..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam baþlangýcý olmayan bir yolculuktur. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Aþk Romaný > TuðrulPekel




14 Aralýk 2006
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 3  
TuðrulPekel
Hasan Cevat Kartal: Aþkýna ulaþabilmenin bir tek yolu vardý. Hayatýný feda etmek O da gerekeni yaparak ölümü seçti. Efsane oldu. Veda Arasýl Kartal: Bir efsane varsa arkasýnda o efsaneyi yaratan bir kadýn vardýr. Selma Taþkan: Efsane onunla ayakta kaldý ve yaþatýldý


:ADDJ:


ÜÇÜNCÜ BÖLÜM


Yanlýþ hatýrlamýyorsam, evliliðimizin ya ikinci ayý idi yada üçüncü ayý. Bahçede, çardaðýn altýnda oturuyorduk. Hasan Cevat yere çömelmiþ, elinde bir çubuk topraðý eþeliyordu. Çubuðu elinden atarak ayaða kalktý. Yüzünü bana dönerek.
... Tutku nedir? Nasýl bir nesnedir, bilir misin?
Biraz düþündükten sonra cevap vermeye çalýþtým:
... Baðlýlýk veya bir þeye coþkuyla sarýlmaktýr. En azýndan ben böyle düþünüyorum.
... Aþaðý yukarý yaklaþtýn. Ýrade yargýlarýný aþan güçlü bir coþku. Güçlü istek. Bunun bir adým ötesi tutkunluktur. Gönül vermiþ müptela. Ýþte, benim hayatým, benim sana olan baðlýlýðým. Bu aþamada tehlike çizgisini geçmiþ oluyorum. Sende biliyorsun ki senin için gerekirse ölürüm. Hayatým sakýn bu söylediklerimi kulak ardý etme!
Hasan Cevat’ýn daha fazla konuþmamasý için parmaðýmý dudaklarýna bastýrýp susturdum. O zaman anlayamadýðým þeyi þu iki mektubu aldýktan sonra anladým. Tutku, kiþinin iþtahýný açan acý bir þerbet gibiydi.
Üçüncü mektup mart ayýnýn ortalarýnda elime geçti.
Evden çýkarken anneme Deniz’e gideceðimi, söyledim.
Ýþten çýkýnca doðru Deniz’lere gittim. Kapýyý Mert açtý. Ýçeri fýrtýna gibi girip Deniz’in karþýsýna dikildim.
Deniz:
... Kýz seni bu kadar çabuk beklemiyorduk! Bir þey mi oldu?



Veda:
... Deniz, bu ne demek oluyor? ! Benim hayatýmý alt üst etmeye ne hakkýn var? ! Neden bana bu acýlarý çektiriyorsun? !
Deniz:
... Ne oldu Veda? Ben sana ne yaptým?
Veda:
... Oku þu mektubu! Orada eski bir dosttan söz ediyor. Acaba eski dost kim ki? Bana hiç yabancý gelmiyor! Bir tahminde bulunayým mý?
Deniz:
... Ver þu mektubu okuyayým.
Sevda çiçeðime / Sýladan haber geldi.

Eski bir dosttan haber aldým. Sana benden bahsetmiþ. Hala seni unutamadý, demiþ. Uzun, uzun düþünmüþsün, hatýrlayamamýþsýn, sevda çiçeðim!
Bir þairin dediði gibi: Unutmak için, unutulmak gerek. Ruj deðil ki, sileyim! Kan deðilsin ki, tüküreyim! Sen benim içimde onarýlmaz bir yarasýn.
Unutmadým, unutamadým, sevda çiçeðim!

Ýþin kötü yaný ne, biliyor musun? Ben, sende ilktim. Sen, bende son! Sonda sorun yok, ama ilkler daima unutulmaya mahkum. Bu da benim þansýzlýðým. Olsun be sevda çiçeðim. Sen dalýnda aç. Ben, zaten hayatý iki kiþilik yaþýyorum!
Bu kaçýncý mektubum? Artýk hatýrlayamaz oldum. Son yazdýðýmda kýþýn tam ortasýndaydýk. Þimdi nere-deyse bahar geliyor. Dýþarýda yine yaðmur, yine kasvet. Ha, unutmadan söyleyeyim: Terliklerini komþunun ký-zýna verdim. Þimdi o kullanýyor. Ara sýra ona iki heceli adýný sesleniyorum, sen diye. Darýlmazsýn deðil mi?
Vakit hayli geç olmuþ. Yatmadan evvel sana bir hikaye anlatayým: Bundan on beþ yýl kadar evvel bir kýz tanýmýþtým. Senin boyunda, kömür gözlü, simsiyah saçlý, karakuru bir þey. Sevmiþtik birbirimizi. Hem de, ne sevgi, tastamam beþ uzun yýl. Bir akþam üzeri. Telefonun çalan zili, bir dakikalýk konuþma ve her þey bitti. Ayrýldýk.
Aradan iki uzun yýl geçti. Yara yeni, yeni kabuk baðlýyordu. Çarþamba günü bizim oranýn pazarý idi. Aylak, aylak dolaþýyordum. Arkamda kuþ kanadý çýrpýntýsý gibi bir el omzuma dokundu. Döndüm. Oydu! Kucaðýnda bir çocuk! Gözlerim kömür gözleri ile kitlendi! Öylece kalakaldýk! Zaman durdu! . Etrafýmýzda ne Pazar kaldý, ne de mahalle! Her þey yok oldu. Sadece Ýkimizdik, hasret dolu gözlerle bakýþan. Bir damla inci tanesiydi, gözpýnarlarýndan yuvarlanýp akan. Beyazlar giymiþ melekler gibiydi. Kalabalýða karýþýp son defa hayatýmdan çýkýp gitti. Bir daha ne adýný duydum, ne de bir ayak izine rastladým. O bir melekti, bir daha karþýlaþma þansým olmayan! ...
Bunu neden anlattým, biliyor musun? Sen, yýllar sonra gelen ‘Son þansýmdýn’!
Kendimi meydan savaþý kaybetmiþ bir komutan gibi hissediyorum, yenilmiþ ama maðrur.
Dýþarýda hava aydýnlanýyor, minarelerde sabah ezaný okunuyor. Sokak lambalarý tek, tek sönüyor ve ben bir gecemi daha seninle paylaþtým, sevda çiçeðim, yüreðim yanýyor! ..
Hasan Cevat.

Deniz mektubu okudukça yüzü kýzarmaya baþladý çok üzüldüðünü anladým.Ama adresimi vermeden evvel bana sormalýydý.
Veda
... Anlaþýldý Deniz. Yüzünün kýzarmasýndan da belli oluyor. Bu senin baþýnýn altýndan çýktý neden böyle bir durumu yaratma gereði duydun?

Deniz:
... Her þeyden önce kýzarmamýn sebebi üzülüyor ol-mamdan deðil sana öfke duyduðum içindir. Ýkiniz de arkadaþýmsýnýz. Veda, ikinizi de çok seviyorum. Böyle davranmakla kendinize iþkence ediyorsunuz. Bana söz vermiþti, sadece adresini bilmesinin dahi kendisini mutlu edeceðini söylemiþti. Ben ona inanýyorum.
Veda:
... Ama sözünde durmadý deðil mi Güzelim?
Deniz:
... Anlamadýðým þey, yazý onun deðil. Bu iþte bir bit yeniði var. Acaba mektuplar nereden postaya verildi?
Veda:
... Bu mektubu Hasan Cevat postaya vermediyse gönderen kim ise bizi þaþýrtmak için, Manisa’nýn herhangi bir ilçesinden postalamýþ olabilir.
Deniz:
... Acaba oda senin gibi kaldýðýnýz yeri terk etmiþ midir?
Veda:
... Bilemiyorum. Bildiðim bir þey varsa buralarda olmadýðýdýr.
Deniz:
... Doðru söylüyorsun Veda. Kartal en rahat kendi kayalýklarýnda barýnýr. Çünkü en iyi kendi bilir ulaþýlmaz kovuklarý o Ýzmirli bir kartal.
Veda:
... Hatýrlatmana gerek yok. O da, benim nereli olduðumu çok iyi biliyor.
Mert:
... Hiç boþuna uðraþma Veda konuþmalarýnýzý baþtan beri dinliyorum. Ne dersen de sen bu adamý seviyorsun. Neler olup bittiðini öðrenmek istiyorsan dünyanýn öbür ucu deðil ya, bir arabaya atla git, dikil karþýsýna. Sorulacak hesabýn varsa sor. Ama sende o yürek var mý
Veda:
... Ben evden ayrýlýrken arkamdan, burada sensiz yaþamak bana haram diyordu. Daha önce de söylediðim gibi o yerini deðiþtirmiþtir. Acaba çok iyi tanýyorum derken, yanýlýyor olabilir miyim? Yoksa hala ikinci kattaki üç odalý evimizde mi yaþýyor?
Deniz:
... Kendine gel Veda hala evimiz diyorsun. Evinde mi de. Artýk sen orada yaþamýyorsun. Burada da yaþýyorsun sayýlmaz ya.

Devam edecek

07-12-2006 Perþembe
Tuðrul Ahmet Pekel



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk romaný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 22
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 17
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 18
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 20
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 23
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 19
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 21
Kitap Hakkýnda Son Söz
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 16
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 6

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaðmura Aðýt [Þiir]
Ne Güzel Seninle Yaþamak [Þiir]
Seni Sen Yapan O Kadýnsý Kokun [Þiir]
Kýrmýzý Defterden [Þiir]
Bir Genç Kýzýn Masalý [Þiir]
Allaha Ismarladýk Kýrþehir [Þiir]
Arsýz Bulut [Þiir]
Ayrý Kalpler (Akrostiþ) [Þiir]
Borçlu Deðilim Sana [Þiir]
Bir Yudum Aþk [Þiir]


TuðrulPekel kimdir?

1949 Susurluk doðumlu yazý yazmasýný ve okumasýný seven bir kiþiliðe sahibim.

Etkilendiði Yazarlar:
Faruk Nafiz Çamlýbel ve Orhan Veli favori þairlerim arasýnda


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © TuðrulPekel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.