..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mektubum sanýrým fazla uzun oldu, çünkü daha kýsa yazmak için yeterince vaktim yoktu. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Dilara Yiðit




7 Mayýs 2010
Tanrý Yok, Tanrý Ölü  
Dilara Yiðit
Kalemi nereye saplayacaðýmý bilemeden kontrolsüz savuruyorum. Nereyi kesip kanatacaðý belli deðil. Tanrýya çarpýyor kalem defalarca, tanrý bile durduramýyor kalemi. Kulaðýma yaz diye fýsýldýyor, yazarak var et hayallerini. Ýntikamýný yazarak al… Durmamý isteyeceðini sanýyordum. Þimdi söyle bana Cennetimin bekçisi, bu beni çaðýrdýðýn cehennemin kapýsý deðil mi?


:BDEA:

Benim silahým beynim. Hayat önümde yeniden düzenleyeceðim.

Kalemi nereye saplayacaðýmý bilemeden kontrolsüz savuruyorum. Nereyi kesip kanatacaðý belli deðil. Tanrýya çarpýyor kalem defalarca, tanrý bile durduramýyor kalemi. Kulaðýma yaz diye fýsýldýyor, yazarak var et hayallerini. Ýntikamýný yazarak al… Durmamý isteyeceðini sanýyordum. Þimdi söyle bana Cennetimin bekçisi, bu beni çaðýrdýðýn cehennemin kapýsý deðil mi?

Söyle bana cennetimin bekçisi, þimdi kim kimin efendisi.

Yazarak öldürdüm tanrýyý. O eksikliði kendimle tamamladým. Tanrý ben oldum. Ben tanrý oldum… Denizi kana buladým, bulutlarý ise et parçalarýna. Yaðmur yerine þarap yaðýyor gökten. Ýnsanlar çaresiz sarhoþ oluyorlar. Öyle sarhoþ oluyorlar ki bayýlýp kalýyorlar. Dünya duruyor, insanlar sarhoþ, insanlarýn günahlarý yüzlerine yansýmýþ. Dünya benim elimde. Tanrý benim. Tanrýyý öldürüp içimde tanrý oldum. Kalem benim silahým, nereye doðrultsam yok ediyorum. Topraktan aðaç yerine insan cesetleri çýkýp, büyüyor. Çiçek olarak ceninler yeþeriyor.

Þimdi sen cennet bekçisi cehennemin en ücra köþesinde beni çaðýrdýðýn yerde cehennem bekçisi ile yanýyorsun. Söyle þimdi cennetimin bekçisi kim kimin efendisi.

Kalemi savuruyor beynim. Göç eden martýlara takýlýyor deðiþim için. Martýlar leþ yiyen akbabalara dönüþüyor bir bir, büyüyen kurukafa aðaçlarýnýn himayesinde… Kan denizinde insan parçalarý yüzüyor…

Tanrý durduramýyor beni, öldürdüm tanrýyý. Tanrý bizi anlýyor, dayatmanýn ne olduðunu, zor olanaklarý þimdi kavrýyor. Geri dönüþü yok. Öldürdüm onu… Tanrý kâðýtta bana sesleniyor “sil yazdýklarýný, benden alma intikamýný”. Yazýyorum buna cevabýmý ”senin kontrolün, korkun yok artýk. Kontrol, güç bende”. Susturuyorum, sesini alýyorum yazdýklarýmdan. Sesi gelmiyor tanrýnýn. Ýyice güçlenip devam ediyorum, tanrý içimde, bedenimde gezen kanýmda…

Tanrý görünmez deðil artýk, tanrý gizlenmiyor. Görün iþte tanrýnýzý, tanrý benim… Kontrolü bende gücün, ölümün... Cehennemdekileri cennete gönderiyorum, günahsýzlar diye görünen cennettekilerse cehennemde yanýyor. Günahkârlar denilen canlýlar duyun beni Ýþte sizin gerçek ödülünüz cennet. Korkusuzluðun ödülünü yaþýyorsunuz cennette. Günahsýzlar sizde korkularýnýzýn bedelini yanarak ödeyeceksiniz.

Kadýnlar erkek, erkekler kadýn oluyor. Yaþlýlar genç, gençler yaþlýya dönüyor. Dünya tersine dönüyor. . Et yiyen hayvanlar ot yiyen hayvanlarla deðiþiyor. Tatmadýklarýný tattýrýyorum onlara. Güç bu iþte, gerçekte bu. Olmayaný oldurabilmektir büyüklük. Bu benim büyüklüðüm, bu benim tanrýlýðýmýn büyüklüðü

Seviþmeler artýk günah deðil, seviþmeler artýk farz. Cinayette artýk bir farz. Hak etmeyeni öldürün bu size emrim. Benim tanrýlýðým bu, ben büyüklüðümü böyle yapýyorum. Size gerçekten yaþamayý, korkusuzluðu öðretiyorum. Secde etmeyin bana, sizden tek istediðim gerçekten yaþamanýz. Siyasi denenlerden ötürü idam etmeyin insanlarý. Onlar ödüllendirilmeyi hak ediyorlar. Çünkü onlar düþünüyor ve irdeliyorlar. Korkusuzca konuþuyorlar. Onlar ödüllendirilmeli. Benim onlara ödülüm özgürlükleri.

Kalemi isteyerek savuruyorum bu defa. Kana buluyorum her yeri yine. Þarap yaðmurunu durduruyorum, gökyüzüne kan kýrmýzýsý bir güneþ doðuyor. Kuvvetli bir rüzgâr esiyor, kulaða melodiler doluyor. Bu melodi ise Yann Tiersen’den sur le fil. Tepede Koyu renkte güneþ, kulaða rüzgârla dolan keman. Karþýda yeni bir dünya. O dünya benim eserim, iþte benim tanrýlýðým bu.

Gör þimdi ölü tanrý, kim kimin efendisi. Kim güçlü, kim aciz. Tanrý benim, Ben tanrýyým. Egemenliðin sona erdi. Benim varlýðým devam edecek bundan böyle…


Söyle bana cennetimin bekçisi, þimdi kim kimin efendisi…

Tanrý benim

Ben tanrýyým

Eskisi yok, her þey yeni

Tanrý bile



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: cesurca...
Gönderen: Paþa Ýmrek / , Türkiye
17 Mayýs 2010
cesurca ve cesaret verici bir yazý, emeðine saðlýk harika bir yazý...

:: ENEL HAK...
Gönderen: memet göktepe / , Türkiye
8 Mayýs 2010
Harika bir yazý yazmýþsýn.yüreðine ve kalemine saðlýk.devamýný beklerim...ÝNSAN HAYVAN ÝLE ÜST ÝNSAN ARASINDA ÝPE TUTUNMUÞ BÝR VARLIKTIR ÜST ÝNSAN OLMAK ÝÇÝN YUKARI TIRMASI GEREKÝR SENÝN YAPMAK ÝSTEDÝÐÝNDE BU GALÝBA...Nietzcenin felsefi anlayýþýný anýmsattý bana...tekrardan yüreðine saðlýk...

:: Kontrolsüz...
Gönderen: Umut Salih Tiryakioðlu / , Türkiye
8 Mayýs 2010
Ve ürkütücü...

:: ayneyn...
Gönderen: Ýbrahim Derûn / , Almanya
7 Mayýs 2010
"Kalemi nereye saplayacaðýmý bilemeden kontrolsüz savuruyorum. Nereyi kesip kanatacaðý belli deðil." aynen katiliyorum..1.kalbine 2.ruhunu dikkat et! ya zamanla asina olur ellerin yaziya yada yazinin kurbanlarindan sadece birisin..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çarmýha Gerilir Düþünce
Sonrasý Yok
Küçük Kelime Oyunlarý ile Yaþam

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gerçekten Yaþadým mý Þimdi?
Þimdi Sevmek Zamaný
Burnumda Siyanür Kokusu
Þairin Dizesi
Sende Ýstedim
Tapýnaklarýmýn Tanrýlarý
Aþk Ýþte
Beni Vur
Kalu Beladan Baþlýyor Miladým
Anason Kokulu Direniþim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyaha Boyalý Ay [Þiir]
Ölüm Kaçýþlarýn Kralý [Þiir]
Saat Dilimi [Þiir]
Zaman [Þiir]
Bitti Nisan [Þiir]
Gün Geçer Gider [Þiir]
Biri Ölüme Aðlýyor [Þiir]
Eylül’e Merhaba [Þiir]
Geceye Kan Karýþýr [Öykü]
Sadece Ben Varým Kendimde [Öykü]


Dilara Yiðit kimdir?

ölçülü bir hayatýn ölçüsüz bedeniyim, ruhum kesik benim. . .

Etkilendiði Yazarlar:
emil cioran, sergey yesenin, ahmet telli, bayram balcý...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Dilara Yiðit, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.