..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçek bir sevgide diðer insanýn iyiliðini istersin. Romantik sevgide diðer insaný istersin. -Margaret Anderson
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Aysel AKSÜMER




20 Mart 2022
Düþme Sanatý  
Aysel AKSÜMER
Düþmek de sanatsal bir eylem.


:ABIH:
"Yetiþmek", hayatýmýn vazgeçilmez parçasý olmak zorunda mý? Bu soruya yanýtým gecikmiyor : Evet. Hayat sanki bu kelime üzerine inþa edilmiþ.

Büyük þehrin küçük de olamýyor sorunlarý. Saatinde yatýp, kalkýyorsun. Çünkü; vaktinde olman gereken yerler var, hastane, postane, banka" gibi. Yetiþmen þart yoksa iþinden olursun Kafka'nýn hayali kahramaný Gregor Samsa gibi, öðle tatiline girer gideceðin kurum ya da hastane randevun iptal olur yani olur da olur. Sonuçta, hepsi olumsuzluk zincirinin halkasýna eklenir.

Geç kalmak büyük cezadýr insana. Kaçýrdýðýn bir otobüs seni bir sonraki saat dilimine öteler. Ah zaman ne hayatidir. Kaçan fýrsatlarýn bile çoðu bu sebeptendir, vaktinde çözemediðin sorular hayatýný gölgeler.

Yine bir gün koþuyorum hayatýn içinde; antremansýz, stilsiz, antrenörsüz. Üstelik bayaðý düþmüþlüðüm de var önceden ama uslanmýyorum. Ayaðým kayýveriyor aniden. Yere kapaklanýveriyorum. Kafamý iyice geriye atýyorum güya koruyorum. Derken baþým hür iradesini kendini asfata yapýþtýrmaktan yana kullanýyor. Burun çýkýntýlý iþte her yerde dikine gidiyor. Ýlk ondan geliyor ses kýrt,diye. Çok muntazam olmasa da yüzüme yakýþan bir organýmýn kýrýlma ihtimali içimi acýtýyor. O da ne kan damlýyor yere. Durum vahim gibi. Çevremde elimi tutacak, kaldýracak biri yok. Kalk maðdure, en yakýn saðlýk ocaðýna göster çakýlan burnunu.

Kirlenen üstümü baþýmý ellerimle temizlemeye çalýþarak saðlýk ocaðýna giriyorum. Sýra alýp numaratörde adýmýn çýkmasýný bir koltuða oturarak bekliyorum. Yetiþmeye çabaladýðým yer iþimken nasýl da adres deðiþtiriyor önceliðim. Sonunda içerdeki hasta çýkýyor, dalýveriyorum muayenehaneye. Doktorun büyüyen gözbebekleri, hayret dolu sesiyle kalbim daha hýzlý atýyor. Acilen hastanede uzman bir doktora görünmemi ve hemen ambulans çaðýrmamý söylüyor. Arýyorum ambulansý açýk adres istiyor iyi de ne bileyim ben. Hemþire haným da yeni o da bilmiyor. Demek ki kabahat benim, önceden araþtýr, kaydet telefon rehberine. Bak nasýl da lazým oluyor.

Biraz gecikmeli de olsa ambulans geliyor ve yetiþtiriyorlar en yakýn hastaneye. Hemen sedyeye alýyorlar beni. Nereden düþtüðümü soruyorlar, anlatýyorum. Röntgenden önce tedbir amaçlý tetanoz iðnesi yapýyorlar ve doðru çekime. Örselenmiþ, bir hayli þiþmiþ, domates rengini almýþ burnumla poz veriyorum endiþeli bir halde. Ýnþallah filmim güzel çýkar, diyorum dualar eþliðinde. Sonuç alýnana dek gözlem altýnda tutuluyorum. Biraz da dizlerim zonkluyor. Burnum orantýsýz büyümeye devam ediyor ve aðrý artýyor. Neyse ki sonuç iyi. Geçmiþ olsun dilekleri ve reçetemle çýkýyorum dýþarý aðýr adýmlarla.

E-Devlet üzerindeki ilaç sorgulamamda doktor notu beni benden alýyor. Hazýrsanýz yazýyorum : "Kendi Seviyesinden Düþme".

Boyum kýsa olsaydý daha mý az darbe alýrdým ki! Düþüncemi savýyorum öteye. Saatime gözüm takýlýyor ondan da çekiyorum bakýþlarýmý. Üç gün istirahatliyim dolayýsýyla yetiþmek zorunda olduðum hiç bir yer yok. Asla koþmak da yok!






.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Teþekkürler🙏🙏
Gönderen: Aysel AKSÜMER / /Türkiye
9 Temmuz 2022
Yorum yazmýþsýnýz harikasýnýz. Mutlu oldum inanýn. Kendi seviyem biraz yüksek boy uzun olunca😍 Artýk koþmuyorum sakin sakin hep😃

:: Zamaný Durduramýyorsun
Gönderen: Yeter Özhal / , Türkiye
7 Haziran 2022
Çok güzel bir yazý. Kýsa ama öz, her þeyi içinde barýndýrýyor. "Kendi seviyesinden düþme" cümlesi beni benden aldý :) Zamanla problemi olanlar için yazýlmýþ sanki.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Asansördeki Kadýn
Anýlara Yolculuk
Hayat Kýsa, Yollar Uzun
Muamma
Yola Çýktýk Bir Kere (3) (Son)
Yola Çýktýk Bir Kere (2)

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Keþke!
Depresyon - 2 (Son Bölüm)
Depresyon - 1
Yola Çýktýk Bir Kere (1)
Küçük Anlarýn Büyüklüðü
Kayýp Düþler
Yalnýzlýk Meskeni
Garip Bir Talep
Hayat Perdesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayat Bu Ölüm Bu [Þiir]
Global Yalnýzlýk [Þiir]
Deliksiz Suskunluk [Þiir]
Geliþi Güzel [Þiir]
Kýrýk Bir Aþk [Þiir]
Yürekten Dökülen Dostluk Tanesi [Þiir]
Doðaya Karýþmak Ýstiyorum [Þiir]
Ýstanbul Düþü [Þiir]
Bohçadaki Sözler [Þiir]
Erik Aðaçlarý [Þiir]


Aysel AKSÜMER kimdir?

Halkla Ýliþkiler mezunuyum. Devlet memuru emeklisiyim. 2 evlat sahibiyim. Ankara'da yasiyorum. Bir Oyku Kadar Kisa Bir Roman Kadar Derin Hayatlar isimli oyku kitabinin yazariyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Orhan Veli KANIK, Reþat Nuri GÜLTEKÝN, Anton Çehov


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aysel AKSÜMER , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.