..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir þey insan kadar yükselemez ve alçalamaz. -Hölderlin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Alp Þahin




25 Aðustos 2014
Izleri Silmek Zor  
Alp Þahin
Devam ediyorum dusunmelere. Nedense ben hakliyim gibime geliyor. Zaten ayriliklarda herkes kendince haklidir ama bu sefer gercekten ben hakliyim. Belki de kendimce...


:ACCH:
Derin bir nefes aliyor ardindan dumani serbest birakiyorum. Bari duman ozgur olsun. Kisitlanmadan, sorgulanmadan veya belli kaliplara sokulmadan rahatca havaya karisabilsin istiyorum. Devam ediyorum dusunmelere. Nedense ben hakliyim gibime geliyor. Zaten ayriliklarda herkes kendince haklidir ama bu sefer gercekten ben hakliyim. Belki de kendimce... Aman her neyse.

Goremedigim seyleri farkli bir gozle gorebilmek adina koyuyorum bir tane daha viski. Hissettigim sey mantik yerine nedense bosluk, intikam ve ofke oluyor. Kafam doluyken felsefe yapamiyorum ne yazik ki. Sadece gecenin korunde uykunu kacirmak, sana bagirmak ve elbette canini yakmak istiyorum. Bunlari yaptiktan sonraki adim geliyor aklima. Gozlerim doluyor iste. Kiyamiyorum iste sana. Hicbir zaman da kiyamadim ki. Duvar yazisi gibi olacak ama hicbir zaman sana olan sevgimi anlayamayacaksin gibime geliyor. Cunku sevgi senin dusundugun gibi basit bir sey degil. Sevgi de hayat gibi bireyseldir. Gelenek ve gorenek dinlemez. Kaldi ki hayat; sadece onumuze gelen sacma sapan secimleri secmek, onlari dinlemek olsaydi; farklilik, yenilik ve devrimler olmazdi. Iyi ki de olmuslar ama bizde olacak tek sey karanlik ve yanlis secim gibime geliyor su saatte.

Dusunceler aklimi rahatsiz ediyor, sigaramin tadi cirkinlesiyor, viski bardagi ise her seferinde biraktigim yerin aksine baska bir yerde olmayi basarabiliyor. Tekrar derin bir nefes alip ozgurlugune birakiyorum dumani. Bu kadar dusunce yeter. Baslamam lazim artik resimlerini silmeye. Bakiyorum... Gulusune, bana sarilisina, paylastigimiz onca guzel seylere. Bunlari nasil silebilirim ki? Hayir, tamam resimler silinir, cerceveler cope atilir ama bu yasananlar silinmez ki. Hepsini teker teker hatirliyorum iste. Alkol de bu anilari silmesi gerekirken daha da hatirlatiyor, daha cok canimi acitiyor ve beni duygusallastiriyor. Sanki ben viski icmiyorum da viski beni icerek dertleniyor. Bugun resimlerini silemeyecegim, bu kesinlesti.

Bir seyler paylasiyorsun, bir seylere emek veriyorsun ve aramalarina bile cevap vermeyerek bitiyor. Bu kadar kolay iste. Ask bir nevi kene sokmasi gibi. Hani otlar arasindan kenenin biri kim olduguna bakmadan cikip seni isiriyor ve oluyorsun ya... He iste ask ta oyle. Kiminle konustugunu unutup, agzindan bir seyler cikiyor ve tum hayat isigin aniden yok oluyor. Bu kadar kolay. Sacma ama kolay. Hatta cok cok sacma ama kolay.

Daha yazilabilir aslinda ama yorgunum. Ilk degilim, son degilim, asirlardir herkes bu kadar kolay olmamali diyor ama bitti mi de bitiyor iste. Fazla ustune dusmemek lazim sanki. Sadece aciyi kabullenmek ve onu kucaklamak lazim sanirim. Daha sonra Anka Kusu misali tekrar hayata goz kirpilabilir ya da kirpilamaz daha o asamada degilim. Sadece izlerini bir atsam simdilik yeter.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zaman, Yýldönümleri ve Biz
Ýremim
Iste Bunlar Hep Raki
Sevgi Yorar Kalbi
Paramparca
Çýtýrtýlar Biraz Alkol ve Belki Biraz da Duman
Paradoksal Adalet
Kaybedilen Beyaz Yaka
Beste
Ayriligin Ilk Gunu

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Uðruna Nefes Alýp Verdiðim
Amin Diyelim
Çekilememek
Gece Gündüz
Son Ýsyan
Zebur
Erdemlik
Ýyi Biri
Ne Yapacaðýz Bu Ýnsanlýkla?
Derya

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hava, Kova [Þiir]
Vatan [Þiir]
Seçim [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.