..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir þey insan kadar yükselemez ve alçalamaz. -Hölderlin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Fantastik Roman > Erdem Ýlker




26 Aralýk 2023
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 9  
9. BÖLÜM: KÜÇÜK KIZ

Erdem Ýlker


9. BÖLÜM: KÜÇÜK KIZ


:FF:
‘’Kimsesizler mezarlýðýna hoþ geldiniz…

‘’ Bu son görüþmemiz olabilir þimdiden söyleyeyim, az önce benim kader ortaklarým, benimle ayný makus sona varan can yoldaþlarým; ayný katilin elinden beraber geberdiklerim bak aman yapmayalým, sakýn etmeyelim dediðim bir þeyi yaptý, öldüðünde kabrine yatmayý reddeden, onlarca insana musallat olup öldürmeye devam eden bir musibeti uyandýrdýlar. ’’

Hayalet patlamanýn olduðu yere doðru süzülerek gitti, grubun üyeleri farklý yerlere savrulmuþ düþtükleri yerde kendilerine gelmeye çalýþýyorlardý. Patlayan kabirden oluþan deliðin tam ortasýnda ise ‘’o ‘’ vardý.

Elleri titreye titreye sigarasýný aðzýna götürdü, yaktý ve yine az önce Sibirya soðuðunda çýplak dans etmiþ gibi telaþlý ve buzlu bir nefesle dumaný üfledi. Þimdiye kadar hiçbir hayaletin bu kadar net bir projeksiyonu olduðunu görmemiþti, o resmen sanki normal dünyada bir insan gibi görünüyordu. Perçemleri gözlerindeki sinsi bakýþý perdeleyen bir paravan gibiydi, elbisesi oldukça þirin pembe bir elbiseydi, ayakkabýlarý yoktu ve ayaklarý dizlerinden itibaren petrole bulanmýþ gibi karanlýk bir çamura sývanmýþtý.

‘’O ’’ alt dudaðýný üste kaldýrýp yukarýya doðru bir nefes verdi ve yüzünü rahatsýz eden perçemlerini þöyle bir üfleyip havalandýrdý, anlýk olarak kýzýn yüzü göründü. Tatlý bir kýz gibiydi ama bakýþý ona bakmak istemeyeceðiniz türden bir bakýþtý, rahatsýz edici þekilde þeytani bir hýnzýrlýk vardý, sevilmek için fazla þeytani, nefret etmek için ise fazla sevimli…

‘’ Bu alemi terk ederken son söylediðim geri geleceðim olmuþtu, iþte geldim ben, yine ben geldim evet ben geldim, çok caným sýkýlmýþtý artýk hiç sýkýlmýycak çünkü yine ben geldim lay la la la lay la lay ’’

Gruptan onu tanýmayan hayaletler ‘’ çocuk bu ‘’ diye geçirdi içinden, O bunu düþünenlerin hepsine ayný anda gözlerinin içine baktý, yüzü birkaç tane olmuþtu sanki bir anda. Kendisini en aþaðý göreni de anýnda tespit edip dibinde bitiverdi anýnda.

‘’ Çocuðum ben evet, hadi seninle oynayalým ’’ tam elinden tutmak üzereydi ki bizim hayalet ‘’ hayýr, kaç ’’ diye baðýrdý.

Kaçamadý…

Elinden tuttuðu hayalet çakýlmýþ bir kibrit gibi aþaðýdan yukarýya doðru yanmaya baþladý.

‘’ Yapma, benim için lütfen yapma ’’ hayalet çaresizce yalvarmýþtý.

O ‘’ aaa sen, evet sen, en çok sevdiðim ‘’

Elini býraktýðý zavallý ruh yarýya kadar yanmýþ kibrit çöpü gibi kaldý ve yere yýðýldý, diðerleri etrafýna toplandý ve olan biteni anlamaya çalýþtýlar. Hayalet normale dönüyordu ama yüzünde büyük bir ýzdýrabýn ifadesi ve ruhaniyetinden asla geçmeyecek derin yaralar kalacaktý.

‘’ Hadi bana gel, sana bir hikaye anlatayým ’’

Kýz sek sek oynar gibi bizim hayalete doðru gitti ve sarýldý. Þarký söyler gibi konuþuyordu.
‘’ Yeter ama aaaaartýk , hikayeleri dinledim, ben hepsini dinledim, masallarý dinledim, hikayeleri dinledim. ’’

Hayalete bir süre daha sarýldý ve sonra býrakýp yüzüne baktý ‘’ hadi bir hikaye yazalým ’’

Hayalet olan oldu artýk diyerek en azýndan bu uyanýþtan kendileri için bir fayda yaratabilir miyim gibi düþünüyordu. Bu þarký söyler gibi konuþan sevimli kýz gibi görünen ruh, çok çok uzun yýllar önce bedeni öldüðünde yüzlerce insana musallat olmuþ, kimisine cin kimisine þeytan kimisine ölen bir akrabasý gibi görünüp felç etmiþ, felçli bedenlerini esir alýp ruhlarýný sömürmüþ, kovulana kadar da kan kusturmuþtu þehre. Tesadüf eseri gezgin bir ‘’usta ’’ onu son girdiði bedende öldürüp ruhunu kovmayý baþarabilmiþti. Bedeni kimsesizler mezarlýðýna gömüldüðünde de özel bir ayinle ruhu kabrine baðlanmýþ, huzura erdirilmiþti.

Ýnsanlarýn içine girip onlarý öldürebildiði için, intikam için, þimdi o tekrar serbest býrakýldý.

‘’ Hadi intikam alalým ’’


     ***

Kadýn kafede oturmuþ, yeni tanýþtýðý adamla sohbetini etmiþ, ona ahlaksýz teklifinde bulunmuþ ve nihayetinde de cinayet mahaline getirmeyi yine baþarmýþtý. Her zamanki taktik, alýmlý görüntüsünü ve sahte cana yakýnlýðýný kullanýp kandýrýlan bir adam, soluðu ölüm sedyesinde alan yeni bir kurban.

Ýðnesini çýkardý ve, ‘’ bunu sen istedin ‘’ dedi, kurbaný hareket dahi edemiyordu. Sadece gözleri ile yalvarmaya çalýþýyordu. Ýðneyi gözünün ortasýna soktu, ‘’ bunu sen istedin ’’

Adam baðýramýyordu bile, kadýn ise bir sonraki hamlesinde iðneyi nereye saplasýn diye yer seçmeye çalýþýyordu. Tercihi göbek deliði oldu. ‘’ Bunu sen istedin ’’

Ýðneyi saplayabildiði kadar saplayýp çýkardý, iðne çýktýðý gibi ardýndan kan getiriyordu nereye girip çýksa. Kaný gördükçe de kadýn keyifleniyordu. Yine sýradaki yeri ararken iðnesi için birden odada bir ses duyuldu, küçük bir kýz sesi.

‘’ Yeni oyuncaðým bu mu? ‘’

Kadýn sesin geldiði yeri anlamaya çalýþtý, sanki tüm odadan gelmiþ ve yankýlanmýþ gibiydi. Odanýn her yerinden, her köþesinden.

Gözlerini kýstý, kurbanlarýnýn hayaletlerini yok etmeye çalýþan, yeni cinayetler iþlerken bir yandan da bunun için yöntemler aramakta olan kadýn iðneyi sedyenin kenarýndaki tepsiye býrakýp odanýn öbür ucundaki koltuða doðru yürüdü hýzlýca. Çantasýný açtý ve cüzdanýnda bir not çýkardý.

Bir dua…

Notu içinden okumaya baþladý, korunma duasý.

Okurken arkasýnda bir ses duydu bu sefer, net olarak arkasýndan geliyordu. Döndü ve kýzý gördü. Korkmadý, sadece elindeki duanýn bir iþe yaramadýðýný düþünüp buruþturup attý. Kýzý incelemeye baþladý hayretle, bu hayatta insan taklidi yapmazken, bizzat kendi olabildiði anlarda insani duygularý çok az deneyimler bunlarý da pek az yansýtýrdý. Ama þimdi karþýsýnda duran kýzý incelerken sanki zamanýn akýþýnýn bile yavaþladýðý bu anda hayret etmekten kendini alamamýþtý.

Gözlerine bakakaldý, perçemlerin arasýndan bir kýsmý görünen gözleri…

Kurbanlarýný öldürürken onlarýn gözlerine bakar, o ýþýðýn sönüþ anýný yakalamaya çalýþýr ve bunu muazzam bir tatmin hissiyle yapardý. Þimdi kýzýn gözlerinde bu anýn hazzýný baktýðý süre boyunca yaþýyordu. Gözüne far tutulmuþ tavþan gibi kalmýþtý kadýn ve o an, zamanýn yavaþladýðý o saniyede kadýn ölümü anladý.

Kýz ‘’ hadi oynayalým ’’ dedi ve kadýna sarýldý.

     ***

Hayalet hikaye anlatýcam derken hikaye olduðunu düþünüyordu. Peki bu hikayeyi anlatacak olsa, o zaman ne olurdu gibi tuhaf çýkarýmlar yapýyordu. Kurbanlar grubundaki diðer hayaletler sessiz bekleyiþten rahatsýz bir þekilde ikili üçlü gruplar halinde mezarlýðýn ana yolundaki çeþmenin etrafýna birikmiþ, birbirlerini þiþiriyorlardý.

‘’ ya baþaramazsa ’’
‘’ intikamýmýzý alacak ve bitecek, huzura ereceðiz, baþaramaz diye bir þey yok ’’

Tiz bir çakmak sesi duyuldu, hayalet sigarasýný yaktý ve hepsinin duyacaðý þekilde, ‘’Ya baþarýrsa ‘’
dedi. Bilinmezlikten korkuyordu, sorgulamalarý tavan yapmýþtý. Þimdiye dek ölseler dahi bu dünyada kalmýþlardý, ama olur da burada iþleri biterse…

Ne olacak?

Cehennem varsa ya? Ya peki…

Gözü yolun baþýndan onlara doðru yaklaþan karaltýya iliþti. Uzaktan bu aysýz gökyüzünde tam seçememiþti kim olduðunu. Karaltý tuhaf hareketlerle geliyordu, bir yandan yürüyordu ama bir yandan kollarý baþý tuhaf hareketler yapýyordu.

Karaltý biraz daha yaklaþtý.

Yer yüzü korkak hayaletler barýndýrmaya pek alýþýk deðildi. Kurbanlarýn hayaletleri, tamamý korkarak yerlerine mýh gibi çakýlmýþ bekliyordu. Artýk kim olduðunu anlayacak kadar yaklaþtýðýnda hepsi þoke oldu.

Gelen kadýndý, katilleri. O tuhaf insanýmsý kalpsiz ruhsuz varlýk.

Ýlk gücünü toplayan mekan sahibi oldu, aðzýndaki sigarayý tükürür gibi yere atýp diðerlerini arkasýna aldý,

Kimsesizler Mezarlýðýna Hoþ geldin…









Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik roman kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 1
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 18
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 21
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 22
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 7
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Finali
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 19
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 10
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 26
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 17

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 25

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Zaman Yolcusu [Öykü]
Gerçek [Öykü]
Ýbret [Öykü]
Yoksun [Öykü]
Selen [Öykü]
Mutluluk ve Huzur [Eleþtiri]
Coðrafya - Aþk - Kader [Eleþtiri]
Muasýr Medeniyete Erme [Eleþtiri]
Ölüm ve Ýhtimaller Üzerine [Eleþtiri]
Ölümü Unutarak Yaþamak [Eleþtiri]


Erdem Ýlker kimdir?

Hakkýmda bilmek istediðiniz her þey, duymak dahi istemediðiniz her þeyle birlikte bu hikayelerin, kitaplarýn içine daðýlmýþ durumda. Buraya onlarla alakalý damýtýlmýþ bir özet çýkartýp yazmak sizi kolaycýlýða yönlendirmek olur. Buraya gelenlerin tek bilmesini istediðim sizler için aldýðým riskler. Karanlýk hikâyeler anlatmak, garip öyküler yazmak, fantastik, gerilim ve korku dünyasýnda olmak zihni türlü düþünce yapýlarýna girmeye, olgularý sorgulamaya, dünyayý ve hayatý baþka bir gözle bakmaya itiyor insaný. Hem de metrobüse canhýraþ bir þekilde binmeye çalýþan magandanýn arkadan çýlgýnca içeriye doðru itmesi gibi. Bunun sonucu olarak da ortaya hikâyelerle birlikte bazen monolog beyin fýrtýnalarý da çýkýyor. Ýþte bu noktada ben, bizzat kendim, þahsým ve ötekilerim ile fikir birliðine vardýðýmýz þu oldu. Bazý karalamalarý, bazý hikâye ve kitaplarý paylaþalým ve ben olmayanlar da okusun. Okusun ve her kitap ya da hikâye ya da makale ile bir yolculuða çýksýn. Karanlýk, kasvetli, içinde yabancý hissedip keþfetmeye bazen korkacaðýnýz, bazen sabýrsýzlanacaðýnýz dünyalara yolculuðunuzda kolay gelsin. Merakýna engel olamayanlarý ve belasýný arayanlarý tüm yollarýn kesiþtiði o soðuk yerde bekliyor olacaðým.

Etkilendiði Yazarlar:
stephen king, j.r.r tolkien, isaac asimov


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Erdem Ýlker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.