..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Güzel birþeyin fazlasý harika olabilir -Mae West
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > SÜLEYMAN GÜNER




9 Ocak 2003
Düþlediðim kadar insaným... Ýnsan olduðum kadar hatalý...  
Karþýmda alternatif "izmleriniz", ben de Polyannacýlýk oynadým farketmediniz.

SÜLEYMAN GÜNER


Düþlediðim kadar insaným... Ýnsan olduðum kadar hatalý... Hatalý olduðum kadar gerçeðin peþinde ve gerçekleri saklayacak kadar hain... Olduðum gibi mi görünüyorum: HAYIR! Ama göründüðüm kadar da deðilim. Duygusal olduðum kadar çýkarcý, çýkarcý olduðum kad


:EBBB:
En acýmasýz eleþtirmeniyim kendimin haksýzlýk ettiðimi bile bile... Öyle olsaydý herkes, dünya daha yaþanýlasý olurdu belki de... Bu acýmasýzlýk bazen kamçý, bazen iyi de, kendime güvenimi yok ediyorum. Yeteneklerimin üstüne gitmek yerine; küçümsüyorum. Komplekslerimden soyunamýyorum ne yapsam, kabuklarýný yoluyorum arada bir...

Bir de önyargýlarýmdan soyunabilsem... Ki hoþgörümün pencereleri bu kadar açýkken... Ýletiþim denklemini çözüp, küreyi þeffaflaþtýrabilsem...

Türküm... Doðruyum... Kaderciyim... Bu kefeni bir yýrtabilsem... Kader, çoðu kez yeni sürprizleriyle kutsarken alýnlarýmýzdan öperek, bazen de pranga oluveriyor akýntýsýna kapýlýverince... Neden?

"Hayýr! " diyebilmeyi ne çok isterdim...Ya da tepki verebilmeyi umarsýzca... Ah niye bu vicdan? Bu iyiniyet? Bu dikkat? Çok daha mutlu mu olurdum insanlarý -belki kýrarak-reddedince bir hayýrla?

Bir yaftayla dolaþýyoruz, kim takýyor bunlarý alýnlarýmýza? Ne kadar büyüse de insan, ne kadar çabalasa kaçamýyor kafalardaki intibalardan... Boþa bunca makyaj,..

Ah! Ne olur atsak maskelerimizi? Ama o zaman da ne kadar severiz acep birbirimizi? Fitnelik, hýrs, ihtiras ve kinimizi, göstersek bakabilir miyiz yüzlerimize? Kazýsak ne çýkar altýn kaplamalý yalancý suretlerimizi?

Düþlediðim kadar insaným... Ýnsan olduðum kadar hatalý... Hatalý olduðum kadar gerçeðin peþinde ve gerçekleri saklayacak kadar hain... Olduðum gibi mi görünüyorum: HAYIR! Ama göründüðüm kadar da deðilim. Duygusal olduðum kadar çýkarcý, çýkarcý olduðum kadar çýkmazdayým.

Ýnsaným; ne kadar saklasam da kötü yönlerimi... Çirkiliklerimi görmeyi haketmediniz... Belki mazeret deðil bu ama, siz istediniz... Karþýmda alternatif "izmleriniz", ben de Polyannacýlýk oynadým farketmediniz.

Ne çok istedim çomak sokabilmeyi... Þöyle ortasýna kokuþmuþ, yapýþkan çarkýn. Ama aðzýmý da mý bantladýnýz? Ýtiraf ediyorum: BÝR KORKAÐIM BEN!

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: farkýndalýðýnýzýn farkýndamýsýnýz?
Gönderen: emineturgut / Ýstanbul/Türkiye
14 Aðustos 2007
Sizin yazýlarýnýzý ve þiirlerinizi okuduðum zaman yalnýz olmadýðýmý düþünüyorum düþüncelerimde.

:: tercih
Gönderen: gönül Alagöz / Ýstanbul/Türkiye
14 Aðustos 2007
Þiirlerinizden çok yazýlarýnýzý seviyorum.Heleki tanýtým yazýnýz çok güzeldi.Baþarýlar dilerim

:: Haklýsnýz!
Gönderen: Serpil Baþol / Bir deniz þehri...
20 Mayýs 2004
Merhaba, Yazýnýzý size hak vererek okudum..Maskeler olmaksýzýn acaba yaþanýr mý?Keþke...

:: Dürüstce...
Gönderen: burcu / Eskiþehir
22 Ocak 2004
Sizi daha çok yaklaþtýrýr kendinize belki de bu dürüstlüðünüz. Kendini bulabilen insan hatasýný görebilen, kapasitesini bilen insandýr. Ýnsanýn kendiyle yüzleþmesi adýna yazýlmýþ etkili bir yorum. Ýnsan iradesinin zayýf noktalarýný tam onikiden vurmuþsunuz, tebrikler...

:: ...
Gönderen: mustafa evci / istanbul
9 Aralýk 2003
yüreðin ve kalemin dert görmesin sevgili kardeþim.insan varlýðýmýzýn en ihtiyaç duyduðu yüzleþmemiz ile,bu çaðdan,utanca bulana bulana geçiyoruz. diðer yazýlarýný takibe çalýþacaðým.

:: Bu da bir harika
Gönderen: mustafa turgut / konya
3 Þubat 2003
Yalnýzca siirler degil denemeler de(hos onlar da siir gibi) bir harika. anladým ki bir edebiyat yýldýzý ile karsý karsýyayým. Bu kadar yalýn ve bu kadar girift bir anlatým. Pes dogrusu.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Erken Boþalma
Logaritma Bilmeyen Vantrolog
Yanlýþ Bahara Çýkmýþ Kelebek

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Edepsiz þiir [Þiir]
Öpüyorum En Deðerli Yerinden [Þiir]
Anne bana masalýný anlat! [Þiir]
git baþýmdan þehvet [Þiir]
Süzülür içine mavi [Þiir]
Tabularýný Yýk [Þiir]
Nokta nokta nokta [Þiir]
Kararsýz Adasý [Þiir]
ben bu gece öldüm Bozcaada'ya götürün [Þiir]
Ahh! Damarlarýmda kaynayan þehvet... [Þiir]


SÜLEYMAN GÜNER kimdir?

Üçle beþi çarpar Tövbelere bölerim Keþkeler çýkarýrým zamandan Rakamlarý otlatýrým sabah akþam Ben: sahte ozan Kendi içinde mutlu çoban! Rakamlarý boyarým maviye Naylon alýrým. . . para satarým Ýlgi sayarým. . . bilgi sayarým Çaresizliðimi haykýrýr bilgisayarým Mevsimlerin göçünü görürüm 6. kattan Rakamlar düþer kanatlarýndan Krediler. . . rasyolar. . . faizler. . . Rakamlarla intihar eder istatistikler Sýfýrlarýný soyarým katrilyonlarýn Kenarýný oyalarým köhne hayatýmýn Siz tadýný çýkarýn hayatýn Ben bur\'da oyalanýrým Sefer tasýnda yarým yamalak düþlerim Ýstanbul\'un gönüllü kölesiyim Kör karanlýklara saklarlar Ýstanbul\'u Fazla mesaiden dönerken sobelerim

Etkilendiði Yazarlar:
Sait Faik, Orhan Veli, Nazým Hikmet, Sunay Akýn, Ataol Behramoðlu, Özdemir Asaf, Can Yücel, Can Dündar, Yaþar, Ahmet Telli, Sezen Aksu, Cezmi Ersöz, Ergin Günçe


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © SÜLEYMAN GÜNER, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.