..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir dünya yurttaþýyým. -Sokrates
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Kâmuran Esen
Kâmuran Esen - Penceremden Gördüklerim
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Ne Günah, Ne Günah Deðil? (Kâmuran Esen) 8 Ocak 2015 Kesinlikle Karþýyým! 

Memet Amcam nasýl mý diyon? Eh iþte, orta þekerli. Biletlerine amorti bile vurmadý Memet Amca’nýn. “Fukara gece hýrsýzlýða çýkacakmýþ, Ay akþamdan doðmuþ.” hesabý, þans mý var bizde? Belki çýkar diye umutla bekliyodu, ordan da havasýný aldý. “Aman, boþver! Ýyi ki çýkmamýþ para. Milli piyango harammýþ, günahmýþ; zaten senin günahlarýn boyunu aþdý, bu günahdan bari gurtuldun,” dedim.

  Mudurnulu Fatma Nine Jimnastiðe Gidiyor (Kâmuran Esen) 23 Aralýk 2014 Gülmece (Mizah) 

Eðer gençlerin yapdýklarý her hareketi yapmazsam, bana býyýk altýndan gülen o çiroz gýza inat zayýflamazsam, adým Fatma deðil, Þaziment olsun. Allah benim iyiliðimi versin. Bu Þaziment de nerden çýkdý? Ben çok yaþayým inþallah.

  Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Pehlivan Tefrikasý Gibi Bir Ürya Gördüm (Kâmuran Esen) 22 Aralýk 2014 Ýtiraflar 

Üryamdaki gibi bi hükümetimiz olmadýðý için, üryamdaki saçmalýklarýn yaþandýðý bir memleketin vatandaþý olmadýðým için, Allah’a þükrettim…

  Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Güle Güle 2014 (Kâmuran Esen) 18 Aralýk 2014 Politik Olaylar ve Görüþler 

Biz yeni yýlý falan kutlamayacaz ama, senin yýlýn gutlu olsun sevgili günlüðüm. Hadi hoþca gal.

  Bir Memleketin Dönüþüm Hikâyesi (Kâmuran Esen) 3 Aralýk 2014 Ýronik 

Yýllar sonra büyükler çocuklarýna, torunlarýna; özgür bir milletin nasýl köleye dönüþtüðünün öyküsünü anlatmýþlar. Ülkelerinin eski günlerine duyduklarý özlemi, bu öyküyle gidermeye çalýþmýþlar. Öyküyü anlatan büyükler; “Aslýnda, öyküdeki memleket bizim memleketimiz. Yavaþ yavaþ gelen tehlikeyi görmeyen, görmezden gelen eþekler de bizleriz,” diyememiþler. Utanmýþlar.

  Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Bu Ne Biçim Ürya! (Kâmuran Esen) 26 Kasým 2014 Kesinlikle Karþýyým! 

Fatma Nine'nin siyasi içerikli rüyalarý devam ediyor.

  Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Ampulü de mi Müslümanlar Buldu Yoksa? (Kâmuran Esen) 17 Kasým 2014 Kesinlikle Karþýyým! 

Amerika'yý Müslümanlar keþfetmiþmiþ.

  Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Yine Paralel Bir Ürya Gördüm (Kâmuran Esen) 23 Ekim 2014 Günlük Olaylar 

Ah benim sazýmýn teli, radýyomun pili, saatimin zembili günlüðüm. Nasýlsýn, iyi min? Beni soracak olursan, halim belli. Bizim gibi emeklilere, dar gelirlilere iyi olmak haram. Hele bi de ikdidar garþýtýysan, gatiyen belin doðrulmaz. Toðuklarýn yýmýrtadan kesilir, ineklerin sütden. Biletine amorti bile çýkmaz. “Ýnsanýn bi defa ters gitmesin iþi; muhallebi yirken gýrýlýr diþi,” hesabý, her iþin ters gider. Memurluk imtahanýnda yüz puan alsan kâr etmez, torpilin baþka bi adý olan mülâkat denen þeyi geçemezsin, hiç bi iþe giremezsin. Ýþde ben bu durumdayým sevgili günlüðüm. Her gün ayrý bi dert, her gün ayrý bi güç kurusu(gönül üzüntüsü). Hiç bi þey eskisi gibi deðil sevgili günlüðüm. Eski çamlar, bardak oluverdi senin anlayacaðýn. Memlekette acayip þeyler olup duru. Kimsenin de sesi çýkmýyo gorkudan.”Aman, benden olmasýn.” diye düþünüyo millet.

  Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Zavallý Torunum (Kâmuran Esen) 3 Ekim 2014 Yüzleþme 

Zavallý torunum! Ona, ailesi olarak verdiðimiz deðerin keþke binde birini Milli Eðitim Bakanlýðý verebilseydi. Çoluk çocuðumuz bu çarpýk düzenin, milli eðitimin yazboz politikalarýnýn kurbaný olmasaydý.

  Cep Telefonu Mesajlarýndan Gýna Geldi (Kâmuran Esen) 5 Temmuz 2014 Kesinlikle Karþýyým! 

Teknolojik geliþmeler yüzünden, her eve giren internet, her elde bulunan cep telefonlarý yüzünden kimseden kaçamaz, kendimizle baþ baþa kalamaz, istemediðimiz kiþilerle iletiþim halinde olma mecburiyetinden kaçamaz olduk. Yerinde ve gerektiði gibi kullanýlmadýðý için, haberimiz olmadan sosyal paylaþým aðlarýnda boy gösteriyoruz. Cenazede aðlarken, düðünde oynarken, hatta neredeyse kaþýnýrken bile görüntüleniyoruz. Nerde, ne zaman, ne yaptýðýnýz meydanda. Ya ben paylaþmak istemiyorsam? Ama size soran yok ki.

  Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Çok Güzel Bir Ürya Gördüm (Kâmuran Esen) 30 Mayýs 2014 Toplum 

Dün akþam bi ürya gördüm ki sevgili günlüðüm, bu seferki evlere þenlik. Her zamanki gibi korkunç deðildi. Pek eðlenceliydi. Ýlk defa þöyle doðru düzgün bi ürya gördüm. Uyanýnca da, keþke bu ürya gerçek olsa dedim, Emel Sayýn gibi.

  Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Gençlik Kirez Mevsimi Gibi (Kâmuran Esen) 9 Mayýs 2014 Ýtiraflar 

Ah benim dizimin dermaný, gönlümün fermaný, buðdayýmýn harmaný günlüðüm. Zobamýn ateþi, göðümün güneþi, gözümün meneviþi olan dert ortaðým. Sana en güzel hitaplarý etsem, yine az gelir. Sen benim sýrdaþýmsýn, gönüldaþýmsýn. Beni dinleyensin, sýrrýmý bilensin, kimselere söylemeyensin.

  Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Baþganlýk Üryasý (Kâmuran Esen) 25 Nisan 2014 Gülmece (Mizah) 

Gündüz ne düþünürsem, gece o üryama giriyo. Hem ne girmek! Bi sýkýntý, bi güç gurusu, bi garmaþa; anlatýlýr gibi deðil. Bazen de hiç aklýma gelmeyecek üryalar görüyom. Dün geceki üryam da iþte böyle bir üryaydý. Ne düþündüklerimle ilgili, ne yaþadýklarýmla. Neden böyle bir ürya gördüm, bilmiyom.

  Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Cumhurbaþkaný Kim Olacak? (Kâmuran Esen) 20 Nisan 2014 Toplum 

Muhalif köþe yazarlarýna “leþ gargalarý” diyen, tv programlarýna ve yargýya müdahale eden, Anayasa Mahkemesinin gararlarýna saygý duymayan, adý yolsuzluða garýþmýþ bakanlarýný ifadeye çaðýran savcýlarý görevden alan, oðlunu ifade vermeye göndermeyip makam arabasýnda poz veren, gazetecilere ve ODTÜ öðrencilerine terörist muamelesi yapan, beþ altý tane gemi sahibi oðlu olan, demokrasiyi amaç deðil araç olan gören, Ýnönü ve Atatürk’e “Ýki ayyaþ” diyen birinden bu memlekete cumhurbaþkaný olmaz- olmamalý.“

  Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Akp"nin Yasaklarýndan Yararlanma (Kâmuran Esen) 20 Nisan 2014 Toplum 

Tecrübeyle sabittir ki; kavgada kimin sesi çok çýkarsa, o haklý oluyo. Kim vatandaþý korkutursa, ona buna yasak- baský uygularsa, kendisi kazanýyo. Korku imparatorluðu, iþe yarýyo yani. Ben örneðimi seçtim. AKP hükümetinin yasak ve baský politikasýný uyguluyom. Böyle iktidara, iþte böyle vatandaþ yakýþýr. Ne demiþ atalarýmýz:” Aðaca çýkan keçinin, dala bakan oðlaðý olur.”… Hadi öptüm sevgili günlüðüm.

  Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Paralel Bir Ürya Gördüm (Kâmuran Esen) 19 Þubat 2014 Toplum 

Siz hiç paralel ürya gördünüz mü?

  Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Beþ Yýl Sonra (Kâmuran Esen) 8 Þubat 2014 Türkiye 

Artýk hiç uyumamaya garar verdim. Niçin diye soracak olursan, çünkü bana ýrahat uyku yok. Uykuya dalar dalmaz deli deli, korkunç korkunç üryalar görüyom. Al basmalarý, kâbuslar beni canýmdan bezdirdi. Onun için uyumayacam sevgili günlüðüm. Dün gece bir ürya gördüm; ne saçmalýðý anlatýlacak gibi, ne korkunçluðu. O kadar etkisinde kaldým ki, sabahtan beri tirildeyip duruyom.

  Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Bizim Pulis Oðlaný Zýrt Pýrt Nasýl Tayin Ettiler (Kâmuran Esen) 3 Þubat 2014 Türkiye 

Sevgili sevgili günlüðüm, üryamda bile bana ýrahat vermiyorlar. Býkýverdim artýk. Sebep olanlarý Allah nasýl bilirse, öyle etsin.

  Biz Kim miyiz Sayýn Baþbakan? (Kâmuran Esen) 23 Ocak 2014 Kesinlikle Karþýyým! 

Ne zaman bir yetkili, bir vatandaþ memleket meseleleri ile ilgili iktidarýn görüþüne karþý görüþ belirtse; sayýn baþbakan hemen esip gürler: Sen kimsin! Haddini bil. Bu konuda konuþmak istiyorsan parti kurarsýn, seçime girersin, sonra meclise gelir, orada konuþursun." Milletvekili deðilsen, konuþamazsýn yani.….Siyasi konularda konuþan, görüþ belirten, iktidarý eleþtiren herkes parti kurup meclise girecek olursa; parti sayýsýnýn birkaç yüz’e, milletvekili sayýnýn da birkaç bine çýkarýlmasý gerekir

  Manidar Sözcüðü Üzerine Sayýklamalar (Kâmuran Esen) 23 Ocak 2014 Türkiye 

Son zamanlarda siyasilerin sýk sýk kullandýðý bir sözcük var: Manidar…..Özellikle iktidar çevreleri, iþlerine gelmeyen bir durumla karþýlaþtýklarýnda veya kendilerine sorulmasýný istemedikleri bir soru sorulduðunda, “zamanlama manidar,” diyerek, iþin içinden sýyrýlmaya çalýþýyorlar. Gün geçmiyor ki bir siyasi; yolsuzluklarýn araþtýrýlmasýný ve ortaya çýkarýlmasýný, birilerinin davranýþýný, konuþmasýný, eleþtirisini manidar bulmasýn.

 

 



Yazýlan þiirler, öyküler, denemeler, anýlar, makaleler; okuyucuya ulaþmadýðý müddetçe, yer altýndaki madenlere benzerler. Madenler nasýl ki yeryüzüne çýkarýlmadýðý müddetçe bir anlam ifade etmezse; yazýlar da, okuyucuya ulaþmadýðý, paylaþýlmadýðý müddetçe bir anlam ifade etmez. Ýþte beni buraya yazmaya yönlendiren hareket noktam bu.

Yayýmlanmýþ Kitaplarým:
Þiirlerle Öyküler - þiir Milli Eð.Bakanlýðý Öðr.Yazarlar Dizisi( 1988)..........
Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 )..........
K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ).............
Oynatmayalým Uðurcuðum -deneme , aný / Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 )
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü- (Nisan / 2015)




 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.03.2024 04:06:32