimi iþe yaramaz doktorun önerisiyle her zaman üzerine koyduðu siyah örtüyü kaldýrmýþtý yerinden. Ne yapmamý bekliyorlar ki benden, dayanamýyorum gördüklerime, elime ilk geçen þeyi fýrlattým camýn üzerine, ufak þiþe yetmedi, sadece oluþan bir iki çatlak, beni benden gizlemeye yetmedi, anýnda diðer þiþelere saldýrdým, herbirini fýrlattým, paramparça olana kadar ayna durmadým. Önceden kilitlediðim için kapýyý açýp içeri dalamadýlar, omuz vurup yýktýðýnda kapýyý aðabeyim, her yere saçýlan cam parçalarýndan yüzümde, ellerimde oluþan çiziklerle karþýlaþtý, önce sessizce durdu karþýmda, arkasýndan eþinin çýðlýklarýný duydum birden “ du” dedi sustu. Bir, artýk olmayan aynaya, bir etrafa, bir bana baktý. Gözünden iki damla yaþ aktý, aðzýndan bir cümle çýktý: “Çýk evimden dýþarý.”

Süklüm püklüm, ayaklarýmý sürüyerek önce tuvaletten sonra evden çýktým. Evden, karý kocanýn birbirini bastýran anlaþýlmaz sesleri yükseliyordu. Dinlemedim onlarý, basýp gittim, uzaktaki boþ arsaya. Geceki kriz geçmiþ, aynayý kýrmak da sakinleþmeme yardýmcý olmuþtu. Boþ arsada, aðaçlar vardý, ilk gördüðüme dayadým sýrtýmý, rahat edemedim bir türlü uzandým topraðýn üzerine güneþ gözlerimi aldý, sanki biri beni sorguluyordu, kapattým gözlerimi geçmedi, ben de sýrtýmý döndüm, aðacý siper ettim güneþle yüzümün arasýna, bir sorgudan daha kaçmýþtým.
         

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Sorunlardan bitse ne olur ki
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
19 Nisan 2010
Sorgudan kaçýþ bir daha sorgulanmayacaðýmýzýn garantisi mi?Kaçmak kolayýmýza gelen ilk yol,ama sonrasý için yaratacaðý sorunlarý göðüsleyebilecek miyiz?...Yazýlarýnýzý yavaþ yavaþ okuyorum,bitecekleri korkusuyla.Diðerlerini de bir baþka güne býrakýyorum.Saygýlarýmla...Yazarýn Yanýtý: Sorunlar bittiðinde; hayatta bitmiþ olacak sanýrým.Iþýðýn karanlýkla var oluþu gibi, çözümlerde sorunlarla var oluyorlar bir bakýma.Sorunlarda, sorgularda aslýnda hiç bitmiyor içimizde. Sadece, onlarýn sesini duyup duymamayý seçmemiz, sorgudan kaçtýðýmýz yanýlgýsýný duyuruyor içimizde.Bu karakter belkide, için için kendini sorguladýðý için, bakamýyordur aynalara ve konuþamýyordur içinden geldiði gibi dostlarýyla.Ancak sorgunun da bir amacý, hedefi olmalý, sonuç öncelikli olmasa bile sürecin anlamý göz önüne alýnmalý.Kiþinin kendisi ile gerçek anlamda yüzleþmesi, bir anlamda Hýrýstiyanlarýn vaftiz töreni gibi, arýnmanýn da simgesi, altýnda ezildiði onlarca yükü, sýrtýndan atma mücadelesi.Deðerli ve anlamlý yorumlarýnýz yazma þevkimi güçlendiriyor.Ýyi ki varsýnýz Ömer Faruk Bey.Sevgi ve Saygýlarýmla.Didem

:: hayat böyle anlatýlýr..
Gönderen: kemal düz / , Türkiye
5 Ocak 2010
hayatý anlatmak zor iþ...siz güzel anlatýyorsunuz. kaleminiz güçlü, zihniniz açýk..yolunuz açýk olsun... Kemal Bey,izedebiyat ta okuduðum tüm yazarlarýn, kendimi ifade etmemi kolaylaþtýrdýðýný düþünüyorum,umudumu çoðaltmama destek olduðunuz için size ayrýca teþekkür ederim. Yorumunuzla beni onurlandýrdýnýz, çok teþekkür ederim.Sevgi ve Saygýlarýmla Didem




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Duru Sohbetler 2
Korkularýn; Engellerindir Yaþam Sevinçlerinin!
Sarmaþýk Sakal Yansýmalarý
Sekiz Saniye Yansýmalarým B
Kendimi Kaybettim, Hükümsüzdür!
Öylesine
8 Saniye Yansýmalarým A
Hataya ve Hayata Dair
Ölen Hangisi?
Siz=ben

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cem Mumcu - Kendine Bakma Kitabý
Duru Sohbetler 1
Anlamlandýrma Arayýþý
Hayal Kafesi
Bir Aldanýþýn Ardýndan
Gözlem Yansýmalarým2
Kýsalara Selam
Gündüz Düþleri 1
Gözlem Yansýmalarý
Ýyi ki Var Can Dostlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýrýlmak [Þiir]
Yaþam yakýnda yakala [Þiir]
Haykýrmak Ýstiyorum [Þiir]
Sanatla Soluklanmak [Þiir]
Anne Çocuk Eðitim Vakfý - Anne Destek Semineri [Öykü]
Gelen Gülüþ [Öykü]


Didem Duruöz kimdir?

Kendini arayan, dünyayý ,hayatý anlamlandýrmaya ve onun içinde etkin olarak var olmaya çalýþan, suskunlar ordusundan ayrýlmaya çabalayan biriyim. Yazýlarýmda bazen; aklýmdan, yüreðimden, içimden geçenleri, bazende farklý kiþilikleri deneyimleme örneklerimi görebilirsiniz.

Etkilendiði Yazarlar:
Doðan Cüceloðlu, Jülide Sevim, Üstün Dökmen, Louise Hay,Allice Miller,Leyla Navaro,Emre Kongar,Kemal Sayar, Milan Kundera, Engin Geçtan,Türkay Demir, Gabriel Garcia Marquez, J.R.R.Tolkien,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Didem Duruöz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.