..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Güzellik her yerde karþýlaþýlan bir konuktur. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Aþk Romaný > TuðrulPekel




1 Ocak 2007
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 22  
TuðrulPekel
Hasan Cevat Kartal: Aþkýna ulaþabilmenin bir tek yolu vardý. Hayatýný feda etmek O da gerekeni yaparak ölümü seçti. Efsane oldu. Veda Arasýl Kartal: Bir efsane varsa arkasýnda o efsaneyi yaratan bir kadýn vardýr. Selma Taþkan: Efsane onunla ayakta kaldý ve yaþatýldý


:BHED:
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 22

BÖLÜM - 22


BEN YAÞARKEN YAZDIM
SEN ÖLDÜÐÜMDE OKU
SEVDA ÇÝÇEÐÝME SON DUAMDIR.

HAYAT DENÝLEN BU ÝÞKENCE, DEVAM ETTÝÐÝ SÜRECE, HÜZÜN BAHÇELERÝNDE YAÞAMAK VAR-SA KADERÝMDE, ALIN YAZIMDIR DÝYORUM.

SEVDA ÇÝÇEÐÝME KAVUÞMAKSA, BIÇAÐIN KES-KÝN YÜZÜNDE, BÝR ÖMÜR BOYU DOLAÞMAK BÝR EMÝRSE, GÜLERKEN AÐLAMAK. YAÞARKEN ÖL-MEK.BUNLARIN HEPSÝNÝ YAPMAK BÝR KERECÝK, GÖRMEK ÝÇÝNSE SENÝ. BEN VARIM BU HAYATI YAÞAMAYA.

GECE YÜRÜYÜÞLERÝNDE DÜÞÜNMEKSE SENÝ, UMUTLARIN TÜKENDÝÐÝ YERDE. SON ADIMI ATAR-KEN BOÞLUÐUN UCUNA. SERÇE PARMAÐINI TUT-MAKSA YÜZ YILDA BÝR. SENÝ SEVMEK ÝBADETSE BÝR ÇOK VAKÝT. ÖL DEDÝÐÝN YERDE YAÞAMAK HARAMSA.
YENÝDEN BAÞA DÖNMEKSE, ZAMANI GERÝYE ALIP. HASRET DOLU GÖZLERLE BAKARAK, GEÇ-MEKSE YANINDAN, VE ATTIÐIN KAHKAHALARI DUYMAKSA, ÝÇÝM YANARAK AÐLARKEN.
SENÝN YANINDA ÝKEN YAÞAMAKSA, DÜN-YANIN ÖBÜR UCUNDA. GÖZLERÝNÝN ÝÇÝNE BAK-MAK BOÐULMAKSA, OKYANUSLARIN EN DERÝN YERÝNDE.
SENÝ SEVÝYORUM DÝYEBÝLMENÝN, SEVÝNCÝNÝ YAÞAYA BÝLÝYORSAM, ÝNAN SENÝ ÇOK SEVÝYO-RUM.
TEMMUZ AKÞAMLARI, SEN OLMADAN YILDIZ-LARI SEYREDEBÝLÝYORSAM, KAYAN BÝR YILDIZ GÖRDÜÐÜMDE, ÝÇÝMDEN BÝR ÞEYLER AKIP GÝDÝ-YORSA, GÖZYAÞLARIMDAN ADINI YAZABÝLÝYOR-SAM, GÖKYÜZÜNE.
BÝR MEZARA TAÞ OLMAKSA, SELVÝLERÝN AL-TINDA SONSUZA DEK. BU BÝR VASÝYETSE, SANA YAZILAN, NOKTA KONULUP MÜHÜR VURULMUÞ-SA,
EN ALT KÖÞEYE VE EN SON DUAM, SENÝN ÝÇÝNDÝR DÝYE OKUYA BÝLMÝÞ’SEM, BU DÜNYADA PÝÞMAN DEÐÝLÝM, SENÝ SEVDÝÐÝME, SEVDA ÇÝÇE-ÐÝM.

Sevdalardan bahçe yaptýkta
Sulamayý unuttuk.
Ne Yazýk ki Kuruttuk.
Veda’sý unutsa dahi o hiç unutmayacak.

HASAN CEVAT KARTAL.
Selma:
... Seni ne kadar çok sevdiðini anlayabiliyor musun? Bu adam sana ulaþabilmek için ölümü seçti. Sen onun kadýný olduðun için gurur duymalýsýn.
Veda:
... Duymadýðýmý nereden biliyorsun? Ben onu sevmedim mi? Sevmesem onun yanýnda iþim ne idi.
Tartýþmayý yeterli bulduk.Vakitte gece yarýsýný geçiyordu. Yattýk yarýn çok iþimiz vardý.Veda evine gidip ilk anda ihtiyacý olan eþyalarýný alýp gelecek Bende bu arada Himmet Dayýyla beraber cenazeyi çý-karmak için resmi iþlemleri yerine getireceðiz. Bu arada diðerleri ile bir araya geleceðiz. Ýnþallah yarýn öðle namazýndan sonra Hasan Cevat’ý defnederiz En çok Veda’dan endiþeleniyorum. Her an cayabilir. Himmet Dayýnýn nasýl geldiðini düþünmemiþtim. Ama, araba iþi-ni de halledelim dediðimde bana/ Sen benim iþlerime karýþma/ dedi. Nedenini daha sonra anladým. Kasaba-nýn Minibüsü ile gelmiþ. Öðleye kadar bütün iþleri yoluna koyduk.Hasan Cevat’ýn cenazesini arabanýn üs-tüne yerleþtirip sýký,sýkýya baðladýk. Yola çýkmaya ha-zýrdýk. Hastaneye gelenlerin arasýnda Veda’da vardý. Kadro tamamlanýnca saat iki buçukta yola koyulduk.
Yolculuðumuz bütün gece sürdü.
Ayþenaz:
... Hoþ geldiniz Buyurun içeri girin
Veda:
... Hoþ geldik kýz sen ne çabuk büyümüþün bu ka-dar. Bak bu ablanýn adý Deniz. Benim en yakýn arkada-þým. Buda Lal kim biliyor musun? Nerden bileceksin Hasan aðabeyinin kýzý.
Ayþenaz:
... Sende Selma ablasýn zaten hepinizi tanýyorum. Hepiniz bir araya geldiðinize göre kocaman bir aile-siniz.
Veda:
...Aferin kýz bizim koyamadýðýmýz adý sen koydun. Biz kocaman bir aileyiz.
Selma:
...Hadi içeri geçelim. Bu taraf Hasan Cevat’ýn evi.
Ayþenaz kapýyý açtý Veda, Lal, Deniz ve ben oturma odasýna girdik, ben hariç hepsinde tedirginlik ve yabancýlýk vardý. Bu havadan en çok Veda etkilenmiþti. Þark odasýnýn kapýsýný açtým. Ve ben geride kaldým bu odada Hasan Cevat’la ilk defa karþýlaþmýþtýk. Þimdi bu odaya onsuz giriyordum. Karþý duvarda Veda’nýn fo-toðrafý kýzýn suratýna Tokat gibi patladý Aðzýndan çýkan þu kelimeleri duyabildim.// tanrým ben bu adama ne yaptým.? // Hasan Cevat’ýn yerine ben cevap verdim // Hiç kafaný yorma kýzým cevap arayacak çok zamanýn olacak.//
Hep beraber bahçeye çýktýk.Bu arada Sultan haným geldi. Veda hemen yanýna gidip sarýldý elini öptü. Sultan Haným Veda’yý gelinim diye seviyordu Nihayet bende Sultan Hanýmla tanýþtým. Hepimize ayrý, ayrý ilgi gösterdi ama Veda’yý bir baþka seviyordu.



Lal:
... Selma abla mezar çok ilginç baksana tam iki aða-cýn arasýnda birazda ön tarafýnda. Sanki aðaçlar mezar taþý görevi yapýyor.
Ayþenaz:
... Doðru söylüyorsun Lal abla Aðaçlar Hasan Cevat’la Veda ablayý temsil ediyor.
Öðle namazýndan sonra hasan Cevat’ý Sade bir tö-renle defnettik. Hasan Cevat’ýn evi hiç bu kadar kala-balýk olmamýþtý. Herkes bir tarafa yerleþti. Bu arada va-siyetini de yerine getirdik. Emanetleri de onunla bera-ber gömüldü
Misafirler iki gün daha kaldý önce Ayþenaz’la annesi Sultan Haným. Daha sonra Lal ve Deniz gittiler. Veda Ýse verdiði kararýn gerekçesini þöyle açýkladý.:
... Hasan Cevat’ýn aðaçlarýný ve mezarýný sulayacak biri lazým.Ayrýca Himmet Dayýda var.
Ona da akþamlarý sýcak bir çorba ister deðil mi? Selma abla.
Birbirimize sarýldýk babamýn düzenini bozmadým. Veda ile Hasan Cevat’ýn evine yerleþtik. Bir ay sonra Ýstanbul’a giderek Tayinim için Milli Eðitim Müdürlü-ðüne dilekçe verdim. Hiç tahmin etmediðim þekilde bizim kýzlar diþli çýktý.Lal’e Nil’in giriþimleri sayesinde benim eklediðim bölümle beraber müsveddeler basý-lacak hale geldi.
Veda ile çok iyi geçiniyoruz. Abla kardeþ olduk. Geçen ay Ayþenaz’ý ziyarete gittik.Veda Hasan Cevat’la kaldýklarý daireye girince Çok kötü oldu.Ýki bin dördün nisan ayýnda bir kere daha Ýstanbul’a gittim.Doðru Deniz’lere indim, beni sevinçle karþý-ladýlar. Aramýzda çok iyi bir arkadaþlýk kuruldu. Nil’ide Lal’ide gördüm ben oradayken kitapta baskýya girdi. Ýstanbul’dan ayrýlmadan evvel kendi evimde bir gece kaldým. Yatmadan evvel ýþýðý söndürüp çýrýlçýplak kalýncaya kadar soyundum. Salonun camýndan gözleri-mi kapatarak okulun bahçesine baktým. Otobüs duraðýný görünceye kadar baktým. Ama nasýl ki Hasan Cevat ya-nýmda yoksa, durakta da kaderine terk edilmiþ aþklar da yoktu. Yorganýn altýnda bütün gece Bana sarýlan kolunu arayarak uyumaya çalýþtým.
Hasan Cevat’ýn bana tarif ettiði pastaneye de uðra-dým hemen kapý giriþindeki, her zaman oturduðu masa ya oturdum. Ama yalnýz deðildim saðýmda Veda solum-da Hasan Cevat vardý.
Beni geçirmeye hepsi beraber geldiler Lal elime bir poþet tutuþturdu. Veda’nýn ýsrarý ile evi satmaktan vaz-geçtim. Araba hareket ettikten sonra Lal’in elime tutuþ-turduðu poþetin içindekileri görünce þok oldum iki ki-taptan da beþer tane vardý. Yol boyunca kitabý okudum. Hasan Cevat’ýmý bir kere daha andým. Cennetimi ne güzelde anlatmýþ, Çoban kulübesinde olanlarý okuyunca utanmadým da deðil. Ama ben bu hayatý yaþadým. Hiç kimseye anlatmadýðým þeyi de gerçekleþtirdim. Dönü-þümde Hasan Cevat’ýn çocuðunu vücudumda taþýyor-dum. Bir damlacýk bir þey,geliþecek büyüyecek ve do-ðacak. Veda Ýki habere de þok oldu,birincisi kitaplara çok sevindi. Ama çocuk olayýnda günlerce konuþmadý somurttu. Ben koskoca kadýn ona sarýldým öptüm gýdýkladým en sonunda ikna oldu. Karným büyüdükçe artýk gizlenecek yaný kalmadý. Önce Himmet Dayý son-rada babam öðrendi. Ben baktým olacak gibi deðil her þeyi açýk,açýk anlattým. Kasaba bir müddet bu dedikodu ile çalkalandý. Ve sonra yavaþ, yavaþ unutuldu. Bu ara-da bir sürpriz de Veda’dan geldi. Bir kitap ta kendisi yazýyor.
Kýza heves geldi. Yeni yýla Karným burnumda gir-dim. Ocak ayýnýn ilk haftasýnda yeni bir acý ile karþýlaþ-týk babamý kaybettim. Ýki bin dört bize uðurlu gelme-miþti Ýki bin beþte hayýrlý baþlamadý.
Babamý ikindi namazýndan sonra topraða verdik:ben mezarlýða gidemedim. Hamileliðimin son birkaç hafta-sýna girmiþtim Hayat devam ediyordu. Babamýn aniden ölümü hepimizi üzmüþtü ama en çok sarsýlan Himmet Dayý oldu Ayný yýl içinde iki can dostunu kaybetti. Dereye daha sýk gider oldu. Ýnþallah ona bir þey olmaz yoksa yalnýz baþýmýza kalýrýz. Bakkal dükkanýný Kiraya verdik paraya ihtiyacýmýz yok ama üç beþte oradan geliyor.
Hasaný on beþ þubat iki bin beþ Salý günü akþam saat sekiz buçukta doðurdum. Benim için çok zor bir do-ðum oldu. Sanki dünyaya gelmemek için direniyordu. Üç kilo dört yüz elli gram aðýrlýðýnda doðdu. Tam kýþ çocuðu dýþarýda, babasýnýn mezarýnda lapa,lapa kar attýrýrken Hasan’da ilk çýðlýðýný attý. Yavrum beyaz tenli, simsiyah saçlý annesinin bir kopyasý. En büyük þansý ise iki anneli olmasý idi.Nihayet tayinim çýktý artýk kendi kasabamda öðretmenlik yapýyordum. Cemil beyle artýk daha çok karþýlaþýyoruz.Baþlýca konumuz geçmiþte yaþananlardý.
Nisan ayýnda Ýstanbul’a tam kadro gittik bu sefer üç kiþiydik. Ben Hasan ve Veda..Hasan kucaktan inmedi. Veda ailesi ile görüþtü. Geçte olsa kýzlarýný affettiler. Hepsini kasabaya davet etti. Dönüþte ben bu sefer Karnýmda Cevat’ý taþýyordum. Veda, Cevat’ý duyunca:
Selma abla bana öyle geldi ki sen azmaya baþladýn. Kýz ne diyeyim sana. Bari bir tanede ben doðurayým.
Selma:
... Hadi bakayým kýþ,kýþ. Doðurmak benden bakmak senden.
Veda:
... Bir þey söyleyeceðim ama darýlmazsýn deðil mi abla?
Selma:
... Ne üzülürüm nede darýlýrým.

Veda:
... Önce kitabýmý yayýnlamak istiyorum. Daha sonrada Hasan Cevat’ýn projesini Hayata geçirmek isti-yorum. Hindistan’a gideceðim.
Selma:
... Haklýsýn Veda aslýnda bunu senden ben isteyecektim. Ama cesaret edemedim.
Veda ile yapmýþ olduðum bu konuþmalarý daha sonralarý çok düþünecektim ama o zamanda elimden bir þey gelmeyecek. Yedi þubat iki bin altý da Cevat’ý do-ðurdum. Abisinin aksine bana hiç zorluk çýkarmadý. Abisine nazaran zayýftý. Daha çok babasýna benziyordu. Bu arada sütüm ikisine birden yetmemeye baþladý ve çok geçmeden sütten kesildim. Cevat’ýmý ana sütüyle beslemek kýsmet olmadý. Veda, Cevat’ý daha çok benimsedi. Bu kýz hakikaten çocuk özlemi çekiyordu. Himmet Dayý evlerin tapusunu Hasan’la Cevat’ýn üzerine yaptý. Etrafta kývançla dolaþýyor. Benimde torunlarým var diye. Ama akþam karanlýðý çöktü mü arka bahçede karýsýnýn mezarý baþýnda gizli,gizli aðladýðýný görüyorum. Anlýyorum ki artýk Himmet Dayýda geçmiþte yaþýyor.Bazen Hasan Cevat’la bazen de babamla konuþuyor. Aradan çok geçmedi, Himmet Dayý geride kalan arkadaþlarýna, eþine, Hasan Cevat’ýna kavuþtu. Eþinin yanýna gömerken tarih eylül iki bin altýyý gösteriyordu. Veda’nýn üçüncü, gerçekte kendini kanýtlayan ilk kitabý Kitapçý vitrinlerinde yerini aldý.Hasan Cevat’ýn onu bu kadar ýsrarla býrakmama-sýnýn sebebini yeni,yeni anlamaya baþladým.O içinde-kileri dýþa vurmamýþ ham bir cevherdi ve iþlenmeyi bekliyordu. Yeni, yeni olgunlaþmaya baþladý. Ýki bin yedi yýlbaþý gecesini sýcacýk bir odada gürül, gürül yanan sobanýn baþýnda dördümüz mýsýr patlatarak ço-cuklar uyuyuncaya kadar oyun oynayarak geçirdik. Çocuklar uyuduktan sonra Veda ile maziden bahsettik Bana hayatýný anlattý. Hasan Cevat’ý anlattý, Hem aðladý hem anlattý. Sabaha karþý dizimde uyudu. Baþýnýn altýna yastýðý koyarken anladým ki Benim iki deðil üç çocu-ðum vardý. Veda’yý güneþli bir mart sabahý Ýzmir’e yolcu ettik. Oradan uçakla Hindistan’a uçacak. Artýk çocuklarýmla yalnýz kalmýþtým. Sultan Hanýmdan izin alarak Ayþenaz’ý Bir müddet için yanýma çaðýrdým.
Selma’nýn içinde tarif edilmez bir sýkýntý vardý. Hasan’la Cevat’ý bahçeye yolladýktan sonra televizyo-nun karþýsýna geçti. Aklýndan Veda’yý çýkarýp atamý-yordu. Yola çýktýðýndan bu yana üç ay geçtiði halde daha aramamýþtý. Haber kanallarýndan birinde karar kýldý. Spiker kadýnýn sesi odayý dolduruyordu // Þimdi aldýðýmýz bir habere göre Hindistan’ýn Ceydur kenti yakýnlarýnda iki yolcu otobüsünün çarpýþmasý ile mey-dana gelen kazada otuz yedi kiþi ölmüþ on kiþi de aðýr yaralanmýþtýr. Ýki Türk vatandaþýmýzda kazada hayatýný kaybedenler arasýndadýr. Kimliði tespit edilen vatandaþ-larýmýzdan biri Ýzmir’li iþ adamý Necmi Çaðýn diðeri ise, edebiyat dünyasýnda yýldýzý yeni,yeni parlamaya baþlayan Þair yazar Veda Arasýl Kartal’dýr. Her iki vatandaþýmýzýn cenazelerinin yurda getirilmesi için harekete geçilmiþtir. Þimdi spor haberleri //
Selma olduðu yerde sallandý. Eliyle aðzýný kapatýp çýðlýðýný yuttu. Her tarafýný ürperti kaplamýþtý Kaskatý kesildi gözlerinden akmayan gözyaþlarýyla sarsýlýyordu. Son köprüde yýkýlmýþtý kendini Hasan Cevat’a baðlayan.
Bin bir zorlukla Ayaða Kalktý ve pencerenin önüne gitti. Hasan kardeþi Cevat’la bahçede kovalamaca oy-nuyordu, gökyüzüne baktý neydi o dönen bir atma-camý, þahin mi yoksa Hasan Cevat’mý?

Eh be Hasan Cevat en sonunda istediðin oldu. Aramýzdan en çok sevdiðini yanýna aldýn. Yolun açýk olsun. Bulunduðun yerde, huzur içinde olduðunu ve be-nim sesimi duyduðunu biliyorum. Þunu da biliyorum Hasan Cevat’ým ben artýk sensizde mutluyum sadece bana ait olan Hasan’la Cevat’ým var. Dýþarýda koþuþtu-ruyorlar. Bundan sonra seni hiç düþünmeyeceðim. Sen-den son bir isteðim olacak, Veda þimdi yanýndadýr, bel-ki de bana el sallýyor benim için ona son bir defa sarýl. Öp.
Selma içinden akýp gelen bu duygu selinin yoðun-luðuyla dýþarýyý seyrederken, havanýn anormal derecede serinlediðini hissetti. Bir esinti dalgasý ensesini öptü geçti. Hasan Cevat mutlu olduðu zaman böyle yapmý-yor muydu? Bir an gizli cennetinde, derede yaptýklarý aklýna geldi. Bahçedeki mezara bakarak gülümsedi. Yoksa mutluluðunu bana böyle mi hissettirdi.
//Hoþça kal sevgilim.//

Kapýyý açtý güneþ bütün sýcaklýðýyla etrafý ýsýtýyordu.Çocuklara seslendi.// Hasan kardeþinle güneþin altýnda fazla kalmayýn. Hasta olursunuz.// Ýçeri girdi ve divana uzandý, duvarda asýlý olan Veda’nýn resmini seyrederken uyuya kaldý.

UZUN ZAMANDIR SENÝ BEKLÝYORDUM SEVDA ÇÝÇEÐÝM. ELÝNÝ VER. BÝLÝYORMUSUN? SEN GELÝNCEYE KADAR HEP ALLAHIMA DUA ETTÝM. BEMBEYEZ GE-LÝNLÝÐÝN VE DUVAÐINLA GEL DÝYE. BAK BÝR TANEM. BEN BURADA SENÝ DAMATLIK ELBÝSELERÝMLE BEK-LÝYORUM. ÞÝMDÝ ÖNÜNDE DÝZ ÇÖKÜP SORUYORUM SANA BENÝMLE EVLENÝRMÝSÝN. SANA ÖTE DÜNYADA GÝYDÝREMEMÝÞTÝM BU GELÝNLÝÐÝ. DUVAÐINI SEVGÝ ÝLE AÇIP GÖZLERÝNÝN ÝÇÝNE BAKARAK. ALNINDAN ÖPMEK BENÝM ÝÇÝN EN BÜYÜK GURURDUR. ALLAHIM SANA ÞÜKÜRLER OLSUN HUZURUNA EÞÝMLE BERABER GELÝ-YORUM.
Sýcak bir yaz akþamý çocuklarý uyuttuktan sonra, bahçeye çýktýk. Ben çayý demleyip bardaklarý doldur-duktan sonra Selma ablamýn yanýna oturdum. Yýllar önce sorduðum ama cevabýný alamadýðým bir soru aklýma geldi:
... Abla çok önceleri sana bir soru sormuþtum. Sen de bana bir ara hatýrlatýrsan anlatýrým demiþtin. Þimdi zamaný geldi anlatsana.
Selma:
... Ne sormuþtun ki kýzým? Bende akýl mý kaldý.
Ayþenaz:
... Abla hani sen bana annenin ölümünü anlata-caktýn?
Selma,
... Doðru ya, anlatmadým deðil mi? Tabi ya o kadar çok þey geçti ki baþýmýzdan ona sýra mý geldi? Demlikleri de getir ki, bir daha kalkmayasýn. Çocuklara da bakýver.
Ayþenaz demlikleri getirip çayýmýzý da tazeledikten sonra bende anlatmaya baþladým.
Bundan seneler önce babam daha bakkallýk yapma-ya baþlamamýþ. Kasabanýn birkaç kilometre dýþýnda bü-yük bir tarlamýz varmýþ. Derenin kýyýsý boyunca uzaný-yormuþ. Annemle beraber zaman, zaman yanlarýna geçici amelede alýp ekip biçiyorlarmýþ. Bir zaman sonra ben dünyaya gelmiþim minik kara kuru bir kýz. Beni býrakacak kimseleri olmadýðý için, annem beni de ya-nýnda tarlaya götürüyormuþ. Benim için tarlanýn bir kö-þesine baþýma güneþ geçmesin diye çardak yapmýþlar. Kolay bir çocukmuþum ne annemi ne de babamý üzü-yormuþum. Kendi baþýma oynar uykum geldi mi çarda-ðýn bir köþesinde kývrýlýr uyurmuþum. Bir akþam tarla dönüþleri babam anneme:
... Nurhan, yarýn sabah atlý arabayý sen koþ yalnýz sen biraz acemisin aðýr, aðýr gidin. Kara kýz sana zorluk çýkarmaz. Bende erkenden ilçeye ineyim öðlene kadar sana yetiþirim. Sen de ufak tefek iþlerle uðraþýrsýn.
Nurhan:
... Peki bey sen nasýl istersen öyle olsun, çabuk gel-meye bak etrafta boþta amelede yok iþleri yetiþtireme-yeceðiz. Selma’da bu günlerde çok nazlý oldu. Hiç keyfi yok.
Ýþte böyle babam sabah erkenden yola koyulmuþ. Annemde ahýrda atý alýp arabaya koþmuþ.
Yola koyulmuþuz tabi bende yanýnda. Birden karþýlarýna bir yýlan çýkýnca bizim Karakýz ürküp gemi azýya alýp çýlgýnlar gibi koþmaya baþlamýþ. Fazla uzaða gidememiþiz ve araba devrilmiþ, ben yolun kenarýnda çalýlýklarýn üzerine düþmüþüm. Ama anacýðým benim kadar þanslý deðilmiþ. Araba devrilince arabanýn altýnda kalmýþ boynu kýrýlýp ölmüþ. Oracýkta can vermiþ. Beni kasabaya gelen köylüler bulmuþlar. Annemi de araba-nýn altýndan çýkarmýþlar ama yapacak bir þey yokmuþ. Babam ilçeden doðru tarlaya gelince bizi bulamamýþ. Endiþelenmiþ Kasabaya gelince de acý gerçeði öðren-miþ.
Zavallý babamýn aylarca aðzýný býçak açmamýþ, yemeden içmeden kesilmiþ. Himmet dayýyla Hatice tey-zede olmasa benim bile yaþamam tesadüf olacakmýþ. Zaman neyi iyileþtirmiyor ki? Babamýn da yarasý kabuk baðlamaya baþlamýþ. Önce tarlanýn bir bölümünü satmýþ, kasabada ufacýk bir bakkal dükkaný açmýþ. Ben-de yavaþ, yavaþ büyüyordum. Derenin kýyýsýndaki top-raklarý Himmet Dayýyla beraber aðaçlandýrmaya baþla-dýlar. Babam bana sýk, sýk þunu söylerdi // Bu topraklar annene uðurlu gelmedi. Ama burayý senin için cennete çevireceðim kýzým. Senin bu dünyadaki cennetin olacak.//
Ayþenaz:
... Abla yoksa Orasý senin cennetin olan yer mi?
Selma:
... Ya Ayþenaz görüyorsun ya, annemin uðruna canýný verdiði tarla benim cennetim oldu ve ben cenne-timde Hasan Cevat’ý aðýrladým Neyse lafý uzatmaya-yým. Babam geri kalan ömrünü beni yetiþtirmeye ada-mýþ. Yetiþtirdi de inanýyorum ki gözleri arkada kalmadý. Ýþte Ayþenaz annemin hikayesi bu Bende bazý þeyleri hayal meyal hatýrlasam da iþin doðrusunu babam bana on beþ yaþýmda anlattý.Bana hazýrlamýþ olduðu cennete götürüp//Ýþte kýzým burasý senin cennetin // Deyip her þeyi anlatýnca öðrendim. Fýrsat buldukça kaçar giderim Evvelden sadece annemle konuþuyordum. Þimdi hem annem hem de Hasan Cevat’la konuþuyorum.
Yýllar yýllarý takip etti. Buraya, Selma ablamýn yaný-na beþ on günlüðüne gelmiþtim ama geliþ o geliþ. Bir daha ayrýlamadým. Veda ablamýn Hindistan’da otobüs kazasýnda ölmesi benim burada kalmama vesile oldu. Selma ablam kazadan sonra bir daha kendini toparla-yamadý. Hasan’ýn beþinci yaþ gününde eðlendik. Geç vakit yattýk, ama Selma ablam bir daha kalkamadý. Odasýna kendisini uyandýrmaya girdiðimde, yüzünde si-linmeyen bir tebessüm ve bembeyaz saçlarýyla ruhunu teslim etmiþ. Sonunda oda Hasan Cevat’ýna kavuþtu Ön bahçede üçü kucak kucaða yatýyorlar. Ne zaman bah-çeye çýkýp aðaçlara baksam Hasan aðabeyi, bir kolunda veda ablam, diðer kolunda Selma ablam olarak tahayyül ediyorum.
Bu sene Hasan on Cevat’ta dokuz yaþýna bastý.Cevat hala narin yapýlý ve Hasan Kardeþinin üzerine titriyor. Lal bu yaz kýzýný da getirdi. Evleneli üç yýl oluyor. Kýzýnýn adýný Veda’ya uysun diye Eda koydu. Hani derler ya derviþin fikri neyse zikri de odur diye. Minik Eda’da Veda ablasýnýn hýk demiþ burnundan düþmüþ Benzemekse ancak bu kadar olur. Nil ise hala havai evlenmeye hiç niyeti yok. Ýnþallah kaderi benim gibi olmaz. Ben istemez miydim evimin kadýný olayým. Ama hayat bana bu þansý tanýmadý. Bir kere sevdim oda geri tepti.
Hasan annesini özledikçe Cennetin topraklarýna gidiyor. Geldiði zamanda //Ayþenaz abla bu gün de annemle babamý gördüm El ele yüzüyorlardý. // Diyor. Çocuk özlüyor iþte. Ben özlemiyor muyum? Dün akþam çekmeceleri karýþtýrýrken hiç açýlýp okunmamýþ iki mek-tup buldum. Kýrmýzý bir kurdele ile sarýlý. Biri Selma ablama diðeri Veda ablama yazýlý. Bende bu aileden olduðuma göre artýk bunlarýn okunmasý lazým. Önce Selma Ablamýn mektubunu açtým. Ben okuyayým sizde dinleyin.


GELÝNCÝK TARLASINDA BÝR PAPATYA: SELMA

SEVGÝYE HASRET SEVDALIM BENÝM. BU MEK-TUBU MU YAZARKEN YANI BAÞIMDAYDIN. AMA OKUMAMAK ÝÇÝN CAMDAN DIÞARI BAKIYORDUN. EÐER BU SATIRLARIMI OKUMAYA BAÞLADIYSAN. BENDE SONU BELLÝ OLMAYAN UZUN BÝR YOLA ÇIKMIÞ OLUYORUM. BENDEN BEKLEMÝÞ OLDUÐUN SÖZLERÝ, ÞÝMDÝ SANA SÖYLÜYORUM. SENÝ SEVÝ-YORUM. EN AZ VEDA’YI SEVDÝÐÝM KADAR. YÜRE-ÐÝMÝN NE KADAR BÜYÜK, NEKADAR GENÝÞ OLDU-ÐUNU, SENÝ TANIDIKTAN SONRA ANLADIM. SAÐLI-ÐIMDA BU SÖZLERÝ SÖYLEMEM MÜMKÜN DEÐÝL-DÝ. AMA GÖRDÜM KÝ ÝKÝ SEVGÝYÝ KARIÞTIRMADAN TAÞIYABÝLÝYORUM. ÞU SON DÖNEMÝMDE VEDA’ DA MANAYI SENDE ÝSE AÞKI MADDEDE YAÞADIM. VEDA NASIL KÝ GEÇMÝÞTEN BU GÜNE, BU GÜNDEN DE GELECEÐE SEVDA ÇÝÇEÐÝM OLARAK YAÞIYA-CAKSA, SENDE BU GÜNDEN GELECEÐE GELÝNCÝK TARLASINDA PAPATYAM OLARAK KALACAKSIN.
BEYAZ BENDE DAÝMA SAFLIÐI ÝFADE ETMÝÞTÝR DENÝZ GÖZLÜM, AMELÝYATHANE KAPISINA KA-DAR ELÝM AVUCUNDA GÝDERKEN ELÝNDEKÝ SI-CAKLIK YÜREÐÝMDE BÝR DAMGA OLARAK KALDI VE BEN ÞUNU DÜÞÜNDÜM. SEN BENÝM ÝÇÝN BEM-BEYAZDIN. AMELÝYATHANE KAPISINA YÜRÜRKEN DÖKTÜÐÜN GÖZYAÞLARI, SENÝ SEVÝYORUM DÝYE TEKRARLADIÐIM KELÝMELERDEN DAHAMI FAZ-LAYDI? YÜZLERCE DEFA TEKRAR ETTÝM. SENÝ SE-VÝYORUM. BUNLARI BENÝM AÐZIMDAN HÝÇ DUY MADIN. BENÝ AFFETMENÝ ÝSTESEM NE KADARIMI AFFEDERSÝN. HER ÞEYÝMÝ SANA BIRAKTIM MAZÝ-MÝ, VEDA’MI VE GELECEÐÝMÝ.
BÝLÝYORUM SENÝ SEVÝYORUM DÝYEMEDÝM. KARÞINDA AHIM ÞAHIM GÜZELLÝÐÝ OLMAYAN BUNA KARÞILIK,HARÝKA BÝR GÜLÜÞÜ TATLI BÝR DÝLÝ OLAN VE ONA DUYULAN DEV GÝBÝ BÝR SEVGÝ VARDI. AMA ÞUNU UNUTMA KÝ BÝZÝMDE KÝMSENÝN BÝLMEDÝÐÝ, KÝMSEYLE PAYLAÞAMAYACAÐIMIZ ÖZEL DAKÝKALARIMIZ OLDU. HANÝ SENÝN CEN-NETÝNDE SIRTIMIZI YASLADIÐIMIZ AÐAÇ VARDI YA GÝT ORAYA O AÐACA SIRTINI DAYA. BENDE YANINDA OLACAÐIM. BÝR ÝKÝNDÝ ESÝNTÝSÝ OLUP SAÇLARINI OKÞAYACAÐIM. YAPRAK OLUP OMU-ZUNA DÜÞERSEM AL AVUCUNA KOKLA MUTLAKA SARMAÞ DOLAÞ
OLMUÞ ÝKÝMÝZÝN KOKUSUNU DUYACAKSIN. DEREYE GÝR.YÜZ EÐER BÝR ÜRPERTÝ GEÇÝRÝRSEN MUTLAKA BENÝ HATIRLA SANA SARILDIM VE OMUZUNA ÖPÜCÜKLER KONDURUYORUM. HÝM-MET DAYI ANLATMIÞTI, YAZIN KURUYAN, KIÞIN COÞAN DEREYE, EÐER HAYAT HÝKAYENÝ YAZIP ATARSAN, ÇOK UZAKLARDA ÝÞTE BUDA ONLARIN HÝKAYESÝ DÝYE ANLATIYORLARMIÞ. BU KASABA-DA HERKESÝN BÝR HÝKAYESÝ VARMIÞ BÝZÝM DE OLSUN.
DENÝZ GÖZLÜM. SENÝ SEVDÝÐÝMÝ RAHAT, RA-HAT SÖYLEYEBÝLÝYORUM. BÝRAZ SONRA GÜNEÞ SON DEFA DOÐACAK. BENÝM ÝÇÝN SENÝ SEVMENÝN DOYGUNLUÐUYLA SON DEFA SOLUYACAÐIM BU HAYATI. SON DEFA GÖZLERÝNÝN ÝÇÝNE BAKIP AÐ-LAMA BE SELMA DÝYECEÐÝM. BEN ZATEN KEN-DÝMÝ SENÝN ÝÇÝN HEP DEFOLU GÖRDÜM DEÐER MÝ BU ADAMA.
GERÝYE DÖNÜP BAKTIÐIMDA HÝÇ BÝR ÞEY YAP-MADIÐIMI BUNA KARÞILIK ÇOK ÞEY YAÞADIÐIMI GÖRDÜM ACABA BU HER ERKEÐE NASÝP OLUR MU? KÝM BÝLÝR. BAZEN GECE YARILARI UYKUM KAÇTIÐI ZAMAN CAMIN ÖNÜNDE ZÝFÝRÝ KARAN-LIÐA BAKARIM. ACABA VEDA’YI GÖREBÝLÝRMÝYÝM DÝYE. ÇOÐU ZAMAN DA GÖRÜRDÜM AMA SENÝN YANINDA BÖYLE BÝR ÞEYE ÝHTÝYAÇ DUYMADIM ELÝMÝ UZATTIMMI BELÝNDEN KAVRAYIP KENDÝME ÇEKEBÝLÝYOR VE TENÝNÝN TENÝMLE BULUÞMA-SINDAN DOÐAN. HAZZI DOYASIYA YAÞAYA BÝLÝ-YORUM. GÖZLERÝ SEVGÝ ÝLE BAKAN, VE SEVGÝYE AÇ DENÝZ GÖZLÜ GE-LÝNCÝK TARLASINDAKÝ PA-PATYAM.
BÝLÝYORUM SEVGÝLÝM SENÝ HÝÇ KADEHLERÝN ARKASINDA DÜÞLEMEDÝM.ÜZÜLDÜÐÜM TEK ÞEY BUNDAN SONRA SENÝN ÝÇÝN YILDIZLARDAN FAL BAKAMAYACAÐIM VE GELECEÐÝNÝ GÖREMEYECE-ÐÝM SAKIN BENÝ BURALARDA BIRAKMA PAPAT-YAM AL KASABAYA GÖTÜR BURALARI BENÝM ÝÇÝN YABAN ELLERDEN FARKI YOK.
ÜZÜLDÜÐÜM BÝR ÞEY DAHA VAR SENÝN ÝÇÝN HÝÇ ÞÝÝR YAZMADIM ÝKÝ ÜÇ TANESÝ HARÝÇ ÞÝÝR-LERÝMÝN HEPSÝNÝ O ANLASA’DA, ANLAMASA’DA VEDA ÝÇÝN YAZDIM ONU GÖR BENÝM ÝÇÝNDE TEÞEKKÜR ET. BEN ONA ÝYÝ BÝR KOCA OLMA-DIYSAM DA SAYESÝNDE ÞAÝR VE YAZAR OL-DUM. AYÞENAZ’I UNUTMA O KIZIN BÝZDEN BAÞ-KA KÝMSESÝ YOK GÝBÝ SAYILIR. ONU KIZIN GÝBÝ SEV, ONU BEN DE KIZIM GÝBÝ SEVDÝM. ONU SEVERSEN BÝR PARÇADA BENÝ SEVMÝÞ OLUR-SUN DENÝZ GÖZLÜM.






Ýnsanlar gelirler ve giderler.
Ben mi?
Asla
Ölünceye kadar yanýndayým.
Öldüm yine yanýndayým.

23-EYLÜL PAZAR 2003
Ameliyattan bir gün önce.

Sevgi ile doðdum
Sevgi ile yaþadým
Sevgi ile öldüm.

25-EYLÜL- SALI-2003
Ameliyattan bir saat sonra
Hasan Cevat Kartal’dan
Selma’sýna sevgilerle.

Seni çok seviyorum Hasan aðabey. Allah topraðýný bol etsin. Sen hep iyi þeylere layýktýn. Hep iyilerle karþýlaþtýn. Þimdi sýra geldi Veda ablamýn mektubuna.

.










VEDA’YA SON VEDA

CANIM BENÝM. BÝR TANEM BU GÜNE KADAR SANA YAZDIÐIM HÝÇ BÝR MEKTUBUMDA BU KADAR ACI ÇEKTÝÐÝMÝ, BU KADAR ÜZÜNTÜ DUYDUÐUMU HATIRLAMIYORUM. DAHA ÖNEM-LÝSÝ BUNDAN ÖNCE YAZDIÐIM HÝÇ BÝR MEKTU-BUM ELÝNE GEÇMEMÝÞTÝ. (AYÞENAZ’IN SANA GÖNDERMÝÞ OLDUÐU ÜÇ MEKTUBU SAYMIYO-RUM) AMA BU MEKTUBUMU OKUYACAÐINA O KADAR EMÝNÝM KÝ.
BÜTÜN TESTLERÝM BÝTTÝ AMELÝYATIMI ÖNLE-YECEK HÝÇ BÝR SEBEP KALMADI. ÖÐLEDEN SON-RA SAAT ÜÇTE HASTANEYE YATTIM. ODA NUMA-RAM ÜÇÜNCÜ KAT ALTMIÞ BEÞ. YARIN SABAH SAAT SEKÝZ OTUZDA AMELÝYATA GÝRECEÐÝM. BU GECE YANIMA REFAKATÇI OLARAK SELMA’YI ALDIM. (SANKÝ BAÞKA ALTARNATÝFÝM VARMIÞ GÝBÝ) AKÞAM YATAÐA GÝRMEDEN, AMELÝYATTAN EVVEL YAPILMASI GEREKLÝ ÝÞLERÝ YERÝNE GETÝRDÝM. ÜÇ DÖRT ÇEÞÝT HAP ÝÇTÝM. ÝÇLERÝN-DEN BAZILARI HASTAYI RAHATLATMAK ÝÇÝN. ARA SIRA SELMA’YA LAF ATIYORUM. O BENDEN HEYE-CANLI ELÝNE BÝR KÝTAP ALMIÞ OKUMAYA ÇALIÞI-YOR.
BEN ÝSE YARINI VE SENÝ DÜÞÜNÜYORUM. DÝLEKOLAY BÜTÜN MEKTUPLARIMI BÜTÜN ÞÝÝR-LERÝMÝ SENÝN ÝÇÝN YAZDIM. SENÝN ADININ GEÇ-MEDÝÐÝ BÝR TANE ÞÝÝRÝM VAR MI? AH BE SEVDA ÇÝÇEÐÝM DÝYE BAÞLAYIP BÝR TANEM DÝYE BÝTEN. BEN BUNA AÞKTA DEMÝYORUM. ÇOK BASÝT KALIR. BU OLSA,OLSA ÝNSANI ÖLÜME GÖTÜREN BÝR TUTKUDUR. AMA NEREYE KADAR.
EÐER EVE BEÞ ON DAKÝKA DAHA GEÇ GÝT-SEYDÝM SANA OLAN DÜÞÜNCELERÝM DAHA DE-ÐÝÞÝK OLURDU. ZAMANIM GÝTTÝKÇE DARALIYOR HAPLAR ETKÝSÝNÝ GÖSTERDÝKÇE BENÝM DÜÞÜNME YETENEÐÝM AZALACAK VE HAYATA BOÞ VERE-CEÐÝM. EVE GÝRDÝÐÝMDE SELMA TELEFONDA DE-NÝZ’LE KONUÞUYORDU. DUYDUKLARIM BÜTÜN DÜÞÜNCELERÝMÝ ALT ÜST ETTÝ SON YILLARIMDA ÝLK DEFA ÇARESÝZ KALDIM VE MAÐLUBÝYETÝ KABULLENDÝM. AMA BU YENÝLGÝ SENÝNLE YÜZ YÜZE GELME ÝSTEÐÝMÝ YOK ETMÝYORDU.
SEVGÝLÝ VEDA’M ASLINDA BU HÝTAP ÞEKLÝNÝ HAK ETMEDÝÐÝNÝ BENÝM KADAR SENDE BÝLÝYOR-SUN TELEFON KONUÞMALARINI DUYDUKTAN SONRA SANA DÜÞÜNCELERÝMÝ TEK BÝR ÞEKÝLDE ÝFADE EDEBÝLÝRÝM. SEN ÇOCUK KATÝLÝSÝN OÐ-LUMUN KATÝLÝSÝN. O GECE DENÝZ’ÝN EVÝNDE BE-NÝMLE SABAHA KADAR SEVÝÞTÝN NEDEN? ARZU-LARIN MI KABARMIÞTI, YOKSA KARÞINA ÇIKAN ÝLK ERKEK BEN MÝ OLDUM ÝHTÝRASINI SÖNDÜ-RECEK NEDEN? ARADAN GEÇEN YILLARDAN SON-RA BÝR GECELÝK TE OLSA BÝRBÝRÝMÝZÝ MUTLU ET-TÝÐÝMÝZÝ SANMIÞTIM. BENÝ ALDATTIN NEDEN? HÝS-LERÝMLE OYNAMA GEREÐÝ DUYDUN NEDEN? BU SORULARIN CEVABINI BANA DEÐÝL, KENDÝNE VE-REBÝLECEK KADAR DÜRÜSTMÜSÜN. HÝÇ SANMI-YORUM.
BENÝM YANIMDAN AYRILIRKEN, BENÝM BÝR PARÇAMI ALIP GÖTÜRDÜÐÜNÜ NE SEN BÝLÝ-YORDUN NEDE BEN. HAMÝLE KALDIN ÇOCUKTAN KURTULMAK ÝÇÝN BÝR TEK ÇAREN VARDI. O CÝNA-YETÝ ÝÞLEDÝN. KÜRTAJ YAPTIRDIN. BENÝ ADAM YE-RÝNE KOYUP FÝKRÝMÝ SORMADIN. OÐLUMU ÖL-DÜRDÜN. SEN BENÝM GÖZÜMDE ARTIK BÝR KA-TÝLSÝN. BUNA RAÐMEN ÝÞÝN EN ACI TARAFI NE BÝLÝYORMUSUN? SENÝ HALA ÝLK GÖRDÜÐÜM GÜN KÝ GÝBÝ SEVÝYORUM. KENDÝMÝ HALA BU SEVGÝYE ENGEL OLAMAMAKLA SUÇLUYORUM. NALET OLA-SI BU SEVGÝYÝ YÜREÐÝMDEN KAZIYIP ATAMIYO-RUM.
GEÇMÝÞTE OLANLARI BÝRAZ KARIÞTIRINCA BU-NUN BANA ATILAN ÝLK KAZIK OLMADIÐINI GÖRÜ-YORUM. BÝLMEM HATIRLARMISIN? ÝLK TANIÞ-TIÐIMIZ GÜNLERDÝ SANA HENÜZ BÝR ÞEY SÖY-LEMEMÝÞ VE TEKLÝFTE BULUNMAMIÞTIM. AMA ARAMIZ ÇOK ÝYÝ ÝDÝ. ÝÇTÝÐÝMÝZ SU AYRI GÝTMÝ-YORDU. NEDENSE BÝR ARA ARAMIZ BOZULUR GÝBÝ OLMUÞTU. YÝNEDE ARA SIRA ÞAKALA-ÞIYORDUK. ÞÝMDÝ DÜÞÜNÜYORUM’DA ÞAKALAÞ-MAYA ÇALIÞAN BENMÝÞÝM O ZAMANDA ÞAKA YAPMAK ÝSTEMÝÞTÝM VERDÝÐÝN CEVABIN ÞAKAY-LA YAKINDAN UZAKTAN ALAKASI YOKTU. DEMÝÞ-TÝN KÝ // SEN BENÝM YANIMA GELEMEZSÝN. BENÝM ERKEK ARKADAÞIM VAR.// ÖYLE DEMÝÞTÝN. EÐER YALANSA YALAN DE ZAMAN GEÇTÝ O ERKEK AR-KADAÞIN KAYBOLDU. BANA DÖNDÜN. BÝR TANEM BUNLARI YAZMAMIN SEBEBÝ SENÝ KÜÇÜK DÜÞÜR-MEK FALAN DEÐÝL. BU MEKTUP SADECE ÝKÝMÝZÝN ARASINDA KALACAK.
HÝÇ KUÞKUN OLMASIN KÝ BU KAÐITLARA SEN-DEN BAÞKA KÝMSENÝN ELÝ DEÐMEYECEK, VE SEN-DEN BAÞKA KÝMSE OKUMAYACAK. MERAK ETME, SELMA ÝÇÝNDE NELER YAZILI DÝYE MERAK EDÝP NE KENDÝ OKUR NE DE BAÞKASINA OKUTUR SEN-DEN FARKI SADECE BANA KARÞI DÜRÜST OLMA-SIDIR.SEN BU DÜRÜSTLÜÐÜ BANA KARÞIHÝÇ BÝR ZAMAN GÖSTEREMEDÝN. ÝÞÝN ÝLGÝNÇ YANIDA BU MEKTUBUN SENÝN ELÝNE GEÇMESÝ ÝÇÝN BENÝM YARIN BU AMELÝYATTAN SAÐ ÇIKMAMAM GERE-KÝYOR. BU SORUYU KENDÝME O KADAR ÇOK SOR-DUM KÝ DEÐER MÝ? SIRF ONA ULAÞMAK ÝÇÝN ÖL-MEYE DEÐER MÝ? EÐER ONU SEVÝYORSAN, KAR-ÞILIÐINDA HÝÇ BÝR BEDEL BEKLEMEDEN YÜREÐÝNÝ ONUN SEVGÝSÝYLE DOLDURA BÝLÝYORSAN. DEÐER-MÝÞ BÝR TANEM, DEÐERMÝÞ.
BENÝM, SEVGÝLÝ VEDAM HER ZAMAN DÝLÝM-DEN DÜÞÜRMEDÝÐÝM BÝR SÖZ, BÝR CÜMLE VAR AÞK HÝÇ PÝÞMANLIK DUYMAMAKTIR. KISACA SA-NA HEP SÖYLEDÝÐÝM GÝBÝ BEN DAÝMA SANA HEP DÜRÜST DAVRANDIM. YA SEN ÞU SON SATIRLA-RIMI YAZARKEN, ÞUNU SAKÝN KAFAYLA DÜÞÜ-NEMÝYORUM. ÝÇÝM YANIYOR, ACI ÇEKÝYORUM. AMA SENÝ GEÇMÝÞÝMDEN ÇIKARIP ATIYORUM. GELECEÐÝMDE ZATEN YOKSUN.

HASAN CEVAT KARTAL
ESKÝ GÜNLERÝN ANISI
ÝÇÝN BÝR TANESÝNE
SEVGÝLERÝYLE.




23- EYLÜL PAZAR-2003


Hasan aðabey senin ilk defa yanýldýðýný görüyorum. Veda ablam sonuna kadar dürüsttü. Ve inanýyorum ki ona bir kerecik söz hakký tanýsaydýn sana dürüst olduðunu muhakkak kanýtlardý.
Bu onlara Allah’ýn bir lütfu’muydu acaba içlerinden biri mektubu açýp okusa. Acaba yýllar boyu süren bu arkadaþlýk kurulabilir miydi. Hangi kader bu iki mektubu bir araya getirip kýrmýzý bir kurdele ile baðlanýp çekmecenin en derin yerine atýlmasýna sebep oldu ve bir daha açýlýp okunmak kimseye kýsmet olmadý ben hariç.
Bir ihtimal daha var yoksa Hasan aðabey Selma ablaya gereðinden fazlamý güvendi?


Tuðrul Ahmet PEKEL / Devam Edecek



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk romaný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 17
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 18
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 20
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 23
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 19
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 21
Kitap Hakkýnda Son Söz
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 16
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 6
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 1

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaðmura Aðýt [Þiir]
Ne Güzel Seninle Yaþamak [Þiir]
Seni Sen Yapan O Kadýnsý Kokun [Þiir]
Kýrmýzý Defterden [Þiir]
Bir Genç Kýzýn Masalý [Þiir]
Allaha Ismarladýk Kýrþehir [Þiir]
Arsýz Bulut [Þiir]
Ayrý Kalpler (Akrostiþ) [Þiir]
Borçlu Deðilim Sana [Þiir]
Bir Yudum Aþk [Þiir]


TuðrulPekel kimdir?

1949 Susurluk doðumlu yazý yazmasýný ve okumasýný seven bir kiþiliðe sahibim.

Etkilendiði Yazarlar:
Faruk Nafiz Çamlýbel ve Orhan Veli favori þairlerim arasýnda


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © TuðrulPekel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.