..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanat doðaya eklenmiþ insandýr. -Bacon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Hulki Can Duru




26 Mayýs 2010
Tarihin Çarklarýný Geriye Çevirmek  
Hulki Can Duru
Karþý devrimciler, gericiler, þeriatçýlar, dinciler kendiliðinden yok olmaz. Ne ülkemizdeki gericiler, ne küresel egemenler, ne de ABD'nin Irak ve Afganistan'daki iþgal güçleri tarih sahnesinden, demokratik yollardan, ya da seçimle, veya BM kararlarýyla, veya kendi istekleriyle çekilmeyecekler, yenilgiyi kabul etmeyecekler, son mevziye kadar direnecekler, savaþacaklardýr. Seçim olsa bile hile yapýlmasý yüksek bir olasýlýktýr..


:AHDB:
Tarihin çarklarý geriye dönebilir mi? Evet dönebilir: iþte Ýran, iþte Türkiye'nin içinde bulunduðu durum. Ýþte “Yeni Dünya Düzeni” denen kandýrmaca.

Türkiye'de 1938den sonra “devrim” süreci bitmiþ, “karþý-devrim” süreci baþlamýþtýr. Þimdilerde bu karþý-devrimi allayýp pullayýp “postmodernlik” olarak millete yutturuyorlar. Millet ve aydýnlar da bunu yutuyor.

Yönetimde “küresel misyon ve vizyon” üstlenmiþ, ABD ile “eþbaþkanlýk” bileþkesinde olan ve “baþkanlýk” sistemine geçmeyi hayal eden bir zihniyet vardýr. Bu zihniyet halkýn gözünde saygýnlýðýný yitirmeye, oy kaybetmeye baþlarsa seçime gider mi? Gitmez. Neden? Çünkü o zaman hem küresel misyon ve vizyon yatar, hem de bu o partinin intiharý olur.

E o zaman ne olur? Çok basit: Seçimlerin ertelenmesi veya iptal edilmesi için gereken her türlü plan devreye sokulur. A planý uygulanýr, o tutmazsa B planý, olmadý C planý, ta ki tutana kadar! Tarih bunun örnekleriyle doludur.

Ve bu þekilde iktidar el deðiþtirmeden sürdürülür... Çünkü zaten iktidardaki partinin hakký, halký ve hukuku umursamaz söylem ve eylemlerine baktýðýmýzda bunlarýn iktidardan asla gitmeyecekmiþ gibi davrandýklarýný görmüyor muyuz? Çünkü, iktidardan seçimle giderlerse bir daha asla yeniden yönetime gelemeyeceklerini biliyorlar. Bu onlar için bir yokoluþ olacak. Bunu kim kabul edebilir?

Eðer bunlarýn demokratik yoldan “kuzu kuzu” gideceðini zannediyorsanýz yanýlýyorsunuz. Bu kadar yýkým, kadrolaþma, tarikatlaþma o zaman boþa mý gidecek? Muhalefetin vurguladýðý gibi siyasal yollardan elde ettikleri haksýz kazançlarý, emekten çaldýklarýný, gemicikleri, havuzlu villalarý geri vereceklerini mi sanýyorsunuz? Yüce Divan'da yargýlanacaklarýný mý umuyorsunuz? Karþýmýzdaki karanlýk güç ve arkasýndakiler sandýðýmýzdan çok daha tehlikelidir. Gülünecek ve dalga geçecek zaman deðildir. Muhalefet ve vatansever güçler birleþmelidir.

FORS MAJÖR OLASILIKLAR
Bir ülkede seçimlerin ertelenmesi veya iptal edilmesi için gerekli Fors Majör durumlar nelerdir? Olasýlýklarý sayalým:

1.Ülkenin savaþa girmesi
2.Siyasal suikastlar
3.Ülke çapýnda büyük ekonomik kriz
4.Ülke çapýnda terörün týrmanýþa geçmesi
5.Ülke çapýnda salgýn hastalýklar
6.Askeri darbe
7.Dinci darbe
8.Doðal Afetler

Bunlarýn ayrýntýlarýna girmeye gerek görmüyorum, çünkü bu ülkede nelerin olup bittiðini açýkça görmekteyiz. Her an, her þey olabilir.

Karþý devrimciler, gericiler, þeriatçýlar, dinciler kendiliðinden yok olmaz. Ne ülkemizdeki gericiler, ne küresel egemenler, ne ABD'nin Irak ve Afganistan'daki iþgal güçleri tarih sahnesinden, demokratik yollardan, ya da seçimle, veya BM kararlarýyla, veya kendi istekleriyle çekilmeyecekler, yenilgiyi demokratik yoldan kabul etmeyecekler, son mevziye kadar direnecekler, savaþacaklardýr. Seçim olsa bile hile yapýlmasý yüksek bir olasýlýktýr.. Bunlar iktidarda iken seçime gitmek pek akýllýca görünmüyor. Tüm partilerin katýlacaðý bir seçim hükümeti kurulmalýdýr.

Tüm ülkede cumhuriyetin yeniden yapýlandýrýldýðýný, barýþ ve düzen saðlandýðýný varsaysak bile bunlar her türlü geriye dönüþ için çabalamaya devam edeceklerdir. Bu kaçýnýlmazdýr. Çünkü nasýl cumhuriyet ve laiklik karþýtý eylemlerin odaðý haline geldilerse, ayný þekilde, dün olduðu gibi, yarýn da cumhuriyet ve laiklik karþýtý eylemlerini sürdüreceklerdir.

Emekçi halkýn çýkarlarýný korumak için dolandýrýcýlar, rüþvet yiyenler, kalpazanlar, teröristler, vatan hainleri, çeteler, kamu düzenini bozan, aksatan resmi görevlilerin hoþgörülmemesi, cezasýz býrakýlmamasý gerekmektedir. En büyük yanýlgý hoþgörüsü olmayan inanç ve öðretileri hoþgörmektir. Hoþgörüsü olmayan hoþgörülemez.

YIKILMAZ KALE
Gerçekten yýkýlmaz olan kale nedir? Kuþkusuz, ulustur, vatan sevgisidir, yurt sevgisidir, Türklük bilincidir, halkýn yüzyýllardýr süregelen gizli gücüdür.

Din deðildir. Din insanlarý böler. Din bizi bu dünyadan uzaklaþtýrýr, rehavete, tevekküle, arabesk bir hayal alemine sürükleyerek mücadele gücümüzü zaafa uðratýr. Din karþý devrimcilerin ve küresel egemenlerin elinde kitleleri uyuþturmak için kullandýðý bir sömürü aracý haline dönüþmüþtür. Din bu durumdan kurtarýlmalýdýr. Kurtarmak mümkün deðilse o zaman, günü geldiðinde, küresel egemenler ve yardakçýlarýyla birlikte o da kaçýnýlmaz olarak yok edilecektir. Marx “din halkýn afyonudur” derken bu gerçeðe dikkat çekmek istiyordu. Hiçbir ülke dine sarýlarak kurtulamaz.

Türkiye görünmez bir saldýrýya uðramýþ ve görünmez bir iþgal altýndadýr. Ülkenin bu durumda olmasýnýn nedeni gerici bir partinin iþ baþýnda olmasýdýr. Ýktidarýn bu kadar gözü kara olmasýnýn nedeni de halkýn cehaleti ve bilgisizliðidir. Halkýn bu kadar cahil ve bilgisiz olmasýnýn nedeni uygulanan ekonomi-politikalardýr. Halk bu kadar cahil ve bilgisiz olmasaydý postmodern gericilerin iktidara gelmesi de mümkün olamayacaktý. Dýþ güçlerin de ülkemize karþý küçümser ve tepeden bakmalarýnýn altýnda yatan budur.

Ama tüm dünya ve iþbirlikçiler þunu unutmasýn biz Türkler düþmanlara karþý kanýmýzýn son damlasýna kadar savaþmýþ, yitirdiðimiz topraklarý geri almýþ ve büyük bir utku kazanmýþ bir milletiz. Bunu Kurtuluþ Savaþýnda kendi ruhumuz ve gücümüzle yaptýk. Þeriatý ve hilafeti tasfiye ederek bunu yaptýk. Gerekirse yeniden yaparýz. Çünkü, “korku üzerine egemenlik kurulamaz."

 Bu ulus hiçbir zaman baðýmsýzlýktan yoksun yaþamamýþ, yaþayamaz ve yaþamayacaktýr.  Her ilerlemenin ve kurtuluþun anasý emekçi halkýn gücü ve devrimdir.

NOT: Bu yazýyý 15.3.2010 da yazmýþtým. Baþlýðý “Seçimler Yapýlmayacak” idi. Son geliþmeler üzerine yeniden yorumlayýp paylaþmak istedim.
 
 

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Aklýn yolu birdir
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
26 Mayýs 2010
Üstadým,aklýmdan geçenleri aynen ifade etmiþsiniz. Bunlar öyle bazýlarýnýn kabul ettiði gibi seçim kaybedip kuzu kuzu gitmezler. Demokrasi kendi söylemleriyle ifade edersek sadece bir araçtýr. Arzu ettikleri rejimi gerçekleþtirebilmek için adým adým ilerliyorlar. Dikkatimi çeken nokta bu güne kadar bir adým bile geri atmamýþ olmalarýdýr. Kararlýlar ve gitmemek için akla hayale gelemeyecek þeyler yapabilirler. Direnecekleri kesin. Çünkü normal yollarla giderlerse yapýlanlarýn hesabýný kolay kolay veremezler. Kesinlikle aptal deðiller, yaptýklarýnýn hepsi bilerek, bilinçli bir þekilde gerçekleþtirilmiþtir. . . Yazýnýzý için teþekkür ediyorum. Güzeldi. Ellerinize saðlýk. Saygýlarýmla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Ýlker Baþbuð'un 14 Nisan 2009 Tarihli Deðerlendirme Konuþmasýnýn Eleþtirisi (I)
Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Ýlker Baþbuð'un 14 Nisan 2009 Tarihli Deðerlendirme Konuþmasýnýn Eleþtirisi (Iý)
Koçan Devrimi (!) ve Postmodern Saksofon Demokrasisi
Cahil, Kara Cahil, Zýrcahil…
Ordo Ab Chaos Stratejisi
"The Economist" Dergisine Mektup
Israel Delenda Est?
2012 Nobel Barýþ Ödülü Avrupa Birliðine Verildi!
G… Kýlý ve Siber Teröristler!
Terörü Çözme Süreci mi Dediniz?

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Paganlýktan Gelme Bir Tapýnma Þekli: Namaz (2)
Mevlana'nýn Kimyasý
Cinsel Saldýrý Suçu ile Tecavüzden Yargýlananlarýn Hadým Edilmesi Yasa Tasarýsý
Paganlýktan Gelme Bir Tapýnma Þekli: Namaz
Köpekliðin Aþký ve Varoþ Kültürü
Çaðdaþ Gericilik: Postmodernizm
Mevlana ve Ýslam
Dinin Ahlaksýzlýðý, Yahut, Ahlaksýzlýðýn Dini
Ka, Kar ve Kars
Haksýzlýða Kesinlikle Karþýyým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Elsa'nýn Gözleri [Þiir]
Albatros [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan - II [Þiir]
Yeryüzü Rüzgarlarý [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan [Þiir]
Op. 11 Piyano Ezgileri, Arnold Schönberg [Þiir]
Malta Þahinlerine [Þiir]
Uçan Ayakkabý [Þiir]
Havanýn Ölümü [Þiir]
Her Ocak Hiddetle Tütüyor… [Þiir]


Hulki Can Duru kimdir?

Baþlýca yapýtlarý: Eski Kule Müziði (þiir) Geometrik Aydýnlýk (þiir) Havanýn Fen Noktasý (þiir) Tartaros Paradigmasý (eleþtiri) Teslis Sendromu (eleþtiri) Nano Kutsallýk (eleþtiri) Sevgili Kutlu Yaþam (öykü) Kuþku Bilinci ve Eleþtiri (eleþtiri)

Etkilendiði Yazarlar:
Montaigne, Descartes, Russell, Tolstoy, N. Hikmet, Dostoyevski, Nietzsche, Freud, Darwin, Marx, Engels, Lenin, Bakunin, Kropotkin, Voltaire, Diderot


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hulki Can Duru, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.