..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýnsan - iþte tüm sýr burada. Bu sýr üzerinde çalýþýyorum, çünkü kendim de insan olmak istiyorum." -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Ahmet Odabaþ




6 Þubat 2011
Ulusal Arpalýklar ve Üretim  
Ahmet Odabaþ
Ulusal arpalýklarýn toplumsal önemi deðerlendirilmeye çalýþýlmýþtýr.


:BHAF:

     Her türlü Bakanlýk, her türlü dernek, her türlü –eski adýyla cemiyet- ve meslek kuruluþlarý, KÝT’ler, BÝT’ler vs.nin birer hizmet kurumu, vatan millet aþkýyla çalýþýlan birimler olduðu zaman, acaba kaç babayiðit bakan olmak, koltuða gelmek isteyecek. Caným olacak þey mi. Adam onca çabalayýp bakan olmuþ, milletvekili , müdür olmuþ....olmuþ. Ne yapsýn yani, emeðinin karþýlýðýný almasýn mý...

     Bir ata sözü, çürük ata saðlam arpa vermekten söz ediyor. Demek ki arpa önemli bir besin. At ve benzeri dostlarýmýzýn beslenmesinde büyük önemi var. Arpalýk sözü nerden geliyor acaba. Dostlarýmýzýn besin temin ettiði bir yerden mi söz ediliyor. Vatan millet aþký ile, arpalýklara mý hücum ediyor bazý dostlar.

     Aslýnda, hayvan haklarýný savunan dostlarýmýzýn, arpalýklarý korumak için yoðun çaba harcamasý da gerekmez mi. Sonuçta hayvanlarý koruyup ve besleyeceðiz.

     Þu yönetim kurulu üyeliði, yok huzur hakký ývýr zývýr kamuflajlarla daðýtýlan rüþvetlere bir yerde son vermek gerekmiyor mu. Adam bilmem hangi þirkette, bilmem hangi kuruluþta, bilmem hangi holdingte yönetim kurulu üyesi. Ne iþ yapar bu kardeþimiz. Aslýnda kendisi de bilmez. Bazen, biryerlere imza atar lütfen. Bitti. Bu insan süs biberi mi, deðil. Bir iþ yapýyor mu...deðil. Yok mu bu iþleri yapacak yetiþmiþ personel. Ne demek bir bankanýn bir siyasi parti yönetimine verilmesi, yada bankalarýn paylaþýlmasý. Babandan mý kaldý kardeþim.

     Devlet bankanýn sahibi olacak. Sonra da, bankalarý hortumlamasý için siyasilere verecek. Devlet kimin...bizim. Bu hortumculara ne borcumuz var. Hangi dürüst politikacý bu çürük sisteme dokunmak ister. Yiyorlar kardeþim göz göre göre. Banka kendisine baðlanan siyasi kardeþler, bankacýlýk uzmaný mý, ekonomi uzmaný mý. Ne gibi bir düþünce ile banka ona baðlanýyor.

     Bir þey daha. Ýstanbul, Fatih’te bir semt. Sene 1974 falan. Mahalle pazarý kurulduðu günün akþamý , her taraf çöplük oluyor. Hem Pazar artýklarý, hem de evlerden atýlan çöpler...Sonra çöp arabalarý geliyor. Arkasýnda fil gibi –ama daha kalýn- hortumu olan çöp arabalarý, ne var ne yok topluyor. Klasik elektrikli süpürge benzeri bir tarzda çöpleri içine çekiyor.

     Hortumlama denince, benim aklýma bu çöp kamyonlarý geliyor. Ne bulursa içine çekiyor. Biraz da nostalji takýlýyorum bu arada. Neydi o hortumlar. Kör olasý çöpçüler, aþkýmý süpürdüler.

     Acaba Ýstanbul Belediyesi’nde hala çalýþýr mý bu kamyonlar. Ya da baþka yerlerde. Bilmeyip de merak eden varsa, gidip görsünler istiyorum. Görevi çöp toplamak olan emektar kamyonlar ile bankalarýn içini boþaltan hortumcular arasýnda ne gibi bir benzerlik olduðu ya da olmadýðýnýn yakýndan görülmesi için...










Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Rastlantý ve Uygarlýk
Eðitim, Hukuk Eðitimi, Ölçme ve Deðerlendirme
Edirne'den Hakkari'ye
Kan Grubu Sorunu
Yunanistana Tank Satma Savaþý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Masum Bir Gen'in Ýtiraflarý
Köy Enstitüleri Neden Kapandý
Trabzon - Ýzmir
Kendinle Ýlgilenme Sanatý
Kitaplar Üstüne
Beklentiler ve Sonuç (Pardon)
Mac Carty'nin Anýlarý
Annem ve Babam Nerden Geldi
Kendine Ayrýlan Zaman

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kukla [Þiir]
1001 Gece Masallarý [Þiir]
Odabaþ Tüm Þiirler [Þiir]
Buluþalým [Þiir]
Kuklacý Amca [Þiir]
Çay Koy Ortak [Þiir]
Çay Koy Ortak [Þiir]
Geliyorum Ortak [Þiir]
Zamanýn Yaptýklarý [Þiir]
Akrabalar [Þiir]


Ahmet Odabaþ kimdir?

1963 Çarþamba/Samsun doðumluyum. Serbest avukat olarak çalýþýyorum. (Ýzmir'de)

Etkilendiði Yazarlar:
Karacaoðlan, Pir Sultan Abdal, Hayyam, O Veli, Aziz Nesin,


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Odabaþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.