..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanat doðaya eklenmiþ insandýr. -Bacon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > BuZ_LaLe




24 Nisan 2004
Bir Türk'ün Öz_elestirisi  
BuZ_LaLe
Elimiz kolumuz bagli sonunu göremedigimiz yolu izlerken...


:BEBJ:
    Galiba bu hikayenin basi sonu yok... O yüzden neresi denk gelirse oradan baslayacagim anlatmaya...
    Kibrisli "sakinleri Yesbe annem!" diye ciktiklarinda meydanlara, onlari da irdelemekle ancak bu isin sonuna varabilecegimizi düsündüm. Gözü kapali, aslinda sonuçlari apaçik ortada olan "bu" plana evet diyen "Türkler"in ne hissettigi de önemli degil miydi dügümün çözülmesinde? Önemliydi... Dinledik onlari: "Çocuklarimiza daha iyi bir gelecek birakmak için : evet" diyorlardi. Çocuklara daha iyi ve onursuz bir gelecek birakmak için... Peki torununa ne birakiyorsun? Ona da iyi bir gelecek mi kaliyor verdigin kararin sonunda? Tartisalim mi?
    Bana en çok dokunan meslegi bu protokolleri okumak olan "yetkilelerimiz"in hiçbirinin bu protokolleri tamamen okumadigini duymakti... Bir milletin gelecegine dair verecekleri karari böyle bastan savma nasil verirlerdi? Nasil "saçma" amaçlar ugruna bagimsizligimi sürüklerlerdi orada burada...
    Peki neden "Evet" çikiyordu Kibris'tan,Türkiye basbas "hayir" diye bagirirken... Elimize gelen tüm sucu onlara atmak ne kadar dogru? Bence sadece Kibris Türkleri degil benligini kaybeden, Kibris'in Türklerin omzundaki yük oldugunu savunan "aydinlarimiz" da kaybetmis, onlar ek olarak onurlarini da yitirmisler...
    Tüm bu Kibris görüsmeleri sirasinda aydinlarimiz çiksin "hayir" desin diye, bagimsizligimizi, Türklügümüzü savunsun diye bekledim, bir umut... Ama onlar en basi çektiler, umutlarim çöktü... Simdi gelecegimi nasil düsünecegimi düsünürken, bugünün sonucunu bekliyorum... Çikan sonuç eger "evet" yönünde olursa da bilecegim ki, bunun bir sorumlusu "aydinlarimiz"dir.
    En son bir hikaye anlatacak ve bitirecegim, bugüne kadar yazsinlar diye bekledim, yazmadilar... Simdi ben yaziyorum...
    Bir ormanda, boga sürüleri ve aslanlar beraber yasarlarmis. Aslanlar aciktikca bogalara saldirir, bogalar birlik oldugu için bir türlü aglarina içlerinden birini düsüremezlermis. Bir gün aslanlardan biri elçi olarak bogalara gitmis. Bogalar önce korkmuslar. Aslan bogalari toplamis ve konusmaya baslamis: "Benden korkmayin, sizinle bir anlasma yapmaya geldim. Su içinizdeki sari boga var ya, biz aslinda onu görünce kuduruyoruz, o yüzden size saldirip caninizi sikiyoruz, en iyisi onu bize verin, biz de sizi rahat birakalim". Bogalarin en yaslisi hiç konusmazmis, ama söz istemis:" Vermeyin" demis. Bogalar yasli bogayi dinlememisler, sari bogayi vermekle refaha kavusacaklarini düsünüp sari bogayi vermisler aslanlara.
    O ay bogalar için çok güzel geçmis. Aslanlar onlara hiç saldirmamis, ama aslanlar gene acikacaklarmis. Aslan elci yeniden bogalari toplamis. "Biz" demis," su kahverengi bogaya sinirleniyoruz, verin onu bize, kurtulun". Yasli boga gene" Vermeyin" demis. Boga heyeti yasli bogayi dinlememis, vermisler kahverengi bogayi aslanlara...
    Günler geçmis, aslanlar aciktikca bogalarin arasindan birini götürüyor, sonra tekrar acikana kadar bogalari rahat birakiyor, sonra tekrar acikiyorlarmis. Böyle böyle aslanlar bogalarda bir avuç kalana kadar devam etmisler. Bogalar toplanmis bu sefer "nerede hata yaptik" diye düsünmeye baslamislar. Yasli boga söz almis, üzüntüyle konusmus: " Biz yanlisi sari bogayi verirken yaptik!"
* Bu hikayenin sahibi ben degilim, ama eger kendisi okursa yazimi, ismini ögrenmekten onur duyarim.


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: -
Gönderen: Uður Sönmez Özlü / Ankara
5 Mayýs 2004
Yazdýðýnýz yazýda da eklediðiniz hikayede de son derece haklýsýnýz. Biz hatayý "Sarý Boða" yý verirken yaptýk.. Tebrikler.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sabun Köpüðünde Yaþayanlara...
"Yazý"lý Kanunlar
Sürpriz
Uykusuz Ruhlar Ay'a Döner
Kendime Bile Yetmeyen Zamanlardan Kalanlar...
Çocuk Gözlerdeki Kocaman Dünya
Sessizlik Defterinden Notlar - III
Sessizlik Defterinden Notlar - I
Kelimeleri Görmek
Sessizlik Defterinden Notlar II

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kediler ve Suyun Hikayesi [Öykü]
Buz_kale ve Müzik [Öykü]
S (B) Ana Yazýlmýþlar Sokaðý... [Öykü]
Puzzle - U [Öykü]
Puzzle - P [Öykü]
Kan Lekesi [Öykü]
Kelebek ve Derin Bakisli [Öykü]
Kristalin Gözyaþlarý! [2] [Öykü]
Kristalin Gözyaþlarý! [1] [Öykü]
Güneþli Bir Günün Ardýndan [Öykü]


BuZ_LaLe kimdir?

" Yazar aðzýný kapamalýdýr ki,yazýsý kendisininkini açsýn. " F. Nietzsche Sustukça susasým geldi hayata. . Artýk daha az konuþuyorum. . Susmalar daha tanýdýk geliyor artýk galiba. .

Etkilendiði Yazarlar:
Zaman ilerledikçe beni etkileyenler deðiþecek. Bu yüzden hayranlýk duyduðum insanlarý yazarak sýnýr koymak istemem.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BuZ_LaLe, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.