..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yanlýþ sayýsýz þekillere girebilir, doðru ise yalnýz bir türlü olabilir. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ahmet




24 Þubat 2006
Büyülü Koku  
Ahmet
Sevgi sözcükleri fýsýldamaktan zevk alacaðým kulaklarý, küçük ýsýrýklarla izler býrakacaðým kulak memeleri, pürüzsüz boynu, boynundan aþaðý doðru göðüs bölgesinde yer alan minik çýkýntýlar, hafif þiþkin bir göbek, göbeðinden aþaðý inildikçe kaybolup giden kasýklarý, pürüzsüz teni, þiþkin üst bacaklarý, küçük ayaklarý, ayaklarýyla orantýlý aralarýnda hiç boþluk yokmuþ gibi duran minik parmaklarý, dolgun ayak topuklarý...


:BEAA:
Sevgi sözcükleri fýsýldamaktan zevk alacaðým kulaklarý, küçük ýsýrýklarla izler býrakacaðým kulak memeleri, pürüzsüz boynu, boynundan aþaðý doðru göðüs bölgesinde yer alan minik çýkýntýlar, hafif þiþkin bir göbek, göbeðinden aþaðý inildikçe kaybolup giden kasýklarý, pürüzsüz teni, þiþkin üst bacaklarý, küçük ayaklarý, ayaklarýyla orantýlý aralarýnda hiç boþluk yokmuþ gibi duran minik parmaklarý, dolgun ayak topuklarý...

Saçlarý...

Sadece saçlarýný bile düþünmek cennette olmakla eþ deðer benim için.

Kalemle çizilmiþcesine kusursuz, her zaman parlatýcý sürülmüþ gibi ýslak duran, etli, dolgun dudaklarý. Kývrýk kirpikleri arasýndan pýrýltýlý ýþýklar saçan gözleri. Minik kusursuz burnu. Benim iri ellerimin arasýndayken ufacýk kalan, ince uzun parmaklarý. Iþýkta belli belirsiz parlayan minik sarý tüylerle kaplý kollarý. Yuvarlak omuzlarý...

Sadece ense kökünün her daim nemli olmasý ve ekþi bir koku yaymasý bile O'nu çok sevmeme bir sebep olabilir.

Pürüzsüz tenine her dokunuþum beni bahtiyar etmekle kalmayýp, her seferinde yepyeni duygularla tanýþmama sebep olacak, bunu biliyorum. Ve beni kendine esir edecek. Kalbim bitmek bilmeyen telaþýyla bu aný bekliyor.

Bu aralar sýk sýk bahsedilen her bebek konusundan sonra onunla ilgili hayallerimin aklýma gelip, göz yaþlarýmý engellemeye çalýþmam, benim O'na olan muhtaçlýðýmý açýkça gözler önüne seriyor. O'ndan her bahsediliþte aðlamamý engellemek için belli bir zaman süresince aðzýmda ister istemez oluþan yamuk gülüþümle bir süre bekleyip, gýrtlaðýmdaki düðümcüðün gittiðini anladýktan sonra konuþmalarýma devam edebiliyorum. Gözümün önünde sürekli O var. Artýk, baþka hiçbir þey O'nun kadar etkili deðil yaþamýmda.

Bir yandan O'na kavuþmayý hayal ederken, bir yandan da onun gizli varlýðýyla birlikte yaþýyorum.

Daha çok çalýþmalý, daha fazla para kazanmalý, onun geleceði için daha iyi bir ortamda yaþamalýyým. Acaba bu þarkýyý beðenir mi? Evde en çok bu tarz müzik mi dinlemeliyiz? Yoksa Vivaldi mi dinlemeliyim? Ýnþallah, O da bu grup gibi gruplar dinler. Tarkan'ýn tüm müzik arþivini mi almalý?

Beni her zaman dinç görmeli, daha sýk spor yapmalýyým. Genç kalmalýyým ki, onun enerjisine ayak uydurabileyim. Futbol oynarken topa kafamý daha isabetli vurmalýyým ki, babasý ile gurur duysun. Tüm spor dallarýný bir parça da olsa yapabilmeliyim. Daha bakýmlý olmalýyým. Babasýný her zaman beðenmeli. Arkadaþlarýnýn yanýnda 'Ýþte bu benim babam' diyebilmeli.

Daha fazla kitap okumalý, daha fazla film izlemeliyim. Ona anlatacak çok þeyim olmalý. Sadece filmleri izlemekle kalmamalý, yapýmcýsýndan, yönetmenine kadar her þeyini didik bilmeliyim ki, bana sorduðu her soruyu yanýtlayabileyim. Henüz 10 ülke bile gezmedim, daha çok gezmeli, dimaðýmý sürekli zengin tutmalýyým. Tüm sanat dallarý hakkýnda yeteri kadar bilgim olmalý. Aldýðým büyük ressamlarýn hayat hikayelerini anlatan kitap setine ilaveten, büyük heykeltraþlar dizisini de edinmeli miyim?

Ýçinde en çok kelimeyi bulunduran sözlüklerden birini mutlaka yakýnýmda bulundurmalýyým. Bana soracaðý her 'Baba, bu ne?' sorusuna, doðru yanýtlar verebilmeliyim. Bir gün geldiðinde, 'cýzzzzzz' sözcüðü yetersiz kaldýðýnda, ona 'zararlý' sözcüðünü de açýklayabilmeliyim. Ya, anlamýný sözlükten de bulamayacaðým kelimeler sorarsa ne yapacaðým? Oturup tüm kelimelerin anlamlarýný birer birer, þimdiden düþünmeliyim. Bildiðim kadarýyla anlamadýðý her kelimeden sonra 'HI' diye tuhaf bir ses çýkaran, bacak kadar ufaklýðýn yanýnda rezil olmak iþten bile deðil.

Mesela ben yýllarca kompostoyu Pepsi Cola diye içmiþtim, acaba O'nu da kandýrmamýz mümkün olabilir mi? Sahi, ben bile Ritmix'in ne olduðunu tam olarak anlamamýþken, O'na bu yeni nesil aromalý malt içeceðini nasýl anlatacaðým? Offf of. Ýþler giderek zorlaþýyor. Buradan Meydan Laurosse yöneticilerine sesleniyorum; lütfen ansiklopediyi bir hap haline getirip bize yutturun, yoksa iþimiz iþ!

Eskiden ne kolaydý; telefon ahizesini kaldýrýyor, çevir sesini bekliyor, numaralarý sýrasýyla çeviriyorduk. Þimdi öyle mi; Gprs þudur, Wap böyle bir þeydir, Folka 55678'in özellikleri; 18 satýr grafik ekran olmasý ve ayný anda bulaþýk yýkamasýdýr, o da þöyle oluyor? diye devam ediyor en basit bir telefonu izah etmek.

E, bir de þey meselesi var; Tolga'nýn babasý saatte 13 km koþuyor, Bekirsu'nun babasý ise saatte 12 km koþabiliyor. Aralarýndaki mesafe 49 km ise ve Tolga'nýn babasý, Bekirsu'nun babasýndan 1 saat 10 dakika önce, ters istikametten yola çýkarsa, nerede ve kaç saat sonra buluþurlar? Ya peki, bu problem farklý bir þekilde sorulursa ve her baba kendi arabasýyla yola çýkacak olursa, ya babalarýn arabalarýnýn marka model ve hýzlarý bu problemin çözümünde etkili oluyorsa. Ya Bekirsu'nun babasýnýn jeep'i Tolga'nýn babasýnýnkinden hýzlý ise?

Ýþte bu kadar çok cevapsýz soru ve endiþe varken, 'hayatýmda bir bebek olmalý mý?' sorusuna cevabým:

Ense kökünün her daim nemli olmasý ve ekþi bir koku yaymasý bile yeterli benim için. O'nu koklayabilmek için önümde ne kadar zorluk (!) varsa hazýrým yaþamaya.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: harika satýrlar...
Gönderen: Serpil Baþol / küçük bir deniz þehri.../Türkiye
3 Mart 2006
çok sevdim:))çok þey söylemek isterdim ama yüzümde bir gülümseme ile henüz bitirdim okumayý. e iyisi pek birþey söylememek:)) serpil...

:: harika
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
3 Mart 2006
Merhaba; Nefis bir yazý okudum.....Yirmi yaþýmda anne olduðumda, acaba sizin gibi böyle endiþe duydum mu diye düþündüm.Hiç sanmýyorum.Çünkü henüz çok gençtim.Kimbilir ne yanlýþlar yaptým kýzýma.Kimbilir neleri eksik býraktým......Tebrik ederim bu güzel yazý için.Devamýný dilerim.Sevgiyle kalýn.Kâmuran ESEN

:: :)
Gönderen: laina / ............/Türkiye
2 Mart 2006
bu arzu ve beraberindeki kaygý ancak bu kadar güzel aktarýlabilirdi...tebrikler




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ne Ýstiyorsun?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Onu Geri Ýstiyorum


Ahmet kimdir?

Basit düþünmek. Yaþamýn þifresini arayanlara!

Etkilendiði Yazarlar:
Bernard Shaw


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.