..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Estetik > Ýnci Fügen Yýlmaz




22 Kasým 2001
Kendimi Oldukça Güzel Buluyorum  
Ýnci Fügen Yýlmaz
Þimdi resimlere baktýðýmda ‘’Ne kadar güzelmiþim’’ dediðim yaþlarda, kendimi hiç beðenmezdim. Her sabah kalktýðýmda kývrýlan bir lüle saçýmý kese kese sonunda yoluk tavuklara benzemek bile uslandýrmamýþtý beni. Çirkindim, þiþmandým


:CIGD:
Mutluluk... Hani o çok zor elde ettiðimiz, elde etmek için peþinden koþtuðumuz, sabun köpüðü gibi hoþ , havai fiþek gösterisi gibi görkemli, ama bir o kadar da zor yakalanan mutluluk...

Beni nelerin mutsuz ettiðini çok iyi biliyorum.. Dertler, sýkýntýlar, kederler, kayýplar, hayat mücadelesi vesaire vesaire. Bunlar deðil benim bahsetmek istediðim... Bunlar zaten hergün yanýbaþýmda, televizyonumun ekranýnda, elime aldýðým gazetenin sütünlarýnda manþet... Ben bunlardan sözetmek istemiyorum. Ben o, bazen ufacýk þeylerde, bazen büyük bir sevgide bazen bir baþarýda, bazen yaþanýrken farkýna varýlmayan anlýk olaylarda gizli mutluluklardan, bahsetmek istiyorum.

Adýna dünya dediðimiz bu gezegende ve adýna yaþam dediðimiz bu süreçte.. bilmediðimiz öyle çok þey var ki. Aklýmýzda hep soru iþaretleri. Aklýmýzda hep neden’ler, nasýl’lar niçin’ler... Cevaplarýný bulmanýn zor olduðu sorular.

Biliyormusunuz.? Benim bu güne kadar cevabýný bulduðum bir tek þey var o da mutluluðun sevgiyle olan ilintisi. Kendini sevmek de birinci sýrada önemli. Hem de ne olursan ol, ne yaparsan yap kendini sevmek. Kendini affetmek ve kendini önemli hissetmek. Ýyi ki varým diyebilmek. Gerisi kolay.

Hata yapmadan yaþamak mümkün deðil. Herþeyin kullanma klavuzu, garanti belgesi var da yaþamýn el kitabý yok. Deneyerek yaþamaktan ve yaþayarak öðrenmekten baþka da yol yok.

Böyle cart cart yazdýðýma bakmayýn siz benim. Kendimi sevmek, kendimi affetmek için ne çabalar harcadým. Ne hatalar yaptým ve ne öðrendiysem yaþayarak öðrendim.

‘’Anne olduðunda anlayacaksýn kýymetimi ‘’ diyen annemin kýymetini anne olduktan sonra anladým.

‘’Herkes güvenme, herkesi kendin gibi sanma’’ diyen anneannemin sözlerini, güvenip sevdiðim insanlardan kazýk yedikten sonra hatýrladým.

Paranýn kýymetini ; param azaldýðýnda, Saðlýðýn kýymetini; hastalanýp yataklara düþtüðümde, ihanetin acýsýný; baþýma geldiðinde, Aþkýn acýsýný; aþýk olduðumda anladým.

Þimdi resimlere baktýðýmda ‘’Ne kadar güzelmiþim’’ dediðim yaþlarda, kendimi hiç beðenmezdim. Her sabah kalktýðýmda kývrýlan bir lüle saçýmý kese kese sonunda yoluk tavuklara benzemek bile uslandýrmamýþtý beni. Çirkindim, þiþmandým,salaktým.

Oysa þimdi güzelliðin fiziksel ve ruhsal bir bütün olduðunu ve insaný güzel kýlan özelliklerin, dilden, ruhtan, gönülden geçtiðini biliyorum. Kendimi oldukça güzel buluyorum.

Mutluluðun birinci þartýnýn kendini sevmek olduðunu öðrendim ben. Gerisi kolay.


Ýnci Fügen Yýlmaz
Kasým 2001





































Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hergele Meydaný
Ýki Sevgili
Ýyiliðim Kötülüðüme Denk Mi?
Anýlara Uçmak
Yalnýzlýk
Hayallerinizin Resmini Çizin...
Mutlulukla Ýlintili Þeyler
Öðrencinin Kulaðý Kapalý Olamaz
Renkler Ruhumda Böyle Yansýr
Ah Baþým, Vah Boðazým...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Masal [Þiir]
Dört Erkek Bir Böcek [Öykü]
Hayalde Aþk [Öykü]
Ýlk Kitabým Tüm Kitapçýlarda [Öykü]
Babadan Oðula Atatürk Sevdasý [Öykü]


Ýnci Fügen Yýlmaz kimdir?

Araþtýrarak, gözlemleyerek ve deneyimleyerek yaþadýklarýmý, düþünce duygu ve anýlarýmý yazýp biriktirmeyi seviyorum. Birike birike bir gün taþacaklarý günü hayal ediyorum. Umarým olur.

Etkilendiði Yazarlar:
Türk edebiyatýndan etkileniyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýnci Fügen Yýlmaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.