..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yedi iklim dört köþeyi dolandým / Meðer dünya her tarafta bir imiþ. -Dadaloðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk > adnan karakuþ




18 Haziran 2006
Küçük Itfaiyeci  
adnan karakuþ
Annesi, lösemiyle savaþan altý yaþýndaki oðluna bakarken dalýp gitmiþti. Kalbi, acý içinde olmasýna....


:BBJB:

Annesi, lösemiyle savaþan altý yaþýndaki oðluna bakarken dalýp gitmiþti. Kalbi, acý içinde olmasýna raðmen, kararlýlýk duygusunun da etkisini hissediyordu. Her ebeveyn gibi o da oðlunun büyümesini ve umutlarýný gerçekleþtirmesini istemiþti. Ama bu, artýk mümkün deðildi. Löseminin buna fýrsat tanýmasý olasý deðildi. Oysa o oðlunun hayallerini gerçekleþtirmesini istiyordu.

- "Bob! Büyüyünce ne olmak istediðini hiç düþündün mü? Hayatýnda neler olmasýný dilediðin ve hayal ettiðin oldu mu?" diye
sordu. Bob, beklemeden cevap verdi;
- "Anneciðim, ben büyüyünce hep itfaiyeci olmak istedim". Anne de gülümsedi ve;

- ''Dileðini gerçekleþtirebilecek miyiz bir bakalým'' dedi. Daha sonra, Arizona'daki itfaiye müdürlüðüne gitti ve orada yüreði en az Arizona kadar büyük itfaiyeciler ile tanýþtý. Onlara oðlunun son isteðinden söz etti ve oðlunun itfaiye arabasýna býnip þehirde küçük bir tur atmasýnýn mümkün olup olmadýðýný sordu.

- ''Bundan daha iyisini de yapabiliriz" dedi itfaiyecilerden biri, "eðer oðlunuzu Çarþamba sabahý saat yedide hazýr ederseniz, onu o gün þeref konuðu yapar, itfaiyeci kimliðine büründürürüz. Bizimle itfaiye müdürlüðüne gelir, bizimle yemek yer, yangýn söndürmeye gelir. Hatta bize ölçülerini verirsen, ona üzerinde Arizona itfaiyecilerinin sarý renk üzerine iþlenmiþ ambleminin olduðu gerçek bir itfaiyeci kostümü diktirir, lastik botlarý ýsmarlarýz. Hepsi Arizona'da üretiliyor.'' Üç gün sonra, itfaiyeci Bob'u aldý, ona elbisesini giydirdi ve hasta yataðýndan itfaiye arabasýna kadar eþlik etti. Bob, itfaiye arabasýna kuruldu ve müdürlüðe doðru yol almaya baþladý. Kendini çok mutlu hissediyordu.

O gün Arizona'da tam üç yangýn ihbarý olmuþtu. Deðiþik itfaiye arabalarýna, hatta itfaiye müdürünün özel arabasýna da binmiþti.Yerel televizyonlar da onu izleyip, çekmiþlerdi. Hayallerinin gerçek olmasý, gösterilen sevgi ve ilgi, Bob'u o kadar etkilemiþti ki, doktorlarýn söylediðinden tam üç ay daha fazla yaþamýþtý. Bir gece bütün yaþam belirtileri dramatik bir þekilde yok olmaya baþlayýnca, hiç kimsenin yalnýz ölmemesi gerektiðine inanan baþhemþire, aile bireylerini hastaneye çaðýrdý. Daha sonra Bob'un itfaiyede geçirdiði günü hatýrladý ve itfaiye müdürlüðüne telefon açýp Bob'un bu dünyaya veda ederken yanýnda, özel kýyafetleri içinde bir itfaiyecinin bulundurulmasýnýn mümkün olup olamayacaðýný sordu. Itfaiye Müdürü;

- ''Bundan daha iyisini de yapabiliriz, beþ dakika içinde ordayýz. Yalnýz, acaba bize bir iyilik yapar mýsýnýz? Sirenlerin çaldýðýný duyduðunuzda, yangýn olmadýðý anonsunu yaptýrabilir misiniz? Sadece itfaiyecilerin önemli bir meslektaþlarýný ziyarete geldiklerini söyleyiniz ve lütfen onun odasýnýn penceresini açýnýz'' diye yanýtladý.
Yaklaþýk beþ dakika sonra hastaneye çengel ve merdiven taþýyan kamyonet ulaþtý. Merdiveni açtý ve Bob'un 3.kattaki odasýna doðru yaklaþtý. Tam ondört itfaiyeci Bob'un odasýna týrmandýlar. Annesinin izniyle onu kucakladýlar ve ona onu ne kadar sevdiklerini söylediler. Ölümle pençeleþen Bob itfaiye müdürüne baktý ve;
- ''Efendim ben þimdi gerçekten itfaiyeci miyim?'' diye sordu.
- ''Bundan þüphen mi var Bob?'' diye yanýtladý müdür. Bu kelimelerden sonra Bob gülümsedi ve gözlerini sonsuza dek kapattý.

Belki unuttunuz, belki hatýrlamýyorsunuz, belki de çok duygusuz, çok katý oldunuz; ama bilin ki "HAYAT; SEVGi VE UMUT SAÇMAKTIR." Eðer bunu okuyunca gözleriniz dolmuyorsa sizin için yapýlacak bir þey kalmamýþ demektir... Yok eðer doluyorsa o zaman sevdiklerinizin kýymetini bilin ve gerçek sevginizi ortaya koyun, lütfen.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: tebrikler
Gönderen: mehtapKarakaþlý / Ýzmir/Türkiye
19 Mart 2007
keþke herkes sevgisini ortaya koya bilse ama nerde kutlarým




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve arkadaþlýk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dostluk Budur Ýþte,,
**yaþama Ýsteði...

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
En Güzel Çiçek Yarýþmasý:
Basit Bir Tercih
Yaþlý Kadýn Ýle Meþe Aðacý
Hayat Dersi...
Rus Çarý ve Ýþçi
Bir Aþk Hikayesi
'' Iþýk ''

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðuna Dayanmak [Þiir]
Ask Yaðmurda Islanmaya Benzer [Þiir]
Beni de Çaðýr [Þiir]
Ben Acýlar Denizinde Boðulmuþum [Þiir]
Yaðmur ve Sen [Þiir]
Bir Ardýç Kuþuyum Ben [Þiir]
Elemli Aþk [Þiir]
Duyarsýn Diye [Þiir]
****yalnýzlýðýmý Sevmeye Baþladým... [Þiir]
Bir Daha Ölemem [Þiir]


adnan karakuþ kimdir?

umutlara ve mutluluklara yolcuyum. . .

Etkilendiði Yazarlar:
sadece sevdiðime


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © adnan karakuþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.