..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan kendini bilmeli. Gerçeði keþfetmeye yaramasa da, yaþamayý öðretiyor. Ve bundan daha güzel birþey yok. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Birol




11 Temmuz 2011
Haticenin Kuzularý  
Birol
Bir varmýþ bir yokmuþ


:BCAE:
Küçük bir kýz çocuðuydu ve her çocuk gibi çok meraklý, hatta meraklýmý meraklý bir çocuktu. Ýlk meraký her çocuk gibi bebekler nereden geliyorlar klasiðiydi. Meraklý olduðu kadarda yaratýcýydý, o yaþ gurubu için hayalcimi desek, yoksa hayalperest mi, yok, biz masumca olaný diyelim ki bir varmýþ bir yokmuþ kriterlerine uyum saðlasýn ve masalýmýz baþlasýn.



Bir varmýþ, bir yokmuþ. Hatice adýnda genç bir kuzu çobaný varmýþ ve bir gün; her zamanki gibi kuzucuklarýnýn nasýl olduðunu merak etmiþ ve çaktýrmadan civarýn en yüksek tepesine çýkýp kuzucuklarýn ne yaptýðýný gözetlemeye baþlamýþ kulaklarý kurt misali. Birden iki kuzucuðun kendi aralarýnda me’lemelerine takýlmýþ.



- Biliyormusun kuzu, Hatice’yi ben çok seviyorum. Çok güzel bir kýz, hem de bizi çok seviyor. Nasýlda güzel yerlerde besliyor. Hep en yeþil otlaklarda otlatýyor. Suyumuzu zamanýnda veriyor, altýmýzý hep temiz ve kuru tutuyor.

- Hýmm. Sen öle san kuzu! Ben hiç sevmiyorum. Beni severken hep kulaklarýmý çekiyor. Yünümü çekiþtirip canýmý yakýyor. Hem sen bilmiyorsun kuzu, o sevmediði kuzularý kurtlara atýyormuþ.

- Yok artýk, bizim Hatice yapmaz. O çok sevimli bir küçük kýz, hayatta inanmam.

- Geçen gün kaybolan, kuzucuklar nereye gitti sanýyorsun hý?

- Bilmem ki. Ama sen nereden biliyorsun? Gördün mü?

- Görmedim kuzu ama hissediyorum o melek yüzünün altýndaki þeytan iþbirlikçi yaratýðý.





Ýki kuzunun konuþmalarý devam ettikçe, küçük kýz akþam olup bir an önce kuzularýn ahýra kapanma vakitlerinin gelmesi için sabýrsýzlýkla beklemeye baþlamýþtý ellerini ovuþturarak. Çok geçmeden akþam olmuþ kuzular ahýra kapanmýþ ve uykuya dalmýþlardý bile. Gece yarýsýna az bir vakit kala küçük kýz sessizce ahýra girip kendisi hakkýnda hoþuna gitmeyen þeyler söyleyen kuzunun aðzýný kaparak kulaklarýndan sürüye sürüye uzak bir daðýn dibine götürüp ayaklarýný baðlayýp býrakýp gelmiþti ve bir sonraki gün güneþin karanlýk dünyayý aydýnlatmasý ile yanýnda uyuyan kuzucuðun yokluðunu fark eden kuzucuk; ahýrýn içinde arkadaþýný aramaya baþlamýþtý. Bir o yana, bir buyana koþturup durmuþtu kuzucuk ama bir türlü arkadaþýný bulamamýþtý. Gördüðü bütün kuzulara sormuþtu ama yoktu iþte. Kimse görmemiþ, kimse bilememiþti nerede olduðunu. Saatler ilerledikçe Hatice her sabahki gibi kuzularýný salmýþ çayýra, Mevla kayýra demiþ ve bir aðacýn gölgesinde yine kuzucuklarýný izlemeye baþlamýþ, kocaman defterine kuzularýn aralarýnda konuþtuklarýný not alarak.



Üzgün ve dalgýn olan kuzucuk, otlarken; fark etmeden sürüden ayrýlmýþ ve kendine geldiðinin de yardým isteyen bir kuzunun me’lemelerini duymuþtu. Hemen tanýmýþtý dün gece kaybolan arkadaþýnýn sesini ve yardýma koþup yanýna vardýðýnda ayaklarýnýn iplerle baðlý olduðunu görmüþtü. Fakat bir türlü çözememiþti, saða koþmuþ, sola koþmuþ ama yardým edecek kimseyi bulamamýþtý. Tam umutlarýn bittiði anda masal bu ya bir avcý çýkmýþ gelmiþ kuzularýn melemelerine ve ayaðýndaki ipleri kesip salývermiþ kayýp kuzucuðu. Ýki kuzucuk sevinç içinde ve sevinç mutluluk içinde ve mutluluk mutluluða gebe derken bundan sonra ne yapacaklarýný düþünmeye baþlamýþlardý bile çok geçmeden. Hayatta kalabilmeleri için bir þey yapmalýydýlar ve her þeyden önce diðer kuzucuklarý uyarmak zorundaydýlar. Fakat avcý bu zulmü yapanýn kuzucuðuna bir nasihat ve kulaðýna bir küpe takývermiþti hemencik ve salývermiþti kuzucuklarý ormandan çýkartýp Hatice’nin otlaðýna.



Küçük kýz dün kendisi hakkýnda iltifatlar yaðdýran kuzucuðun kayýp olduðunu görünce hemen koþmuþ bütün otlaðýn her köþesine ve iki kuzunun varlýðýný görüp yanlarýna vardýðýnda çok sevinip hemen baþlamýþ küçük kuzucuyu sevmeye. Fakat yanýndaki kuzucuðun kulaðýndaki küpeden tanýyamamýþtý dün akþam ayaklarýný baðlayýp dað baþýna býraktýðý kuzucuðu olduðunu. Yabancý bir kuzunun davranýþ biçimini incelemek cazip geldiðinden hemen onu da alýp sürünün yanýna býrakmýþ ve her zamanki tepesine çýkýp aðaç gölgesinden yine izlemeye devam etmiþti akþam olup kuzucuklar ahýra gidene kadar.



Gece olup Hatice uyuduðunda kulaðýnda küphesi olan kuzucuk tek tek bütün kuzucuklarý uyandýrýp kulaklarýna baþýna geleni anlatmýþ ama çoðu rüya sanýp Hatice’nin defterindeki kuzu hikâyeleri olmaya devam etmiþti. Bu duruma üzülen küpheli kuzu bir daha diðer kuzucuklara baþýna gelenleri anlatmak için gene bir gece bütün kuzucuklarý uyandýrýp tek tek kulaklarýna;



- Unutma kuzucuk! Orasý Hatice’nin ahýrý ve buda Hatice’nin hikâyesi demiþ ve masalda burada bitmiþti.



Devam edecek…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþk Yaðsa Üstüne Kaldýrýp Bakmazsýn Baþýný
Düþler Aleminde Bir Düþüm
Umutlar Bahar Gibidir Her Kýþtan Sonra Mutlaka Gelen

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Benim Öyküm
Seyfi'nin Maceralarý 1 (Yetiþ Dayý)
Ýki Rengin Hikayesi
Deðmezdi Akacak Bir Damla Yaþtaki Yas"a
Hoþ Bulduk Hayat
Öpeyimde Geçsin yada Gülümse
Üç Kadýn ve Ahmet
Ben Buldum Hoca
Fizik Ötesi Servisler
Kardan Adam Yaptýrmayan Anneleri Protesto Ediyorum

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Deli Elbisesi [Þiir]
Seninle Bir Ömür [Þiir]
Alýþýrsýn Unutursun Hatýrlarsýn [Þiir]
Yaralarým Var Benim [Þiir]
Ýstanbul Olalým Sevgilim [Þiir]
Senli Benli Biz Olsak [Þiir]
Ateþ Olur Yakarým [Þiir]
Nisanda Yaðan Aþk [Þiir]
Aþk Sensin Derken Söylenen S E N [Þiir]
Sende Gel Benimle [Þiir]


Birol kimdir?

Duymak istediklerinizi okuyunca mutlu olmazsýnýz. Peki hiç duymadýklarýnýza ne dersiniz.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birol, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.