..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgunluða eriþmemiþ þairler ödünç alýr, olgunluða eriþenler çalar. -George Eliot
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > eylül




30 Ocak 2011
Yüreðimin Üþümesi  
eylül
"Dar sokaklar, medreseler, türbeler, ahþap konaklar, yüzyýllarýn gölgesi düþmüþ taþ duvarlar arasýnda sessiz sedasýz kendimi Ýstanbul'da saklýyorum. Yaralý köpekler gibi, saklanýp yaralarýmýn iyileþmesini bekliyorum... Hiç kimseye belli etmediðim yaralarým..."


:BJCA:


Ege'nin kýyýsýnda, Türkiye ile Yunanistan arasýnda küçük bir balýkçý kasabasý. Haritanýn üzerinde gezinen parmaklarýmýn durup kaldýðý yer... Ýstanbul'da üþüyorum. Havasý deðil, yürekler buna sebep... Yollara düþtüm yine...
Birkaç yýldýr annem ile mektuplaþmak çok zorlaþtý. Ýki ayda bir mektup aldýðýmda kendimi þanslý sayýyorum. Ben ise her hafta yazýyorum. Buradaki hayatý, insanlarý, havayý suyu yazýyorum. Ýyi olduðumu, merak edilecek bir þeyin olmadýðýný yazýyorum. Annemle hiç konuþmadýðým kadar uzun yazýyorum. Kartpostallar gönderiyorum; Galata, Sultan Ahmet Camii, Türkiye'den manzaralar... Telefonda konuþmak için haftalar sonrasýna sözleþiyoruz. Gün, saat belli olunca Postane'de bekliyor annem, arýyorum. Ahizenin diðer tarafýndan tedirgin bir "alo" geliyor. Sesimi duyduðunda rahatlýyor. Hal, hatýr sormalar, sonra annemin hýçkýrýklarý... Ýstanbul'da boðuluyorum. Karar verip çýkýyorum yola. Yine bir kandýrmacaya sýmsýký tutunuyorum... Haritayý tekrar tekrar açýp bakýyorum.

Uçsuz bucaksýz tarlalar, tozlu köy yollarý, kasaba panayýrlarý kenarýndan, büyük baþ hayvan sürüleri arasýndan haritadaki noktaya doðru yol alýyor bindiðim otobüs. Cam kenarý oturuyorum, yanýmdaki koltuk boþ. Rüzgar var, toz bulutu dolanýyor havada. Bulduðu her delikten otobüsün içine dökülüyor. Kasabaya yaklaþtýkça yolcular azalýyor. Akþamýn karanlýðý koyulaþmaya baþladýðýnda yolculuðun sonu da gelmiþti.

Birkaç sarý ýþýklý sokak lambasýnýn aydýnlattýðý küçük kasaba meydaný neredeyse ýssýzdý.
Yakýnlardan gelen hayvan sesleri, köpek havlamalarý sessizliði bölmekteydi. Yanlýþ mý geldim diye düþünürken birisinin bana seslendiðini duydum. Yola çýkmadan önce kasabanýn tek otelinin numarasýný bulup telefon etmiþtim. Beni karþýlamaya gelen de orada çalýþan onbeþ yaþlarýnda bir çocuk. Otobüsün bagajýndan bavulumu alýp meydanda birleþen birkaç sokaktan birine girdik. Ýki üç dakika sonra gideceðimiz yere varmýþtýk; meðer otel sokaðýn hemen baþýndaymýþ. Bahçe içinde, aðaçlarýn arasýnda üç katlý bir bina. Büyük, yaþlý bir asmanýn altýnda geniþ bir çardaðý fark ettim önce. Orada oturan birkaç kiþiden bir tanesi kalkýp geldi: "Yeni misafirimizsiniz sanýrým? Hoþ geldiniz, yemeðe buyurmaz mýsýnýz?"
"Odama çýksam? Biraz yorgunum da..."
"Ne demek, tabi ki!"
Birden telaþlanmýþtý, otel sahibi olduðunu düþündüðüm kiþi. Yanýmdaki çocuða döndü:
"Ver bakalým valizi, ben çýkarýrým; sen evine gidebilirsin ama sabah erkenden burada ol, tamam mý?" Sonra bana yol göstermek için elini kaldýrdý.
"Buyurun..."

Üçüncü katta bana ayrýlmýþ olan odaya çýktýðýmýzda otel sahibinin kapýyý ardýndan kapatmasýný bekledim. Kilitleyip birkaç dakika öylece, hiçbir þey yapmadan, düþünmeden olduðum yerde kaldým. Sonra etrafýma bakýndým; bir karyola, hemen yanýnda üzerinde su dolu bir sürahi ve bardak olan komodin, bir koltuk ve duvar dibinde küçük bir elbise dolabý. Oda kapýsýnýn sol tarafýnda yarý aralýk, banyo olmalý diye düþündüðüm, bir baþka kapý.
Bir de odanýn küçük bir balkonu vardý, bu hoþuma gitti, gülümsetti beni.

Birden bir üþüme geldi; önce içimde hissettiðim bir titreme bütün bedenime yayýlmaya baþladý. Yataðýn bir köþesine kývrýlýp gözlerimi sýmsýký yumdum. Titreme gittikçe þiddetleniyor, sanki aðustosun ortasýnda deðil de kýþ ayazýnda kalmýþ gibiydim. Ýçimden "sakin ol, sakin ol..." diye tekrarlayýp duruyordum. Yavaþ yavaþ kendime gelmeye baþladýðýmda uykuya dalmak üzere olduðumu anladým. Uzun zamandýr hasret kaldýðým uyku... Gözkapaklarým gittikçe aðýrlaþýyordu.


eylül



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn beklenmedik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Vurgun
Gecenin Ýçinden Gelen Sesler
Salkým Söðüt Hayat
Ah, Be Hayat!
Ölüm Bana Bu Kadar Yakýn Olmamýþtý - 4
Delirium
Kelimeleri Terk Etmek Zor
Suskun
Pusuya Düþmek Gibi
Assassin's Tango

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar
Yusuf'un Þarkýlarý
Gülümseme Çiçeði
Melek
Çocukluðumun Yeþil Duraðý
Yolculuk 2
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar
Tesadüf
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Eylül [Þiir]
Þimdi Aþk [Þiir]
Bir Þey Daha... [Þiir]
Teselli [Þiir]
Hayat/zaman [Deneme]
Sonu Gelmeden Ýnsanlýðýn [Deneme]
Sayfa Boþ [Deneme]
Yol Bitene Kadar [Deneme]
Ýnsaným Ben [Deneme]
Eksik Olan [Deneme]


eylül kimdir?

yolcu

Etkilendiði Yazarlar:
insan, hayat


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © eylül, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.