..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsandaki gerçek güzelliði ancak yaþlandýkça görebilirsiniz. -Anouk Aimee
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Aþk Romaný > TuðrulPekel




31 Aralýk 2006
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 10  
Þarkýlar ve Burçlar

TuðrulPekel


Hasan Cevat Kartal: Aþkýna ulaþabilmenin bir tek yolu vardý. Hayatýný feda etmek O da gerekeni yaparak ölümü seçti. Efsane oldu. Veda Arasýl Kartal: Bir efsane varsa arkasýnda o efsaneyi yaratan bir kadýn vardýr. Selma Taþkan: Efsane onunla ayakta kaldý ve yaþatýldý


:AGCF:
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 10

ONUNCU BÖLÜM

Þarkýlar ve Burçlar

Seni beklDilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 10erim öptüðün yerde,
Belki bir akþam dönersin diye,
Belki dönersin eski günlere.
Daðlara akþam çöktü,
Kuþlar yuvalarýna döndü
Dönmez oldun sen.

Eski bir þarkýdan aklýmda kalanlar.
Son günlerde eski bir þarký dolandý dilime. Biteviye tekrarlayýp duruyorum. Biraz dikkat edince bu þarký ile bir çok ortak yanlarým olduðunu gördüm. Seni ilk öptüðüm yerde hayal etmek. Hatta zamaný geri alabilsem, tekrar orada olabilmek, sana sarýlabilmek, önce burnunun ucuna öpücük kondurmak, dudaklarýnýn tadýna bakabilmek. Benim için ulaþýlabilmesi çok zor olan bir mutluluktur. Sizin sokaðýn köþesindeki iki katlý evin çatýsý altýnda beklemek, köþeyi dönmeden evvel ayak seslerini duymak ve geldiðini kalbimin derinliklerinde o hissi yaþamak, çok güzel ve çok özel bir duygu sevgilim. Sýk, sýk aklýmý kurcalayan bir þey de seni bu kadar özel bu kadar dokunulmaz yapan güç nasýl bir þey. Senin yapýndan kaynaklanan, sana has bir olgu mu? Yoksa sana olan sonsuz sevgim mi? Ya da her ikisi mi? Ne olursa olsun, seni öyle hissetmek, Bir erkek için çok güzel bir duygu. Bunlarý yazdýktan sonra sakýn beni hayal kurmakla suçlama. Hayalleri olmayan yaþayamaz. Senin gibi, özel bir insaný tanýmýþ ise hiç yaþayamaz.
Ýlk koklaþmamýzý unutabilmek mümkün mü? Akþam karanlýðý sokaðýn üzerine kara bir perde gibi çökerken ne olursa olsun deyip, þansýmý denemek için yüzüne eðilince, hafif aralanmýþ dudaklarýný, altýn bir tepside, yaþamak için alýnan bir yudum nefes gibi sundun. O kadar heyecanlýydýn ki Ýlk öpüþmeye bütün vücudunla tepki veriyordun. Ýþte o zaman sana inandým, senin için ilk olduðuma. Bu da bana yýllar sonra güçlü bir erkek olmanýn gururunu yaþattý. Buluþabilmek için her ikimizde ailelerimize çeþitli yalanlar uyduruyorduk, kendi doðrularýmýzý yaþayabilmek için. Ve hiçbir gün yaþadýðýn hayattan þikayet etmedin. Ta ki ben hadi sevgilim gidiyoruz deyinceye kadar. Hele bir gün neredeyse yakalanýyorduk. Zar zor kurtarmýþtýk kendimizi, sonrada halimize kahkahalarla gülmüþtük.
Sözlerini hatýrlamaya çalýþtýðým þarkýyý, bu günün gençleri hatýrlayamazlar, ama o þarkýlar bizim kuþak için çok önemliydi. Bir yerinde þu sözlere rastlarsýnýz./ Bütün kuþlar yuvalarýna döndü / Bunlarýn içinde kaçak kuþlarda var mý?
Benim diþi kuþum bir daha dönmedi,ah bir dönse. Burada daðlara akþamla beraber karda çöküyor kalkmamacasýna. Burnumuzu dahi dýþarýya çýkaramýyoruz. Kýþýn gelmesi ile beraber bu havalara alýþkýn olmayan ben, sabah ve akþam yapmýþ olduðum uzun süren yürüyüþlerin sonucunu yataða düþerek kýsa zamanda aldým. Bundan sonrasýný Himmet dayýnýn anlatmasý ile öðren-dim. Ateþim kýrk dereceye yükselmiþ. Geceler boyu sayýklamýþým. Himmet dayý daha fazla dayanamamýþ, kasabanýn doktorunu getirmiþ. Bir ara benden umudunu bile keser gibi olmuþ. Ancak iki üç haftada, ortalarda dolaþabilecek kadar kendimi toparlayabildim. Daha sonra yavaþ, yavaþ iyileþmeye baþladým.
Dün kitaplýðýmý yerleþtirirken Burçlar kitabýný buldum. Eski bir dostla karþýlaþmýþ gibi sevindim. Seninle beraber az mý karýþtýrmýþtýk kitabýn sayfalarýný Senden kalan bir alýþkanlýkla, burcunun bulunduðu bölümü arayýp buldum. Yaz mevsiminin ilk aylarýnda doðmuþtun. Senin burcunun bulunduðu bölümün sayfalarýnda satýr altlarý kalemle defalarca çizilmiþ. Kitabýn boþ yerlerine dip notlar yazýlmýþtý. Üþenmedim hepsini okudum. Satýr aralarýnda sen vardýn karþýmda. Bütün satýrlar seni tarif ediyordu. Eðer birazcýk resim yapma yeteneðim olsaydý Güzel bir portreni yapabilirdim. Bu satýrlara burcunun özelliklerini anlatan kýsa alýntýlar yapacaðým. Bakalým kendini görebilecek misin? Bu burcun kýzý, biraz çýlgýn azýcýk üzgün olaðan üstü hayal dolu. Evlenmeden evvel ona asla belli bir mesafeden fazla yaklaþamazsýn. Bu burcun yükseleni, orta boyda etine dolgun ve biçimli vücutlarý olurmuþ. Kan dolaþýmý teninin uçuk mavi, fakat çekici bir renkte görünmesini saðlarmýþ. Bu burcun en önemli özelliðiymiþ. Bu burçta kadýnlarla ilgili her þey yazýlmýþ, ama bir satýr eksik kalmýþ. Bu burcun kadýný olarak neden çekip gittiðini, neden durup dururken beni terk ettiðini yazmamýþ.
Eskiye nazaran çok daha saðlýklýyým sevda çiçeðim. Bu gün þark odasýna girdim. Resmini uzun, uzun seyrettim. Þu sonuca vardým, senin benden olduðum müddetçe sana asla kýzamam. Gidiþinde bir anlam mana ararým. Eðer bu sayfalarý okumak bir gün sana kýsmet olursa, gidiþine eskisi kadar üzülmediðimi, seni lanetle deðil, geçmiþ günlerde yaþamýþ olduðum mutlu günlerle hatýrlayacaðýmý göreceksin. Yaþadýðým müddetçe her doðum gününde,bir tek gül göndereceðim, bilinmeze. Bir gün o bir tek gülle ben geçeceðim bilinmezin kapý-sýndan Veda’sýna kavuþmak üzere.
Biraz daha iyileþince Veda ile yaþadýðým evi ziya-rete gideceðim. Orada birkaç hafta kalmayý düþünüyorum. Zaten Ayþenaz’ý da annesini de özledim. Umarým bundan sonraki mektubumu oradan yazarým. Satýrlarýma burada ara veriyorum. Bu sefer gözlerinden öpüyorum.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk romaný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 22
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 17
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 18
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 20
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 23
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 19
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 21
Kitap Hakkýnda Son Söz
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 16
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 6

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaðmura Aðýt [Þiir]
Ne Güzel Seninle Yaþamak [Þiir]
Seni Sen Yapan O Kadýnsý Kokun [Þiir]
Kýrmýzý Defterden [Þiir]
Bir Genç Kýzýn Masalý [Þiir]
Allaha Ismarladýk Kýrþehir [Þiir]
Arsýz Bulut [Þiir]
Ayrý Kalpler (Akrostiþ) [Þiir]
Borçlu Deðilim Sana [Þiir]
Bir Yudum Aþk [Þiir]


TuðrulPekel kimdir?

1949 Susurluk doðumlu yazý yazmasýný ve okumasýný seven bir kiþiliðe sahibim.

Etkilendiði Yazarlar:
Faruk Nafiz Çamlýbel ve Orhan Veli favori þairlerim arasýnda


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © TuðrulPekel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.