..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþgücü güzelliði, adaleti, mutluluðu yaratýr. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Tarihe Yön Verenler > Ömer Faruk Hüsmüllü




25 Kasým 2016
Dünya Atatürk'ü Konuþuyor  
Ömer Faruk Hüsmüllü
O genç ve dahi Türk Þefi'nin o esnada Çanakkale'de bulunmasý, müttefikler bakýmýndan talihin en acý darbelerinden biridir. Herbert Sideabotham(yazar), Ýngiltere


:BCBG:



UNESCO’nun Atatürk tanýmý:

Atatürk, uluslar arasý anlayýþ, iþ birliði, barýþ yolunda çaba göstermiþ üstün kiþi, olaðanüstü devrimler gerçekleþtirmiþ bir devrimci, sömürgecilik ve yayýlmacýlýða karþý savaþan ilk önder, insan haklarýna saygýlý, dünya barýþýnýn öncüsü, yaþamý boyunca insanlar arasýnda renk, dil, din, ýrk ayrýmý gözetmeyen, eþi olmayan devlet adamý, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur.

John F. KENNEDY (ABD baþkaný)

Atatürk bu yüzyýlýn büyük insanlarýndan birinin tarihi baþarýlarýný, Türk halkýna ilham veren liderliðini, modern dünyanýn ileri görüþlü anlayýþýný ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatýrlatmaktadýr... Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgür Türkiye'nin doðmasý yeni Türkiye'nin özgürlük ve baðýmsýzlýðýný þerefli bir þekilde ilan ve o zamandan beri korumasý, Atatürk'ün Türk halkýnýn iþidir. Þüphesiz ki, Türkiye'de giriþtiði derin ve geniþ inkýlaplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha baþarý ile gösteren bir örnek yoktur.

Franklin ROOSEVELT (ABD baþkaný)

Benim üzüntüm, bu adamla tanýþmak hususundaki þiddetli arzumun gerçekleþmesine artýk imkan kalmamýþ olmasýdýr.

Chicago Tribune Gazetesi, ABD

Dünya sahnesinden tarihin en dikkat çekici adamlarýndan biri geçti.

Aristide Briand,Fransýz Baþbakaný, 1921

Yeni Türk Devleti ile Ankara Andlaþmasý'nýn imzalanmasý nedeniyle; "Bizi arkadan vurdu, dað baþýndaki haydutlarla, Mustafa Kemallerle anlaþtý" diyenlere Fransýz Baþbakanýnýn Mecliste verdiði cevap: "Dað baþýndaki haydutlar diye isimlendirdiðiniz kahraman Mustafa Kemal ve O'nun tüm askerleri burada olsalardý, teker teker hepsinin heykellerini dikerdik. Böylesine kahraman bir andlaþma imzalamaktan gurur duyuyorum."

Vladimir Ýliç Lenin, Rus Ýhtilali Lideri, 1921

Mustafa Kemal sosyalist deðildi. Fakat görülüyor ki iyi bir teþkilatçý, yüksek anlayýþlý, ilerici, iyi düþünceli ve akýllý bir önderdir. O, soygunculara karþý bir kurtuluþ savaþý yapýyor. Emperyalistlerin gururunu kýracaðýna ve Sultaný da yaranýyla birlikte alt edeceðine inanýyorum.

Roozwelt (Franklen D.) 1928, ABD Baþkaný

Sovyet Rusya Hariciye Nazýrý Litvinof ile görüþürken kendisine onun fikrince bütün Avrupa'nýn en kýymetli ve en ziyade dikkate deðer devlet adamýnýn kim olduðunu sordum. Bana Avrupa'nýn en kýymetli devlet adamýnýn Türkiye Cumhurbaþkaný Mustafa Kemal olduðunu söyledi.

New York Times

Savaþ sonrasý döneminin en yetenekli liderlerinden biri.

Sir Charles Townshend, Ýngiliz Generali, 1922

Ben þimdiye kadar on beþ hükümdar ve cumhurbaþkaný ile özel ve resmi konuþmalar yaptým. Bu geceki kadar ezildiðimi hatýrlamýyorum. Mustafa Kemal'de büyük bir ruh kudretinin esrarý var.

Eleftherios Venizelos, Yunanistan Baþbakaný, 1933

Bir ulusun hayatýnda bu kadar az sürede bu denli kökten deðiþiklik pek seyrek gerçekleþir... Bu olaðanüstü iþleri yapanlar, hiç kuþkusuz kelimenin tam anlamýyla büyük adam niteliðine hak kazanmýþlardýr. Ve bundan dolayý Türkiye övünebilir.

Winston Churchill, Ýngiltere Baþbakaný, 1938

Savaþta Türkiye'yi kurtaran, savaþtan sonra da Türk Ulusu'nu yeniden dirilten Atatürk'ün ölümü, yalnýz yurdu için deðil, Avrupa için de en büyük kayýptýr. Her sýnýf halkýn O'nun ardýndan döktükleri içten gözyaþlarý bu büyük kahramana ve modern Türkiye'nin Ata'sýna layýk bir tezahürden baþka birþey deðildir.

Prof.Walter L.WRIHT Jr., Alman prof.

O, kiþisel kazanç ve ün peþinde koþan basit bir diktatör deðil, gelecek kuþaklar için saðlam temeller atmaya uðraþan bir kahramandý.

Noelle Gazetesi

Ýnsanlýðýn bütün belirtileri O'nda kendini hemen gösteriyor.

Spectator, 1938

Avrupa, savaþtan sonra belirmiþ az sayýdaki yapýcý devlet adamlarýndan birini kaybetti.

Emanullah HAN, Afgan Kralý

O büyük insan yalnýz Türkiye için deðil, bütün doðu milletleri için de en büyük önderdi.

Neue Freie Presse, Viyana

Büyük düþüncelerin adamý...bir devlet mimarýydý.

Avusturyalý Heykelci KRIPPEL

Atatürk öyle bir insandýr ki, hayali deðildir. Ýstediðini bilir, bildiðini yapar, yapamayacaðý bir þeyi de istemez.

Libre Belgique gazetesi, Belçika

Milletine bu kadar az zamanda bu ölçüde hizmet edebilen tek devlet adamý Atatürk'tür.

Ma Shao-Cheng(Yazar), Çin

Mustafa Kemal yeni Türkiye'nin kalbidir. Eski, yýpranmýþ bir toplumdan yepyeni, güçlü bir millet yaratmýþ, eþsiz kiþiliðiyle kendini herkese saydýrmýþ, enerjisiyle herkesi kendine inandýrmýþtýr.

Gladys Baker(Gazeteci), ABD

Ýnsaný teslim alýcý fevkalade önderlik kuvveti vardýr. O, tetiktir, hazýr cevaptýr, dikkati çekecek kadar zekidir.

Alman Volkischer Beobachter Gazetesi

Atatürk Türkiye'yi tek düþmaný kalmaksýzýn býrakmýþtýr. Bu zamanýmýzýn hiçbir devlet þefinin baþaramadýðýdýr.

Profesör Herbert MELZIG(Tarihci)

Istýrap çeken dünyada barýþ ve esenliði yeniden kurmak ve insanlýðýn yalnýz maddi deðil, manevi geliþmesini saðlamak isteyenler Atatürk'ün iman verici ve yön göstericiliðinden örnek ve kuvvet alsýnlar.

Illustrierte Dergisi, Almanya

Kendisinin tarihi büyüklüðü, eseri olan yeni Türkiye'ye bakýlarak bu günden ölçülebilir. Çelik gibi azim ve gayreti, uzaðý gören akýl ve hikmetle birleþmiþ olan bu gerçek halk önderi ve devlet adamý; Anadolu daðlarýnýn en uzak ve ýssýz köþesindeki köylere bile baþka bir ruh aþýlamýþtýr.

Profesör Herbert MELZIG(Tarihci)

O, kendi milleti ve beþeriyet alemi için beslediði muhabbetle, bir dahinin neler yarattýðýna dair, cihana fevkalade heyecanlý bir sahne seyrettirmektedir.

Maurice BAUMANT(Profesör), Fransa

Eski Osmanlý imparatorluðu bir hayal gibi ortadan silinirken, milli bir Türk Devleti'nin kuruluþu, bu caðýn en þaþýrtýcý baþarýlarýndan birisidir. Mustafa Kemal, yüce bir eser ortaya koymuþtur.Atatürk'ün parlak baþarýsý bütün sömürgeler için bir örnek olmuþtur.

Le Jour-Echo de Paris

Dünyanýn, çaðdaþ, en büyük kiþilerinden biri.

Claude Farrer(Yazar), Fransa

Karþýmdaki bu büyük adamda, keþfettiðim bu büyük meçhulde maharet ve karakter o kadar iyi iþlenmiþti ki, sözlerinde hiçbir þüphe aranamazdý.

Pierre Dominique(Gazeteci), Fransa

Bu günün Türkleri, yüzyýllar önce Avrupa'yý titreten canlý millet durumuna eriþmiþtir. Ve bu aksam O büyük ölünün baþýnda bekleyen Türkiye, güçlü ve dipdiri Türkiye'dir.

Fransa, Paris Basýný

Asýrlarý aþan adam !..

Albert LEBRUN, Fransa Cumhurbaþkaný

Akýllý ve barýþçý yöntemlerle gerçekleþtirdiði eseri halklarýn tarihinde izlerini býrakacaktýr.

George BENNES, Vu Gazetesi-1938

Kemal Atatürk'ün karakterinin bir cephesini göstermek itibariyle bir noktayý hatýrlatmak isterim. Bize savaþlarýndan birini anlatýyordu. Birdenbire durdu: Görüyorsunuz ya, dedi: birçok zaferler kazandým. Fakat bunlarýn en büyüðünden sonra bile her akþam, savaþ alanlarýnda ölen bütün askerleri düþünerek içimde derin bir keder duyuyorum. Cesaret ve zekasýndan baþka yüreði bu kadar yüce olan böyle bir Þef'in, yurdu için mucizeler yaratmýþ olmasýna þaþýlabilir mi?...

Raymond CARTIER, Le Nouvelliste Gazetesi

Devrin yüksek þahsiyetleri kitaplarda, konferanslarda Türkiye'nin asla deðiþmeyeceðini ve deðiþmeden öleceðini ilan etmiþlerdi. Halbuki ölmeden deðiþti. Hem de kökünden ve baþtan aþaðý deðiþti. Ýnançlar, gelenekler, yöntemler yýkýldý. Son döküntülerini de yabancý zýrhlýlarý ve kapitülasyonlar gibi memleketten sürüp attýlar. Türkiye, ruhunu deðiþtirmiþti. Tamamen ve tasavvur edilmesi mümkün olduðu kadar...

Observer, Ýngiltere

Çaðýmýzda hiçbir isim Atatürk'ün adý kadar büyük saygý yaratmamýþtýr.

Sundey Times, Ýngiltere

Ýngiltere önce, cesur ve asýl bir düþman, sonra da sadýk bir dost olarak tanýdýðý büyük adamý selamlamaktadýr.

Times Gazetesi, Ýngiltere

O, Türkiye'nin önceki kuþaklarýndan hiçbirine nasip olmayan özgürlük ve güven dolu bir hayat saðladý. Baþarýlarý, Türkiye'nin Avrupa devleti olmasýný saðladý, yakýn doðunun tarihini deðiþtirdi.

Alan Moorehead(Yazar),Ýngiltere

O genç ve dahi Türk Þefi'nin o esnada Çanakkale'de bulunmasý, müttefikler bakýmýndan talihin en acý darbelerinden biridir.

Herbert Sideabotham(yazar), Ýngiltere

Atatürk, eskimiþ bilimlerle boþ yere kafasýný yormamýþ olduðundan daha taze ve cesur düþünen bir önderdir. Kendisi için, bugünkü Avrupa'nýn en güçlü Devlet Adamýdýr diyebileceðimiz Atatürk, hiç þüphesiz devlet adamlarýnýn en cesur ve orijinalidir.

National Tidence Gazetesi, Danimarka

Atatürk, þahsiyet ve yeteneðin dev gibi bir simgesi idi, O, yirminci yüzyýlýn en görkemli olayýný yaratan adamdý.

Bayan Sucheta KRIPALANI, Hint Parlamento Heyeti Baþkaný

Atatürk, yalnýz Türk Milleti'nin deðil, özgürlüðü uðruna savaþan bütün milletlerin önderiydi. O'nun direktifleri altýnda siz baðýmsýzlýðýnýza kavuþtunuz. Biz de o yoldan yürüyerek özgürlüðümüze kavuþtuk.

Palestine Post, Ýsrail

Dünya, çaðýmýzýn en dikkat çekici adamlarýndan birini kaybetti.

Ben Gurion, Ýsrail Baþbakaný (1963)

Mustafa Kemal Atatürk, kuþkusuz 20. yüzyýlda dünya savaþýndan önce yetiþen en büyük devlet adamlarýndan biri, hiçbir millete nasip olmayan cesur ve büyük bir inkýlapçý olmuþtur.

Nya Dagligt, Ýsveç

O, olmasaydý modern Türkiye olmazdý. O'nun sayesinde Türkler, O'nun olaðanüstü eserini izleyebilecekler ve zaten dünyaca pek yüksek olan onurlarýný daha fazla yükseltebileceklerdir

Profesör MORRF, Ýsviçre

Türkiye'yi yaratan, tarihimizin bu en büyük adamýný baþýmý en derin hürmetle eðerek selamlarým.

C.C.SFORZA, Ýtalya

Hayatýnýn sonuna kadar milleti'nin mutlak güveni ile kurduðu devletin baþýnda muzaffer kumandanýnýn kiþiliði, eþi görülmemiþ bir karakter örneðidir.

F.Perrone Di San Martino, Ýtalya

Üstün iradesi, tükenmez cesareti ve eþsiz seziþ ile hasýmlarýný dize getirdi. Fazilet ve ciddiyeti, üç yýlda memleketine yalnýz askeri, ayný zamanda tam ve doyurucu bir siyasi zafer kazandýrdý.

Japon Times, Japonya

Þaþýrtýcý ve çekici bir kiþi. Asker olarak büyük, fakat devlet adamý olarak daha büyük.

Egyptian Gazete, Mýsýr

Çaðýnýn, belki de tüm tarihin en olaðanüstü kiþilerinden biri.

Ikbal(Sair), Þair

Bizim aslýmýz rengi uçmuþ bir kývýlcým iken, O'nun bakýþý ile cihaný kaplayan ve aydýnlatan bir güneþ haline geldik.

Gazeta Polska, Polonya

O'nun yaratýcý ruhunun ve ateþli yurtseverliðinin harekete geçmemiþ olduðu hiçbir alan yoktur...

Sovyet Baþbakaný Kalinin, Rusya

Þöhreti bütün cihana yayýlmýþ olan tecrübeli baþkanýn yönetimi herkesin sevgi ve saygýsýný çeken büyük Türk Milleti'nin milli baðýmsýzlýðýný devamlý bir baþarý ile kuvvetlendirmiþ ve yeni milli yapýsýný yaratmýþtýr.

ATATÜRK'ÜN VEFATINDAN SONRA DÜNYA BASINI NE DEMÝÞ:

Lloyd George ÝNGÝLTERE Baþbakaný

“ARKADAÞLAR, YÜZYILLAR NADÝR OLARAK DAHÝ YETÝÞTÝRÝR.

ÞU TALÝHSÝZLÝÐÝMÝZE BAKIN KÝ, O BÜYÜK DAHÝ, ÇAÐIMIZDA “TÜRK

MÝLLETÝNE” NASÝP OLDU.”

Sir Percy LOREÝN ÝNGÝLTERE Büyükelçisi

“BAÞLICA DÜÞÜNCESÝ, TÜRK MÝLLETÝNÝN REFAH VE

MUTLULUÐU ÝDÝ, ANCAK ONU SAVAÞLA DEÐÝL, BARIÞ, GÜVENLÝK,

ÝLERLEME VE DOSTLUKLA ARADI.”

YUNAN Basýný

“ONUN ADI, DÜNYA TARÝHÝNÝN KAHRAMANLARI ARASINDA,

SÝLÝNMEZ BÝR ÞEKÝLDE KALACAKTIR. ÇÜNKÜ KÝÞÝLÝÐÝ ÜLKESÝNÝN

SINIRLARINI AÞMIÞTIR. ONUN HEM DÜÞMAN, HEM DE DOST OLARAK

TANIMIÞ OLAN YUNAN MÝLLETÝ, KENDÝSÝNÝ DÜÞMAN OLARAK,

NE KADAR TAKDÝR ETMÝÞSE, BÝR DOST OLARAK DA, O KADAR

SEVMÝÞTÝR.”

MACAR Basýný

“ONUN ÖLÜMÜ, TÜRKÝYE’NÝN SARSILMASI OLMAYACAK;

ÇÜNKÜ GENÇ KUÞAK, ÖNDERLERÝ TARAFINDAN ÇÝZÝLEN YOLU,

ÝNANÇLA VE COÞKU ÝLE ÝZLEMEKTEDÝR.”

Ý. Metaksas YUNANÝSTAN Baþbakaný

“ATATÜRK’ÜN DEVLET YÖNETÝMÝ VE YAPTIÐI DEVRÝM,

YALNIZ TÜRKÝYE’YÝ DEÐÝL, BÜTÜN DÜNYAYI ETKÝLEMÝÞTÝR.”

Roosevelt

“BENÝM TESSÜRÜM ÝKÝ TÜRLÜDÜR. EVVELA BÖYLE BÜYÜK

BÝR ADAMIN KAYBINDAN DOLAYI BÜTÜN DÜNYA GÝBÝ MÜTEESSÝRÝM.

ÝKÝNCÝ TEESSÜRÜM ÝSE BU ADAMLA TANIÞMAK HUSUSUNDAKÝ

ÞÝDDETLÝ ARZUMUN HUSULÜNE ARTIK ÝMKÂN KALMAMIÞ

OLMASIDIR.

AMERÝKAN Basýný

“ATATÜRK’ÜN BÝRÇOK ÝNSANLARIN MADDETEN BAÞARMAYA

MUKTEDÝR OLAMADIKLARI ÝÞLERÝ BAÞARMAKTA GÖSTERDÝÐÝ

AZÝM VE CESARETE VE ELDE ETTÝÐÝ BAÞARILARA BÜTÜN AMERÝKA

HAYRANDIR.”

ÇÝN Basýný

“ATATÜRK BÜTÜN ASYA KITASININ ATA’SIDIR.”

ÇEK Basýný

“ATATÜRK ARKASINDA ÝSTÝKBALÝNDEN EMÝN BÝR DEVLET

BIRAKMIÞTIR”

DANÝMARKA Basýný

“ATATÜRK; SECAAT VE KABÝLÝYETÝNÝN EN BÜYÜK

SEMBOLÜYDÜ. O, YÝRMÝNCÝ YÜZYILIN EN BÜYÜK GERÇEÐÝNÝ

YARATAN ÝNSANDIR.”

FRANSIZ Basýný

“ATATÜRK GÝBÝ DEHALAR, ANCAK GÖRÜNÜÞTE ÖLÜRLER.

ÖYLE ÝNSANLAR BÝR NESÝL ÝÇÝN DOÐMADIKLARI GÝBÝ, MUAYYEN

BÝR DEVÝR ÝÇÝN DE DOÐMAZLAR.”

RUS Basýný

“O ‘ NUN ÖLÜMÜ DÜNYA ÝÇÝNDE DERÝNLÝÐÝ ÖLÇÜLMEZ

BÝR KAYIPTIR.”

NOT: HARP AKADEMÝLERÝ YAYINLARI VE “DÜNYA AÐLIYOR –

ATATÜRK “ KÝTABINDAN ( 1939 ) VE DÝÐER KAYNAKLARDAN ALINMIÞTIR.

Sevgili okur, bu bir derlemedir ve o nedenle gözden kaçanlar ya da unutulanlar varsa lütfen “YORUM” bölümüne ekleyiniz... (ÖFH)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn tarihe yön verenler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baþöðretmen Atatürk Öðretmenler Hakkýnda Ne Söyledi?
Atatürk’ün Özgürlük ve Baðýmsýzlýk Konularýndaki Sözleri
Kavimler Göçü ve Sonuçlarý
Atatürk'ün Türk Dili ve Türk Milleti Hakkýndaki Sözleri
Sakýp Sabancý'yý On Dört Sene Önce Kaybettik
Birlik Olmazsak Tek Ok Gibi Kolayca Yeniliriz
Atatürk’ün Kronolojik Hayatý
Atatürk’ün Bilim ve Fen Hakkýndaki Söyledikleri
Atatürk ve Sözleri Ýle Ýlgili Faydalanýlabilecek "Kaynaklar"
Atatürk’ün Kadýn Ýle Ýlgili Sözleri

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kim,ne Demiþ? (Ýsimler Alfabetik Sýraya Göredir... )
Sevgi - Gönül - Umut ve Mutluluk Üzerine Aforizmalar
A'dan Z'ye Güzel Sözler
Barýþ ve Özgürlük Üzerine Özlü Sözler
Dostluk Üzerine Aforizmalar
Erkek ve Kadýn Üzerine Aforizmalar
Acý - Haz - Elem - Üzüntü Üzerine Aforizmalar
Atalardan Özlü Sözler
Yazar Gabriel Garcia Marquez'in Veda Mektubu
Oruç Baba"nýn Kýssadan Hisseleri - 2

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.