..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Paranýz varsa toprak alýn. Artýk üretmiyorlar. -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - 21. Yüzyýl
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Silikon Kadýn
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

Birkaç gün sonra, kargo elemaný kutudaki silikon kadýný ve diðer kutudaki tütün sarma makinesini adrese ulaþtýrmak içini araçla kýrsala ilerliyordu, yola aniden hasta bir eþek çýkýnca araç yolun kenarýna, hendeðe, oradan da bataklýða savruldu, devrildi. Baþýndan hafif yaralý þoför kendine geliyordu, baþýný saða çevirdi, bir çift göz ona bakýyordu, kutusundan çýkan silikon kadýný ceset sandý ve fýrlayýp uzaklaþtý. O civardan geçen Ýsmail merakla ol

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > 21. Yüzyýl
 Uno Bomber Manifestosu  (kuzey darıcı ...)

bir matematikçiyken dünya nimetlerinden el etek çekip bir daðda orman içerisinde yaþamaya baþlamýþtýr,endüstriyel devrime ,gen projelerine karþý sert duruþunu bombalarla süslemiþ,evinde yaptýðý bombalarý ünlü profesörlere yollamýþtýr 3 kiþinin ölmesine neden olmuþtur,teknolojiden nefretinden dolayý evinde elektrik bile kullanmayan bu adam kardeþinin ihbarý sonucunda yakalanmýþtýr,tehdit le yayýnlattýðý manifestosu okunmaya deðerdir ,öyleki bombalý eylemlerinden vaz geçme sözüyle dergilerde manifestosu yayýnlanmýþtýr ,kendisi hala cezaevinde ,,mektupla ulaþmakta mümkün kendisine. öncelikle unobomber manifestoya ulaþabilme anlamýnda "emre sururi" ye teþekkür etmek istiyorum.
 Beyin Göçü Tersine mi Dönüyor  (Ahmet Zeytinci)

''Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araþtýrma Kurumunun (TÜBÝTAK) Ýnternet sitesinden alýnan bilgiye göre, Bilim Ýnsaný Destekleme Daire Baþkanlýðýnca (BÝDEB) yurtdýþýndaki baþarýlý Türk araþtýrmacýlarýn Türkiye'ye dönmelerini teþvik etmek ve çalýþmalarýný yurt içinde sürdürebilmeleri için destek vermek amacýyla yürütülen "2232 Yurda Dönüþ Araþtýrma Burs Programý" kapsamýnda 2013 yýlýnda 172 araþtýrmacý geri dönüþ için baþvuru yaptý.'' BASINDAN
 Numeroloji  (ömer kýrat)

Numeroloji üzerine bir SAYI-klama...
 'Güven' Olmazsa Olmaz...  (Hülya Akyýldýz)

''Sana güveniyorum ama diðer insanlara güvenmiyorum'' cümlesi sýkça duyduðumuz bir kelimedir. Diðer insanlar toplum içinde yaþadýðýmýz bazen bizi hüzünlendiren, bazen ise sevindiren kiþilerdir. Toplum içinde yaþadýðýmýz müddetçe,her türlü insanla karþýlaþmak kaçýnýlmazdýr. Ýnsanlarýn tümünü güvenilmez olarak algýlarsak ve onlara bu güvensizliðimizle yaklaþýrsak karþý tarafýn bilinçsizce yaptýðý;o an öyle gerektirdiði için davranmasý gerektiðinden, o hareketinin altýnda bile Nedenler? Niçinler? arar dururuz. Bu da bizi dipsiz kuyulara atar.
 Yüzleþmek…  (David Durak ARSLAN)

Kalýn bir aný defteri zimmetlenecek bu mekanlara. Her dönemin Cumhurbaþkaný, Baþbakaný, « Sizden devlet adýna ve insanlýðým adýna özür diliyorum » cümlesini her yýl dönümünde bu deftere kendi el yazýsýyla yazacak.
 Ödül...  (David Durak ARSLAN)

Geçmiþten geleceðe, özelden genele, derinden yüzeye, yöreselden evrensele giden bu bilimsel yol’da, nicel birikimler ve nitel deðiþimler ve devrimler yaþadýk geldik bugüne.
 Bilim... Nedir... Ne Deðildir... Çok Kýsa Kýsa...  (Ýlker Fýçýcýlar)

Bir þeyin içerisinde ne yoksa, ismine o katýlarak algý kandýrmacasý yapýlýr.
 Kelebek Etkýsý  (Hülya Akyýldýz)

Sýradanlýklar içinde yaþanýlan bir hayatta sanki kurulmuþ programlanmýþ bir robot gibi yaþarken, hayat etrafýmýzdan geçip gidiyorken ve biz bunu ýskalarken, neden bir saniye bir dakika durup kendimize bakmýyoruz, etrafýmýza bakmýyoruz.
 Zeka ve Akýl  (Hülya Akyýldýz)

Yaþadýðýmýz hayat içinde bazý zamanlar da kendimizi kaybolmuþ, hangi yöne gideceðimizi bilemediðimiz anlar olmuþtur. Ýþlte bu anlarda beynimizde bir bölünme yaþanmaktadýr, zeka ve akýl bölünmesi. ZEKA bilinmeyeni ve özgürlüðü isterken, AKIL bildiði yerde kalmayý ve elde ettiði deneyim ve tecrübeleri kullanmak ister.
10 
 Bir Hayal...  (David Durak ARSLAN)

Hayallerinizin peþinden yürüyün, o sizi gerçeðe götürecektir...
11 
 Bu Kuþ Kuluçka Makinesi Yapýyor  (Fuat Türker)

Ancak sorun, bir çeþit "kuluçka makinesi" ile çözülür. Baba megapod, doðada en kolay bulunan materyaller olan kum ve topraðý kullanarak, bir “kuluçka makinesi” hazýrlar.
12 
 Bir Devrin Hurafesi  (Fuat Türker)

Ýnsanlýk, dünyanýn öküzün boynuzunda bulunduðu ya da düz olduðu, yüksek daðlar sayesinde gökyüzünün düþmediði, dünyanýn evrenin merkezinde yer aldýðý gibi dogmalardan kurtuldu. Bugün de yaþamýn tasarlanmadan, kendi kendine oluþtuðu þeklindeki materyalist ve evrimci hurafeden kurtuluyor...
13 
 Genel Anlamda Ýstihbarat  (cetinbayatli)

Dünya da Ýstihbaratýn ne anlama geldiðini inceleyen bir yazý.
14 
 Hayata Tutunmak  (Hülya Akyýldýz)

Yürek sýkýþýr,ezilir,nefes alamaz.Gitmek uzaklaþmak herþeyden kaçmak ister zeka ama akýl kalmak ister. Zeka akýldan ayrýlýr, nefsin peþine düþer bilinmeyeni merak eder, içinde bulunduðu koþuldan daha iyi olacaðýný düþündüðü yeri arzular.
15 
 Ýnsan Ne Ýle Yaþar?  (Hülya Akyýldýz)

Kulaða ne kadar hoþ gelen sözler deðilmi? Sevgi ve onu yaratan. Dünyadaki varolma nedenimiz temeli de bu iþde SEVGÝ.
16 
 Kimler Aldý?  (Hülya Akyýldýz)

Cesaret nedir cesaret korkularýmýzýn gölgesinde kalmýþ her anfýrsat bulupta dýþarýya çýkmak için mücadele eden bir zavallý mýdýr?
17 
 Bir Bedende Yarým Kalmak.  (Hülya Akyýldýz)

Bizler bazen içinde bulunduðumuz nesnelerin dýþýnda, ruhsal boyutta ki varlýðýmýzýn; varoluþumuzun sebebi saydýðýmýz sevgi kapasitemizle, diðer bir varlýkta ki, içi sevgi dolu olduðuna inandýðýmýz baþka bir ruhsal boyuttaki bir diðer varlýðý severiz.
18 
 Özlemce - Bugün - Özgür Ruh  (Gülizar Özlem SARAÇOÐLU)

Tanýþma babýnda...
19 
 Sevginin Gücü  (Hülya Akyýldýz)

Ýnsanlýk nereye gidiyor? Bu soruyu sordunuz mu hiç kendinize, nasýl bir hayat yaþýyoruz?
20 
 Dünya Nereye Gidiyor?  (Hülya Akyýldýz)

Dünya ya bakýn bir dünya deðiþiyor küresel ýsýnma gibi toplumumuzu tehdit eden bir unsur, þu an baþýmýzda. Ýnsanlar deðiþiyor, bakýn þöyle bir gazatelere ve televizyonlara þiddet, kin, öfke insanlarýmýza neler oluyor?




son eklenenler
Atatürk
Gürcan Erbaþ
Bilimsel > 21. Yüzyýl
Yüzleþmek…
David Durak ARSLAN
Bilimsel > 21. Yüzyýl
Bir Devrin Hurafesi
Fuat Türker
Bilimsel > 21. Yüzyýl
Ödül...
David Durak ARSLAN
Bilimsel > 21. Yüzyýl
Bir Hayal...
David Durak ARSLAN
Bilimsel > 21. Yüzyýl
Zeka ve Akýl
Hülya Akyýldýz
Bilimsel > 21. Yüzyýl
Hayata Tutunmak
Hülya Akyýldýz
Bilimsel > 21. Yüzyýl
Kimler Aldý?
Hülya Akyýldýz
Bilimsel > 21. Yüzyýl
Dünya Nereye Gidiyor?
Hülya Akyýldýz
Bilimsel > 21. Yüzyýl
Kelebek Etkýsý
Hülya Akyýldýz
Bilimsel > 21. Yüzyýl
Ýnsan Ne Ýle Yaþar?
Hülya Akyýldýz
Bilimsel > 21. Yüzyýl
Sevginin Gücü
Hülya Akyýldýz
Bilimsel > 21. Yüzyýl
Numeroloji
ömer kýrat
Bilimsel > 21. Yüzyýl

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.