..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Edebiyat yaþamýn öncüsüdür, onu öykünmez, ona istediði biçimi verir. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Aysun Güven




12 Nisan 2013
Zeus'un Kýzý; Ýtibar ve Kariyer  
Aysun Güven
“ Benlik düzeyimiz yaþamýmýzý kendisine çeker. Ve her þey senden kaynaklanýr. Gördüðün ve dokunduðun her þey senin varlýðýnýn, noksanlýðýnýn ve içindeki boþluðun dýþa yansýyan görüntüsüdür. Yaþamda boþluklar yoktur. Eðer sen, kendini yeni bir biçimde düþünmeye ve davranmaya zorlayarak bunlarý doldurmazsan,bunu senin adýna tüm zalimliðiyle o yapacaktýr.” Tanrýlar Okulu/ Stefano E.D’Anna


:AAFH:
Sabahlarý kalkmakta zorlanmazdý. Çünkü yaptýðý iþin önemine inanýr, bu onu zinde tutardý gün boyu. Aldýðý eðitim, onun gözünde, bu iþe yaklaþýmýndan daha önemli deðil di ? Ýnsanlara birey gözüyle yaklaþýr, onlarý çoðunluk olarak görmekten, her zaman sakýnýrdý. Ona göre, bu tür bir yaklaþým, her zaman bir küçümseme, bir aþaðýlama barýndýrýrdý temelinde. Beraber çalýþtýðý, nöbet tuttuðu gençlere, her zaman insan üzerine çalýþýlan, bu önemli mesleðin, inceliklerini gerçek hayat hikayeleri ile anlatýr dururdu. Konuþma, dinleyen taraf için, sesliden sessize döndüðünde, gözlerdeki boþluklar, yavaþ yavaþ geniþlerken, anlatýlanýn havaya gittiðini düþünse bile . Öyle deðil mi hangi genç, günümüzde önceden öðrenileni tasvip ediyor. Ona, deneyerek öðrenmek daha kolay geliyor. Ama, katlandýðý maliyeti kýyaslayacak kadar, kýsa ömrü kalmadýðý için, vaktini heba etmek ona boþ gelmiyor. Gerçi, yaþça geçkin ve tecrübe konusunda su götürmez, nice insanýn yaptýðý yanlýþlar, göz önüne alýndýðýnda, onlar da kendi yaptýklarýndaki hatalarý görecek kadar fütursuz yaþamak arzusundalar.
Aynanýn karþýsýnda, kravatýný özenle baðlarken, ne kadar hayat kurtardýðýný düþünmek için, bol bol vakti olacaktý artýk. Emeklilik hayalleri kurarken, alýþýlmýþ bir hayat tarzýný býrakmak için, yeniden öðrenmesi gerekecek duygular, onu heyecanlandýrýyordu. Küçücük bu oda, ona kocaman bir dünya baðýþlamýþtý, kendine açýlan. Takým elbisesinin üzerine, bir iplik yapýþmýþ, aynadan görünen o ki, gerçekte ýþýk oyunu, güneþ, bu saatlerde, kendini ilk görmek isteyenlerle, selamlaþýr gibi. En son, þapka ile tamamlanan bir ritüel olurdu her gün. Bir insan, ayný memnuniyet ve hoþgörü ile, her gün bir iþi ne kadar süre ile yapabilir ?
Son günün hayalini kurduðu, sabaha uyanmýþtý. Bugün, bir farklýlýk olmasýný içinden geçirirken, bir zamanlar, dolaba iliþtirdiði, yapma bir papatya gözüne takýldý. Yakasýna takmak için, kýyýdan köþeden, bir toplu iðne buldu. Bitiþin, mükemmel olmasý gerekmez miydi ? Gerçi insanlar, iyileri övmekten çok, kötüleri eleþtirmekle meþgul olduðundan, mutlaka, kendisinin, arkasýndan da olumsuz, bir sürü þey söyleyeni, olacaktý elbette. Ama bir yerlerde okumuþtu, sanatla uðraþan insanlarýn, beðendirme kaygýsý içinde olmamalarý gerektiðini. Böyle düþünmek onu rahatlattý. Öyle ya itibarla yaþamak, sanatýn ta kendisi deðil miydi ? Bacon’nun dediði gibi “Sanat, doðaya eklenmiþ bir insandýr.”
Her zamanki gibi tam zamanýnda gelmiþti tren, son kez, görevli bir þekilde onun raylarda ilerleyiþini seyrederken yakasýndaki yapma papatyaya bir arýnýn konduðunu gördü.
“ Benlik düzeyimiz yaþamýmýzý kendisine çeker. Ve her þey senden kaynaklanýr. Gördüðün ve dokunduðun her þey senin varlýðýnýn, noksanlýðýnýn ve içindeki boþluðun dýþa yansýyan görüntüsüdür. Yaþamda boþluklar yoktur. Eðer sen, kendini yeni bir biçimde düþünmeye ve davranmaya zorlayarak bunlarý doldurmazsan,bunu senin adýna tüm zalimliðiyle o yapacaktýr.” Tanrýlar Okulu/ Stefano E.D’Anna



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zeus'un Kýzý;hayal Balýðý
Zeus'un Kýzý;gökkuþaðý
Acýnýn Dramatik Süsü
Zeus'un Kýzý;per - Kür Per - Taj
Alacakaranlýk ve Ötesi
Zeus'un Kýzý; Takvim Yapraklarý
Zeus'un Kýzý; Paravan
Gökkuþaðý
Zeus'un Kýzý; Olta, Balýk ve Deniz
Zeus'un Kýzý; Iþýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kara Mizah [Þiir]
Irmak [Þiir]
Bütün Yolculuk Boyunca Hasret Ayrýlmadý Benden - Bir Ucu Bir Kuyuda Kaybolan Rüzgarlý Bir Þosede [Þiir]
Ýnsana Dair [Þiir]
Bir Dolu Bir Boþ [Þiir]
2011 Yeni Doðan [Þiir]
Doðum Günüm [Þiir]
Doðum Günüm [Þiir]
Derdim Bu Olsun [Þiir]
Ne Diyeceðimi Bilemedim [Þiir]


Aysun Güven kimdir?

hayatýn içine sýðamayanlar kitaplarýn içine sýðabilir.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aysun Güven, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.