..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir kimse, neden oltasýný, içinde tek bir balýk olmadýðýný bildiði bir göle sarkýtýr? -Adalet Aðaoðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > mehmet burak yüksel




24 Ekim 2012
Atletik Vücutlu Sarýþýn Bayan  
mehmet burak yüksel
Her kuþun eti yenmez


:BJEH:
ATLETÝK VÜCUTLU SARIÞIN BAYAN

Mehmet, bir elinde küçük bavulu, diðer elinde takým elbisesini astýðý askýlýkla zar zor otel lobisine girmeyi baþarabilmiþti. Ayný otele belki de yirminci sefer geliþi olmasýna raðmen, ilk defa valizini ve eþyalarýný, elinden almayan bellboy ya kýzmýþ, fýrçalamak için gözleri her yer de genci arasa da ,bulamadýðý için dikkatini resepsiyondaki kýza yöneltmiþti.
Resepsiyona yönelince yaka kartýnda Elif yazdýðýný gördüðü kýza “ Sabah arayýp rezervasyon yaptýrmýþtým. Adým Mehmet Gündüz” dedi. Daha önce pek çok defa ayný otele geldiði için resepsiyon da duran genç kýz Mehmet in kaydýný hemen bulmuþ ve check in iþlemlerini yapmýþtý. Resepsiyon görevlisi genç kýz, iþi biter bitmez iki eli de dolu olduðu için, resepsiyon önündeki alaný gereðinden fazla kaplayan ve müþterileri rahatsýz eden Mehmet te gülümseyerek “Giriþ iþleminizi bitirdim. Birazdan arkadaþ gelip, eþyalarýnýzý alarak sizi yukarý çýkaracak” deyip eliyle Mehmet te beklemesi için daha geniþ bir alaný gösterdi.
“Tabii görevli gelip bu zýmbýrtýlarý elimden alýrsa” diye iç geçiren Mehmet, bir elinde valizi ,diðer elinde takým elbise askýlýðý ile beklemeye baþladý. Gözleri ansýzýn lobinin hemen yanýnda bulunan, ortak internet kullaným alanýnýn olduðu koltuklara kaydý. Otuzlu yaþlarýnda, atletik vücutlu, iyi giyimli, sarýþýn bir bayan dikkatini çekti. Mehmet bir an yüreði yerinden çýkacakmýþ gibi hissederek “Acaba nasýl bir adam böyle bir kadýna sahip olabilir” diyerek iç geçirdi. Mehmet kendine engel olamadan, hatta kendine engel olmayý aklýndan bile geçirmeden, gözleri ile kadýný süzmeye baþladý. Kadýn gergin ve üzgün gözüküyordu. Buna raðmen güzelliði güneþ gibi parlýyordu. Mehmet in gözleri hýzla kadýnýn yanýna doðru gelen bir adama kaydý. Kafasýnýn üst kýsmý kel, kýrklý yaþlarýnda ,kara kuru, tipsiz adam güzel kadýnýn yanýna oturur oturmaz konuþmaya baþladý. Mehmet konuþmalarý duyamasa da adamýn kadýna kýzdýðýný hissetti.
-Alýyým abi
Mehmet bellboy un elinden eþyalarý almaya çalýþmasý ile irkildi. Bir an genç adamý geç kalmasý konusunda fýrçalayacaktý. Ancak çocuðun, otel yoðun olduðu için ,her iþe yetiþemediðini düþünerek vazgeçti. Sonuçta kendisi de bir pazarlamacý olduðundan ,iþi gereði pek çok þehri günlerce dolaþýr, firmasýnýn onu satmasý için görevlendirdiði ürünleri satmaya çalýþýrdý. Ara sýra ne kadar çalýþýp çabalasa da iþlerinin yoðunluðu yüzünden görüþemediði bir müþteri ,Mehmet i firmasýna þikayet ettiðinde, suçsuz yere patronundan fýrça yerdi. Mehmet bellboy ya kýzarak çocuða bu tarz bir haksýzlýk yapmak istemedi. Pazarlama ya çýktýðý Ýç Anadolu bölgesinde son duraðý Konya idi. Bütün gün dolaþtýktan sonra bu þehirde iþini bitirmiþ ertesi sabah erkenden evine Ankara ya geri dönecekti. “Yanlýzca bir gece yatacaðým.” Diye düþünerek bellboy ya kýzmaktan vazgeçti.
Akþam olduðunda otel in lokantasýna indi. Yemek yerken aklý hala o sarýþýn kadýna takýlý kalmýþtý. Artýk otuz beþ yaþýnda olmasýna karþýn, hala bekar dý. Otel lobisinde gördüðü kadar güzel birini istemese de için de hayatýný paylaþacaðý birini bulma isteði gün geçtikçe artýyordu. Bu yaþýna kadar ciddi bir iliþki yerine , hep kaçamak iliþkileri seçtiði için kendine kýzýyordu. Bir den aklýna sarýþýn kadýnýn yanýndaki at hýrsýzý kýlýklý adam geldi. Kýzgýnlýk yerini kýskançlýða býrakmýþtý. “O kadar güzel biri o dallamayý nereden bulmuþ” diyerek iç geçirdi.
Yemekten sonra hemen odasýna çýkarak duþ aldý. Pijamalarýný giyerek yataða girdi. Tam dalmak üzereydi ki, yan odadan gelen baðrýþmalar gözlerinin yeniden açýlmasýna sebep oldu. Zaten bütün gün yorgun olduðu için, tek derdi uyumak olan Mehmet, baþýný yastýðýna gömerek sesleri bastýrmak istese de; yan odadan gelen baðrýþmalarýn þiddetinin dayanýlacak gibi olmadýðýný fark etti. Konuþmalara biraz kulak misafiri olan Mehmet, yan odada bir bayan ve bir erkeðin kavga ettiðini hemen anladý.
-Pis, kiþiliksiz adam seni !
-Öldürürüm seni lan ! Sen kimsin ! Benim param olmadan bir hiçsin
Yan odadan gelen baðrýþmalarý 5-10 dakikadýr dinleyen Mehmet , yavaþça yataðýna yatarak uyumaya çalýþtý. “Muhtemelen karýkoca kavgasý” diye iç geçirdi. Birkaç dakika sonra yan odadakiler birbirlerine odadaki eþyalarý fýrlatmaya baþlayýnca, korkudan yerinden sýçrayan Mehmet, duvara hýzlýca vurarak “Sessiz olurmusunuz” diye baðýrdý.
Aniden yan odadaki sesin kesilmesi ile þaþkýna döndü. “Keþke en baþýnda duvara vursaymýþým” diye hayýflanarak uzanmýþtý ki yan odanýn dýþ kapýsý açýlarak büyük bir gürültü ile yeniden kapandý. Mehmet daha ne olduðunu anlayamadan, kendi oda kapýsýnýn hýzla çalýndýðýný duydu. Muhtemelen yan odadaki adam, Mehmet in duvara vurmasýna kýzmýþ ve kavga etmek için odasýnýn önüne gelmiþti. “Eeeee yeter ulan!” diyerek kapýyý açan Mehmet, aniden nefesinin kesildiðini hissetti. Þaþkýnlýktan dili damaðýna yapýþan genç pazarlamacý, kýsýk kýsýk nefes almaya baþladý.
Kadýn hafifçe baþýný öne eðerek Mehmet te “Merhaba” dedi. Mehmet otel lobisin de gördüðü andan beri aklýndan çýkaramadýðý sarýþýn hatunu karþýsýnda görünce o kadar afalladý ki karþýsýndaki bayana selam vermek yerine, kekeleyerek “Ne ol duki þimdi” gibi saçma bir karþýlýk verebildi. Güzel kadýn hiç destur bile istemeden, birden bire odaya girerek , yaþadýðý þoktan dehþete düþmüþ Mehmet in yataðýna oturdu.
“Ne olacak . Manyak herif ! Beni aldatamazsýn deyip duruyor. Yine kýskançlýk krizine girdi.” Diyerek sað elini alnýna koyup oturmaya baþladý. Karþýsýndaki kadýnýn kocasýnýn ne kadar tekinsiz bir tipi olduðunu hatýrlayan Mehmet, hýzlýca kapýyý örterek ,kadýnýn önüne bir sandalye çekti. Kadýnýn omzuna elini koyan genç pazarlamacý, kadýnýn çirkin kocasýyla ne pahasýna olursa olsun yüzleþmek istemediðine kanaat getirdi. “Bakýn hanýmefendi. Ne oldu bilmiyorum. Ancak her ne yaþadýysanýz, sizle kocanýz arasýnda. Beni ilgilendirmez. Hem sonra emin olun sizi burada yakalarsa daha da çýldýrýr” diyerek kadýný odadan sessizce çýkarmaya çalýþtý. Kadýn sol eli ile Mehmet in elini tutarak “Haklýsýn” deyip korkudan titreyen adamý ansýzýn kucaklayý verdi.
Kadýnýn kokusunu ve sýcaklýðýðý ný o an hisseden Mehmet, birden içindeki korkunun eridiðini, tek hissettiðinin merak duygusu olduðunu ve ne pahasýna olursa olsun bu kadýna sahip olmasý gerektiðini hissetti. Kollarýný yavaþça kendisine sarýlan kadýnýn beline dolayarak, sarýþýn kadýnýn kokusunu bir kez daha içine çekti. Kadýn hiç rahatsýz olmuþa benzemiyordu. Üstelik tenini iyice Mehmet e yaklaþtýrarak dudaklarýný büyüsüne kapýlmýþ olduðunu anladýðý zavallý adama yaklaþtýrdý.
-Dur ! Yan odada kocan var.
-Boþver
-Ama hanýmefendi ben sizi tanýmýyorum bile
-Tanýþýrýz
Güzel bayanýn davetkar sesi ve cesaret verici konuþmasý ile beynindeki son mantýk çeperini de yitiren Mehmet , kadýnla ateþli bir þekilde öpüþmeye baþladý. Güzel bayanla yataða uzanan Mehmet daha önce hiç kimseyle böyle güzel öpüþmediðini düþünüyordu ki, zavallý adam ansýzýn kapýnýn kýrýlmasý ile kedi gibi yerinden fýrladý. Kadýnýn, at hýrsýzý kýlýklý kocasýnýn kendisine baktýðýný gören þaþkýn pazarlamacý “Oðlum Mehmet! Bu gün de ölmezsen herhalde sonsuza kadar yaþarsýn.” Diyerek iç geçirdi.
“Allahýnýzý kaydýrýrým uleynnn” diyerek cebinden tabancasýný çýkaran adam, Mehmet in üstüne yürüdü. Korkudan sesi kesilen Mehmet ancak “abi göründüðü gibi deðil” diye bildi. Sonrada kendi kendine yaptýðý savunmaya kýzdý. Öldürülmek üzereydi ve daha mantýklý bir þeyler söyleye bilirdi. En azýndan ölmeden önce son sözleri daha mantýklý olmalýydý. Yatak ta uzanan güzel kadýn kocasýna; “Tankut vallahi bir suçum yok. Birden beni odaya çekip üstüme atladý” dedi. Þaþkýnlýkla “Neyy” diye baðýran Mehmet kadýna dönerek ellerini yana doðru açtý.
Tankut ansýzýn Mehmet in göðsüne sert bir tekme attý. “Benim karýma sen nasýl el kol hareketi yaparsýn lan. Týrrýýýk” . Aldýðý ani darbenin ve korkunun etkisi ile nefesi kesilen zavallý pazarlamacý, yalvaran gözlerle Tankut ta bakmaya baþladý. Hala yatakta duran kadýn þevkle “ Öldür onu Tankut. Öldür onu aslaným benim” diye haykýrmaya baþladý. Tankut Mehmet te bakarak “Öldürüyümmü kýz” diyerek gülümsedi. Kadýn Mehmet te ezilmesi gereken bir böcekmiþ gibi bakarak “Öldür aslaným .Sana feda olsun” diyerek, kocasýna gülümsedi. Artýk iþlerin iyice kontrolden çýktýðýný düþünen Mehmet, kendini savunmak adýna son bir çaba ile “Abi vallahi bir suçum yok. Bu kadýn odama gelerek, benim üstüme atladý. Yapma! Dur ! Kocan görür desem de dinlemedi.” Diyerek belki de ölmeden önceki son savunmasýný yapmaya çalýþtý. Odanýn içinde birkaç saniye devam eden sessizliðin ardýndan, Tankut aniden delirerek silahýný Mehmet te uzattý. “Kardeþ þu silahý bir tutarmýsýn hayatým” Þaþkýnlýkla Tankut un kendisine uzattýðý silahý tutan Mehmet, gözü dönmüþ adamýn, karýsýnýn üzerine atladýðýný fark ederek yataða doðru korkuyla döndü.
Tankut boðazýný sýktýðý karýsýna “Geber lan . Ýffetsiz karý” diye baðýrýrken , kadýnda Mehmet te “Vur onu” diye yalvarmaya baþlamýþtý. Mehmet ilk önce elindeki silaha baktý. Bu gözü dönmüþ adam kadýný boðazladýktan sonra kesin Mehmet ti de boðazlayacak tý. Fazla düþünmeden tetiði çekti.
Korkunç bir patlama sesinden sonra, Tankut “Anam !Belim” diyerek yere yýkýldý. Kadýn Mehmet te bakarak “Öldürdün onu .Kocamý, aslanýmý öldürdün” diyerek baðýrmaya baþladý. Artýk ne yapacaðýný iyice þaþýran Mehmet, kadýna avazýnýn çýktýðý kadar baðýrdý.
-Ulan dengesiz karý ! Vur onu dedin ya !
-Ben vur dedim. Öldürmü dedim
-Lan hasta ruhlu kadýn. Vurunca öleceðini tahmin edemiyormusun!
-Ben dedim diyemi aslanýmý vurdun. Kendini at aþþaðý desem atacakmýsýn!
Mehmet korkudan titreyen bacaklarýný tutamaz olmuþtu. Tüm bu olanlarýn, baþýna geldiðine de inanamýyor du. Güzel kadýn Mehmet i kendine çekerek, þaþkýnlýk tan aðlamak üzere olan pazarlamacýnýn gözlerinin içine baktý. “Kaç buradan tatlý çocuk” þaþkýnlýktan neye uðradýðýný þaþýran adam, önün de duran alýmlý bayana bakarak “Ne” diye tepki verebildi. Kadýn Mehmet in saçýný okþayarak “Bu adam benim kocam . Bu pisliði temizlemek bana düþer. Ben cesetten kurtulurum sen kaç” diyerek aðlamaya baþladý. Mehmet yerde cansýz halde yatan Tankut a bakarak cebinden bin beþ yüz TL çýkardý ve sarýþýn kadýna uzattý. “Al bunu ihtiyacýn olabilir” . Kadýn baþýný teþekkür ettiðini gösterecek kadar eðerek parayý Mehmet ten aldý.
Mehmet in o gece yaþadýklarýndan itibaren, aradan beþ sene geçmiþ ve baþý bu olay yüzünden hiç derde girmemiþti. O gece yaþadýklarýný hatýrladýkça hala korkudan bayýlacak gibi olan zavallý adam sarýþýn kadýna neler olduðunu hep merak etmiþti. Taaki bir gün televizyonda sarýþýn kadýn ve Tankut u görene kadar.
Televizyon yüzlerini kapamaya çalýþan güzel bayandan ve yanýndaki Tankut olacak o at hýrsýzý kýlýklý adamdan bahsederken “politikacýlarla seks yapýp. Sonra kasete çeken þantaj çetesinin çökertildiðini” müjdeliyordu. Beyninden vurulmuþa dönen Mehmet, gülerek ayaða kalkýp pencereye doðru yürüdü. Çok fena dolandýrýldýðýný anlayan þaþkýn adam , yakayý bin beþ yüz TL ile kurtardýðýna biraz olsun sevinerek , derin bir nefes aldý.
“Her kuþun eti yenmezmiþ” diyerek iç geçirdi.

MEHMET BURAK YÜKSEL







Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Acemi Çapkýn

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Adý Ayrýlýk
Kör Talih
Karanlýk Köle
Avelon Krallýðý : Son Savaþ (Bölüm 4)
... Ölüm...
Dolunay
Ýhanet
... Ayna...
Karanlýkta Yalnýzým
Susuzluk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýlk Öpücük [Roman]
Ýstila [Roman]
Yaþ 38 [Deneme]
Para Para Para [Deneme]
Çoban [Deneme]
Efsane Olmak [Deneme]


mehmet burak yüksel kimdir?

fantastik roman türü yazarýyým ayrýca korku ve bilimkurgu romanlarýda yazarým

Etkilendiði Yazarlar:
adam fewer, ken grimwood,chuck hogan


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet burak yüksel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.