..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanat hem bir coþma, hem bir yadsýma iþidir. -Camus
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > Aylin Çiftçi




15 Þubat 2005
Tecavüz  
Aylin Çiftçi
Çýldýrtýlmýþ hayallerle, gökyüzüne bakýyorum; cam parçalarý yaðmaya baþlýyor üzerime. Sahipsiz seslere inat, sessizce yaralanýyorum. Gözlerimi kapatýyorum. Kapalý gözlerimde, bir anda yüzümün sahibi, o masum ifade beliriyor...


:BHIB:
O kadar aciz ki kelimeler, ne diyeceðimi bilemiyorum. Yok olmayý göze alabilecek kadar bezdirici, içimde ki, bu boþluk. Yüzüme bakýyorum, aynada. Lekeli bir geçmiþin sýrtýndaki geleceði görüyorum!.. Gelecek, belki de artýk, gelmesi gerektiði þekilde gelmeyecek!.. Sadece, bir adým var önümde. Uçuruma savuruyorum kendimi!.. Ve, istenen son; ölüyorum!..

Çýkýþý bulunamayan bir labirent!.. Önümdeki duvarlar, asla aþamayacaðým yüksekliðe ulaþtýlar ansýzýn!.. Çok yüksek duvarlar, þimdi!.. Sesler duyuyorum, beni çaðýrýyorlar, sesleniyorlar!.. Duyuyorum, ama göremiyorum. Sesler kimsesiz, sesler sahipsiz þimdi!.. Çýldýrtýlmýþ hayallerle, gökyüzüne bakýyorum; cam parçalarý yaðmaya baþlýyor üzerime. Sahipsiz seslere inat, sessizce yaralanýyorum. Gözlerimi kapatýyorum. Kapalý gözlerimde, bir anda yüzümün sahibi, o masum ifade beliriyor, kirletilmiþ bedenim kan içindeyken!.. Nasýl bir duygu ki bu?..

Güneþ batmýyor, yeni doðacak günü yataðýnda boðmak için!.. Soluk soluða kalmýþ bir telaþ!.. Sesli-sessiz kelimeler peþ peþe, telaþýn soluðundan koynuna akýyor. Yaralý sözler, bir sürü gereksiz ayrýntýlarla yüklü!.. Artýk, her þey, hiçbir þey ifade etmiyor. Çünkü, keskin camlar hala üzerime yaðýyor. Yürüyemiyorum, ayaklarým basmýyor, adým adým!.. Zaman da geçmiyor, adýmlar küsünce!.. Ýçimde daha önceden yüklenmiþ bir acý, belki piþmanlýðýn, belki de kýrýk camlarýn saldýðý bir korku!..

Varlýðýný gizleyen bir sessizlik!.. Gözlerimi açtýðýmda tanýnmayan kimliksiz bir sürü yüz!.. Kimseleri tanýmýyorum, kimseler de beni. Ben kimim?.. Neredeyim? Kayboluyorum!.. Simsiyah bir orman. Kalbim bedenime büyük gelmeye baþlýyor, söküp atmak istiyorum. Sesler, ertelenmiþ kelimelerin arkasýna saklanmýþlar!.. Vücudum da izler!.. Görünmeyen izler, kýrýlmýþ kemikler, neme yüz tutmuþ yanaklar, kurumaya hazýrlanan ýslak gözler, çatlamýþ dudaklar. Kendimi ne kadar sýký sararsam, bir o kadar da içim parçalanýyor.

Üzerinde bir yerlerde kalan gözlerimin iziyle, ayna uzaklaþýyor. Ne kadar uðraþýlsa da, duvarlar aþýlmýyor. Teller, daha da çok yýrtýyor bedenimi, düþüyorum acýmasýzca acýyanlarýmla. Üzerime cam parçalarý yaðýyor.
A.Ç.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: gri /.../ üç nokta
Gönderen: Nilay TOÐRUL / Ankara/Türkiye
11 Mayýs 2005
benzer sözcükleri benzer bir olay için kullanmýþ oluþumuz nasýl bir ortak nokta yaratýr, bu sevindirici midir yoksa sadece buhranýn kaynaðý mý bilemiyorum ancak... okuduðum çok gerçekti... bu yüzden, yazdýklarýnýzý bu kadar hissedebilmekten dolayý mutluyum... aynýlarýný ben de yazdým bir yerlerde, "gri /.../ üç nokta" adlý öyküde... ve ne kadar benziyor isimlerimiz böyle, ayný harflerden kurulmuþ iki kelime... ne tuhaf bir kesiþme... tebrik ederim içinizdeki gücü, ayakta kalan aylin çiftçi'yi...

:: Kontollü hüzün...
Gönderen: Gültekin BAYIR / Ýstanbul/Türkiye
22 Þubat 2005
Ýnsan okuduðuna üzülsün mü tecavüz denen kavramla yüzleþtiði için; Yoksa sevinsin mi bu denli hoþ bir anlatýmý bulabildiði için bilemiyor doðrusu... Yine de tebrikler.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yüzüme Bak
Bu, Þimdilik 'Ben'im
Ruhum, Kendim ve Ben
Bana Yakýþmalýydý Gidiþim
Perdeler Yanýyor

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çoraplarým Hala Beyaz [Öykü]
Lütfen Gözlerimi Kapatmayýn [Öykü]
Kan Kurusu... [Öykü]
Ýyi Arkadaþlar 'Výz'ýldarlar [Öykü]
Benim Adým Aþk [Öykü]
Burasýný Seviyorum [Öykü]
Beyaz Gül [Öykü]
Bir Haftalýk Vitrin Aþký [Öykü]


Aylin Çiftçi kimdir?

Yazmak; maðaraya, aðaca, deriye, kumaþa, kaðýda ve bir büyüðümün tabiriyle "bilumum kutsal kitap" a. . . . Yazmak; sevgiliye, anneye, arkadaþa, kuþa, çiçeðe ve bazende "Allah'a". . . Kime? Neye? Niye? Nasýl? olduðuna aldýrmadan özgürce yazmak için buradayým. Eðer yazmak bir alfabe ise, daha ilk harfinde "A" diyerek yazýyordum ve "B"ye sýçrama özgürlüðümü kullanmak için buradayým iþte. . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aylin Çiftçi, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.