..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle baþederken, yapýlacak en mantýklý þey normal rolü yapmak. -Herman Hesse
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Sevgi ve Nefret > Orhan Bani




23 Aðustos 2011
Sevgi,sadakat,vefa  
Kim daha sadýk,kim daha çok kýymet bilir

Orhan Bani


Kim daha sadýk,kim daha çok sever ve vefalýdýr,eþrefi mahlukat olan insan mý,yoksa yerine göre hor gördügümüz hayvan mý?


:CFFI:
Sabahýn bu erken vakti (saat 08.30) bir arkadaþýmýn iþ yerime ziyaretime gelmesi ve sohbetin dönüp dolaþýp sevgi,sadakat ve insanýn mý yoksa hayvanýn mý daha sadýk daha zararsýz olup olmadýðý ile ilgili bir sohbetti,gerçek o yaradýlýþ itibariyle eþrefi mahlukat olan insan ki,üzüntü verici ama menfaati olmasa, býrak sevgiyi,saygýyý yada sadakati,vefa yý, eskilerin tabiri ile Allah ýn bir kuru selamýný bile vermiyor, okumaktan hep sevinç duyduðum "ÇANAKKALE SAVAÞLARI VE GEZÝ REHBERÝ "isimli bir kitap ki(YAZAR TALHA UÐURLUEL SYF 142 YAZARA HÜRMETÝ BORÇBÝLÝR SAYGILARIMI SUNARIM)orada okumuþ olduðum bir hatýranýn hem sonsuz bir sevgiyi hem sadakati ve hemde maneviyatý ki bu üç kutsal olguyu bir arada görmenin,okumanýn ve öyle insanlara evlat olmanýn,torun olmanýn tarifsiz sevincini her zaman için yüreðimde hissetmenin onurunu yaþar ve sevginin, sadakatin ne kadar önemli olduðunu orada daha fazla ve açýkça görürüm;
Çanakkale harbinin (Allah bütün þehitlerimize rahmet,resülü ekrem þefaat etsin)en çetin zamanlarýnda aziz bir Yarbay'ýn YARBAY HASAN BEY,cepheye yakýn kilitbahir köyüne yanýndaki zabitler ile ziyarete gittiði sýrada,köy çeþmesinin baþýnda köylü kadýnlarýn çamaþýr yýkadýðý esnada,oraya bakýmsýzlýktan ve hastalýktan bitap düþmüþ,tüyleri dökük ve sýrtý hep yaralý vaziyette bir köpek belki su içmek maksadý ile çeþmenin baþýna gelince ,kadýnlarýn köpekten korkarak taþlamak sureti ile hayvaný oradan uzaklaþtýrdýklarý zaman cephe komutaný Yarbay ýn köpeði þevkat ve merhametle kucaklayýp,çeþme baþýna götürerek ona su içirdiði ve elleri ile yaralarýný cerahati boþaltarak yaralý kýsýmlarý elleri ile temizleyip üzerine ilaç,toz serperek hayvana gösterdiði merhamet zabitlerin dikkatini çekerken,Yarbay a "efendim bu hayvana bu kadar iltifat niye" diyerek sorduklarýnda,komutanýn yanýndakilere "Cenabý hakk ýn, yarýn kýyamette bana,bu köpeðe neden merhamet etmedin diye sormasýndan korkuyorum" dediði ve ondan sonra o köpeðin,kendisine bakan,merhamet eden efendisine hep baðlýlýk ve sadakat içerisinde yanýnda kaldýðý ve ayrýlmadýðý ve komutanýnda ona CANBERK ismini koyduðu ve bu aziz insanýn,cephede bir çarpýþma sonunda savaþ meydanýný gezerken,yine merhameti sebebiyle,inleyen yaralý bir düþman askerine yardým için yanýna gidip,onu çevirdiði esnada askerin kendisine bir þey yapacaðý zanný ile elindeki hanceri Yarbay ýn bedenine sokarak onu aðýr yaraladýðý esnada,diðer asker düþman askerini öldürüp komutana yardýma gidince,yüzündeki þaþkýn ifade ile ALLAH þahidimdir bu fransýz a kötü bir niyetle yaklaþmadým",derken bile þaþkýnlýðýnda yine bir merhamet olan bu muhterem insanýn bir ara gözlerini ufka dikip,kendisini tutan zabitlerin arasýnda üstünü düzeltip,kimsenin görmediði ve fakat kendinin açýkça gördüðü ufka bakarken "NEDEN ZAHMET BUYURDUNUZ,YA RESÜLALLAH"diyerek þehadet þerbetini içip ruhunu rahmana teslim ederken;
SADIK DOST CANBERK,efendisinin ölümü ile inleyerek acýsýný,feryadýný,sevgisini,sevdasýný her þeyini kaybetmenin verdiði onulmaz acý ile komutanýn kabrinin bulunduðu tepede o nun mezarýnýn baþýnda inlerken,asker görüyor ki CANBERK EFENDÝSÝNÝN YOKLUÐUNA TAHAMMÜL EDEMEMÝÞ ORADA ODA ÖLMÜÞ ve onu da deðerli sahibinin ayak ucuna gömüyorlar ki,aziz efendisi ve belki basit ömründe ilk defa sevgi ve merhamet gördüðü aziz dostunun yanýnda hiç ayrýlmadan ve kýyamete kadar olacak olan mahþer uykusunda birlikte uyuyurak ondan ayrýlmayýp göstermiþ olduðu bu sadakati nasýl anlatýrsýnýz,yada nasýl anlarsýnýz,ben okumuþ olduðum güzel bir yazý,güzel bir hatýrayý,güzel bir yazarýn,güzel bir kaleminden ve gözyaþlarý içerisinde aðlayarak ta, içimde hissettim,aslýnda kimseyi eleþtirmiyorum,evet bilmem, sevgi,sadakat yada vefa denilen þey aslýnda olmasý gereken biz insanlarda mý ,yoksa hayvanlar damý, fazla uzatmayacaðým,ben sadece yazdým,okuyanlar söylesin..... saygýlarýmla( YARBAY HASAN BEY 17 ALAY KOMUTANI)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sanal ve Gerçek Dünya
Bir Çaresi Olmalý
Þaþkýným
Günaydýn - Ben Aptalým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bayrammý Deðiþti [Þiir]
Yeter [Þiir]
Bana Dert Olur [Þiir]
Canan Ne Bilsin [Þiir]
Gelecekmisin [Þiir]
Gönül Yine Yasta Bugün [Þiir]
Bana Küsüp Te Gücenme [Þiir]
Sana Döndüm Efendim [Þiir]
Rüzgara Sordum [Þiir]
Bir Türkü Tutturdum Seni Söylerim [Þiir]


Orhan Bani kimdir?

. . . . . . . . . Aslen Adana'lý olup memur çocuðu olmam sebebi ile ve ayrýca sonrasýnda memur olmam sebebi ile ülkemizin pek çok yerinde bulundum, þu an için Ýstanbul da ikamet etmekteyim, yüreðim dolduðu zaman kendimce bir þey karalayan biriyim. . . . . . . . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Orhan Bani, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.