..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşam kısa, sanat uzun, fırsat aceleci, deney aldatıcıdır. -Hippokrates
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - osman tatlı
osman tatlı - kendini bulmak
Site İçi Arama:


Son Eklenenler
  Gölge Cinayetler: Farklı Kurgusuyla Bir İlk (osman tatlı) 7 Ocak 2020 Yazarlar ve Yapıtlar 

Karşımızda cesurca dile getirilmiş bir konu vardır. Bu konuda kendisi kitap yazmadığı halde, başkasının yazdığı kitabı para karşılığında alıp ben yazarım, benim kitaplarım diye ortalıkta gururla gezen, ikiyüzlü aldatıcıları dile getiren ve her sayfasında şaşıracağınız bir kurgusu ve üslupla yazılan kitabı bitirdiğiniz de okuduğum kitapların yazarı kim sorusunu kendinize korkarak soracaksınız.

  Yazar Kimliği (osman tatlı) 5 Ocak 2020 Yazarlar ve Şairler 

Egolu yazarlar süslü cümlelerle halkla alay edercesine prim yapar. Leşe konan akbabalar gibi kavgaya tutuşurlar. Daha çok hangisi halkın gözünü oyacak diye.

  Aşk Yolculuğu (osman tatlı) 20 Temmuz 2018 İlişkiler 

Sessiz gelen aşk, yumurtlayan tavuk gibi ortalığı ayağa kaldırır. Aşk zayıf karakterde kendi havasını atmasını sever. Alay eder. Uykusuz bırakır. Gündüzü ve geceyi alt üst eder. Aşkı heyecan dalgasıyla kişinin dünyaya bakışını ve yaşam biçimini parçalar. Atom etkisi yapar. Aşk hiçbir zaman geldiği gibi durmaz. Zamanla sıradanlaşır. Heyecanı kaybolur. Etkisi azalır. Bütün bunlar gitme sinyalidir. Her benliğin yaşaması gerektiği için herkesi ziyaret eder. Bizi de herkesi ziyaret ettiği gibi ziyaret etmiştir. Ama geride bıraktıkları önemlidir. gelişi ve gidişi doğal bir süreçtir. Aşktan nereye ne kaldığı aşktan ne anladığımızdır. Üzücü olan ise aşkın gidişiyle geride normal hayata dönüşümüzdür.

  Hayalim Yazarlık (osman tatlı) 12 Nisan 2016 Yazarlar Üzerine 

HAYALİM YAZAR OLMAK KURSU 30 NİSAN CUMARTESİ BAŞLIYOR...KAYDINIZI YAPMAYI UNUTMAYIN. İletişim: 0 507 706 20 31 e-posta: osmantatli@gmail.com masukdanismanlik@gmail.com yer: İstanbul-Şirinevler meydanı

  Türkiye Sineması ve Sinemada Algı (osman tatlı) 11 Ocak 2016 Sinema ve Televizyon 

Türkiye sineması da kendisine düşen propaganda ve algı operasyonlarında ciddi çalışmalara imza attı, atıyor. Türkiye’de sinema, Türkiye’nin batılılaşması ve Kemalizm’in yaygınlaşmasını kolaylaştırma görevi üstlendi. Yıllarca aynı alt metinler ve kurgularla toplumu yönlendirmeye ve siyasi gelişmelerden uzak tutmaya çalıştılar.

  Hayalim Yazar Olmak (osman tatlı) 19 Aralık 2015 Yazarlar Üzerine 

Çocukluğumuzun ve gençliğimizin hep bir hayali vardır. Bu hayalle uykularımız kaçar, bu hayaller rüyalarımızı süsler; bu hayallerle sürekli derin düşüncelere dalarız ve bu hayaller adına yaşama tutunuruz. Hayallerimiz peşimizi, biz hayallerimizin peşini bırakmayız. Hayallerimizi gerçekleşmese de hayallerimiz kalbimizde sürekli bizimle yaşar, arada zihnimizi ziyaret eder, maziye ve geleceğe gidip geliriz…

  Yazar Konuları Nereden Alır (osman tatlı) 29 Mart 2015 Yazarlar ve Şairler 

Ey simurg! Okuyucu etkilendiği ve kendisini bütünleştirdiği yazılarda hep yazarın kendisini arar ve yazarın kendi yaşadıklarını kaleme aldığını düşünür. Yazara bunu nasıl yazdınız? Başınıza geçenleri mi yazdınız? Kimden etkilendiniz gibi sorular sorup dururlar. Özellikle yalnızlık, aşk, sevgi ve ilişkiler üzerine yazılan deneme ve roman türlerinde yazan yazarlara sorulur.

  Yazarlık Yolunda Ara Söz (osman tatlı) 29 Mart 2015 Yazarlar ve Şairler 

Ey aday! Yazarlık yolunda mecnun ol ki, seni yolundan alıkoymaya kimsenin gücü yetmesin. Mecnun ol ki benliğin yazarlığınla bütünleşsin ve seni sen yapsın. Mecnun ol ki ebedi olanın peşinde koşacak inancı elde edebilesin. Mecnun ol ki kopyalar ve gelip geçici olanlar senin gözünü boyamasın, gönlünü çelmesin. Mecnun ol ki yoluna çıkan bütün engelleri aşman kolaylaşsın. Mecnun ol ki yüreğin sana rehberlik etsin.

  Bir Yazar Adayında Olması Gereken Özellikler (osman tatlı) 29 Mart 2015 Yazarlar ve Şairler 

Ey aday! İnanç sadece istek ve arzulardan oluşmaz; inanç eylem işidir. Eylem yoksa inanç da yok demektir. O zaman yazarlığın bedelini göze almak için harekete geçmelisin. Yüreğindeki korkunun tortularını parçala ve engelleri tek tek aşmaya başla.

  Okuyorum Ama Yazamıyorum? (osman tatlı) 29 Mart 2015 Yazarlar Üzerine 

Her şeyden önce okuma eylemini sistemleştirmen gerekir. Okurken önemli gördüğün önemli yerlerin altını çiz, sonra onları bir deftere not et, üzerinde düşün ve altına kendi düşüncelerini yaz. Tabii eleştiri olabilir ya da ekleme de olabilir. Önemli olan bir şeyler yazman. Yazdıklarının önemi yok. Alıntıları eleştirecek birikimin olmayabilir. Sorun değil. Burada amaç alıntıyı eleştirmen ya da alternatif düşünce üretmen değil. Yazımı kabiliyetini geliştirmendir. Tabiri caizse cümle kurmaya çalışmaktır.

 

 



Çelişkilerle hayatı tüketiyoruz. Zamanın pençesinde kıvranıyor, önümüzdeki kapıları zorlama gereği duymuyoruz. Zamanın bilinçsiz kullanımı, yitirdiklerimizi çok sonraları fark etmemize neden oluyor. Elimizdeki imkan ve fırsatları kaybetme noktasına gelince son çırpınışların bizi kurtaracağını sanıyoruz. Bir türlü bugün beyaz dediğimize yarında beyaz diyemiyoruz. Nesnelere bakışımızdaki bu çelişkili durum, arzu ve tutkuların esiri olduğumuzun ve kendimizi aşamadığımızın en önemli göstergesidir . Arzu ve tutkuların değişkenliği, bizim, hayatımızı üzerine bina ettiğimiz zemini kayganlaştırıyor ve bizi ha bire yer değiştirmek zorunda bırakıyor. Göçebeler gibi, düşünceler ve arayışlar da sürekli yer değiştiriyor, bir türlü içimizdeki isimsizi doyuramıyoruz. Cazibelerin ve değişkenlerin peşine takılıp gidiyoruz. Tutarlı bir tavır sergileyemiyoruz. Bu tutarsızlıklarla günü yaşayamadığımız gibi yarınlar için de yatırım yapamıyoruz. Gündelik hayatın girdabına kendimizi bırakmışız, bu girdaptan kurtulmak yerine oturmuş, eli kolu bağlı, hayattan ve insandan şikayetçi olma psikolojisi oluşturuyoruz. Hayatına müdahale edemeyen, kendini oluşturamamış pasif konumdaki insan hayatı anlamsız şekilde tüketmeye mahkumdur. Bir yerde şikayet etme hakkı yoktur. Sütün içine düşen iki sinek belli bir süre çırpındıktan sonra, güçleri tükenme noktasına gelir. Biri, artık çırpınmanın anlamasız olduğunu, sonuçta öleceklerini, boş yere çırpınmanın faydasız olduğunu söyler ve kendini süt kabının derinliklerine bırakır. Diğeri ise, ölünceye kadar uğraşmak gerektiğini düşünerek, çırpınmaya devam eder. Bu çırpınmalar sonucunda sütün yüzeyinde yağ tabakası oluşturur ve kurtulur...Ve hayat, mücadele etmezsek, emek vermezsek, gözyaşı dökmezsek, yorulmazsak, bize gülen tarafını göstermeyecektir. Bunun aksi mutluluk değil, hayattan bıkmışlık ve monotonluktur, doyumsuzluktur...



 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © osman tatlı, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

 

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 21.11.2024 14:57:18