..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamýn her aný hakkýný ister. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Semrin ÞAHÝN
Semrin ÞAHÝN - Hayalet yazar
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Romanýmdan Alýntý - Büyü Bölümü (Semrin ÞAHÝN) 25 Ocak 2012 Fantastik Roman 

Simirna gözlerini kapayýp ýtýrlý havayý soludu. Ýçindeki yaþama sevincini hissedemeyip karanlýk bir girdapta dönüp durduðunu duyumsadý. Çuhaçiçeðinin kadifemsi kýrmýzlýðýnda düþüþe geçtiðini anladý. Zihniyle kalbi farklý iþlemeye baþlamýþlardý. Gözlerini açtýðýnda bakýþlarýnda bir anlamlýlýk vardý. Kýrýlgan bir kalbin sertleþmesi, isyan etmesi ve ölümün bir son olmadýðýný algýlamasýnýn girdabýnda, soyut düþüncelerin kavuruculuðunda gidip gelen kalbine düþen süveydanýn sinsiliðinde, dolunayýn önüne yol alan siyah gecenin islerini fark edip topraða atladý. Annesinin konuþmayacaksýn dediði anda baþlayan huzursuzluðu ayyuka çýkmýþtý. Kenkhreis son sözcükleri söyleyip ellerini gökyüzüne kaldýrdý. Bir peri gibi muhteþem görünüyordu. Iþýltýlý tozlar eþliðinde Simirna’nýn yanýna gidip ellerini tuttu.

  Zihinlerden Beyaz Düþünceler (Semrin ÞAHÝN) 30 Kasým 2011 Meslekler & Ýþ Yaþamý 

Yazar ve þairler için bulunmaz bir fýrsat. Aðustos ayýnda sizlerle paylaþtýðým öykü seçkisi hazýrlama aþamamýz sonuca ulaþtý. Adýmlar yayýnevinden "ZÝHÝNLERDEN BEYAZ DÜÞÜNCELER" adlý seçkimiz hafta sonu raflarda olacak.

  Sarmaþýk (Semrin ÞAHÝN) 10 Ekim 2011 Soyut 

Çalar saatin sesi, sessizliði yararak evin duvarlarýna çarpa çarpa daðýldý. Serra gözlerini açmak istemeden saatlerce yatmayý arzuladý, kalkmadan, huzur içinde. Ýþe gitmesi gerektiðini, geç kalýrsa azar iþiteceðini bilen insanlarýn býkkýnlýðý vardý üzerinde. Neredeyse sürünerek kalktý yataktan. Yüzünü yýkarken aynadaki aksine gülümseyip, sessiz bir günaydýn gönderdi.

  Ýncir Kurdu (Semrin ÞAHÝN) 17 Eylül 2011 Yüzleþme 

Kaçmak istersiniz her þeyden. Alýp baþýmý gitsem doðmamýþ maviliklere, diye mýrýldanýrsýnýz. Labirentler koridorlara açýlýr ve kendinizi aydýnlýk yerine sote bir holde bulursunuz. Kimsesizsinizdir ve kývrýlan larvalar acýnýzý arttýrmak için yarýþýrlar. Ilgýt bir ses duyarsýnýz. Derinden gelen bir türkünün mýrýldanmalarý kulaðýnýza dolar.

  Kavga (Semrin ÞAHÝN) 5 Eylül 2011 Bireysel 

Kapý çalýnca Sahra’yý öylece býrakýp kapýyý açmaya gitti. Arda okuldan izin alýp gelmiþti. Faruk þaþkýnlýðýný gizleyemedi. “Senin ne iþin var bu saate?” diye sordu. Çantasýný yere atýp üzerinden atlayan çocuk “ Bugün annem hastaydý. Onu merak ettiðim için erken geldim.” dedi.

  Penceremdeki Iþýk (Semrin ÞAHÝN) 2 Eylül 2011 Bireysel 

Kalbinin derinliklerinde deprem olurken, depremin sarsýntýlarý midesinde kasýlmaya ve gözyaþlarýnýn ardý arkasýna akmasýna yol açýyordu. Yalnýzlýk hissiyle kavrulan bedeni bütün uyarýcýlara kapalýydý. Gayesizliðinin ötesinde ýþýksýz kalan kuþlar gibi saða sola çarpýyordu.

  Aynadaki Tarih (Semrin ÞAHÝN) 20 Aðustos 2011 Didaktik 

Kadýnýn gözlüðü burnunun ucuna kadar düþmüþ, elinde tuttuðu tanýtým broþürü yana kaymýþtý. Uykunun verdiði gevþeklikle aralanan aðzýndan salyasý akýyordu. Esra uyuþan bacaðýný ileriye doðru uzatýp, ayaðýný saða sola döndürmeye baþladý. Bir türlü rahat edemiyordu. Dik durup, bir eliyle ön koltuða tutunup da oturmayý denedi. Bu esnada otobüs sarsýlarak durdu. Rehberin yumuþak ve ince çýkan sesiyle herkes toparlanmaya baþlamýþtý.

  Duvarlarýn Ötesinde (Semrin ÞAHÝN) 19 Aðustos 2011 Bireysel 

Murat, tavandan insanlarýn suratlarýna ölüm sarýlýðý saran karpuz lambalardan birinin altýnda durdu. Baþýný yukarýya kaldýrýp lambalarýn birbirlerine olan yakýnlýk derecelerine baktý. Her biri ayrý bir bölümdeydi ve aralarýnda kiriþler vardý. Ýnsanlarýn aralarýna ördükleri duvarlar gibiydiler. Bu duvarlarýn ötesinde ayný görevi yapan lambalardý insanlar. Bakýþlarýný salonda gezdirdi. Hangi giþeye yöneleceðine karar veremedi. Giþe görevlilerine baktý bir bir. Soðuk camýn ardýnda, yuvarlak deliðin önünde duran yüzlerinde büyük bir býkkýnlýk seziliyordu. Hiç konuþmadan çalýþan bu insanlarýn bir an önce evlerine gitme derdinde olduklarý her hallerinden belliydi.

  Zihnime Bulaþan Ýnsanlýk (Semrin ÞAHÝN) 18 Aðustos 2011 Beklenmedik 

Analardýr adam eden adamý aydýnlýklardýr önümüzde gider. Sizi de bir ana doðurmadý mý? Nazým HÝKMET “Ne zamandýr bu halde?” diyor esmer bir adam. “Dün bu halde buldum.” Kadýnýn sesi hüzünlü geliyor. Biri göz kapaklarýmý kaldýrýp bakýyor. Sararmýþ parmak aralarý sasý sigara kokuyor. Sesler uzaklaþýyor kulaklarýmdan ve kendimden geçiyorum. Ne zamandýr bu haldeyim bilmiyorum. Yaðmur yaðýyor dýþarýda. Çinko çatýda dans ediyor damlalar. Ben yine uyuþuk beynimle mücadele halindeyim.

  Yazarlara Duyuru (Semrin ÞAHÝN) 11 Aðustos 2011 Yazarlar ve Þairler 

ÖNCELÝKLE MERHABALAR BÝR DUYURUM VAR ARKADAÞLAR.. Ben ve bir arkadaþým içinde her tarz hikayenin olduðu(AÞK, KORKU, DUYGUSAL,CÝNAYET,FANTASTÝK,MACERA,KOMEDÝ )VB.. kýrk kiþiden oluþan bir hikaye kitabý çýkarmak istiyoruz. kendine güvenen kalemi kuvvetli her tarz yazarým dÝyen arkadaþlarýn bana ulaþtýklarý halinde itina ile anlatacðým projeyi.. kitabýmýz önce yazarýn fotosu ve kýsa özgeçmiþi ardýndan da hikayesi þeklinde olacaktýr.. SAYGILARIMLA...

  Kara Gölge (Semrin ÞAHÝN) 11 Aðustos 2011 Gerilim 

Karanlýkta gözüne iliþen bir gölge dikkatini çekti. Sabitlediði bakýþlarý gölgenin hareketlerini kaçýrmamaya ve onu tanýmlamaya çalýþýyordu. Kararlýlýkla adýmlarýný sýklaþtýrdý. Aniden gölgenin de durduðunu fark etti. Durdu ve siyah pelerinini savurdu. Gürkan hazýrlýksýz yakalanmanýn vermiþ olduðu afallamayý üzerinden atamadan kendini yerde buldu. Adam çoktan ortalýktan kaybolmuþtu. Sakinliðini korumasý gerektiðini biliyordu. Ayaða kalkýp üzerini silkeledi. Dizleri hep toz olmuþtu. Dirseðini ovuþturarak arkasýný döndüðünde göz göze geldiler. Daha ne olduðunu anlamadan etrafýnda dönen þey onu yere serdi. Karanlýðý yaran zümrüt yeþili bakýþlarda intikamýn halesi dans ediyordu. Gürkan yolun sonuna geldiðini anladý.

  Hayvan Barýnaðý (Semrin ÞAHÝN) 10 Aðustos 2011 Beklenmedik 

Omzuna dokunan elle korktu. Geri kaçýp karanlýkta üzerine doðru gelen kiþinin kim olduðuna baktý. Serkan’ý görünce rahatladý.

 

 



Solungaçlarýný açýp erimiþ havayý çeken bir balýðýn suyun dýþýndaki dünyayý merak etmesi, aramasý benim yazý serüvenimin bir kopyasý sanki. Yazmak bilmediðim diyarlara yolculuk edip oralarý tanýmak, kahramanlarýmýn dünyasýný öðrenmek için. Beraber öðrenelim gizleri, hayalleri, hüzünleri... Benim sizden öðrenecek çok þeyim var. Ne dersiniz?



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Semrin ÞAHÝN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.03.2024 12:15:17