..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bana arkadaþýný söyle, sana kim olduðunu söyleyeyim. -Cervantes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > Aylin Çiftçi




14 Þubat 2005
Bu, Þimdilik 'Ben'im  
Aylin Çiftçi
Gitmek istiyorum, ileriye, geride benden kalmýþ bir geçmiþ býrakmak amacýyla. Eskilerde olayým, yenilerde anlatayým. Ne kadar dogru olur bilmiyorum ama bir gün sadece gitmek ve gidiþte yitmek istiyorum.


:BGGC:
Bir gün, gitmeyi düþlüyorum. Sadece düþlemek mi?.. Umuyorum, düþünüyorum, istiyorum!.. Tüm bu yaþadýklarýmý, arkamda býrakýp gitmek, hem de ansýzýn çekip gitmek istiyorum.
Þimdilik böyleyim. Çünkü, þimdilik böyle olsun istiyorum.

Gitmek istiyorum, ileriye, geride benden kalmýþ bir geçmiþ býrakmak amacýyla. Eskilerde olayým, yenilerde anlatayým. Ne kadar dogru olur bilmiyorum ama bir gün sadece gitmek ve gidiþte yitmek istiyorum. Kimseye haber vermeden, gitmiþ olmayý istiyorum. Kötülük istemiyorum, kin, nefret istemiyorum. Zamaný geldiði zaman gitmek zamanýnýn, iþte o zaman gitmek istiyorum. “Doðru ya da yanlýþ olur”u düþünmeden gitmek istiyorum. “Zamaný gelsin ve zamaný geldiðinde zamanýn terkinde býrakýlsýn, her þey,” diyerek gitmek istiyorum. Þimdilik böyleyim. Çünkü, þimdilik böyle olsun istiyorum.

Unutanlar unutsun, hatýrlayanlar hatýrlasýn. Kaygýsýzca ve içimdeki sahipsiz boþlukla gideyim. Þimdi’den hiç birþey almadan gitmek istiyorum. Kalanlar kalbimde kalsýn, hatýra olayým ama hatýralarým olmasýn. Þu an yaþananlardan hiç bir eþya, duygu, his almadan gitmek istiyorum. “Baþka bir hayat olsa ve bu hayat, artýk sona erse de gitsem” diyorum. Bir dönem durukluðu, bir dönem burukluðu yaþamadan gitmek istiyorum. Aslýnda, bugünden çok uzakta olacak o bir dönem noktasýný sabýrsýzlýkla bekliyor ve ona koþarak gitmek istiyorum. Þimdilik böyleyim. Çünkü, þimdilik böyle olsun istiyorum.

Yenilik olmak istiyorum, yeni insanlar, yeni kültür, yeni düþünceler...”Deðiþimler olsa da gitsem” diyorum. Hep, bir kiþi eksik olur ya, o eksik kiþi ben olayým istiyorum. Eksikliðimi, hissedenlerde býrakarak eksiksiz gideyim istiyorum. Oralara, benim için doðru olan yere, beni içine çaðýran o anlayýþlý yere gitmek istiyorum. Arkama bakmadan, hesap vermeden, hesap sormadan gideyim istiyorum. Sadece ve istediðim için, öylesine gideyim iþte. Ardýmda, hüzün býrakayým ama hüznün kýrýntýlarýyla yalancýlýk oynamamak için, arkama bakmayayým istiyorum. Aslýnda arkamda, dönüp de bakýlacak kimse de olmadan gitmek istiyorum.
Þimdilik böyleyim. Çünkü, þimdilik böyle olsun istiyorum.

Hayatýmý seçeyim. Hem de kendimce seçeyim. Ama o seçtiðim hayat, herkeslere yanlýþ gelse de, inadýna seçeyim ve o seçimime gideyim istiyorum. Kimseye küsmeden, kimseye kýrýlmadan, kimseyi sevmeden, kimseye umut vermeden gitmek istiyorum. Öyle bir çýksam ki bu hayattan, beni sadece “gidecekti ve gitti,” diyerek ansýnlar istiyorum. Müziðin eþlik ettiði hayallerde, ben de sisli bir bulutla birlikte onlarý seyredeyim gittiðim yerden diyorum.
Baþka bir boyuta kayayým, o zaman geldiðinde istiyorum. Baþka insanlar, baþka izler, baþka sohbetler, baþka gözler, dudaklar... Hayalimdeki yer, o yer olsun ve ben o yere gitmek istiyorum. Þimdilik böyleyim. Çünkü þimdilik böyle olsun istiyorum.

Þu an icin ben, o zaman gelmeden ona gitmeyi seçmiþ durumundayým. Bir þeyler bitsin artýk istiyorum. Çünkü, bitmeler hiç korkutmuyor beni þimdilerde. Kaybetmek acýtmadýðý gibi, yeni baþlangýçlara da olanak tanýyor, diye düþünüyorum hala. Gidesim geliyor artýk, burdan. Hem de çok yakýnda. Her hangi bir günde, hazýrlanmadan gideyim istiyorum. Bu, þimdilik ‘ben’ im. Ve, hala böyle olsun istiyorum...
A.Ç.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yüzüme Bak
Tecavüz
Ruhum, Kendim ve Ben
Bana Yakýþmalýydý Gidiþim
Perdeler Yanýyor

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çoraplarým Hala Beyaz [Öykü]
Lütfen Gözlerimi Kapatmayýn [Öykü]
Kan Kurusu... [Öykü]
Ýyi Arkadaþlar 'Výz'ýldarlar [Öykü]
Benim Adým Aþk [Öykü]
Burasýný Seviyorum [Öykü]
Beyaz Gül [Öykü]
Bir Haftalýk Vitrin Aþký [Öykü]


Aylin Çiftçi kimdir?

Yazmak; maðaraya, aðaca, deriye, kumaþa, kaðýda ve bir büyüðümün tabiriyle "bilumum kutsal kitap" a. . . . Yazmak; sevgiliye, anneye, arkadaþa, kuþa, çiçeðe ve bazende "Allah'a". . . Kime? Neye? Niye? Nasýl? olduðuna aldýrmadan özgürce yazmak için buradayým. Eðer yazmak bir alfabe ise, daha ilk harfinde "A" diyerek yazýyordum ve "B"ye sýçrama özgürlüðümü kullanmak için buradayým iþte. . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aylin Çiftçi, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.