..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Güzel birþeyin fazlasý harika olabilir -Mae West
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yazarlar ve Þairler > Hikmetullah Yetkin




14 Ocak 2013
Oysaki Bugün Ayýn Üçü  
Oysaki Bugün Ayýn Üçü

Hikmetullah Yetkin


Gizemli gözlerin gizemli dertleri


:ACCC:
Oysaki hayallerimizi demliðe doldurup, kaynamasýný sabýrla bekliyoruz. Çaydanlýkta oluþan kireçlenmeleri aldýrýþ etmeden, demin su ile birleþmesi için imkansýz dualar ediyoruz. Dejenere olan hayallerin gerçek olmasý için, tüpü kýsýk bir noktada býrakýyoruz. Her suyun cýzýrtý sesinde akan gözyaþlarýmýzý ve elimizde yan dostumuz olan katilimiz ile o hayalleri beynimizde tasarlýyoruz... Bir yýlbaþýnýn üçüncü gecesiydi. Sokak yalnýz, insanlar durgundu. Tepeden týrnaða süslenmiþ taksim istiklali… Üst üste dizilmiþ harabe kenti unutup o gizemli dünyaya boðulup giderken, her hanede ay bir kadeh ayrý bir umut yýldýzýnýn yatmasýný, zifiri karanlýkta dumanýn görünümüyle hayallerimizi süsleyen o gece... Tatlý ve günahsýz gözlerle yanýltýlmýþ bir kýzýn, uyuþturucu baðýmlýsý gibi sana baðlanmasýyla baþlýyor umutsuz gece… Ýlk aðrý, ilk söz ve ilk hýçkýrýkla baþlýyor gece fýsýltýlarý… Nefes nefese kalan o gecenin hatýrý… Sokakta unutulmuþ bir kýzýn hikayesini dinlemenle anýlýyor o gece… Umutsuzca demini almasýný istediðin hayallerini bir nebzede yokuþlara býrakýp adýmlara mahkum kalmanla baþlýyor… Günahsýz sandýðýn o þeytanlý gecede, duygusal noktalar beynine beyni ne iþlerken, sen lal ve kör gözlerinle yoluna devam etmeye çalýþman... Bir yudum günahýn bir ömrün dirhemi olacaðýný düþünmeden, kendi kendine hayal kurup demde olan çayýný izlemeye koyulmaya baþlýyorsun. Siyah saçlý, topuklarýnýn üstünde dar pantolon, siyah desenli kaban ve namahrem gözlerine dalýyorsun. Güzellik meleði sanki mor gecelerde kýyýlara vuran dalga gibi dalýyorsun ona… Sevmek, süslü saltanattan oluþmuþ padiþahýn cariyeleri deðil ki ha bire yozlaþmýþ olsunlar. Sevmek, günahla baþlayýp günahsýzlýða aðlamak olduðunu fark etmendir. Ýþte her þey yýlbaþýn üçüncü gecesinde baþladý. Günahlarýn hat safhada olduðunu, aþkýn beden olduðunu, zinayý saltanat olarak görmen ile baþlýyor. Demlenen çayýný bardaða doldurup, buruþmuþ ellerin ile bardaða doðru götürüyorsun. Aniden karanlýk çöküyor… Çýðlýk sesleri binanýn derinliklerinden geliyor sana… Elindeki kalemi ters çevirip, uzun süre kalan mazi tahtasýna tak tak diye vurmanla baþlýyor... Gizemli sesin gelmemesi için hazýrladýðýn hayalleri yudumlamanla baþlýyor... Suyun o kadar sýcak olmasýna raðmen tek yudumda bardaðýn içindeki hayalleri içine yudumlamanla baþlýyor... Hayallerinle yüzleþmemek için sarým saklanýrken, suspus olan gizemli gözlerin aynanýn arkasýnda bir yer kaplýyor. Yaðmurun saltanatýnda dirhem olan gözyaþlarýnla noktayý koyuyorsun. Arada sýrada maziye dalýyorsun, mazideki dehþet ve inanýlmasý zor olan yokluðu umudu ve beklenti içinde boðuþmaya baþlýyorsun. Her acýda bir günah, her umut da bir hüzün, her beklemekte bir zafer istiyorsun. Gidenlerin geri gelmeyeceklerini ve bir daha onlarýn sadece sayfalar arasýnda veya hayal deminde býraktýðýný anlýyorsun. Oysaki bugün ayýn üçü…

Hikmetullah Yetkin



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yazarlar ve þairler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sisli Pencerem

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Senden Gizlediðim Her Ne Varsa, Gizleyeceðim Kadar Yakýn Olur.
Bu Yazýyý Bayanlar Okumasýn!
Yön Veren Pusulam

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Katýksýz [Þiir]
Ölümün Hatrý [Þiir]
Ýz Edebiyat [Þiir]
Gülþen-i Delalname [Þiir]
Aþk Þarabý [Þiir]
Ýçimde Derin Bir Soluk… [Þiir]
Kelimeler Sana Küs [Þiir]
Var Ya... [Þiir]
En Kötüsü… [Þiir]
Neden Herþeyin Sonu Var. [Þiir]


Hikmetullah Yetkin kimdir?

ilk kitabý sessiz gecelerde suskun çýðlýklar ikinci kitabýda Nevm-i aþk,Dark Devil,Saat 15

Etkilendiði Yazarlar:
Yazar


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hikmetullah Yetkin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.