Politik Arenada Kör Dövüşü



Siyasal yapıdaki gelişmeler hakkında neler düşünüldüğüne dair fikir edinmek amacıyla sosyal medyayı bir süredir takip ediyorum. Seçim öncesi bir nebze de olsa muhalefet birlik sağlamış görüntüsü içinde iktidara karşı görevlerini yapmaya çalışıyorlardı.

Taktirle karşıladığım muhalif partilerin başında Zafer Partisi geliyordu. Çünkü ülkenin en önemli sorunu olan göçmen sorununu tek ciddiye alıp fikir üreten partiydi. Tek yanlışı cumhurbaşkanı olarak gösterdiği adayı yeterince tanımadığı... Dansöz Asena'yı aday gösterseydi daha isabetli bir karar vermiş olurdu. Çünkü Asena'nın Sinan Oğan'dan daha sağlıklı düşünüp, daha vatansever olduğu kanısındayım.

Muhalefetin söylediklerini taktir ediyorum. Söylenenleri defalarca yazdım. Ancak şu an muhalefetin muhalefetle uğraşması demek, iktidarın yaptığı ve yapmayı vaat ettiği pislikleri görmezden gelmek ya da bu pisliklerden kaçırmak anlamına geliyor.

Şu anda muhalefet muhalefetle uğraştığından, iktidar ülkede sorun yokmuş havası yaratmakta. İktidarın halka gösterdiği tek sorun ekonomi. Vatandaşlar bunlarla oyalanırken, göçmen sorununu gündemden düşürmüş durumda. Siz hiç Suriyeliler kalsın ya da gitsinin tartışıldığını duyuyor musunuz? MTV'sindeki iki kat artış daha çok gündem oluşturuyor.

Bu arada iyi giden tek şey göçmenlerin memnuniyetleti... hastanede öncelik ve ücretsiz tedavi, eğitimde öncelik ve karşılıksız burs, açtıkları işyerlerinin vergiden muaf oluşu, filan, filan...

Ülke ekonomisi yerlerde sürünüyor. Bir yanda borsa endeksinin istikrarsız seyri, bir yanda dövizin ve Merkez Bankası'nın tutarsız hareketleri, piyasa fiyatlarının kontrolsüz artışı, petrol ürünlerinin neredeyse her gün tirent yükseltmesi yaşamayı bıkkınlığa dönüştürmekte.

Eğitim hak getire, ne felsefesi, ne bir amacı var. Okullar Amerikan hapishanelerinden daha kötü. Öğretmen ne bok yiyeceğini kestiremiyor. Kitaplar bilgi hatalarıyla dolu.

Sağlık alanında yetişmiş doktorlardan imkânı olanlar ülkeyi terk ediyor. Diğerleri istifa edip özel sektöre dönüyor. Hasta randevu alamıyor, alsa da tedavi olamıyor. Çünkü hastalar Suriyeli değil.

Adalet malum, sadece AKP kökenli kişileri haklı çıkarıyor. Birçok hain ve adi suçlular mahkemeye bile çıkmıyor. Sağlık kontrolu arkasından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyorlar. Tutuklananlar ise malum; AKP iktidarının ayağına dolanabilecekler.

Tarım ve ormanlar rant karşılığında yok edildi / yok ediliyor. Köylü ormanı devletten korumaya çalışıyor. Özel sektör tamamen yabancıların, özellikle Arapların elinde.

Ey muhalefet! Siz hâlâ iktidarın beklediği gibi birbirinizle uğraşıp, iktidarı rahat bırakıyorsunuz. Yapmayın Allah aşkına. Hanginizin iktidara çanak tuttuğunuzu anlamakta zorlanıyoruz. CHP, İYİ Parti ve diğer muhaliflerden iktidarı eleştireni görmüyoruz. Arada bir Akşener ve CHP eleştiriyor, onlarda o kadar tutarsız konuşuyorlar ki, kimse inanmıyor ya da eleştiriyi şahsileştirdikleri için kimse umursamıyor.

Ey muhalefet! Muhalefet yapmayı ne olur artık amacına uygun yapın. Sizin işiniz muhalefetle uğraşmak değil, iktidarla uğraşıp, iktidarı yönlendirmek.

Şunu aklınızdan çıkarmayın ki, muhalefet, muhalefete muhalefet yaparak iktidara gelemez. Kalın sağlıcakla...

2 Eylül 23
Gölcük


Osman AKTAŞ hakkındaki bilgilerin basılmasını istiyorum.
Eğer basılmamasını istiyorsanız tıklayın.

  Osman AKTAŞ kimdir?
1965 Erzurum doğdu.Gazi üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, TDE bölümünden mezun oldu. Sırasıyla Van, Bartın, Antalya,Bursa, Ankara, Bodrum'da öğretmen olarak görev yaptı. Halen Kocaeli'bde görev yapmakta. yaklaşık 40 yıldır şiir,öykü ve eleştiri yazıları yazmakta. Eserleri: 1. ayArsız; Uludağ Yayınları 2007 (Şiirler) 2. bermudayı tek geçmek; Cinius Yayınları 2016 (Şiirler) 3. AsiMilat(ör); Cinius Yayınları 2017 (Politik Denemeler) 4. (D)OKU(N)MUŞTUK; Cinius Yayınları (Kitap Eleştirileri) 5. cennet cazgırları; Cinius Yayınları 2017(Şiirler) 6. çorak düşler ülkesi; Cinius Yayınları 2018 (Şiirler) 7. Yağmur Yankıları; Artus Yayınları 2018 (Öyküler) 8. Sessiz Çığlık; Cinius Yayınları 2018(Kitap Eleştirileri) 9. dar vakitte aşk; Cinius Yayınları 2018 (Şiirler) 10. Âşık Hüseyin Fizâhî; Cinius Yayınları 2018 (Şiirler) 11. Şuaraya Elhan Olmak; Cinius Yayınları 2019 (Şairler Üzerine Denemeler) 12. ναυάγιο αγάπης (enkaz-ı aşk): Cinius Yayınları 2019 (Şiirler)

 


Bu yazıyı basmak istiyorum.

İzEdebiyat'da yayınlanmakta olan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Tüm yazılardan birinci dereceden sayfa düzenleyicileri sorumludur. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Yazarların izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılmaması/yayınlanmaması önemle rica olunur.

© 2000-2002, İzlenim.com - Tüm hakları saklıdır.