..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeði arayan bir insan, öncelikle her þeyden gücü yettiðince kuþku duymalýdýr. -Descartes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Politika > Gürcan Erbaþ




11 Eylül 2013
Neden Chp. ?  
Doksanýncý yaþýný kutladý dün. Týpký ulu bir çýnar gibi. Atatürk'ün izinde tam baðýmsýz Cumhuriyeti için.

Gürcan Erbaþ


Bir ulusu kazanmak için izlenecek yol Eðitim kapýsýndan geçer. Von Bismarck.


:AEDB:
Doksanýncýný yýlýný kutladý. Týpký ulu bir çýnar gibi. Onun görevi, Atatürk'ün dediði gibi tam baðýmsýz Türkiye Cumhuriyetini korumak ve kollamak. Dört bir yana açýlan beþ oku, demokrasiyi, laikliði, hukuku, kültür ve sanatý, çaðdaþ dünya düzeyine çýkarmak için. Anlamayana davul zurna az gelir.
1923'ten bu yana saðlam ve dik duruyorsa bu amaç ve ideallerini sürdürdüðü içindir. Baþka benzeri olsa söylerdim, yazardým buraya. Nerede Menderes'in Demokrat Partisi, Demirel'in Adalet Partisine ne oldu ? Ya Özal'ýn papatyalý ANAP'ý hangi, deliðe girdi ? Hepsi de CHP.'nin yanýnda Japonlarýn kültür aðacý Bonsai gibi cüce ve güdük kalmýþlardý da ondan. Ne adaletten yana oldular, ne Cumhuriyet ilkelerinden yana. Týpký bugünkü iktidar gibi. Her þeyi tersten aldýlar, nereye kadar gidecekler göreceðiz. CHP. bütünleþtirmeye çalýþýyor, Onlar ayrýþtýrmaya. Bir bilene soralým. Söyler misin cancaðýzým, 20 milyonluk Suriye ile ne savaþý yapacaksýn ? Hani bir sözümüz vardýr. Kýrk yýllýk Kâni olur mu Yani ! Kadýn-erkek ayrýmý. Ayrý havuzlar. Sonu geldi Olimpiyatlara dayandý da iyi oldu dersimizi aldýk. Kýna az gelir. Zira anlamayana davul zurna bile az.
Polis istibdadýnýn sürdüðü, þehitlere bir yenisinin eklendiði, adaletin tutucu hâkimlerin eline geçtiði, asker, bilim adamý ve gazetecilerin hapis tutulduðu karanlýk günlerden geçmiyor muyuz ?
Halkýmýn aydýnlanma sürecinde biraz soðukkanlý olup düþünmesi, þapkasýný önüne koymasý dileðiyle.
Ve bu yüzden CHP. diyorum.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Cevaptýr
Gönderen: Gürcan Erbaþ / /Türkiye
5 Kasým 2013
Sevgili kardeþim, CHP., dini bayrak ya da siyasa olarak dönme dolap yapanlarýn karþýsýnda oldu, olmaya devam ediyor. Nereden çýkardýnýz dine nefretle bakýyor diye. Siz,laik Devlet'in ne olduðunu bilmiyor musunuz ? Biraz basit kaçsa da Senin dinin sana, benim dinim bana diyeceðim. Devletin içine bilim, fen hesap hendeseden baþka bir þeyi koyamazsýn. Önce ekonomi çöker, sonra kültür sanat hatta gelenekler bile. Okulundan deðilsen Yallah Bismillahla ne uçaðýný uçurabilirsin, ne gemini yüzdürürsün.

:: Býrak bunlarý!
Gönderen: Ahmet Yasin Deniz / , Türkiye
26 Ekim 2013
Chp akýllý olsa biraz. bu radikal tutumlarýný býrakýrdý. böyle din nefreti onu yüzde doksaný müslüman olan ülke de baþa çýkaramaz. o devir artýk bitti. diktatörlük yapmasý zordur.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politika kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yorumsuz

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bunlar Yapýlsýn!
Seyahat Notlarý
Efendiler!
Yavuz Sultan Selim Aðlýyor (! )
Cumhuriyet Tarihi
Uzatýn Ellerinizi
Uzatýn Ellerinizi (Iý )

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Benim Atlarým [Þiir]
Lebon'da Buluþalým [Þiir]
Anýlar Kutusu [Þiir]
Kaside [Þiir]
Sotaya Düþmeyen Þiir [Þiir]
Atatürk Aramýzda [Þiir]
Hayalet [Þiir]
Eski Çeþme [Þiir]
Bir Sebep Göster [Þiir]
Bekleyiþ [Þiir]


Gürcan Erbaþ kimdir?

1942 Ýstanbul doðumlu, edebiyatýn her türünden hoþlanýr, ayrýca resim yapar. Kendi adýna yayýnladýðý þiir kitaplarý: Kaç Ýstanbul Var Ýçinizde, Mavi Düþler, On üzerinden on veriyorum sana, Dedemin Kitabý, Solmasýn Yurdumun Gülleri, 19 Yaþ Þiirleri, Sesler Düþünceler Duygular, Aynadan Yansýyan, Onikiden Sonra, Gece Korkularý.

Etkilendiði Yazarlar:
Halide Edib, Adalet Aðaoðlu, Yakup Kadri,


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gürcan Erbaþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.