..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir gün karþýma biri çýkacak ve bana: "Herþey olmasý gerektiði gibi olmaktadýr, efendim" diyecektir. -A. Aðaoðlu, Yazsonu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Umut Kazan




29 Haziran 2012
Kim Terk Edebildi Kendisini  
Umut Kazan
Ben ihanet ettim diye baðýran birini gördünüz mü hiç, ya da gördünüz diyelim omzunuzu uzak tutmaz mýydýnýz ondan. Kendi mutluluðunu düþünmeyen insan baþkalarýný mutlu edemez cümlesi kaç kez uðradý yanýnýza. Bir terazi koyun hafýzanýza þimdi; unuttuklarýnýzla, unutmaya çalýþtýklarýnýzý tartýn ayrý kefelerde, ne kadar çaresiz olduðunuzu bulacaksýnýz sonunda.


:BJGF:
Bana bilmediðim bir þey söyle. Mesela hiçbir þey söyle. Ya da aðzýna uðrayan her þeyi söyle. Kýrýlýrým belki, ama daha çok severim seni. Mesela; erdemli olalým, yalaný kaldýralým aramýzdan. Bunun adý dürüstlük mü olacak ya da hep iyiliðini isteyelim birbirimizin, sonra ne olacak.
Kýskançlýktan, entrikadan ya da bunlarýn özü olan egomuzdan memnun deðil miyiz aslýnda. Kim terk edebildi kendisini en güzel anýnda, kim kopabildi benliðinden en umarsýz zamanda. Gülmek ve aðlamak bu kadar komþu yaþamalarýna raðmen, mimiklerimizde birbirine karýþmaktan ya da birbirlerini karýþtýrmaktan baþka ne iþe yaradýlar.
Ben ihanet ettim diye baðýran birini gördünüz mü hiç, ya da gördünüz diyelim omzunuzu uzak tutmaz mýydýnýz ondan. Kendi mutluluðunu düþünmeyen insan baþkalarýný mutlu edemez cümlesi kaç kez uðradý yanýnýza. Bir terazi koyun hafýzanýza þimdi; unuttuklarýnýzla, unutmaya çalýþtýklarýnýzý tartýn ayrý kefelerde, ne kadar çaresiz olduðunuzu bulacaksýnýz sonunda.
Ben diye baþlayan, tamam mý anladýn mý diye biten cümleler kurmaya devam edin. Çünkü hiçbir zaman bizi kapsamayan anlaþmalarýmýz olacak ve hiç biri anlaþtýk diye bitmeyecek. Ýnsanlarýn genel eðilimlerine bakýn pencere kenarýnda çiçekleri olanlar, hayvanlarýný dolaþtýrmaya çýkanlar, maket uçak ev yapanlar, avcýlar, misyonerler, müzisyenler, þairler yani sen ben, hepimiz yalnýzýz. Yalancý, sahtekar, dedikoducu, düþüncesiz ve o gün geldiði zaman ihanet edenleriz. Cevap vermeyen, karþý gelmeyen, yalan söylemeyen, sorumluluk istemeyen uðraþlarýmýzla mutluyuz.
Bir gün Beþiktaþ’tan Kabataþ’a aðaçlarla uzanan yola yürüyorum. Sahile doðru gidip biraz boðazý seyredeyim dedim. Orda bir bank bulup oturdum. Tam yanýmdaki bankta da kýrk yaþlarýnda, sarý saçlarý biraz seyrelmiþ, masmavi gözleriyle göçmenleri andýran yanýk tenli bir adam oturuyordu. Etrafý seyrederken ki rahatlýðý yüzünden etrafa bulaþan huzur çok rahatsýz ediciydi. Dayanamayýp müsaade istedim ve yanýna oturdum:
-Deminden beri sizi seyrediyorum ve rahatsýz edici bir mutluluk var yüzünüzde.
Cümlemi bitirmeme izin vermeden söze girdi:
-Çok doðru tespit etmiþsin, o kadar mutluyum ki, bulunduðum an itibariyle söylemiyorum, genel olarak muhteþem bir hayat geçirdim. Þimdi ölsem gözüm açýk gidecek hiçbir þey býrakmadým geride.
Diyerek onu mutluluða götüren yolu kýsa hayat hikayesiyle anlattý bana. Her cümlesini imrenerek dinledim. Ýlginç olan ve kýskanmamý saðlayan hayat hikayesi deðildi, anlatýrken takýndýðý jestler ve mimikler büyülemiþti beni. Yanýndan kalkýp yürümeye baþladýðýmda hala onun anlattýklarýnýn özetini çýkarmaya çalýþtýðýmý fark ettim. Ayný hayatý bana vereceklerini söyleseler bir an bile düþünmeden reddederdim. Yaþadýðý çoðu þeyi yaþamak istemezdim. Ama onun kadar mutlu anlatabileceðim bir hayatý býrakýn, bir kaç hikayem olmasýný çok isterdim.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Takvim Yapraðý Sonbahardan Sarýdýr; Hayattan Çalar
Bir Tane Seni Sevmiyorum Býraktýn Ellerime
Söyleyin Bahara Gelirken Onun Kokusunu Getirsin
Bir Bilmecedir Yalnýzlýk
Ýnsanýn Diyalektiði ve Ýntihar
Þizofrenin Freni
Yalnýzlýðýnýz Kaç Metrekare

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çýrýlçýkmaz [Þiir]
Kahvaltý Seviþmesi [Þiir]
Baþucu Masalý [Þiir]
Rh Negatif [Þiir]
Çoluk Çocukla Sizin Ýþiniz [Þiir]
G Harfi [Þiir]
Tavsiye [Þiir]
Tentürdiyot [Þiir]
Sereserpe [Þiir]
Sarýlsýklam [Þiir]


Umut Kazan kimdir?

Kendini tanýtabilen biri var mý?Ne mutlu ona. . .


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Umut Kazan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.