..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ne elbiseler gördüm, içinde adam yok, ne adamlar gördüm sýrtýnda elbise yok." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Alp Þahin




14 Kasým 2011
Bir Bar Çýkýþý  
Alp Þahin
Son bardaðý da dikiyorum. Her þey þimdi daha net. Etrafýmdaki gülüþmeler ve yüzler ise daha anlamlý. Bar desen daha boþ gözükmeye baþladý gözüme. Alkol alanlar için yapýlmýþ onca skeç onca espri var ama hiçbirinde insanlarýn daha net gördüðü ve hissettiði söylenmez. Gerçi þu saatten sonra baþka bir yalan daha kaldýracak durumda da deðilim


:AGIJ:
Son bardaðý da dikiyorum. Her þey þimdi daha net. Etrafýmdaki gülüþmeler ve yüzler ise daha anlamlý. Bar desen daha boþ gözükmeye baþladý gözüme. Alkol alanlar için yapýlmýþ onca skeç onca espri var ama hiçbirinde insanlarýn daha net gördüðü ve hissettiði söylenmez. Gerçi þu saatten sonra baþka bir yalan daha kaldýracak durumda da deðilim. Neyse onu bunu býrakalým bar ortamýna geri dönelim. Sözde ''net'' hisseden elim cebime bir þekilde girmeli ve hesabý ödemeliyim. Tek derdim bu þu an. En iyisi içimden üçten geriye saymak. Böylece hem beyin fonksiyonlarýmda ufak bir hareketlenme olur hem de psikolojik olarak elimi cebime atabileceðime inanabilirim. Üç...iki...bir...Evet! Elim cebimde...Cüzdanýmdan kredi kartýný çýkartýyor ve alkolden olsa gerek hafifçe gülümseyerek barmene uzatýyorum. Barmen hiç duraksamadan hemen kartý kapýyor. Barmenlerdeki bu çeviklik beni hasta ediyor açýkçasý. Çünkü biliyorum ki ben asla o hýzda kartý yere düþürmeden tarz bir þekilde alamam.

Saða sola anlamsýz bir þekilde baktýktan sonra fiþiyle beraber kredi kartýmý barmenden alýyor ve yavaþtan tabureden kalkýyorum. Kulaklarýmda yabancý sözler, karþýmda ise yabancý gözler var ama nedendir bilinmez onca alkole raðmen aklýmda ayný yüzler hatta açýk konuþayým yüz var. Evet filmlerdeki alkoliklerin dediði gibi ''Seviyorum lan''. Ben bu hale gelecek adam mýydým edasýyla ellerim cebimde,baþýmsa eðik bir þekilde bardan çýkýþa doðru ilerliyorum. Sonunda kapýyý açýp,dýþarý çýkýyorum. Ýnsaný serinleten tatlý bir soðuk var. Dolayýsýyla tatlý bir sigara yakmak þart. Ceket iliklemek,telefondan saate bakmak falan boþ þu an. Ne yazýk ki canlar yakan bir zippom yok. Zaten elime de yakýþmadýðýndan çakmak ile yakmak daha mantýklý. Bir nefes çekiyor ve baþlýyorum uzun maratonuma.

Sigaramla beraber eve kadar yürüyorum. Tabi sigara sayýsý yol uzunluðundan dolayý artýyor o ayrý bir mesele. Apartmana varýyor ve zar zor giriþ kapýsýný açýyorum. Asansöre doðru ilerlerken garip garip ritimler mýrýldanýyorum. Niye o sesleri çýkarýyorum bilmiyorum ama o an mantýklý ve sakinleþtirici geliyor. Neyse...vardým sonunda bana sert bakýþ atan on iki numaraya...Sanki bu kadar içmene ne gerek vardý gibilerinden sert sert yüzüme bakýyor. Hiç aldýrýþ etmeden bir kere çevirmemle açýyorum kapýyý... Yavaþ bir þekilde içeri giriyorum. Gerçi evde kimse yok ama varmýþ gibi hissetmek hoþuma gidiyor. Botlarýmý çýkarýp iki kere çevirmeyle kapýyý kilitliyorum. Ufak adýmlarla yatak odama varýyor ve yataðýn üzerine oturuyorum. Biraz bazý þeyleri düþündükten sonra üstümü çýkarýyorum ve eþofmanlarýmý giyip yataða gömülüyorum. Pijama asla giymem. Nedendir bilinmez küçüklüðümden beri saçma buluyorum.

Yataða yattýðýmda derin derin nefes alýrken buluyorum kendimi. Ýçimde kopan alevler bir ejderha nefesi gibi kendini gösteriyor. Ayný zamanda da tekrar tekrar sevdiðim kiþinin adýný söylüyorum. Durmak istiyorum ama o adý söylemek hoþuma gittiðinden bir - iki kez daha söylüyorum. Çünkü biliyorum...her ne kadar sabah kalktýðýmda yanýmda olmasa da; þu an adýný tekrar tekrar söylediðimde öyle ya da böyle rüyalarýmda olacak.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Amin Diyelim
Çekilememek
Evlilik Kurumu
Herþeyime
Kalp...
Vicdan
Ne Fark Eder?
Achilles
Ýyikimsin Bal Gözlüm
Aile

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Uðruna Nefes Alýp Verdiðim
Gece Gündüz
Son Ýsyan
Zebur
Erdemlik
Ýyi Biri
Ne Yapacaðýz Bu Ýnsanlýkla?
Derya
Hakk ve Hak
Kum Saati 02: 00

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hava, Kova [Þiir]
Vatan [Þiir]
Seçim [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.