..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden önce yaþam var mý? -Duvaryazýsý
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Toplumbilim > Sinan Yýldýrým




24 Kasým 2010
Kadýn ve Güçe Olan Tutkusu  
Sinan Yýldýrým
Kadýn güçsüz olasada en büyük güçlerin tek yöneticisidir.


:AEGC:

Neden kadýnlar kurnazdýr. Gücleri yetmediði için olabilirmi. Ýstediklerini elde etmek için birilerini kullanmayýmý öðrenirler. Yoksa erkekler kadýnlarýn gücü yetmeyeceði için kadýnlar içinmi bir þeyler yaparlar. Küçük bir çocukken baþlar aslýnda kadýnýn istediðini elde etmek için birilerini kullanmayý öðrenmesi. En büyük silahý göz yaþlarýdýr. Ne zaman zora düþseler gözlerinden çýkýp yanaklarýndan süzülen iki damla yaþ hemen yerdýmlarýna koþar. Bir anda istedikleri oluverir. Aslýnda kadýn sulu gözlü deðildir ve her kadýnýn içinde tarifi imkansýz bir kahraman yatar. Neler yapabileceði, gücü ve zekasý asla ölçülemez. Her kadýn kendi fiziksel yapýsýna ve ruh haline göre bir kýsa yol icat etmiþtir aslýnda istediklerini elde edebilmek için, tabi gücünün yetmediði istekler için. Bazen tatlý bir gülümseme, bazen iki güzel söz, bazen bir dokunuþ, ne gerekliyse iþte o anda. Kadýn bunu doðuþtan bilerek doðmaz aslýnda, çevresinden ve yaþam þartlarýndan öðrenir zamanla. Kadýnýn istek ve arzularý hiç bitmez ve her daim daha yükseye eriþmek ister. Her kadýnýn içinde dünyanýn en güzel kadýný olma isteði vardýr yani en güzel eþittir en güçlü ve en güçlü demek istediði herþeye eriþe bilme imkaný. Yetinmesini bilen kadýnlar yokmu acaba diye sitem edebilirsiniz ve aklýnýza benim annemde bir kadýn ve elindeki ile yetinir ve asla böyle istekleri yoktur diyebilirsiniz ve haklýsýnýz bende öyle diyorum benim annem elindeki ile yetinmesini bilen bir kadýndýr. Fakat ulaþabileceði en son noktadýr ve bundan sonra yükseleceði bir yer yoktur. Þimdi yeni istekleri vardýr çocuklarýný en yüksekte görme isteði ve haliyle en yüksekte olacak birinin annesi olmak yine onu daha güçlü kýlacak ve gücüne güç katacaktýr. Kadýnlarýn güç arzusu hiçbir zaman azalmaz aksine her geçen gün daha fazla güce ulaþma isteði oluþur. Asla bir doyum noktalarý yoktur, ne kadar yüksek o kadar iyidir. Çünkü kendi fiziksel güçleri onlara asla yetmez, bir erkekten daha güçsüz olduklarýný bilmeleri onlarý her zaman tetikler. Sorun sadece fizksel güç deðildir aslýnda geçmiþten gelen ananelerden doðan kadýnýn ikinci planda kalmasý veya bazý kültürlere göre kadýnýn bir hiç sayýlmasý gibi durumlarda vardýr kadýnýn güce ulaþma isteðini doðuran. Sonuç olarak kadýnýn güç tutkusunu hangi dayanaða dayandýrýrsak dayandýralým kadýn gücü sever ve elde etmek için hiçbir fedakarlýktan kaçýnmaz.

Kadýn genel olarak gücü kendisi için istemez. Gücü olaný kullanmak kadýn için daha cazip ve doðrudur. Çünkü kendini hedef olarak göstermek istemez. Hep gücü arka plandan yönetmek ister. Göz önünde olmadýðý için daha korunmalý ve sakin bir hayat yaþar. Bunun baþlýca temel sebebi fiziksel gücünün yetersiz olmasýdýr. Bu nedenle baþarýnýn görünen kahramaný erkeklerdir fakat her baþarýlý erkeðin arkasýnda güç tutkusu olan bir kadýn vardýr. Ellerindeki gücün ne kadar olduðu bilinemediði ve sýnýrlarýnýn nereye dayandýðýný ilk bakýþta göremediðiniz için kadýnlar çoðu zaman tehlikelidir. Bir kadýndan korunmanýn yolu yoktur aslýnda. Kadýn önüne bir hedef koydu ise mutlaka o olur. En iyisi bir kadýnla uðraþýlacaksa sahip olduðu güçten daha büyük bir güce sahip olmalýsýnýz yoksa kadýnýn intikamý çok acýmasýz olur. Bütün gücüyle sizi ezer ve yok eder. Bazende rezil eder. Sonuçta kadýn tehlikelidir ve ateþle yanýna yaklaþýlmaz. Çünkü patlamadan kendisinin etkileneceðini asla düþünmez. Elindeki gücü intehar bombacýsý gibi imha etmekten asla çekinmez.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplumbilim kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnsanlar Nasýl Yönetilir (Kullanýlýr)

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kadýn Neden ve Ne Zaman Aðlar
Mükemmel Saldýrý Nasýl Olmalý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Deli Elbisesi [Þiir]
Seninle Bir Ömür [Þiir]
Alýþýrsýn Unutursun Hatýrlarsýn [Þiir]
Yaralarým Var Benim [Þiir]
Ýstanbul Olalým Sevgilim [Þiir]
Senli Benli Biz Olsak [Þiir]
Ateþ Olur Yakarým [Þiir]
Nisanda Yaðan Aþk [Þiir]
Aþk Sensin Derken Söylenen S E N [Þiir]
Sende Gel Benimle [Þiir]


Sinan Yýldýrým kimdir?

Duymak istediklerinizi okuyunca mutlu olmazsýnýz. Peki hiç duymadýklarýnýza ne dersiniz.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sinan Yýldýrým, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.