..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan bir küçük dünyadýr. (Mibres Kosmos) -Demokritos
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Sinan Yýldýrým




20 Ocak 2011
Fizik Ötesi Servisler  
Sinan Yýldýrým
Günlerden Salý, normal bir gün, her zamanki gibi sabah kalkýp kahvaltý yaptýktan sonra doðru okula. Ýlk dersleri hiç sevmezdim zaten ve her zaman uyumakla uyumamak arasýnda sýranýn üstüne kollarýmý koyup baþýmýda kollarýmýn üstüne tabiki, öðretmen sanki masal anlatýrdý bende dinlerdim. Genelde benim bu ilgisiz tavrýma bozulurdu öðretmenler.


:BADF:
Günlerden Salý, normal bir gün, her zamanki gibi sabah kalkýp kahvaltý yaptýktan sonra doðru okula. Ýlk dersleri hiç sevmezdim zaten ve her zaman uyumakla uyumamak arasýnda sýranýn üstüne kollarýmý koyup baþýmýda kollarýmýn üstüne tabiki, öðretmen sanki masal anlatýrdý bende dinlerdim. Genelde benim bu ilgisiz tavrýma bozulurdu öðretmenler. Orta okula yeni geçmenin verdiði etkiyle öðretmenlerimin hiç birisi daha önceden tanýmazdý beni ve ilk günlerde benim bu uyur gezer, ders dinlemez hallerime sinir olurlar ve birden anlatmayý býrakýrlar ve kalk bakalým Sinan birazda sen anlat biz dinleyelim derlerdi. Bense hiç bozuntuya vermeden yavaþ yavaþ yataðýmdan kalkar gibi ayaða kalkar öðretmenimin anlattýðý masalý kaldýðý yerden anlatmaya devam ederdim. Tabi böyle birkaç denemeden sonra bütün öðretmenlerim benimle uðraþmayý býrakýp diðer öðrencilerle ilgilenmeyi daha uygun bulurlardý. Öðrenciliðimin hiçbir döneminde parmak kaldýrmadýn, bu huyumuda sevmezdi öðretmenlerim. Ne zaman kim yapacak bakalým deseler parmak kaldýrmadýðým halde çoðu zaman beni kaldýrýrlardý, ben öðretmenimin gözlerinin içine alaycý bakýþlarla þöyle bir bakar, derdin bu olsun ama bir daha beni rahatsýz etme derdim gözlerimle tabiki. Kalkar sorduðu soruyu cevaplar ve yerime oturur yeniden uðraþtýðým ders dýþý iþle uðraþmaya devam ederdim. Bütün öðretmenlerim böyle birkaç giriþimden sonra benimle uðraþmaktan vaz geçerlerdi. Çünkü ne zaman beni hazýrlýk yakalamaya çalýþsalar alaycý veya sert cümleler kullanýp bunu belli etseler, kendileri alay konusu oluyorlardý, sinirleri gerilir ve içlerinde bir öðrenciyi azarlama hissi içlerinde kalýp boðulurlardý.

Hayatýmda ilk defa bildiðim halde bilmediðimi söyleyip affet dediðim gündü o Salý günü. Öðle paydosunda kantinde yemekten sonra masa tenisi oynamaya baþlamýþtýk arkadaþlarla. Orta birinci sýnýfta olmama raðmen rakiplerim hep orta üç veya liseye gidenler olurdu. O gün formumda olduðum bir gündü. Kimse karþýmda duramýyordu nedense. Aradan baya zaman geçmiþti ve matematik öðretmenim gelmiþ yenenle onun oynayacaðýný söylemiþti. Bu benim için bir ilk olacaktý, çünkü kendisi çok iyi oynardý, aslýnda matematik öðretmeni deðilde fizik profesörü olmasý gerekiyordu ama hakkýný yemiþler sanýrým. Kullandýðý servisler mükemmel ötesi servislerdi, en ince detayýna kadar hesaplanýlýyordu sanki ve okulda onun servislerini karþýlaya bilen birkaç kiþi vardý ve onu yeneni de hiç görmemiþtim.

Maçýn galibi ben olduðumdan benim karþýma geçmiþ, eline raketi alýp, sen baþla demiþti biraz küçümseyerek. Servislerim onunkiler kadar iyi deðildi fakat servis kullanýmý ona geçene kadar üstünlüðü elimde tutmayý baþarmýþtým. Þimdi herkesin korktuðu fizik ötesi servislerini karþýlamaya sýra gelmiþti. Gözlerim ne karþýmdaki öðretmeni nede baþka bir þeyi görüyordu, sadece elindeki raket ve pinpon topuna odaklanmýþtým. O kullandýkça ben karþýladým ve ben karþýladýkça izleyenler hayretler içinde baþka iþlerle uðraþmayý býrakýp bizi seyretmeye baþlamýþlardý. Ýlk seti benim kazanmam seyirci sayýsýný bir kat daha arttýrmýþtý. Ýkinci seti öðretmenim kazanmýþ ve üçüncü set baþladýðýnda kantindeki herkes oraya toplanmýþtý. Artýk bu hiç kaybetmeyen öðretmenim için bir oyundan çok onur meselesi gibi olmuþtu. Baþ baþa giden son setin galibi de ben olunca, öðretmenim biraz kýzmýþtý sanki, yoksa insan bir tebrik eder deðimli?

Öðleden sonra ilk dersimiz aksilik iþte matematikti. Öðretmenler zili çalmýþ biz sýralarýmýza oturmuþtuk ki öðretmenimiz kapýdan girmiþ, biz ayaða kalkmýþ, oturun demiþ, masasýna oturup þöyle bir sýnýfa bakýp yoklamayý almýþ ve kitabýný açmýþ, verdiðim ödevi yaptýnýzmý bakalým diye sormuþ, sýnýftan evet cevabýný almýþtý. Dördüncü soruyu kim yapacak diye sorunca sýnýfta sanki kimse yokmuþ gibi bir sessizlik oluþmuþtu. Gözleri ýþýl ýþýl olmuþtu ve hafiften tebessüm etmeye baþlamýþtý ki kalk bakalým Sinan tahtaya þu soruyu çöz demiþti. Tahtayla oturduðum sýranýn yaklaþýk mesafesi 3 metre olmasýna raðmen benim için yürüdüðüm en uzun mesafe gibi gelmiþti. Tebeþiri elime alýp tam sorunun formülize ediliþini yazýp çözüme geçecektim ki, öðretmenimin gözlerinin içine bakýp bu soruyu yapamadým ben diyiverdim. Neþesi yerine gelmiþ olarak sýnýfa dönüp yapan varmý diye sormuþ ve cevap alamayýnca çok kolay nasýl yapamadýnýz tavýrlarýyla bana izlemem gereken çözüm yolu hakkýnda ip uçlarý vermeye baþlamýþtý. Hemen çözmek istememiþtim nedense, þöylemi olacak böylemi olacak diye uzatmak istemiþtim, birkaç ip ucu daha verdikten sonra þimdi anladým deðip baþlamýþtým dolmak bilmeyen havuzu doldurmaya, musluðun biri açýkmýþ meðerse oradan su kaçýyormuþ. O günden sonra ne o benimle masa tenisi oynadý nede ben onunla havuz doldurduk yada Ayþe’nin kardeþleriyle yaþlarýnýn toplamýnýn kaç yýl sonra babalarýnýn yaþlarýna oranýnýn 3/2 olacaðýný hesapladýk.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Seyfi'nin Maceralarý 1 (Yetiþ Dayý)
Ahmet Hocanýn Cin Çýkartma Seansý
Kaçan Tren

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Benim Öyküm
Ýki Rengin Hikayesi
Haticenin Kuzularý
Deðmezdi Akacak Bir Damla Yaþtaki Yas"a
Hoþ Bulduk Hayat
Öpeyimde Geçsin yada Gülümse
Üç Kadýn ve Ahmet
Ben Buldum Hoca
Kardan Adam Yaptýrmayan Anneleri Protesto Ediyorum
Ben Geldim Anne

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Deli Elbisesi [Þiir]
Seninle Bir Ömür [Þiir]
Alýþýrsýn Unutursun Hatýrlarsýn [Þiir]
Yaralarým Var Benim [Þiir]
Ýstanbul Olalým Sevgilim [Þiir]
Senli Benli Biz Olsak [Þiir]
Ateþ Olur Yakarým [Þiir]
Nisanda Yaðan Aþk [Þiir]
Aþk Sensin Derken Söylenen S E N [Þiir]
Sende Gel Benimle [Þiir]


Sinan Yýldýrým kimdir?

Duymak istediklerinizi okuyunca mutlu olmazsýnýz. Peki hiç duymadýklarýnýza ne dersiniz.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sinan Yýldýrým, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.