..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez. -Joe Louis
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýyileþme > KÜFRAN




29 Aralýk 2009
Hebavebagillerdensan cýlanlanmalar-iki…  
KÜFRAN
Hatýrlýyorum nasýl büyüdüðünü, biliyorum nasýl bedenin geliþti. Ah veba neden hep böyle oluyorum seni soluyunca neden bu kadar derinlere dalýyorum hani bir kere olsun diyorum yüzeye çýktýðýmda bir nefes alabilsem. Soluðum kesiliyor artýk seni aramaya çýkýyorum sokaklara insanlar taþlar dükkanlar üzerime geliyor veba nerdesin neresindesin þu kahrolasý þehrin, gittiðimiz uðradýðýmýz her yere gittim bulamýyorum ellerini. Vebanýn salgýlana bileceði her yere daldým yok yok ve yoksun veba. yapma bunu veba bana nasýl yaþarým hiç mi insafýn yok. Duy sesimi veba be olur duy ölmeden yetiþ üzerime dokun bir daha þu tenime.


:BADG:
Hebavebagillerdensancýlanlanmalar-iki…





Veba- Aðlamaklýyým heba dokunma ne olur. Yalnýzým tenim bedenimden kazýnmýþ býçaklarla bilenmiþim. Kimmiþim ben, sen kimmiþ bunu bilmemiþim. Ben daha çocukmuþum heba baðýþla yüreðimi, sen beni kabul et dergâhýna, kirimi temizle seninle. Var olmaya çalýþan bir beden, yüreðine deðinmek için çalýþan bir yürek sen beni aþaðýlamýþsýn heba, sen benim ne kadar kirlenebileceðimi bilememiþsin, al iþte kirlenmiþim þimdi daha mý iyi yüreðine dokunmak, þimdi daha mý güzel elinden tutmak. Bir Kanlýca’ya çýkmak, bir çay yudumlamak þimdi daha mý güzel denizin görüntüsü, sen söyle heba sen beni söyle ben kimim heba neresiyim ellerinin, hangi çizgisiyim, söyle heba o çizgilerde bir Çingene gördü mü beni?



Heba- Ne bir Çingene ne ellerim seni barýndýrýr mý söyle, ben söylemek istemiyorum veba söylersem dünyanýn çarký oynar yerinden. Sen çekip ceketini baþýna sokaða dalarsýn veba toplayamam parçalarýný. Þimdi kir olsan bile benimsin. Bir bütünsün, seni toplayabilirim. Ama yarýn seni eþitliðin öbür tarafýna atamam veba. Ben baðýþlayan deðilim, ben seni yüreðime alaným, orada var ediyorum sadece. Benim cennetim yok veya cehennemim, ben Araf’ým Veba tam ortasýndayým senin anlattýklarýným. Bundan baþka kimliðim yok, bana bu ülkenin yüklediði kavramlarý belirtme, seni baþka bir ýrktan zannederim.



Sokaðýn baþýna daha girer girmez kafasýnda canlanan profil buydu çok emindi, bu þekilde ilerleyecekti her þey. Her þey buna benzer diyaloglarda kendini var etmeye çalýþacaktý. Bir an kendini sorguladý acaba çok mu benmerkezci yaklaþýyorum, empatiden çok mu yoksunum. Kendi kimliðime bunu bile söyleyemiyorsam, arta kalan bilinçaltýmýn hali nedir. Bunu tekrar düþünmeliyim. Kapýdan geri döndü ve nerenin yollarýna dokunduðunu artýk o da bilmiyordu.



Heba kendi kendine konuþuyordu.



- Kaç gün oldu hani tekrar gelecektin veba, telefonda kullanmýyorsun veba nasýl bulmalýyým seni, nerelerdesin acaba. Bir evin barkýn yok. Bir tanýdýk bir bildik yok. Kimlere sormam gerekiyor seni. Neden bu kadar bekletiyorsun beni bilmiyor musun kokun eksik oluþunda odamda ben kuruyorum veba. Gel çatlatma yüzümün topraðýný, gel veba gel.



-

Veba- nerdeyim nerelerdeyim kaç gün oldu þu bilmediðim yerde takýlýp kaldým çýkamýyorum dýþarý atamýyorum insanlara kendimi eskiden olsa çýkar dolaþýr insanlara kötülük salmak için elimden geleni yapardým. Neden bu konuma düþtüm istediðim ne hayattan nedir þu düþündüklerim. Yüreðim git gide soluyor heba hebam hayatýn tenine heba ettiðim dilim damaðým susadýðým kadýným nerdesin bul beni ne olur. Kendime gelemiyorum sen olmazsan seni solumazsam olmaz. Kalkýp gitmeliyim. Heba’nýn kapýsýna dayanmalýyým kanýna karýþmalýyým. Bir çocuk istemiþtim ondan evet hatýrladým. Bunu tekrar sormalýyým Heba’ya. Gitmeliyim kapýsýna bunu sormalýyým.



Kaç gündür kapýsýný bile unuttuðu hebanýn evine doðru yol almaya baþladý. Unuttuðunu düþünüyordu.



-Eðer bulamasam ya kapýyý ne yaparým, hebaya mutlaka ulaþmalýyým ve mutlaka sorduðum sorunun cevabýný almalýyým. Eðer ki kabul ederse çocuðum doðacak. Bu dünyaya benden bir canlý doðmazsa ben bir canlýyý öldürmek zorunda kalacaðým. Heba’yý umarým bulurum umarým o da olumlu cevap verir sorduðum soruya. Ondan þu kahrolasý dünyaya bir çocuk getiririm.





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýyileþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hebavebagillerden sancýlanmalar - Üç
Hebavebagillerden sancýlanmalar...

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gölgemin Nüshalarýný Çoðaltýyorum‏
Benlerden Birini Vurdum: Katilim
Protez Baþlýklar
Ýd"lerin Yarin ve Etlerin Sesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Praetor Apoletleri [Þiir]
Gündüz Seviþir Gece [Þiir]
Neþter [Þiir]
Noktasýz [Þiir]
Tol ve Dol [Þiir]
Var ve Yok Oluþumuz... [Deneme]


KÜFRAN kimdir?

yazý yazýyorum sadece içimi rahatlatmak için

Etkilendiði Yazarlar:
sefa kaplan, ismet özel, sezai karakoç, küçük iskender, bukowsky, yýlmaz odabaþý, hicri izgören


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © KÜFRAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.