..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
640K bellek herkese yetmelidir. -Bill Gates, 1981
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > YUSUF ALPASLAN ÖZDEMÝR




7 Haziran 2018
Kim Haklý, Kim Haksýz!  
YUSUF ALPASLAN ÖZDEMÝR
Ülkemizde neler oldu, neler olmaya devam ediyor ve sonuçta ne olacak


:ADBJ:
Köklü ve þerefli bir geçmiþe sahip olan devletimiz asýrlarca yok edilme operasyonlarýna maruz kalmýþ, bunu mertçe savaþ meydanlarýnda baþaramayan müstevliler, içten yýkma, yani manevi yollardan alt etme gayretine girmiþlerdi. Bu kirli çabalardan alnýmýzýn akýyla çýkmasýný bildik, dönemler, insanlar, isimler, roller deðiþse de bugünlere geldik. Haçlý ittifaký pes etti mi peki, hayýr, tam tersine var güçleriyle uðraþmayý sürdürüyorlar. Çünkü tarih onlara Türkler’in ne olduklarýný ve neler yapabileceklerini ziyadesiyle öðretti.
Bugünlerde iç ve dýþ düþmanlar yine bilindik silahlarýyla dört koldan saldýrýyorlar ülkemize. Malum silahlarý yine din, ayný taktikler, ayný saldýrýlar ve yine Allah’ýn izniyle hep ayný hezimeti alacaklar. Bu noktada vatanýný, milletini gerçek anlamda seven ve dinimize iyi niyetle hizmet etmeye gayret edenler yanýnda þaþkýn insanlarýmýz da var elbet.
Hak kitabýmýzdan, ezanýmýzdan, kýsaca kutsal olan her deðerimizden rahatsýz olan ve bunu artýk açýk açýk ifade etmekten çekinmeyen aymazlar öyle bir kenetleniyorlar ki, ne bu düþüncelere itiraz ediyorlar, ne itiraz sahibini ayýplýyorlar. Davalarýnda istikrarlý ve birlik beraberlik içindeler. Ya biz?
Malum olduðu üzere son günlerin günceli kaynana-damat ile hicap veren ve gerçek olduðu hala bilinmeyen damat-kaynata iliþkileri. Gafiller sürüsü, dinimizce haram olmanýn yanýnda toplumda asla ve asla kabul edilmeyen ve müsebbiblerinin dýþlandýðý ensest iliþkiler konusunda hocalarla ve bu vahim konuyla dalgalarýný geçiyorlar. Daha acý olan durum ise olaylarý yarým bilgileri ve kapitalist dünyanýn hazlarýyla etraflarý çevrilmiþ gençlerin, demek ki din de hocalar da böyleymiþ diyerek hak dinlerini, yaradanlarýný, sevgili peygamberlerini unutarak, ateizm ve deizm bataklýðýna düþmeleri, bu mendeburlarýn oyunlarýna gelmeleri. Onlar birbirlerine ve deli saçmasý fikirlerine kol kanat gererken, bizim de onlarla mücadele etmemiz gerekirken, toplumu dini konularda uyarmakla mükellef hocalara saldýrýyor, kendi gemimize bir de biz delik açmaya çalýþýyoruz.
Gerçekten okuyan, okuduklarýný anlayan, hakikati tüm ruhuyla yaþayan insanlarýmýz elbette her þeyin farkýnda, olan biteni, tuzaða düþenleri hüzünle izliyorlar; kolaylaþtýrmayýp güçleþtiren, müjdelemeyip korkutan ilim erbabýna da kýzýyorlar tabi.
Yerinde ve zamanýnda yapýlmayan, yanlýþ usüllerle tatbik edilen bilgiler ve uyarýlar ters teperek istenmeyen neticelere sebep olmakta haliyle. Her iki tarafça en çok gündeme getirilen kadýn erkek iliþkileri ve yükümlülükleri neden özellikle yanlýþ gösteriliyor? Günümüz insanýna, gençlerine kurulan tuzaklarýn en büyüðüdür þehvet çünkü. Kadýnýn da erkeðin de karþýlýklý yükümlülükleri varken her iki taraf da iþine ve kendilerini dinleyenlerin hoþuna gidecek þekilde dinimizin bakýþ açýsýný yansýtmaya çalýþtýklarýndan iþler çýðrýndan çýkýyor. Bir taraf, özgürlük kisvesi altýnda her türlü ahlaksýzlýðýn bayraktarlýðýný yaparken; diðer kesim de kadýnlarý tek suçlu, dikkat etmesi gereken taraf ilan ediyor( Kadýnýn giyim kuþam, gösteriþine dikkat etmesi gerekirken, erkeðin de harama bakmama, nefsine uymama mükellefiyeti yok mu ya da madem ki ortamýn, düzenin vahþiliði düþünülüyor, kadýnýn rýzasý olmadan tek kuruþunu almayacak, zorla çalýþtýrmayacak, tüm yükü ona býrakmayacaksýn!!!).
Toparlayacak olursak kötü örnekler varsa bu dinin deðil, insanlarýn suçudur. Dinimiz bize göre deðil, biz dinimize göre yaþayacaðýz. Tüm olumsuzluk ve kýþkýrtmalara karþý biz sevgili peygamberimizin; ‘ Ýnsanlar size bakýp müslüman olmaya özenmiyorsa, imanýnýzý gözden geçirin!’ sözünü þu fitne ortamýnda düstur edineceðiz ve her iki dünyada da kazanan olacaðýz inþallah.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kendini Geliþtirmek

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
‘gerçekler Romanda, Hakikatse Kur’an - I Kerimdedir’ [Roman]
Roman Okumalarý [Roman]
Tanklar Kabeye Dayanmadan [Eleþtiri]
Türkiye'nin Zihin Tarihi [Eleþtiri]
Memet Fuat [Eleþtiri]
Mevlana’yý Doðru Anlamak [Ýnceleme]
Yüzyýl Önce Yüzyýl Sonra [Ýnceleme]


YUSUF ALPASLAN ÖZDEMÝR kimdir?

Edebiyat eleþtirisinin edebiyatýmýzýn hem yazar hem de okuyucu baðlamýnda önemsenmesinin büyük nimetler getireceðine inanýyorum kültür hayatýmýza ve bunu merkeze alarak yazmak istiyorum

Etkilendiði Yazarlar:
Memet Fuat, Mehmet Kaplan, Enis Batur


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © YUSUF ALPASLAN ÖZDEMÝR, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.