..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþama karþý sýmsýcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Hulki Can Duru




31 Mayýs 2010
Israel Delenda Est?  
Hulki Can Duru
Ýsrail bu politikalarýný sürdürmeye devam ederse, kendisini çok korkunç bir sonun beklediðini öngörmek için kahin olmaya gerek yoktur. Bu gidiþle dünyanýn bir çok ülkesinde Nazi bayraklarýnýn yeniden dalgalanmaya baþlayacaðýný, ve o günlerin fazla uzakta olmadýðýný söylemek de pek fazla bir abartý olmayacaktýr.


:BJBF:
“Yahudilerin toplumsal özgürlüðü, toplumun Yahudilik'ten özgür kýlýnmasýyla saðlanýr.” (Yahudi Sorunu Hakkýnda, Karl Marx, 1844 Deutsch-Französische Jahrbücher)


Roma imparatorluk olmadan önce henüz bir cumhuriyetken en büyük rakibi Akdeniz'deki liman kenti “Kartaca” idi. Romalý senatör Kato, Kartaca'nýn Roma için büyük bir tehdit olduðunu senatoya anlatabilmek için konuþmasýna her seferinde “Carthago delenda est” (Kartaca yok edilmelidir) söylemi ile baþlardý. Öyle ki artýk bu Kato için bir saplantý haline gelmiþ, senatoda alay konusu bile olmuþtu.

Fakat son gülen Kato oldu. Tarih Kato'nun haklý olduðunu ortaya çýkardý. Akdeniz'deki ekonomik ve kültürel rekabet diplomatik yollardan çözülemeyince Hannibal komutasýndaki Kartaca ordularý Roma'ya kadar ilerledi, bir çok katliamlar ve kýyýmlar yaþandý, Roma ordularý büyük bozguna uðradý.

118 yýl süren savaþlardan sonra (ÝÖ 264 - ÝÖ146) Roma güçlükle Kartaca'yý ele geçirdi, kent yakýlýp yýkýldý ve tarih sahnesinden silindi.

Günümüzün Kartacasý Ýsrail olabilir mi? Ýsrail Yahudi þeriatý ile yönetilen terörist bir devlettir. Anayasasý Tevrattýr. Demokrasi sadece bir araçtýr, bir tramvaydýr. Ýsrailli korsan yöneticiler çoktan o araçtan inmiþlerdir. 31 Mayýs 2010 günü Ýsrail'in Gazze yardým konvoyuna yaptýðý insanlýk dýþý saldýrý, katliam, cinayet, vahþet, barbarlýktýr. Bu saldýrýnýn ayrýntýlarýna girmeyeceðim. Ancak þunu söylemek istiyorum:

Herþeyin bir zamaný vardýr. Zaman itidal zamaný deðildir. Mustafa Kemal düþman güçlerine karþý ne itidal, ne hoþgörü, ne de diplomasi göstermiþtir. Savaþmýþtýr. Ýsrail'in en þiddetli þekilde, gerekirse zorla, gerekirse savaþla cezalandýrýlmasý gerekmektedir. Bu iþler van minit, tu minitle geçiþtirilemez.

Ancak, her kim Ýsrail ile savaþacak ise þu acý gerçeði iyi bilsin: Daha savaþ uçaklarý kalkmadan hava alanlarýnda yok edilecek, donanmalarý denize açýlmadan batýrýlacak, uçaksavarlar çalýþmayacak, füze kalkanlarý çökecek, ordusu harekete geçmeden felç olacaktýr. Ordusunun tüm haberleþme sistemi kitlenecek, birlikleri kýpýrdayamaz hale gelecektir. Tanklarýn paletleri un ufak olacak, zýrhlý birlikleri kurabiye gibi daðýlacaktýr. O ülkenin ne kadar þanlý bir tarihi olursa olsun, askerleri ne kadar kahraman olurlarsa olsunlar hiç bir þey fark etmeyecektir.

Çünkü eðer siz, tüm telekom, iletiþim ve haberleþme aðýnýzý yabancý þirketlere peþkeþ çekmiþseniz; çünkü eðer siz sözde NATO gücü diye Ýsrail'in bir numaralý destekçisine ülkenizde üsler vermiþseniz; çünkü eðer Muavenet destroyeriniz ortak askeri tatbikat sýrasýnda ABD füzesiyle yanlýþlýkla (!) vurulmuþsa; çünkü eðer siyasetçileriniz, iþ adamlarýnýz, asker ve bürokratlarýnýz ABD ve Ýsrail ile "al gülüm ver gülüm" çýkar iliþkisi içindeyse; çünkü eðer bir bahaneyle ordunuzun en gizli sýrlarýný kapsayan “Kozmik Oda”nýz deþifre edilmiþse; çünkü eðer ordunuzda Sabetayist ve Mason subay ve generaller varsa ve bunlar genel kurmay baþkanlýðý gibi çok kritik görevlere de rahatça gelebiliyor ve kimse bunu umursamýyorsa; çünkü eðer ABD sizin tüm istihbarat sisteminizi, kalp atýþlarýnýzý, cinsel mahremiyetinizi ve kaçamaklarýnýzý bile izleyebiliyorsa...

sizin savaþý kazanmanýz imkansýzdýr, olanaksýzdýr, mümkün deðildir, beyler, efendiler. En kahraman, en savaþkan, en güçlü ordu bile bu durumda baþarýlý olamaz. Üç beþ çapulcuyla baþ edemeyen bir ordu en son teknolojiyle donatýlmýþ bir orduyu yenebilir mi? Gazze yardým konvoyuna yapýlan saldýrýya eþzamanlý olarak, Ýskenderun Deniz Üs Komutanlýðý'na teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen baskýnla (6 asker þehit, 7 asker yaralý) verilmek istenen mesaj iþte budur.

Ýmdi ne diyelim? Ýsrail ile hangi devletin baþa çýkabileceðini bilemem ama Ýsrail bu politikalarýný sürdürmeye devam ederse, kendisini çok korkunç bir sonun beklediðini öngörmek için kahin olmaya gerek yoktur. Rüzgar eken fýrtýna biçer. Fýrtýna eken, kasýrga biçer. Kasýrga eken, sonsuz yokoluþu biçecektir.

Ýsrail'in Avrupa Birliði, Ortadoðu ve dünyanýn bir çok ülkesinde, hatta o çok güvendikleri Amerika Birleþik Devletlerinde bile Nazi bayraklarýnýn yeniden dalgalanmaya baþladýðýný görmesi yakýn bir gelecekte kaçýnýlmaz olacaktýr. Ve maalesef o zaman krematoryumlar sadece tek bir ülkede kurulmayacaktýr...


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: SN Ç. DOLMAYAN'A YANIT
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
7 Haziran 2010
Sn. Dolmayan ÝHH'YÝ bilemem ama AKP'nin amacýnýn bu olduðu ayan beyan ortada. Bu antisemitizmi azdýrýrken bir yandan da antitürkizm'i azdýracaktýr. Nazi Almanyasýnýn bir benzeri olan ýrkçý ve þovenist Ýsrail dünya barýþý için bir tehdittir. Ýslamcýlýk da dünya barýþý için bir tehdittir. ABD ve küresel egemenler de dünya barýþý için tehdittir. Bu durumda bir çýkýþ yolu görünmüyor. Dünya sistemi kitlenmeye, bir açmaza doðru sürükleniyor. Bu gidiþatýn sonu çok uzun sürecek bir savaþtýr. Kimin kazanacaðýný öngörmek mümkün deðildir. Ancak, kaybeden insanlýk olacaktýr. Ýsrail ile Türkiye'nin savaþa girmesinden en çok Türkiye zarar görecektir. Ve açýkça söylüyorum Pirinçlik ve Ýncirlik ABD üsleri kapatýlmadýkça, Telekomünikasyon ve iletiþim sistemi ulusal denetim altýnda olmadýkça, ordudaki Sabetayist ve Mason askeri personel ayýklanmadýkça Türkiye'nin bu savaþtan baskýn çýkmasý mümkün olamayacaktýr.

:: Gazze?
Gönderen: Çetin Dolmayan / , Türkiye
7 Haziran 2010
Gazze ablukasý galiba bitti, bütün mesele Ýsrail'i "yok etmek" oldu. ÝHH'nin de AKP'nin de amacý toplumda bu güdüyü kamçýlamak deðil miydi acaba? SN DOLMAYAN,ÝHH'YÝ bilemem ama AKP'nin amacýnýn bu olduðu ayan beyan ortada. Bu antisemitizmi azdýrýrken bir yandan da antitürkizm'i azdýracaktýr. Nazi Almanyasýnýn bir benzeri olan ýrkçý ve þovenist Ýsrail dünya barýþý için bir tehdittir. Ýslamcýlýk da dünya barýþý için bir tehdittir. ABD ve küresel egemenler de dünya barýþý için tehdittir. Bu durumda bir çýkýþ yolu görünmüyor. Dünya sistemi kitlenmeye, bir açmaza doðru sürükleniyor. Bu gidiþatýn sonu çok uzun sürecek bir savaþtýr. Kimin kazanacaðýný öngörmek mümkün deðildir. Ancak, kaybeden insanlýk olacaktýr. Ýsrail ile Türkiye'nin savaþa girmesinden en çok Türkiye zarar görecektir. Ve açýkça söylüyorum Pirinçlik ve Ýncirlik ABD üsleri kapatýlmadýkça, Telekomünikasyon ve iletiþim sistemi ulusal denetim altýnda olmadýkça, ordudaki Sabetayist ve Mason askeri personel ayýklanmadýkça Türkiye'nin bu savaþtan baskýn çýkmasý maalesef mümkün olamayacaktýr. (HCD)

:: Ellerinize saðlýk
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
31 Mayýs 2010
Teþekkür ve saygýlar.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Ýlker Baþbuð'un 14 Nisan 2009 Tarihli Deðerlendirme Konuþmasýnýn Eleþtirisi (I)
Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Ýlker Baþbuð'un 14 Nisan 2009 Tarihli Deðerlendirme Konuþmasýnýn Eleþtirisi (Iý)
Koçan Devrimi (!) ve Postmodern Saksofon Demokrasisi
Cahil, Kara Cahil, Zýrcahil…
Ordo Ab Chaos Stratejisi
"The Economist" Dergisine Mektup
2012 Nobel Barýþ Ödülü Avrupa Birliðine Verildi!
Tarihin Çarklarýný Geriye Çevirmek
G… Kýlý ve Siber Teröristler!
Terörü Çözme Süreci mi Dediniz?

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Paganlýktan Gelme Bir Tapýnma Þekli: Namaz (2)
Mevlana'nýn Kimyasý
Cinsel Saldýrý Suçu ile Tecavüzden Yargýlananlarýn Hadým Edilmesi Yasa Tasarýsý
Paganlýktan Gelme Bir Tapýnma Þekli: Namaz
Köpekliðin Aþký ve Varoþ Kültürü
Çaðdaþ Gericilik: Postmodernizm
Mevlana ve Ýslam
Dinin Ahlaksýzlýðý, Yahut, Ahlaksýzlýðýn Dini
Ka, Kar ve Kars
Haksýzlýða Kesinlikle Karþýyým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Elsa'nýn Gözleri [Þiir]
Albatros [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan - II [Þiir]
Yeryüzü Rüzgarlarý [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan [Þiir]
Op. 11 Piyano Ezgileri, Arnold Schönberg [Þiir]
Malta Þahinlerine [Þiir]
Uçan Ayakkabý [Þiir]
Havanýn Ölümü [Þiir]
Her Ocak Hiddetle Tütüyor… [Þiir]


Hulki Can Duru kimdir?

Baþlýca yapýtlarý: Eski Kule Müziði (þiir) Geometrik Aydýnlýk (þiir) Havanýn Fen Noktasý (þiir) Tartaros Paradigmasý (eleþtiri) Teslis Sendromu (eleþtiri) Nano Kutsallýk (eleþtiri) Sevgili Kutlu Yaþam (öykü) Kuþku Bilinci ve Eleþtiri (eleþtiri)

Etkilendiði Yazarlar:
Montaigne, Descartes, Russell, Tolstoy, N. Hikmet, Dostoyevski, Nietzsche, Freud, Darwin, Marx, Engels, Lenin, Bakunin, Kropotkin, Voltaire, Diderot


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hulki Can Duru, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.