..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlar yalnýzca yaþamýn amacýnýn mutluluk olmadýðýný düþünmeye baþlayýnca, mutluluða ulaþabilir. -George Orwell
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > ELCiN ORHAN




24 Aðustos 2002
Neden  
Neden bitirmiştin, neden gittin

ELCiN ORHAN


Soramadığım “neden” sorusunu şimdi iki defa soruyorum “neden bitirmiştin.” “Neden gittin.”


:FJCH:
      Neden                    
Çıkıp gelsen kapı, pencere fark etmez. Yüzün görsem bir yerlerden. Görememek ne acı seni, ellerini, gözlerini, sesini, kokunu özledim. Özlemimi anlatmak neye çare ki. Özlem hiç bitmeyecek. Bu gün, yarın yok ki bizim kavuşmamıza, kilometreler, miller deniz yolu, hava yolu, kara yolu, tren yolu yok sana gelen hiçbir yol, hiçbir şey yok. Yokta ben hala yolda insanların yüzlerine bakıyorum ya sensen diye, anlamsız umuduma bir anlam veremesem de sensizliğe dayana bilmemin tek nedeni belki de, içimde ki anlamsız umudum. Çoğu zaman dilimde öyle tuhaf, öyle hayret dualara sebep oluyor ki. “ keşke senden nefret edebilseydim, kötü olsaydın, kalbimi kırsaydın, ” ama hiç “seni sevmeseydim” DEMEDİM. Sen hayatım boyunca yaşadığım en güzel, en doğru, en özel, iyi enlerle dolu en değerli insansın. Senin için geçmiş zaman kullanamıyorum hâlâ, geçmişte kalsan da, gelecek zamanın, gelecek ihtimâlin olmasa da. Adın dilimden hiç düşmedi, bazen gülümsedim seni anarken, yokluğun dikildi karşıma gülüşümü aldı, göz yaşları kirpiklerimin ucuna bırakı verdi. Kimse sen gittin gideli bana anlam veremedi. Şen kahkahama ne olduğunu soranlara cevap vermedim.
Senin yokluğunu öğrenen ve bana teselli sözleri söyleyen insanlar dostlarımdı. Ama hepsi “üzme kendini” “geçer” “alışırsın” neye alışırım, ne geçer, nasıl üzülmem. Yokluğunun günlerini saydım ben. Bu gün 785. Gün sen yoksun. Kaç 785 gün daha sayarım, sensizliğe nasıl dayanırım bilmiyorum. Bana söz vermedin, ümidi ise ben her şeyden kendim yarattım. Anlam veremezken böyle büyük bir sevginin hâlâ mutlu sona neden ulaşamadığına, önce ayrılık kararın geldi senden, hayretler içinde kaldım da, içimde bir his senden nefret etmeme izin vermedi. Kabullendiğim ayrılık için soru bile sormadım, çantamı alıp çıkıp giderken sadece yüzüne son defa baktım. Her şeyi sormuştum ama senin bakışında ki cevabı ilk defa çözememiştim. Dilinin söylediklerini tastiklemiyor du. Hâlâ aşkla, sevgiyle bakıyordu. Dilimi tutan neydi bilmiyorum ama bir “Neden” diyemedim. Oanda dilimi tutan sanırım sormaman için dualarındı. Gittim, biz bitmiştik. Bu kadar uzun süren bir sevda. Bu kadar kolay mı? biterdi, sorusuyla 10 ay dile kolay tam on ay sensiz geçmişti. Dilimdeydin, umudumdun, yüreğimin içinde öyle duruyordun. Acı sözlerin aklıma geldiğin de sana hiçbir şey diyemiyordum. Neleri göze alıp sevmiştik biz birbirimizi. Seneler olmuştu sevgiyi büyütüp tam bir birimizi tanıdık, anladık derken bu ayrılık çok anlamsızdı. Benim ara sıra aradığım, sesini duyduğum, ama konuşamadığım telefonlar gibi.
Aradan geçen zaman içinde sadece
“neredesin” Sorusuna cevap bulabilmek için aradığım telefona uzandı yine elim. O da cevap vermiyordu artık. Artan merakım seni daha çok aramama sebep oluyor, konuşmak için kendime söz veriyordum. Ama sen açmıyordun.
Bir gün benim telefonum çaldı. Bir arkadaşımdı arayan seni sordu, görüşmüyoruz dedim. “Artık hiç görüşemeyeceksiniz” dedi. Sandım başka bir şehre gittin, sandım evlendin, sandım en kötü ihtimal başka bir ülkeye gittin. Aramızdaki mesafe uzadı. “Neden” soruma karşılık sorum kadar kısa oldu “Yılgör öldü, Elçin” yazılışında aramıza giren ölüm sözünü, yakıştıramadım sana, sonrasını hatırlamıyorum. Telefonu nasıl kapattım, ne yaptım. Ta ki elimde ki çay bardağını çarptığım masadan çıkan sesi, elimdeki kanı görene, elimde ki acıyı içimde ki acıdan hissetmediğimi anlayana kadar.

İnanmamayı tek ümit buldum içimde toparlandım. Tanıdık bir dosta gittim. Öğrendim ki öleli 18 gün olmuş. 3 ay hastalıkla savaşmış. En sonunda yenilmişsin ölüme. O ki benim ölümsüz aşkım, o ki benim büyük sevdam, o benim kocaman yürekli, sevdiğim yegane insan. Ağlamak yetmedi seni özlemeyi anlatmaya, pazarlıklar yaptım kendimle yine geri gelmezdi. Geçen on ay hiç acı çekmediğimi anladım, ölümün verdiği acıyı hissedince. Ömrümce seni görmemeyi değiştim bir nefesinle, kabul olmadı. Emir daha önce verilmişti. Emir Allah’tan diyenler doğru söylemişti de. Bu gönül dinler miydi. İsyankar olmaktan korktum. Ama isyan etmedim dersem yalan. Yalan dünya kadar yalan.
Soramadığım “neden” sorusunu şimdi iki defa soruyorum “neden bitirmiştin.” “Neden gittin.”
     

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Maalesef...
Gönderen: ÖRSAN BAYDAR / ÝSTANBUL
10 Nisan 2004
Maalesef..Maalesef aþk budur iþte.. Mutlak Ayrýlýk getirir.. Sevda düþer, sevgi süzülür, aþk gözyaþý olur.. Aþk bazen de sizin yaþamýnýzdaki acý kadar derin olur.. Aþk bu.. Ayrýlýðý nasýl getireceði belli olmuyor.. Üzülmemek için sebebim kalmadý.. gecenin buðusu..

:: Acýlarýmýz ruhumuzu güzelleþtirir!
Gönderen: Nuray Lale / Bielefeld/Almanya
6 Eylül 2003
Sevgili Elcin, Bielefeld, 06.09.2003 Biraz önce yazýnýzý okudum, çok duygulandým. Þiirlerinizi okurken de anlamýþtým zaten içinde bu denli dalgalar taþýyan bir deniz elbette çevresine taþar... Sizin arkadaþýnýz Sizi gerçekten sevmiþ ki, onun için ayrýlmýþ. Mutlaka hastalýðýný öðrenmiþ olmalý, diye geçti içimden, þayet bu hikaye gerçek ise. Amacý daha fazla acý çektirmemekmiþ herhalde. Dýþarýdan bir ruh bilimcisi olarak hikayeni ancak böyle deðerlendirebildim. Bazý insanlara hayat böyle acýlar sunar... O acýlarý kabul etmek gerekir. Çünkü hayat her zaman insana insanýn kabul ettiði þeyleri sunar. Seçenekler her zaman elimizde olmasa da, çekilen acýlarý derinden yaþamak, hissetmek gerkir. Bunu yapabilirse insan o zaman ruhunun güzelliklerine eriþir.. Edebiyat hayatýnýzda baþarýlar diliyorum... Sevgilerimle Nuray Lale (Eðitim ve Saðlýk Bilimcisi)

:: Merhaba! Sevgili Elçin
Gönderen: Nuri CAN / Nijmegen /HOLLANDA
12 Aðustos 2003
Sevgiyi arayan dolayýsiyle içsel yolculuðunda özlemin kýyýlarýnda gezen duyarlý bir yüreðin serzeniþlerini buldum bu baþarýlý ve ustaca uyarlanmýþ yazýnýzda. Bence asýl yolcuðunuz iç dünyanýzda devam ediyor ve bu nedenle sizden bu tarz baþarýlý yazýlar beklediðimizi unutma sevgili Elçin. Yolunuz yüreðiniz kadar aydýnlýk, güzel ve uðurunuz açýk olsun... Sevgi ve dostlukla Nuri CAN

:: istanbul 4 gündür burnuma ölüm kokuyor...
Gönderen: semra bakan / istanbul
10 Temmuz 2003
ölüm acýsýný baðrým yana yana hissettiðim bugün, dün, önceki gün..... böyle bir zamanda buldum bu yazýný... öncesinde tüm yazýlarýný okuduðumu sanýyordum... bunu kaçýrmýþým iþte elçinciðim... yýldýrýmlar düþürdün içime... gözyaþlarým burnumda.... beni anlýyorsun deðil mi?




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sadece Ben Sevdim Sevim

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sonbahar Sükütu
Hayal Adam

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kırlangıçlar Aynı Değilmiş [Þiir]
Ne ister neyi özler bilemediðim yar [Þiir]
Ýmkansýzým [Þiir]
Ah Yollar Yok musunuz [Þiir]
Aðlamayacaktým [Þiir]
Artýk Hiçbir Þey Bildiðimiz Gibi Deðil [Þiir]
Bana Beni Anlattýðýn Özgür Bir Cümle Kur [Þiir]
Acý Rüzgarýn Ayazý [Þiir]
Gelmedin [Þiir]
Aldýrma Sen [Þiir]


ELCiN ORHAN kimdir?

ben ne zaman beyaz pabuçlarýmý giysem yaðmur yaðar sonra, ben bahtiyar pabuçlarým periþan olur. ben ne zaman ele yar desem baþkasýnýn olur sonra, ben periþan eller bahtiyar olur ben ne zaman aþký savunsam aþk beni ele verir ne zaman özlediðimi inkar etsem vesikasý karþýmda durur ben ne zaman ölmek istesem umut beni bulur ne zaman umut arasam ölüm umudum olur ben ne zaman yýldýz avýna çýksam hepsi göðe tutunur ne zaman sabretsem Ben ne zaman. . . . . ? Elçin ORHAN 2004


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ELCiN ORHAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.