..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir gün karþýma biri çýkacak ve bana: "Herþey olmasý gerektiði gibi olmaktadýr, efendim" diyecektir. -A. Aðaoðlu, Yazsonu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Yunus Emre Coþan




18 Ocak 2008
Ýrfan Baþkan'ýn Eðitim Iþýðý  
Yunus Emre Coþan
Daðses Gazetesi Yazýlarý


:BAGI:
Okuduðum okulun ahým þahým bir eðitimi yoktu. 2 bölümlü ve düz lisesi olan bildiðimiz Çok Programlý bir liseydi. Þimdilerde üniversite sýnavýna hazýrlanmak için okuldan cuma günleri alelacele çýkarak Bursa’ya yetiþme telaþlarýný anýmsýyorum. Ramazan aylarýn Bursa’ya giden araçlarýn saati öne çekilir biz de okuldaki kapanýþ törenini beklemeden kaçmak zorunda kalýrdýk. Eðitimde zorunlu bölge olmadýðý için dersler çoðu kez boþ geçer, bir dönem kalan öðretmeni ikinci döneme göremezdik. Allah’tan baþýmýzda bizi kýrmayan ve her türlü isteklerimize cevap veren bir müdürümüz vardý. Sayesinde deneme sýnavlar ek dersler vesaire derken girdik üniversitenin bir köþesine. Ýstekliydik, sýnav isterdik. Gerekirse sonuçlarýný biz alýr gelirdik. Sýnav ayaðýmýza kadar gelmiþ, sonuçlarýný biz almýþýz ne olur yani… Neyse uzar gider öðrencilik anýlarýmýz...
Beni lise yýllarýma götüren haberi ajanslar geçince içimi deðiþik bir huzur kapladý. Orhaneli Belediye Baþkaný Ýrfan Tatlýoðlu Orhaneli’deki lise öðrencilerine Türkiye geneli deneme sýnavý yapmaya baþlamýþ ve öðrencilere þöyle seslenmiþti: “En büyük yatýrým ve en iyi hizmet eðitime yapýlan hizmettir. Bir çocuðun üniversiteyi kazanmasý benim için 10 seçim kazanmaktan daha önemlidir. Ben burada bulunduðum sürece eðitim ve öðrencilere her türlü desteði vereceðim. Bana en büyük teþekkür ve ödül üniversiteyi kazanmanýzdýr.” Evet, baþkan böyle sesleniyordu geleceðimize. Yöremizde en büyük kalkýnmanýn eðitim olduðuna caný gönülden inanmýþ ve rotasýný da bu doðrultuda belirlemiþti. Biz kimi zaman istediklerimizi söyleyemeyen ancak onlara kavuþunca hafif mahcupluk edasýyla süslenmiþ, içten bir teþekkürü verebilen bir milletiz. Baþkanýn hizmetlerinin sonucunda üniversite sýnavýnda baþarýlý olacak; en azýndan ‘bizlere deðer veriliyor ve biz de bir þeyler yapmalýyýz’ diye düþünüp hareket edecek çok fazla kardeþimiz var. Biz bu ýþýðý Ünidaðla birlikte 2007 yazýnda 4 ilçeye düzenlediðimiz rehberlik faaliyetlerinde gördük. Onlar dile getiremeseler de kabuklarýný henüz kýramasalar da birilerinden bir þeyler bekliyorlar. Seçim kazanmanýn mutluluðu yanýnda bir insan yetiþtirme mutluluðunu kýyaslamaya bile deðer bulmayan özverili yöre büyüklerimiz olduðu sürece Türkiye Cumhuriyeti de oldukça güzel günlere gebe. Ýrfan Tatlýoðlu’nun yüreðindeki eðitim sevgisi yöre sevgisiyle birleþince kendisini baþarýsýz göstermek isteyip yaptýklarýný arkasýndan yýkanlara bile aldýrmýyor. Ýþte bu güç kimlere ilham olmuyor ki… 22-23 Ocak tarihlerinde de Lise sýnavlarýna hazýrlanan kardeþlerimize Ünidaðlýlar rehberlik edecek. Rehberlik ve eðitim seminerlerine Ýstanbul Rehber Eðitim Merkezi Rehberlik ve Psikolojik Danýþmanlýk Genel Koordinatörü Mehmet TEBER’de eþlik edecek. Ünidað’ýn öðrencilere rehberlik etme davetini kýrmayan Teber, yöre öðrencilerimize yol gösterecek. Ünidað OKS Rehberlik Günleri programýnýn ayrýntýlarýna www.unidag.net sitesinden ulaþýlabilir.
Kaplumbaðalar yavaþ gitse de yýlmadan giderler. Ve uzun ömürlüdürler.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çabalayan Adam Niyazi Çapa
Arabasý Dört Teker
Termik Santrale Nereden Bakmalý?
Mustafa Þahin ile Yeniden
Kampus Kent Keles
3 Baþkanla Baþ Baþa
Daðdan Ýnene Ýþ Var!
Rafting Hep Aklýmýzdaydý
Demirel'den Selam Var
Danýþýk'tan Dip Notlar

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Jandarma Ne Ýþe Yarar?
ve Kozalak...
Bursa'yý Sevmek Bursa'yý Bilmek Midir?
Sadað Kanyonu
Kanas - Der'den Anlamlý Kutlama
Rektör Umut Verdi
Kepler Düþ'erken
Þenlikler, Hayýrlar, Bizler
Kpss Gençliði
Dað'ýn Asfaltsýz Yollarý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dedeme [Þiir]
Beþinci Yalnýzlýk [Þiir]
Þiþe Kýran Kýz [Þiir]
Geleceðe Mektup Yazmak [Eleþtiri]
Ýnsaný Yücelt ki Devlet Yücelsin [Eleþtiri]
Kocayayla Sahipsiz mi? [Eleþtiri]
Suya Sabuna Dokunmamak [Eleþtiri]
Peynir Yiyen Polis [Eleþtiri]
Ýþgüzar Öðretmen [Eleþtiri]


Yunus Emre Coþan kimdir?

Hayatýn öðrenciliði, öðremciliðin bir hayat olmasý asýl hayata karþý bir bakýþ. . hayatýn biteceði yerden hayata baþlamak. . Keles'ten Bursa'ya Bursa'dan Ýzmir'e kývrýlarak ettiðim yolculuklarýn tadý yok 3-5 þeritli yollarda. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet, Can Yücel, Cemal Süreya, Sunay Akýn


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yunus Emre Coþan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.