..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Zaman dostluðu güçlendirir, aþký zayýflatýr. -La Bruyere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Türk Þad Köktürk




20 Haziran 2004
Maddecilik - Þeriatçýlýk ve Millî Güç  
Türk Þad Köktürk
Türklük için komünizm ne ise þeriatçýlýk da odur!


:CJII:
Bir milletin gücünü oluþturan unsurlar nelerdir? Milletler nasýl güçlenir ve nasýl zayýf düþer? Bu sorulara cevap ararken sayacaðýmýz unsurlar maddî ve manevî unsurlar olmak üzere iki ana baþlýkta incelenebilir. Maddî unsurlar içerisinde ekonomik güç, coðrafî-stratejik konumdan doðan güç, iþ-nüfus gücü sayýlabilir. Disiplinli ve donanýmlý bir orduya sahip olmak da güçlü bir millet olabilmek için þarttýr. Millî gücün manevî unsurlarý ise moral gücü, ahlakî yapý vb.'dir. Maddî ve manevî unsurlar birbirini dengeler, destekler ve tamamlar. Bu unsurlarýn birleþmesiyle hakîkî mânâda "millî güç" doðar.

Maddî-manevî güç unsurlarýnýn birinin eksik olmasý o milletin tam olarak güçlenmesini engeller. Hakikatte, sýradan devletler için bunlarýn tamamýna sahip olmak bir mecburiyet deðildir. Örneðin bir Ýsviçre yahut Hollanda çok güçlü ordulara sahip olmak zorunda deðildir. Lüksemburg'un stratejik konumu ilgi çekmez. Belçika halkýnýn ahlakî yapýsýnýn geliþtirilmesi öncelikli bir ihtiyaç deðildir. Çünkü bu devletler için hedef, nihayet zenginleþmek ve halkýnýn refah seviyesini artýrmaktan ibarettir. Küçük milletlerden büyük hedefler için uðraþmalarý beklenemez. Oysa büyük milletler, zenginleþmeyi daha büyük hedefleri gerçekleþtirmek için bir araç olarak görürler. Daha büyük hedefler için maddî ve manevî bütün güç unsurlarýna sahip olmak þarttýr. Bugün ne durumda olursa olsun Türk milleti de tarihin getirdiði bir görevi üstlenmek, dünyanýn zirvesine týrmanmak zorundadýr. Þu hâlde millî güç unsurlarýna Türklerin fazlaca ihtiyacý vardýr.

Maddecilik (materyalizm) ve þeriatçýlýk, bu güç unsurlarýnýn tamamýnýn elde edilmesini engelleyici iki düþman fikirdir. Birbirinin zýttý gibi görünen bu iki akým, Türk milletine zarar vermek konusunda uyum içerisinde çalýþmaktadýr.

Maddeci felsefe, insaný yalnýz "mide" den ibaret görür. "Komünizm" gibi tehlikeli, geri ve insanlýk düþmaný fikirlerin anasý olan maddecilik; aklâk, gelenek, ülkü, inanç gibi gerçekleri reddeder. Ýnsanlarý yalnýz parayý düþünen robotlar hâline getirir. Milletlerin bir ideal uðruna yaþamasý, insanlarýn yüce ülküler uðrunda ölmesi, bu felsefe için yalnýzca "gülünç" tür. Bu hâliyle maddecilik bir milleti manevî güç unsurlarýndan mahrum býrakmakla o millete zarar vermektedir.

Peki maddeciliði reddeder gözüken bir akým olarak þeriatçýlýk, siyasal Ýslâmcýlýk için durum nedir? Doðrusu þu ki görünenin aksine maddecilik ve þeriatçýlýk arasýnda ciddî benzerlikler vardýr. Örneðin, þeriatçýlar da komünistler gibi "millet" kavramýný yapmacýk bulurlar. "Millî ülkü" onlar için hiçbir þey ifade etmemektedir. Millî güce zarar vermek açýsýndan da maddecilik ve þeriatçýlýk benzerdir. Kendi tarihimize bakarsak bunun örneklerine rastlayabiliriz. Orta Asya'dan Anadolu'ya göç eden Türkler savaþçý, dinamik, enerji dolu insanlardý. Milletlerini yüceltmek, yeni savaþ alanlarý açmak peþindeydiler. Bir ülküleri vardý. Bu gözü pek savaþçýlara "din" adý altýnda uyuþturucu fikirler verildi. O dinamik karakterleri baltalandý, söndürüldü.

"Dövene elsiz gerek
Sövene dilsiz gerek
Derviþ gönülsüz gerel
Sen derviþ olamazsýn"

gibi saçmalýklara tasavvuf adý verildi. Millî refleksler köreltildi. Hâlâ bu mantýðý taþýyan insanlar vardýr ve bunlarýn zehirlemeleriyle Türk gençlerine dünyadan el çektirilmektedir. Normal yollardan Türklerle baþ edemeyen düþmanlarýmýza böylece hizmet edilmektedir. Þimdi açýkça söyleyin, insanlarý yalnýzca para için çalýþan robotlar hâline getirmekle yalnýz ibadet eden, baþka hiçbir þeyi -hattâ milletini- düþünmeyen robotlar hâline getirmek arasýnda ne fark vardýr? Manevî unsurlarý çarpýtýp maddî unsurlarý reddeden þeriatçýlýkla manevî unsurlarý reddeden materyalizm arasýndaki fark nedir? Türklük için bu ikisi arasýnda hiçbir fark yoktur!

Türk ýrkýna Türk düþüncesi kadar yakýþan nesne yoktur. Türklüðün yükselmesi, Türklük duygusuna ve düþüncesine sahip çýkmamýzla mümkün olacaktýr. Bu düþünce gereðince, ýrkýmýzýn geleceði için millî gücümüzü zayýflatýcý her türlü fikirden uzak durmamýz ve bu fikirlerle her ortamda mücadele etmemiz gerekmektedir. Ve bu yolda bilmemiz gerekir ki Türklük için komünizm ne ise þeriatçýlýk da odur!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Laikliðe Saldýrýlar ve Yanýtlarýmýz

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Oktay Sinanoðlu'nda Yanlýþlar Zinciri
Ümmetçi - Kürtçü Dayanýþmasý
Millî Meselelerde Çözüm
Ab Yeryüzü Cenneti mi
Seçim Sonuçlarýnýn Düþündürdükleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Türk Duasý [Þiir]
Atayurtta Sabahlamak [Þiir]
Mavi Ejder [Þiir]
Çanakkale'de Erler [Þiir]
Tarihin En Büyük Kahramanýna [Þiir]
Türk'ün Kaderi [Þiir]
Sýr [Þiir]
Vurun Beni [Þiir]
O Günleri Özlemek [Þiir]
Üç Mayýs'ýn Altmýþýncý Senesi [Þiir]


Türk Þad Köktürk kimdir?

Türk'üm Türkçüyüm Atatürkçüyüm

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Türk Þad Köktürk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.