..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öyle yaþamalýsýn ki ölünce mezarcý bile üzülsün. -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Elif Kerenciler




21 Ocak 2005
Döndüm Ama Bilmeden  
Elif Kerenciler
Sevginin Büyüklüðü Mü Desem?


:BADC:
DÖNDÜM....AMA BÝLMEDEN

Ve son damla da düþtü...kucagýmda bebegimle cardakta oturuyorum.ruzgar bu gece hafif esiyor, ama yine de üþüyorum. Bebeðimi sýmsýký sardim elimde biberenu onu besliyorum. Aslinda tüm gün kendimle ugraþmaktan onu sanirim unuttum. Özür dilerim bebeðim...
O, bir yandan biberonunu tutup diðer eliyle de yüzüme dokunmaya çalýþýyor ama ben kendimle beraber kalma hissinden kurtulamiyorum.
Sanki, sanki bir ‘an’.....aslinda beni cok acitan ama bir türlü hatirlayamadigim ne düþünürsem düþüneyim bir türlü tanimlayamadigim bir an var hislerimde...
Rüzgar bu gece çok güzel esiyor...Bebeðimin o kadifemsi saçlarini da uçuþturuyor,o da eðleniyor kendince.Üþümesinden korkuyorum hem de kollarimin arasindayken.
O....Karþýmda duruyor....sevdiðim adam. Önüne koyduðu kitaba dalmiþ ve kafasi yerden hiç kalkmýyor.Arada bir ayný anda yüzlerimizi rüzgara doðru çevirdiðimizi hissediyorum. Rüzgar önce onun yüzüne çarpýyor sonra ayný hýzla bana...kendime geliyorum ve onu ayni anda yaþadýðýmýzý biliyorum.
Karþýmda ama nedense hiç konuþasim gelmiyor.Sanýrým onun da öyle kafasýný ne zaman kaldýrsa yalnýzca rüzgara dönüyor.
Tanrim! Bakiyorum da ne kadar yaþlanmiþ oysa daha cok genciz ikimizde ve bizim bir bebeðimiz var. Babasýna ne kadar da benziyor. Gözleri özellikle ayný onun gibi gözlerimizin ötesine bakiyoruz sanki...daha ne kadar ufacýk ama ne kadar anlam dolu bakýyor bana.
Bebeðime bakýnca sanki ona bakýyor gibi oluyorum. O ise bizimle hiç ilgilenmiyor, konuþmak istemiyorum....ve nihayet aðzým acýldý:
-Sevgilim! neden bizimle ilgilenmiosun diyorum.
O hiç tepki vermiyor. Bir kere daha ona doðru eðilerek "Sevgilim" diyorum. Birden ne olduðunu anlamamýþ bir halde irkiliyor. Bir kez daha:
- Sevgilim iyi misin? diye soruyorum. Çýldýrmýþcasýna yerinden kalkýyor, "Bu ses" diyip saða sola koþturuyor. Ben "ne oluyor iyi misin" diye soruyorum. O kulaklarini týkayýp aðlamaya baþlýyor:
-Ne olur git buradan....üzgünüm....ne olur git buradan.... üzgünüm ...
Sürekli ayný þeyi tekrarlayýp duruyor baðýrýyor. Ne olduðunu anlamaya çalýþýyorum tutamýyorum kendimi aðlýyorum bebeðimiz de baþlýyor aðlamaya....
-"O' na lütfen bunu yapma! Bebeðimizi korkutuyorsun" diyorum.
O an' da susuyor. Bir süre sessizleþiyoruz ikimizde. Sonra yeniden aðlamaya baþlýyor bu kez daha sakin. Kucaðýmda bebeðim, ben de karþýsýna çöküyorum. Bu defa susup onun istediði zaman konuþmasýný bekleyeceðim. Sürekli "üzgünüm isteyerek yapmadým" diyor. Ben de "neden üzgünsün" diye soruyorum...
- Çünkü sizi ben öldürdüm diyor....
Tanrim! Beynimde ýþýklar çakýyor sanki rüzgar daha da kuvvetlenmiþ gibi..Bebegimiz üþüdü aðlamaya baþlýyor....ve...hatýrlýyorum! O aný hatýrlýyorum..
Rüzgar vardý gece vardý ben bu gece gitme dedim, o ýsrar etmiþti.
Gitti...ama döndüðünde bizi bulamadý. Evet hatýrladým....
Yüzüne dokunmak istedim ama onu ürkütmek istemiyordum hala aðlýyordu.
Üzülme! demekle yetindim. Bebeðimi alýp oradan gitmeliydim...Gidiyordum ama nereye gittiðimi bilmiyordum ve bilmeyecektim.
                              Çardak                    01:01                14.05.2004 Cuma
                                             Eskisehir- Öncag apart



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Erimek Mum Kývamý [Þiir]
Duman [Þiir]
Aþk Havasý [Þiir]
Sevgililer Günü Ýmiþ Miþ [Deneme]
Mektup [Deneme]
Yalnýz Geçirilen Bir Günde [Deneme]


Elif Kerenciler kimdir?

Bazen yasadiginiz anla yasamadiginiz anin ortasinda goruntuler gelir gozunuzun onune iste bu devinimlerinizin yansimasidir belki okuyacaklariniz. Ben bugun varim ama birgun uyandigimda aslinda hic de var olmadigimi anladim.

Etkilendiði Yazarlar:
adalet agaoglu,janet fitch,cezmi ersoz


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Elif Kerenciler, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.