..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam ciddi, sanat neþelidir. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Siyah - Beyaz (En Uçlar) > osman demircan




15 Ocak 2012
Ýnce Bir Tülüm  
osman demircan
Bir ince tülüm pencerelerde. Hoyrat rüzgarlar esmesin bana. Fýr fýr essin her daim yel üzerime. Dayanamam savrulmalara, daðýlmalara. Ruhum tüm dokunuþlarda hafifçe yerinden oynasýn. Sevdiklerim artýk beni hýrpalamasýn. Sevmeler Allah'ýn lütfu olsun. Rahmet pencerelerimden eksik olmasýn. Bekleyiþlerim fýrtýnaya, kasýrgaya dönüþmesin. Pencerelerde güvercinler bile dövüþmesin. Güvercinlerin özgür uçuþlarýndaki esinti, bana serinlik ve esenlik versin. Ýnce bir tülüm sefaletimde. Kimse bana zenginliðiyle perdeler reva görmesin. Kadifeden perdeler yanýmda olmasýn. Zenginlik sefaletimde hoyrat el olmasýn. Kimse yanýma perdeler koymasýn. Açlýðým güvercinlerin dostluðuyla geçer.


:BHCC:
Bir ince tülüm pencerelerde. Hoyrat rüzgarlar esmesin bana. Fýr fýr essin her daim yel üzerime. Dayanamam savrulmalara, daðýlmalara. Ruhum tüm dokunuþlarda hafifçe yerinden oynasýn. Sevdiklerim artýk beni hýrpalamasýn. Sevmeler Allah'ýn lütfu olsun. Rahmet pencerelerimden eksik olmasýn. Bekleyiþlerim fýrtýnaya, kasýrgaya dönüþmesin. Pencerelerde güvercinler bile dövüþmesin. Güvercinlerin özgür uçuþlarýndaki esinti, bana serinlik ve esenlik versin. Ýnce bir tülüm sefaletimde. Kimse bana zenginliðiyle perdeler reva görmesin. Kadifeden perdeler yanýmda olmasýn. Zenginlik sefaletimde hoyrat el olmasýn. Kimse yanýma perdeler koymasýn. Açlýðým güvercinlerin dostluðuyla geçer. Beni senli benli aþklar gibi dünyaya kapamayýn. Ýkili aþklar gibi beni bencil kýlmayýn. Dünyanýn ýlgýt rüzgarlarý benim kaderim olsun ve kaderime güvercinler ortak olsun. Hoyrat rüzgarýn önüne kattýðý kütük ve kalas insanlar ince perde gibi olan yüreðimi yýrtmasýn. Onlar beni sevmez. Onlardan yaratýlýþlarýnýn gereði olarak incelik beklenmez. Onlar odundur. Odundan perdeye nakýþ ve oya olmaz. Onlar ruhuma zevk katmaz. Ýnce bir perdeyim, akþam kýzýllýðý üzerine vuran. Beni akþam kýzýllýðýyla uyutun, sabahýn ilk ýþýklarýyla uyandýrýn. Eðer çok isterseniz yanýma bir baþka tül koyun. Akþamlarý kavuþalým, gündüzleri aralanalým. Yine de küsmeyelim. Bizi ayýran ellere kýzmayalým. Ýnce bir tülüm pencere kenarýnda. Yollardan geçenler bana dokunmasýn. Sadece evini evim bildiðim kiþi bana dokunsun. Her geçen seyirlik bir oyun ya da Fatih gibi Kanuni gibi hayat kitabýnýn bir okumluk kahramaný olsun. Çok ilgilendirmesin beni gözlerini insanlýða kapayan. Gözlerini insanlýða kapatana ben de kapanayým. Gönül evime hiç girmesin. Gitsin tuvalette, sokakta, otobüste sevgilisiyle öpüþsün. Nefesi pencereme hiç uðramasýn. Kimseye nefes aldýrmayana, yüreðim daraðacý olsun. Gençlerin elinde sallanan tespihler gibi Allah dedirtmeden ipimde sallansýn. Genç kýzlarýn suratýnda utancý örten makyaj gibi tül beyazlýðýma bulaþmasýn. Bir fýkrada olduðu gibi; Temel uçakla Avrupa'ya giderken Fransýzla, Almanla, Ýngilizle sohbete dalar. Fransýz Yunanistan'ýn üzerinden geçerken buradaki genelevde annem çalýþýyor der. Sýrbistan'ýn üzerinden geçerken Alman benim de annem buradaki genelevde çalýþýyor der. Ýngiliz de Fransa'nýn üzerinden geçerken ayný cümleyi söyler. Temel bunun üzerine baðýrýr indirin beni bu kadar orospu çocuðunun arasýnda yaþayamam der. Gel gör ki þimdiki Temel'ler uçaktan inmek ister de analarý becermek için inmek ister. Ýnce bir perdeyim. Temel'lere basitliðini gizleyen örtü olmak istemem. Eðer kendi arsýzlýðým ya da baþkasýnýn hayasýzlýðý karartacaksa beyazlýðýmý bu dünya penceresinde var olmak istemem. Çünkü bilirim ki orospuluðun çoðaldýðý yerde, pezevenkliðin ya da ibneliðin heykeli dikilir.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn siyah - beyaz (en uçlar) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþk mý Özgürlük Mü
Saçlarý Namuslu Kadýn
Fikirlerinle, Felsefeyle Yargýla Beni
Tabut
En Kötü Hayat Avutulmuþ Hayattýr

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Köpekler ve Ýt Herifler
Üç Türlü Ýnsan
Tüm Aþklar Faþizm Kokmaz
Baþka Bir Yol Yoksa Ýnancýn Seni Nereye Kadar Götürür
Keyfin Bilir
Örümcek ve Kelebek
Dünya
Tüm Evli Sevgililerin, Sevgililer Günü Kutlu Olsun
Olan Daðdaki Garibana, Karakoldaki Garibana Olmakta
Var Olmak Ýçin Emperyal Olmak Zorundasýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.