..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilim þaþkýnlýkla baþlar. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Özet > Oðuz Düzgün




6 Nisan 2010
Þehitler Vadisi Çanakkale Açýlýmý  
Oðuz Düzgün
Yeni kitabýmýz Þehitler Vadisi Çanakkale Açýlýmý hakkýnda bir tanýtým yazýsý...Kitabýmýz Akis Kitap'tan çýktý..


:BIGB:
Yeni kitabýmýz Þehitler Vadisi Çanakkale Açýlýmý hakkýnda bir tanýtým yazýsý...Kitabýmýz Akis Kitap'tan çýktý..

ÂSIM’IN NESLÝ” DÝRÝLDÝ

Ýstiklâl Marþýmýzýn þairi Mehmet Akif Ersoy’un “Âsým’ýn nesli diyordum ya nesilmiþ gerçek/Ýþte çiðnetmedi namusunu çiðnetmeyecek” mýsralarýyla Türk gençliðine örnek gösterdiði sembol karakter Asým, roman kahramaný oldu.

Akis Kitap’tan çýkan ve Oðuz Düzgün’ün kaleme aldýðý “Þehitler Vadisi - Çanakkale Açýlýmý” adlý kitabýn baþkahramaný olan Asým, geçmiþ, gelecek ve bugün arasýnda gidip gelebilen bir zaman gezgini…

Oðuz Düzgün, “Þehitler Vadisi - Çanakkale Açýlýmý” adlý kitabýyla farklý kökenlerden gelen ya da farklý dünya görüþlerine mensup bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaþlarýnýn birlik olmasý gerektiðini vurguluyor. Yazara göre, böyle bir birliði saðlayabilirsek, dýþ güçlerin hakkýmýzda aldýklarý siyasi kararlar, sadece ve sadece güçlenmemize sebep olur. Yazar, biz birbirimize saygý göstermezsek, birbirimize düþman olursak, dýþ güçlerin bize yardýmcý olmalarýný nasýl bekleyebiliriz diyor kýsaca. Oldukça ilginç bir anlatým diline sahip olan roman, baþörtüsünden Ermeni meselesine kadar deðindiði birbirinden hassas konularla þimdiden gündeme oturacaða benziyor.

Çanakkale Savaþý’nda mücadele edenler aslýnda bizlerdik. Bizleri hayal ediyorlardý þehit olurlarken, bizleri yaþýyorlardý… Baþarýdan baþarýya koþan bir nesil istiyorlardý. Boþ heveslerin aðýna düþmüþ, milli ve mânevi deðerlerinden uzak bir nesli arzulamýyorlardý asla.

Onlar, Âsým’ýn Nesli’ni var edebilmek için canlarýný fedâ ettiler gencecik yaþlarýnda. Baþörtülü-Baþörtüsüz, çok dindar- az dindar, Alevi-Sünni, Türk-Kürt; kýsacasý hepimiz için göçtüler sonsuzluða. O halde biz neden sevemiyoruz birbirimizi? Biz neden düþmanýz kardeþliðimize? Neden hep karartmak zorunda kalýyoruz aydýnlýk geleceðimizi?

Ýçimizdeki nefis ve de dýþýmýzdaki düþmanlar dolduruþa getiriyor bizi. Çünkü herkes biliyor; TÜRKÝYE birlik olduðunda, el ele verdiðinde, bin Çanakkale Destaný daha yazabiliriz biz. Birlik olduðumuzda, Dünyanýn En Büyük Gücü bile olabiliriz biz. Biz güçlü olduðumuzda ise, zulme uðrayan bütün milletlerin ellerinden tutabiliriz.

Komþularýnýza bakýn, akrabalarýnýza, arkadaþlarýnýza; öðrencilerinizi, müþterilerinizi inceleyin… Farklý farklý siyasi görüþlere, inançlara, kökenlere sahip insanlarýz hepimiz. Ama o kadar çok benzerliðimiz var ki, farklýlýklarýmýzý düþünemiyoruz bile. Bizler kardeþiz, komþuyuz, bir milletiz ama asla birbirimize düþman deðiliz, olmayacaðýz…

Bir Çanakkale Diriliþine ihtiyacýmýz var. Unuttuðumuz Çanakkale Ruh’unu yeniden yaþatmaya ihtiyacýmýz var. Yeniden kardeþ olmaya, birbirimizi sevmeye ihtiyacýmýz var. Kýsacasý BÝRLÝK OLMAYA ihtiyacýmýz var. Bütün yurdu, bütün dünyayý kuþatacak, bir ÇANAKKALE AÇILIMI’na ihtiyacýmýz var. Bu kitap, Çanakkale Açýlýmý ile doðacak o muhteþem geleceðin, yakýn bir müjdecisidir.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Hayýrlý olsun
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
9 Mayýs 2010
Yayýmlanan kitabýnýz nedeniyle tebriklerimi iletmek isterim.Ýnþallah vermek istediðiniz "birlik" mesajý toplumun tüm kesimleri tarafýndan doðru bir þekilde algýlanýr.Saygýlarýmla...////Ömer Bey, kýymetli yorumunuz ve temennileriniz için teþekkürler...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen Var Ya Sen! [Þiir]
Çakkýdý Çakkýdý [Þiir]
Bâlibilen Dilinde Þiir [Þiir]
Üç Boyutlu Þiir [Þiir]
Miraciye [Þiir]
Saðanak Sen Yaðýyor [Þiir]
Bülbüller Þehri Ýstanbul [Þiir]
Türkçe Hamile Beyanlara [Þiir]
Burasý Sessiz Biraz [Þiir]
New Orleans'lý Siyahi Kirpiklerin [Þiir]


Oðuz Düzgün kimdir?

Yazar edebiyatýn her alanýnda çalýþmalar yapýyor.

Etkilendiði Yazarlar:
Bütün yazarlardan az çok etkilendi. Zaten insanoðlunun özelliði deðil midir iletiþimde bulunduðu varlýklardan etkilenmek?


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Oðuz Düzgün, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.