..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Geçmiþ ölmedi. Henüz geçmedi bile. -William Faulkner
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > PELÝN KARCI




7 Nisan 2003
Ayrýlýk(lar)  
PELÝN KARCI
Beklenmedik bir anda gelen ayrýlýk insaný sarsýyor. Ama bundan daha zor olan bir þey var ki, o da ayrýlýðý kabullenmek...


:ECDH:
AYRILIK (LAR)
26 ÞUBAT 2002
Beklenmedik bir anda gelen ayrýlýk insaný sarsýyor. Ama bundan daha zor olan bir þey var ki, o da ayrýlýðý kabullenmek... Yaklaþýk bir yýldýr sevgili diye sarýldýðým, dost dediðim insanýn yabancýlaþmasý ve ayrýlýk önerisine karþý çýkmadan, yüzünde üzerinde aðýr bir yük olan aþkýný bir kenara atmanýn verdiði rahatlýkla çekip gitmesi... Ýþte asýl yaralayan bu! Peki ya döktüðü gözyaþlarý ve benim gözyaþlarýmý elleriyle silmesi, avutmaya çalýþmasý neden?
Öylesine incindim ve yaralandým ki... O bensiz kuracaðý yaþama doðru ilerlerken, ben yine kendi gözyaþlarýmla yaralarýmý iyileþtirmeye çalýþacaðým. Güvenmemin ve sevmemin bedelini ödeyeceðim yine... Ýç hesaplaþmalarýyla, lanetlerle, gözyaþlarýyla tüketeceðim gecelerimi... Gündüzleri ise gülücükler saçan maskemi takýp karýþacaðým insanlarýn arasýna...
Herþeye raðmen piþman deðilim. Onca fedakarlýk yaptýðým için, yüreðimin sesiyle “seni seviyorum” dediðim için, dürüst ve açýk davrandýðým için piþman deðilim. Gün gelecek yine tüm içtenliðimle güleceðim hayata... Piþmanlýk yok, karamsarlýk yok, hele yýkýlmak hiç yok. Bu sancýlarda geçecek elbet.
Hayat devam ediyor...

2 MART 2002
Yüreðim kanýyor, içim acýyor desem de anlatamam hissettiklerimi, çektiðim acýyý... Dünüm, bugünüm, yarýným dediðim sevgili bunca acýtýyorsa beni, yüreðimi; gururumu incitmede tereddüt etmiyorsa ne anlamý var sevginin? Ya da buna sevgi denebilir mi? Anlamýyor, çözemiyorum... Taþýdýðým tüm deðerleri bir bir yitiriyor; ben ben olmaktan çýkýyorum.
Yaþ 23... Doðumgünüm için getirdiði menekþeye acý, hüzün, mutsuzluk, gözyaþý ismini versem pembe yapraklarýna yakýþmaz. Sevinç, mutluluk, sevgi, aþk isimlerini koymaya yüreðim el vermiyor. Hediye ettiði kazaðý her giydiðimde bu günün acýsýyla yüreðim burkulacak. Bundan sora büyük bir aþk verse de bu acýyý asla unutmayacaðým.
Sevmek herþeyden önce saygýyý gerektiriyor ve yanýsýra güveni... Ýçimde ikisinden de eser kalmamýþsa, nasýl devam edeceðim sevmeye?... Binlerce soru var kafamýn içinde... Gitmek istiyorum. Herþeyi ardýmda býrakýp, yola çýkmak...

6 MART 2002
Bu yürek acýsý gün gelip dinecek mi? Bilmiyorum. Ýçimden birþeyler eksiliyor durmadan, ben eksiliyorum.... Ama adýný koyamýyorum bu yitip giden duygularýn...

- di li geçmiþ zaman
“ Uzak kýtanýn, uzak bir þehrinde yaþayan bir prensin düþüncelerinde, bir zamanlar bir güvercin yaþardý. Bir baþka uzak kýtanýn Uzak þehrindeki bir kahraman bir kedi sevdesýna tutulmuþtu. Nankör bir sevda... Þimdi kahraman sadece kedinin düþlerinde kaldý. Güneþ bir yýldýza tutulmuþtu. Güneþe hayat veren yýldýzdý. Yýldýz ýþýðýný söndürüp kedi olmaya karar verdiðin de güneþin ýþýðý da söndü. Ýkisi, yani güneþ ve yýldýz hala yanyanalar ama ayný aþkla yanmýyorlar... Güvercin olmaktan, kedi olmaktan vazgeçtim. Ya kedi olmaktan? Bilmiyorum.
Ayný nankör sevda ben istesem de istemesem de yüreðimin bir köþesinde sürmeye devam ediyor. Ve hemen yaný baþýnda yürüyen bir sevda daha var. Rüya sevdasý... Prensin atý kayýp, kahraman kediyi kaybetti, güneþ yýldýzdan vazgeçti. Rüya ise gerçeðe hiç dönüþmeyecek. Bir sabah uyanacaðým ve rüya bitecek. Gerçekle masal arasýnda yaþanan bu hayat daha ne kadar sürecek?”
Uyandým, 2 Mart 2003 de baþlayan rüya sona erdi.... di.... di.... di....

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ayrýlýkta aþk gibi iki kiþilik birþey
Gönderen: gülay öztürk / Ankara/Türkiye
8 Haziran 2006
aþk baþlýbaþýna birþeyi göze alarak girilen birþey ....acý gibi hasret gibi ama daima kalanlarýn aðlayýp karalar baðlamasý bir hakmýdýr yada neden birini bu kadar sahiplenmek ister insan. acýyý böyle yaþamak bana çok arabesk geliyor.birini seviyor olmak onu mutlaka köleleþtirmek midir öyleyse bir hayali severek bir ömür tüketen insanlara ne demeli. Bence aþk gibi ayrýlýk acýsýda vakur olmalý

:: Yaþamýþ Olmak
Gönderen: SERAP HOCA / Ankara
8 Mayýs 2004
hiç de yabancý olmadýðýmýz sevgi-ayrýlýk ikilemini kaybeden tarafýn bakýþ açýsý ve yürek yangýný ile anlatmýþsýnýz ya...aþk,aslýnda acý çekmektir...kavuþtuðunuzda biter...o yürekte bir süre kiracý oluyorsunuz...keþke kavuþsaydýnýz ve aþký öldürmeden yaþatacak olsaydýnýz derim. sevgiler.

:: ...
Gönderen: pelin / izmir
22 Temmuz 2003
Güzel adaþým..sevgili Pelin..Bu yazýnýn üzerine söylenebilecek o kadar çok þey var ki, belki de en iyisi söylememek diyor insan içinden..Dediðin gibi en zorudur, sevdiðin insanýn bir anda el gibi olmasý, tanýmýyormuþ gibi davranmasý..geri yzdýklarý, gönderdikleri ve söyledikleri kalýr..asýl anlamsýzlýk iþte burada.. Sen, her þeye raðmen kavuþmalarda kal..sevgimle..

:: Merhaba
Gönderen: Sevgi Yavuz / Ankara
14 Nisan 2003
Ayrýlýklarýn biz bayanlarý bu kadar vurmasý neden dersiniz...Ben bunu çok merak ediyorum gerçekten... Yazýnýzda bir bayanýn iç dünyasýný ayrýlýk yaþadýð zaman neler hissettiðini çok güzel anlatmýþsýnýz...Tebrik ederim... Sevgilerimle...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþkýn Adý Ümittir Artýk, Ümidin Adý Aþk
Sevgiliye uzanan yol

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðim, Ruhum, Beynim [Þiir]
Git - Me Kal [Þiir]
Dumanlý [Þiir]
Mavi Düþ [Þiir]
Vazgeçtim Senden... [Þiir]
Ýstanbul [Þiir]
Ýntikam Ateþi [Þiir]
Hasan Karcý ve Yeni Yapýtý: Madam Katina [Roman]
Seni Seven Yüreðime Bir Umut Ver [Deneme]
Ulaþýlmazým [Deneme]


PELÝN KARCI kimdir?

Ýçindeki ve yüzündeki hüznü bir türlü söküp atamayan bir güvercin. . .

Etkilendiði Yazarlar:
murathan mungan, kenan kalecikli, ýrvýn yalom,andre gide


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © PELÝN KARCI, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.