..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Prensiplerden hoþlanmam. Önyargýlarý yeðlerim. Daha içtenler. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > mehmet burak yüksel




2 Temmuz 2012
Karanlýkta Yalnýzým  
mehmet burak yüksel
Ölümsüz olmak.Belki de her insanýn aklýndan geçen bir hayal.Peki bu hayal için ne kadar bedel ödenmeli.Ýnsan insan olmaktan vazgeçerse ölümsüz olmak anlamlý olurmu


:AICD:
KARANLIKTA YALNIZIM


Uzun zaman oldu. Bedenen olmasa ‘da ruhen yorulduðumu hissediyorum. Kokusunu, tadýný alamadýðým bir dünyada yaþýyor ,amaçsýz bir hayvan gibi sokaklarda dolaþýyorum. Aslýnda hani önümde yürüyen gence imrenmiyor da deðilim iri, saðlýklý, güçlü bedenine raðmen nasýlda tirtir titriyor soðukta. Seine nehrin den geçen yatlara bakýyor ve kimbilir ne düþünüyor.Benim bir hayalim bile yok. Ne kadar acý demi. Ýþte yýllarca insanlarý izleyerek, onlarýn hayallerine imrenerek, onlar gibi aðlamak, onlar gibi sevmek ,aþýk olmak nefret etmek isteyerek yaþadým. Bu duygularý hissetmeyeli o kadar uzun zaman oldu ki, neye benzediklerini bile hatýrlayamýyorum artýk. Bu güzel Avrupa kenti bile beni bu duygulardan herhangi birini hissettirmeye yaklaþtýramadý bile.
Oysaki baþlarda her þey ne kadar farklýydý .Doðduðumda o kadar masummuþum ki anam bana anlamý kötülük den uzak duran; Affan ismini vermiþ. Eðitimi Yeniçeri dergahýnda tamamladýktan sonra Sultanýmýz Fatih Sultan Mehmet Han hazretleri beni Constantinopolis in Þile bölgesine Týmar beyi olarak atamýþdý. O güzelim deniz kokusunu, tenime vuran güneþi , konaðýmýn bahçesinde ýlýk rüzgarla dalgalanan aðaç dallarýnýn çýkardýðý hýþýrtýyý hala unutamýyorum. Yine anam saolsun beni Açel ya ile orada tanýþtýrdý. Çok sevdik birbirimizi. Bazen öpmezdim karýmý. Onun yerine burnumu yanaðýna deðdirip koklardým. Teninin sýcaklýðý, kokusu o denli hoþuma giderdi. Çok geçmedi iki tane güzeller güzeli kýz verdi bana Bedia ve Banu. Evim, uþaklarým, karým, kýzlarým ile renkli mutlu sýcacýk bir yaþantým vardý. Hayatým da güzel olan herþeyin kaderin bir pençesi ile daðýlacaðýný nereden bile bilirdimki.
1470 yýlýnda çýkan veba, sel gibi önüne çýkan herkesi aldý götürdü. Tabiki bu hastalýktan nasibimi bende aldým .Keþke ben hasta olsaydým, ama ihale karým ve iki kýzýma çýktý.Cenazelerine eksik olmasýn sultanýmýz bile geldi. O günden sonra hiçbir þey eskisi gibi olmadý. 10 yýl kadar mutsuz ve amaçsýz yaþadým.Hiç unutmam bir kýþ günü gördüm onu. Arnavut kaldýrýmlý birbirine bitiþik kerpiç evlerin önünde titreyerek yürürken karþýma çýktý. Gece zifiri karanlýktý karlarýn üstünde durmuþ öylece bana bakýyordu. Donuk dimdik duruyordu. O kadar zarif o kadar güzel bir kadýndý ki bir an soðuktan ölüp cenete düþtüðümü ve bir cennet hurisiyle karþýlaþtýðýmý zannettim.Bir han na girene kadar takip ettim onu çýktýðý odaya çýktým kapý açýktý içeri girdim.Bu olaylar okadar uzun zaman önce olduki o güzelim hatunun yüzünü bile hatýrlamýyorum þimdi. Ama kulaðýma eðilip bana söylediði þeyi hiç unutmadým.Kollarýyla kaçamayayým diye beni sardýktan sonra kulaðýma fýsýldadý. “Seni seçtim ve sana bir sýr vereceðim” Sabah uyandýðýmda yanýmda yoktu ancak deðiþtiðimi hissettim. Artýk karýmda kýzlarýmda okadar önemli deðildi, Boynumun arka kýsmýnda bir yara vardý çok aðrý yapýyordu ancak kendimi çok saðlýklý hissediyordum ne mutluydum nede mutsuz
çok açtým susuzdum han görevlisinden yemek istedim ama yediðim açlýðýmý içtiðim susuzluðumu geçirmez olmuþtu .Ancak Han içindeki herkesi öldürüp kanlarýný içtiðimde anladým ne illete dönüþtüðümü korkmuyordum ama kaçmak mantýklý geldi.Lakin kapýdan çýkmaya çalýþýnca tek zayýflýðýmýn güneþ olduðunuda acýlý bir þekilde öðrendim.
Aradan tam 542 yýl geçti tabi her þeyi tam hatýrlýyamýyorum.Ancak þundan eminim o gün o kadýnýn bana verdiði sýrrý baþkalarýyla paylaþma zamaným geldi.Önümde yürüyen ve soðukta titreyen bu genç güçlü adam benim seçilmiþim olacak.Benim sýrlarýmý paylaþacak.


MEHMET BURAK YÜKSEL



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Karanlýk Köle
Avelon Krallýðý : Son Savaþ (Bölüm 4)
Susuzluk
... Hain...
Avelon Krallýðý Esfalt Kalesi (Bölüm 2)
Avelon Krallýðý: Kara Miras Bölüm 3
Avelon Krallýðý Loncanýn Yýkýlýþý (Bölüm1)

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Adý Ayrýlýk
Kör Talih
Atletik Vücutlu Sarýþýn Bayan
... Ölüm...
Dolunay
Ýhanet
... Ayna...
Ýstila
Ofis Bölüm 1
Çöküþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýlk Öpücük [Roman]
Ýstila [Roman]
Yaþ 38 [Deneme]
Para Para Para [Deneme]
Çoban [Deneme]
Efsane Olmak [Deneme]


mehmet burak yüksel kimdir?

fantastik roman türü yazarýyým ayrýca korku ve bilimkurgu romanlarýda yazarým

Etkilendiði Yazarlar:
adam fewer, ken grimwood,chuck hogan


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet burak yüksel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.