..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En tatlý sevinçler, en hiddetli kederler sevgidedir. -Pearl Bailey
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > mehmet emin kayaalp




28 Aralýk 2002
raký soframý özler gibi özledim seni  
mehmet emin kayaalp
Karaciðerimi delip geçip, ayrýlýksý raký sofralarýmýn sessiz sedasýz misafiri oldun bu gece. Seni ben mi çaðýrmýþtým, yoksa sen kendiliðinden mi gelmiþtin, bilmiyorum ama, sisli dünyama bu saatte geliþin beni çocuk sevindirmiþti. Ya yarýn? Ya özlem? Bilmi


:CCGC:
Karaciðerimi delip geçip, ayrýlýksý raký sofralarýmýn sessiz sedasýz misafiri oldun bu gece. Seni ben mi çaðýrmýþtým, yoksa sen kendiliðinden mi gelmiþtin, bilmiyorum ama, sisli dünyama bu saatte geliþin beni çocuk sevindirmiþti. Ne yapacaðýmý, seni nasýl aðýrlayacaðýmý þaþýrmýþtým. Þaþýrmýþtý beynimdeki bütün güncelliðiyle tazelediðim doðrular ve sen, belki de en olmadýk zamanda gelmiþtin. Belki de en olacak zamanda, akþamüstü serinliðinde, yangýnýmýn, yayla kokulu gözlerini aradýðýnda gelmiþtin.Ýyi ki gelmiþtin.
Ben hep bildiðin gibiyim. Cep telefonumun bataryasý hep boþtur, param her an bitmeye hazýr, siyah beyaz filmde beklenmedik bir son gibidir. Hayatýn melodisi dramdan geçmesede, Ahmet Kaya’nýn isyan þarkýlarý arasýnda aþka dair bulduðum ezgilerde yaþýyorum. “Korkarým güzelim korkarým” diyorum bazen, bazen de “giderim” diyorum, diyorum da kime diyorum. Ýçtiðim rakýya kýzmasam suyuna kýzýyorum. Ne bileyim haydari tadýnda bulanmaya baþlýyor beynim, kusacak gibi oluyor yüreðim birden, kaçýyorum kendimden, þehirden, ama tutulmuþ tüm yollar bir yere varamýyorum. “Bir anka kuþu gibi kendimi külümden yaratýyorum.” Bu gece ölesiye içiyorum. Belki öldüresiye içiyorum, gecenin travmatik ucuz ýþýklarýna ve aþýklarýna aldýrmadan içiyorum.
Özlemlerim bir kat daha artýyor sen yanýmdayken. Keþke gelmeseydin bu gece. Siyah beyaz film gibi kalsaydýn hep aklýmda. Bak bir yaným zaten kýþ, her yer soðuk, yerler buz biliyorum. Buz gibi yüreðimin yaz sýcaðý oldun bu gece. Eridim öyle gözlerine baka baka, donmuþ yüreðimin iletisi olan gözyaþlarýmda. Özlem bitti bu gecelik, kýþ bahara kavuþtu bu gecelik. Ya yarýn? Ya özlem? Bilmiyorum. Oysa susuz içtiðim rakýlarýn edasýndaydým bugün.
Sigaram gibi
Ýki fýstýk, bir kýrýk leblebi gibi
Raký soframý özler gibi
Özledim seni

Tellerde asýlý kalmýþ mekanik sesini
Yüreðimden geçen ayak izlerini
Sarhoþ gecelerde nara atar gibi
Özledim seni

Biri kýrýk, iki dal gibi
Bir yaným kýþ, bir yaným yaz gibi
Siyah beyaz film izler gibi
Özledim seni

Karaciðerimi delip geçip, ayrýlýksý raký sofralarýmýn sessiz sedasýz misafiri oldun bu gece. Seni ben mi çaðýrmýþtým, yoksa sen kendiliðinden mi gelmiþtin, bilmiyorum ama, sisli dünyama bu saatte geliþin beni çocuk sevindirmiþti. Ya yarýn? Ya özlem? Bilmiyorum. Oysa susuz içtiðim rakýlarýn edasýndaydým bugün.




.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Bu kaçýncý okuyuþum,,sayamadým inan.
Gönderen: Didem SEVÝNÇ / Ýstanbul
14 Mayýs 2003
Mehmet Emin deyince, hemen "Raký soframý özler gibi"..geliyor aklýma.Birde "yeniyýl sana zehir zýkkým olacak" yazýný es geçmemek lazým. Ýkisinide defalarca okuyorum..Biliyormusun hemde hiiç sýkýlmadan.O kadar güzel ifade etmiþsinki..Her defasýnda yeni yorum yazasým geliyor."Seni ben mi çaðýrmýþtým yoksa kendiliðinden mi gelmiþtin?"..Ah bunu bir anlayabilsem!Çaðýrdýðýmda kalbime acý versede düþüncelerime geliþi,her defasýnda bu soru aklýma gelir kalýr.. Býrak raký sofrasýný,,her þeyden çok özledim ben..Ama nafile sevgili mehmet,inanki nafile!Ne gelen var nede giden...Bir ses gelse yeter,,yazýlarýma gidiþi o özlemi aktarmasam nasýl yaþarým bilmem.. Bir çok söz daha var söylenmeyen,,oysa kimi zaman söylemek bile gelmiyor içimden! Yüreðine saðlýk.Bu tür yazýlarýnýn devamýný bekliyorum.Yüreðime yeni ýþýklar veresin diye. Sevgiyle kal. Didem




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
þerefe içelim bu gece
yeni yýl sana zehir zýkkým olacak
Bir Kervan Geçmekte Krallýðýmýn Önünden
Bu gözlerin kanlý çapaklarýný bile !

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
bir ney sesi gezinir gecenin koynunda [Þiir]
Boþalmak Ýçin Sýraya Giriniz [Þiir]
Aþka mý Þiir Bulaþtý, Þiire mi Aþk [Þiir]
kýrýldý kum saatinin beli [Þiir]
Bir Karanlýk Pusudur Hayat [Þiir]
özledim seni [Þiir]
Kendinde Bir Yer Kalmalý Saklandýðýn [Þiir]
Yana Yatmýþ Liman Güzeli [Þiir]
Silik Sessiz Bir Geceydi Sensizlik [Þiir]
Kaybettiðim Adamý Arýyorum [Þiir]


mehmet emin kayaalp kimdir?

yazmaya bir gece baþladým hala da yazýyorum duygular tükeninceye kadar. . .

Etkilendiði Yazarlar:
attila ilhan,hasan hüseyin


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet emin kayaalp, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.