..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzca hava, ýþýk ve arkadaþýn varsa hiç üzülme. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Din > MUSTAFA ESER




18 Aralýk 2019
Ehli Sünnet Tehdit Altýndadýr.  
Ehli Sünnet Hizmettir,Muhafazadýr ve Tehdit Altýndadýr.

MUSTAFA ESER


Ehli Sünnet Hizmettir,Muhafazadýr ve Tehdit Altýndadýr.


:FEI:
EHL-Ý SÜNNET HÝZMETTÝR.MUHAFAZADIR.VE TEHDÝT ALTINDADIR.


     Hepimizin malumudur ki:hem dünyada hem de Türkiyemizde Sunniliði veya Ehli Sünnet'i tehdit olarak gören ve fýrsat bulduklarý her platformda tepkilerini aþýrý,bazen de hakarete varacak þekilde gösteren bir kitle mevcut.Ýngiltere’nin 100 entellektüeli arasýnda sayýlan Profesör Ziyaüddin Serdar’ýn Habertürk gazetesinde yayýnlanan röportajýnda söylediklerine göre tüm dünya toplumlarýndaki çözülmeye baðlý olarak bir kimlik sorunu var. Avrupa’nýn sorunu biraz daha farklý.”Bilgisizlerin cehaleti,bilgililerin inþa edilmiþ cehaleti...Tarihte buna oryantalizm diyorduk, þimdiyse Müslümanlar açýsýndan adý Ýslamofobi.Ýslam karþýtlarý aslýnda Ýslam dünyasýnýn çeþitliliðini biliyor, tüm Müslümanlarýn terörist olmadýðýný da biliyor, ama bu algýyý sürdürüyorlar. ” 21/03/2016 tarihli Habertürk gazetesi)

     Son yýllarda yapýlan algý operasyonlarýyla Ehl-i Sünnet(Sunni) müslümanlarýn terör örgütü kuduklarý iddalarý insanlarý gereðinden çok tedirgin ediyor ve Ehl-i Sünnet inancýna karþý bir blok oluþturuyor.
     Sayýn Cumhurbaþkaný'da bir toplantýda Müslüman olduðunu üstüne basa basa belirtmek ihtiyacýný hissetmiþ.Ýlk baþta Ehli Sünnet karþýtlýðý gibi algýlanacak bu sözler eminim ki en çok reformcular ve Ehl-i Sünnet inancýný tehdit eden ve Sunni kimliðini ortadan kaldýrlaya çalýþanlarý sevindirmiþtir.Modernistler ve reformcular sevinmiþtir diyorum çünkü Prof.Ziyaüddin Serdar ayný röportajýnda reformcular için þu ifadeleri kullanmýþ:Mesela Türkiye’yi çok seviyorum ama Türkiye’de modernistlerin büyük bölümü Batý’ya tamamen köle olmuþ halde. Batý’ya eleþtirel bakmýyorlar. Onlar da fanatik Müslümanlar gibi dogmatikler.
     Aþaðýdaki makaleyi okursanýz Ehl-i Sünnet inancýnýn nasýl bir tehdit altýnda olduðunu anlayacaksýnýz.
http://www.aljazeera.com.tr/gorus/islam-dunyasinda-dolasan-hayalet-sunnilik
     Bu benim iddiam deðil.Ehl-i Sünnet inancý tehdit altýndadýr.
     Almanca hocalarý,sosyologlar,felsefeciler,teologlar Ehli Sünnet karþýtlýðýna güzel bir kýlýf ta bulmuþlar.Gerçek din,Kur'an bize yeter sözleri tabiri caizse havada uçuþuyor.Sunnilik nedir ki Ýslam dünyasýný tehdit etmeye baþlamýþ? Ehli Sünnet ne dir ki aralarýnda Ýlahiyatçýlarýn da bulunduðu bazýlarý bazýlarý hop oturup hop kalkýyorlar.Neredeyse Ehli Sünnet'im diyenleri Tekfirle itham edecekler.
     Google amcaya srduðunuzda kaþýnýza birbirine yakýn tanýmlar çýkacaktýr.
     Ehl-i sünnet, dini literatürde Hz. Peygamber (asm) ve sahabeyi örnek kabul eden Müslüman toplumunun büyük bir kýsmýna (% 90) denir. Genelde kýsaca "sünnilik" olarak bilinir. Bu grup sünnete baðlý olduðu ve cemaat ruhundan ayrýlmadýðý için "Ehl-i Sünnet ve'l-cemaat" adýyla da anýlýr.
     Sünnilik ya da Ehl-i Sünnet, Ýslam dininin sünnet doktrinine dayalý, günümüzde Dünya üzerindeki iki büyük kolundan biri ve % 83'lük bir oran ile en büyük mensubunun bulunduðu mezhepler grubudur. Zaman zaman Sünnî Ýslam veya Sünnî mezhebi ifadesi de kullanýlýr.Wiki
     Tanýmlardan anlayacaðýmýz üzere Ehli Sünnet ve ya Sunnilik farklý bir din falan deðildir. Dört mezhebin toplamýdýr.En belirgin özellikleri þu þekilde sýralanmýþtýr:
1. Îmânýn altý þartýna, yanî Allah Teâlâ'nýn varlýðýna ve birliðine, eþi ve benzeri olmadýðýna, meleklerine, kitaplarýna, peygamberlerine, ahiret hayatýndaki hâllere, hayýr ve þerrin, iyilik ve kötülüðün Allah Teâlâ tarafýndan yaratýldýðýna inanmalýdýr. (Bunlar "Âmentü"de bildirilmiþtir.)
2. Allah Teâlâ'nýn son kitabý olan Kuran-ý Kerîm'in, Allah Teâlâ'nýn kelâmý olduðuna inanmalýdýr.
3. Mümin, kendi imanýndan hiç þüphe etmemelidir.
4. Peygamberimize (asm) îmân edip, hayatta iken Onu görmekle þereflenen ashâb-ý kirâmýn hepsini çok sevmelidir. Dört halifesine, yakýn akrabalarý olan Ehl-i beytine ve muhterem hanýmlarýndan hiçbirine dil uzatmamalýdýr.
5. Allah Teâlâ'nýn emir ve yasaklarýna inanýp, tembellikle yapmayan müminleri kâfir bilmemelidir.
6. Ehl-i kýble olduklarýný söyleyen, Allah Teâlâ'ya ve Peygamberi Muhammed aleyhissalatü vesselama inandým dediði halde, yanlýþ itikatta olanlarý tekfir etmemeli, kâfir olduklarýný söylememelidir.
7. Peygamberimizin (asm) Mirac'ýnýn, hem rûh ve hem de beden ile olduðuna inanmalýdýr.
8. Cennette müminlerin Allah Teâlâ'yý göreceklerine inanmalýdýr.
9. Kýyamet gününde, peygamberler ve sâlih kullarýn þefâat edeceklerine inanmalýdýr.
10. Kabirde nimet ve azabýn, rûh ve bedenle olacaðýna ve kabirdeki ruhlarýn, diri kimselerin yaptýklarýný ve söylediklerini iþitebileceðine inanmalýdýr.
11. Evliyalarýn kerameti hak olduðuna inanmalýdýr.
12. Kuran-ý Kerîm okumanýn, sadaka vermenin ve hatta bütün ibadetlerimizin sevaplarýný, ölenlerin ruhlarýna göndermenin, onlara fayda vereceðine, azaplarýnýn hafifletileceðine veya kaldýrýlmasýna sebep olacaðýna inanmalýdýr.
30/11/2018




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn din kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýslam Felsefesi - Ýslamýn Felsefesi - Müslümanýn Felsefesi
Selefiler - Reformcular
Kelimeler Kavramlar - Reform - Ýslamda Reform
Kelimeler - Kavramlar - Oryantalistler
Yaratýcý - Yaratma
Kelimeler Kavramlar - Kelam Ýlmi
Elfaz - I Küfr
Kelimeler - Kavramlar - Ýbni Teymiyye
Kelimeler Kavramlar - Mümin - Müslüman - Veli
Kelimeler - Kavramlar - Felsefe

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Amatör Yazarýn Çilesi
Zafer Toprak Söyleþisi - Tarih
Kelimeler Kavramlar - Ýnsan Anlatan Bir Kelimedir
Okur Haklarý
Kuraný Kerim Ýnsaný Anlatýr
Kelimeler Kavramlar - Akýl Cehalet
Ýyiler Çay Ýçer

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bereli 30 [Roman]
Bereli 25 [Roman]
Bereli 28 [Roman]
Bereli 33 Final [Roman]
Bereli 19 [Roman]
Bereli 32 [Roman]
Bereli 20 [Roman]
Bereli 31 [Roman]
Bereli 21 [Roman]
Bereli 29 [Roman]


MUSTAFA ESER kimdir?

50 YAÞINDAYIM. MEMURUM. ÝKÝ ÇOCUÐUM VAR.

Etkilendiði Yazarlar:
HERKESTEN VE HÝÇ KÝMSEDEN


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © MUSTAFA ESER, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.