..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkesin derdi baþka. -Orhan Veli
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Kenan Kuli




2 Mayýs 2003
Kýssa Metraj  
Kenan Kuli
Yazdan kýþa yatay geçiþli bir mevsim gecesi ..Sonbaharsýz...


:BBAF:
Adamýn gözünde bir bulut .. Bulutun þeklinde bir cinayet biçimi ..Çocuðun omzunda bir yaðmur .. Yaðmurun her zamanki sessiz ifadesi ..... Yaðmurla bulut arasýnda yerçekimsiz bir ortam .. Ortam geyiklerinden arýnmýþ bir þarap þiþesi .. Kýrýk bir þiþenin paylaþýmý gibi duran
adamýn elindeki bir yarýsý , çocuðun göðsündeki bir diðer yarýsý ...
     Suratý güzel boyundan aþaðýsý boktan , yüzü boktan boyundan aþaðýsý heykel , þekli þimalinden , garbýnda , þarkýndan , kýblesinden ayrýlmýþ insanlarýn , Faili lokanta olan iðrenç kokularýn , tek ortak özellikleri gürültü çýkartmak olan deðiþik marka arabalarýn, ardýmda býraktýðým alacaklýlarýma karþý takýnacaðým mahcupluk masumluk ve özür dilekçesinin satýrlarýna benzeyecek olan suratýmý bu ifadeye dönüþtürme zahmetine girmemek için adýmlarýmýn hýzýna artan bir ivme katarak koþarcasýna yürümem ve bu cümlenin uzunluðu nedeniyle tanýmlanma sürecini tamamlamýþ ve gözden kaçmýþ , peþine düþmem manasýz þehir uzuvlarý arasýnda evimin yolunu bulmaya çalýþarak içine düþtüðüm durumdan sýyrýlmaya çalýþtým .. Aklýmla yüreðim arasýndaki asansör ; içimdeki yalnýzlýk .. Tek kiþilik , kiþiliksiz , kiþileri liriksiz ... hep meþgul .Gözlerim aðlayamamanýn yan etkisi .. Ýçimdeki ezikliðin adresi belliydi .. Az evvel kovulduðum oda .. benim gittiðim ancak onun terk ettiði bir paylaþýmda yaþanan bu denli arabesk bir krizin hacmine sýðmýþ bir oda .. Biz içerideyken ve gerçeklerin arkasýndaki mucizeleri bulup çýkardýðýmýzý , bizzat ben sanýyorken, kapýdan görüntüsü yarattýðý zamanlamadan daha kötü bir adam parçasý girdi . “Ýki kiþi yaþýyorken bir paylaþýmý üçüncüye bok yemek düþer “ ana fikriyle kurulmuþ bir cümleyi söyler diye sustum , kapýdan girene . Nitekim söyledi de .. Þimdi bir yandan yürüyor bir yandan da boðazýma dizilmiþ boklarý sindirmeye çalýþýyorum .
     Þehirdeki altýncý yýlým .. Þehirdeki altmýþ bilmem kaçýncý tecavüze uðrayýþým. Öyle ormanda , inþaatta , içkime ilaç karýþtýrýlarak filan da deðil. Alenen , ortalýk yerde ... Þehrin ekosistemi zaten öyle yabani öyle dilsiz ki tecavüzcü için en uygun zemini hazýrlýyor . En uygun yabani ormaný , en kaçak inþaatý ... Artýk kalabalýktan sýyrýlýp üzerine doðru gülümseyerek gelen kimi görse, bu gülüþün altýnda yatan ve nitekim altýna yatýran ifadeye daha o anda boyun eðmekten baþka çaresi kalmýyor insanýn. Direnmenin manasý yok çünkü bir sonraki tecavüze kadar oyalanacak bir þeyler bulmuþ oluyorsun bu sebeple. Þehirde nesli tükenmeyen tek þey ölümler ... Dünyada nesli tükenmeyen tek populasyon ölüler .. Dünya ile þehir arasýndaki tek ortak nokta .. dünya , þehir ve benim aramdaki tek iletiþim aracý ölümlerin artan nüfusu .
Nereden baksan bir cinayetin ipuçlarýný gizleyen þehir . Kendi cinayetinin kurbanlarý egoist katiller... Suçluluk duygusu körelmiþ seviþmeler ... Nekrofili seviþmelerin mahsulü kýrmýzý gözlü ceset çocuklar ... ve onlardan ayrýlan yönleriyle dikkat çeken, bir paylaþýmý yaþama standardýna sahipmiþ gibi görünen ve her defasýnda “ Bu onlar gibi deðil !” yanýlsamasýný gözüne gözüne sokan yani adamý ilkin gözünden beceren , iyi niyetli tecavüzcüler. Þehirdeki altmýþ bilmem kaç birinci tecavüze uðrayýþýmýn, içimdeki kirlenmiþliðin ezikliðine dönüþme sürecini , boðazýma dizilmiþ boklarý sindirme azmiyle bütünleyerek evimin yolunu bulmaya çalýþýyorum.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Japon Lirik Dramý
Soðuk Savaþ
Týrýþkadan Nameler.....
Ýzci

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zotec Gezegeni ve Cayda Cira Yildiz Sistemi
... The Strokes...
Güçlü Olan El (L) Ensin
Mesafeler
Hikayesi Olan Þeyler Yaptým
(Fi) Rijit Durumlar Ansiklopedisi... Episode 1
Herseyin Tersidir Isidnek?
Dalaðýmýn Kulaðýný Çekesim Geldi
Telesekretere Not Býrakamayanlardýmm.. týrýným.. týrýnýmm
Meslek Etiði

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Re-aksiyon 1 [Þiir]


Kenan Kuli kimdir?

Aslýnda bir tür emlakçý ilaný diyebiliriz yazdýklarýma; " Denize nazýr kumdan kale, Az kullanýlmýþ, temiz, karýnca deliði. . . Devren Kiralýk Salyangoz kabuðu ( Öðrenciye verilir ) . . . vs. Divitim izmarit, hokkam kahve fincaný . . . .

Etkilendiði Yazarlar:
Kafka, w.s. burroughs, L. choen, a.c clarck ...vs.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kenan Kuli, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.