..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýyi bir aþk mektubu yazmak için, neler yazacaðýný bilmeden oturman, kalktýðýnda da ne yazdýðýný bilmemen gerekir. -Rouesseua
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Aþk Romaný > TuðrulPekel




31 Aralýk 2006
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 11  
Ýkinci bir þans taný bana sevda çiçeðim.

TuðrulPekel


Hasan Cevat Kartal: Aþkýna ulaþabilmenin bir tek yolu vardý. Hayatýný feda etmek O da gerekeni yaparak ölümü seçti. Efsane oldu. Veda Arasýl Kartal: Bir efsane varsa arkasýnda o efsaneyi yaratan bir kadýn vardýr. Selma Taþkan: Efsane onunla ayakta kaldý ve yaþatýldý


:ACFC:











ONBÝRÝNCÝ BÖLÜM

Ýkinci bir þans taný bana sevda çiçeðim.

Dýþarýsý soðuk olmasýna raðmen içerisi sýcacýktý. Orta yaþlý adam, iki odanýn da kapýsýný açmýþtý. Ne yaparsa yapsýn bedeni ýsýnsa da uzun zamandýr ruhunu ýsýtamýyordu. Daima üþümeye mahkumdu. Belki de bunu hak etmiþti. Dýþarýdaki soðuk hava yüreðini de don-duruyordu. Sobanýn üzerindeki çaydanlýk fokur, fokur kaynýyor. Masayý þark odasýna almayý düþündü. Aklý yatmayýnca vazgeçti. Odaya sehpayý koydu.Büyük tepsiyi de sehpanýn üzerine yerleþtirdi. Gözü duvardaki resme takýldý. Daha yakýnýna gelerek dikkatli, dikkatli baktý.Veda’m diye geçirdi içinden. Bu çekilen hasretlik onu yavaþ, yavaþ eritiyordu. Misafirleri gelecekti. Kendini toparladý, odadan çýkýp kapýya yakýn bir yere san-dalyesini çekip oturdu. Yapacak baþka bir iþi kalma-mýþtý. Bu akþam kýsmet olursa, Kasabanýn ilkokulunun müdürü Cemil beyle tanýþacak Kasabaya tayini çýkalý bir ayý geçmiþti ama bu güne kadar tanýþmak kýsmet olmamýþtý. Kapýnýn çalýnmasý ile irkildi. Yine dalýp gitmiþti. Yerinden kýmýldandý. Aceleyle kapýyý açtý. Misafirlerle beraber Soðuk hava da odayý doldurdu.
Himmet dayý elindeki poþeti Hasan Cevat’a gösterip sordu:
Bunlarý mutfaða mý býrakayým? Yoksa masanýn üzerinde mi kalsýn?


Hasan Cevat
.. Himmet dayý sen poþetleri mutfaða býrak. Ben misafirleri karþýlayayým. Buyurun arkadaþlar.
Hep beraber þark odasýna geçtik. Herkes bulduðu yere oturdu. Mutfakta iþi biten Himmet dayýda yanýmýza geldi ve soluklanmadan lafa girdi:
... Ben uzun, uzun konuþmaktan anlamam Cemil bey. Hasan Cevat yeðenim sayýlýr bir türlü denk gelip te tanýþamadýnýz.
Hasan Cevat
... Daha doðrusu, karþýlaþmak kýsmet olmadý. Benim hastalýðýmýn da etkisi çok oldu doðrusu.
Hoþ geldiniz Cemil bey. Sizinle tanýþtýðýma çok memnun oldum.
Cemil bey
... Ýnanýn Hasan Cevat bende sizinle tanýþmak için fýrsat arýyordum. Ama dediðin gibi karþýlaþmak bir türlü mümkün olmadý.Bir konuda sizi tebrik etmek þart oldu.
Hasan Cevat
... Bu tebriði neden dolayý hak ettim
Cemil bey,
...Bu kasabada þark kültürüne uygun olarak döþenmiþ bir odayla karþýlaþacaðýmý hiç düþünmemiþtim. Zevkinize hayran oldum doðrusu. Duvar kilimleri, þilteler, puflar. En güzeli de sini üzerindeki bakýrdan yapýlmýþ çay takýmý.
Hasan Cevat
... Eðer bu gün burada olsaydý bu iltifatlarý eþime yapacaktýnýz. Bunlarýn tamamýný ben bulup döþedim ama fikir eþimindi.Teþekkür ederim.
Nurettin amca
... Beyler konuþmanýzý kestiðim için özür dilerim. Ýzin verirseniz Murat beyle, ben servisi hazýrlayalým siz yine sohbete devam edin.
Cemil bey çok üzgün görünüyorsunuz. Yoksa yaranýzý mý deþtik? Resimdeki bayan eþiniz mi? Maþallah çok ta güzelmiþ.
Hasan Cevat
... Bazý sebeplerden dolayý, ayrýlmak zorunda kaldýk.
Ben Cemil beye cevap yetiþtirmeye çalýþýrken Nurettin amcayla, Murat bey yiyecek ve içecekleri getirdi. Himmet dayýda çay servisini yaptý yerine oturdu kýsa bir sessizlikten sonra
Ýhsan efendi
... Arkadaþlar önce çayýmýzý içelim. Sonrada sözü Hasan Cevat’a býrakalým. Ev sahibi olarak bakalým neler diyecek.
Çaylarýn içilip çerezlerin yendiðini sessizce seyrettim. Her kafadan bir ses çýkýyordu. Günlük olaylardan, okuldan, kalkmayan kardan, ülkenin bitmeyen siyasi olaylarýna kadar her þeyden bahsettiler. Onlardan çok uzaklarda, hiç bir þey duymadan aðýz ve kol hareketlerini görüyordum. Hissettiðim sadece Veda’nýn içimi ýsýtan bakýþlarýydý. Himmet dayýnýn sesini duyup irkildim / Hadi Hasan Cevat seni bekliyoruz. Ýki kelimede sen konuþ / Oturduðum yerde þöyle bir kýpýrdanýp kendimi toparladým. Hayallerden gerçeklere dönüþ oldukça zor oluyor.
... Arkadaþlar Himmet dayýdan rica ettim, bir akþamda bizde toplanalým diye, sað olsun beni kýrmadý. Sizler, bu gece bu konuþmayý ve sizden teþekkür etmemi fazlasý ile hak ettiniz.. Bu kasabaya geldiðimden bu güne kadar bana kucak açtýnýz. Ýþ verdiniz aþ ver-diniz, beraber aðladýk beraber güldük. Hasta oldum baþ ucumda sabahladýnýz. Himmet dayý bana arkadaþlýktan çok babalýk yaptý. Allah hepinizden razý olsun. Beni aranýza kabul ettiðiniz için, hepinize teþekkür ederim.
Hepsine teker, teker sarýlýp, arkadaþlýðýmý onlarla paylaþtým. Bir ara müdür beyi kenara çekip:
... Cemil bey, Senden bir ricam olacak. Haddim olmayarak günlük adý altýnda bir þeyler karalýyorum. Acaba vaktiniz müsait olduðu zaman elden geçirip düzeltme yapabilir misiniz?
Cemil bey
... Hasan kardeþimin derdine bak. Tabi ki, ne zaman istersen getir gereken her þeyi yaparým.
Hasan Cevat
... Teþekkür ederim arkadaþým.
Geç vakit arkadaþlarýmý yolcu ettim. Þark odasýnýn kutsallýðýnýn yok olduðunu hissetmeme raðmen rahatsýz olmadým. Ama son yazdýðým bölümü baþkalarý ile pay-laþamadým. O benimle Veda’m arasýnda yaþanmasý gereken özel anlardý. Beni ne þekilde terk edersen et. Yýllarda geçse seni sevmeye devam edeceðim.

25 OCAK 2005
CUMA

Dört duvar arasýnda daha fazla yalnýz kalmaya tahammülüm kalmamýþtý. Veda’yý, Mutlaka görmem gerekiyordu.Telefonla Deniz’i aradým. Sesimi duyunca þaþýrdý. Meraklanmýþtý da, ikna etmek için çok uðraþtým. Sonunda razý edebildim. Yirmi beþ ocak Cuma akþamý bir araya geleceðiz. Ýnþallah istediðim ikinci þans bana uðurlu gelir. Veda’ma kavuþurum.

Cuma sabahý saat sekiz buçuða doðru arabamýz otogara girdi. Hiç vakit kaybetmeden, yakýnlarda bir otel bularak oda kiraladým, ve yattým. Uyandýðýmda saat öðleden sonra beþe geliyordu. Hemen bir banyo yapýp kendime çeki düzen verdim. Deniz’lerin daire kapý zilini çalarken saat yediye beþ vardý. Heyecandan kalbim küt, küt atýyordu. Onu görecektim., heyecanla sordum.:

... Geldi mi?
Deniz
... Ýçerde salonda Mert’le birlikte oturuyor. Hiçbir þeyden haberi yok. Allah yardýmcýmýz olsun.
Antreye girdik. Ýçerisi sýcacýktý, üzerimdekileri çý-kardým. Deniz önde ben arkada salona girdik. Beni Deniz’in yanýnda görünce rengi soldu, hayalet görmüþ gibi ellerini yüzüne kapattý. Daha sonra Deniz’e bakarken, yüzünde büyük bir hayal kýrýklýðý vardý. Yaný baþýna oturdum. Yüzünü öbür tarafa çevirdi.:
... Bana hoþ geldin demeyecek misin?
Hiç sesini çýkarmadý. Elimle çenesinden tutup yavaþça yüzünü bana doðru çevirdim. Göz, göze geldik. Gözlerinde bu sefer acý ile karýþýk hayal kýrýklýðý vardý. Ellerini avuçlarýmýn içine aldým hiç direnmedi. Denize hitap ederek konuþurken, sesi boðuk ve derinden geliyordu.
Veda
... Sana çok kýrýldým Deniz, neden böyle bir þeye gerek gördün.?
Hasan Cevat
... Denizin hiç bir kabahati yok onu ben aradým dayanacak gücüm kalmamýþtý. Eðer soru sormasý gereken biri varsa oda benim. Hiç bir þey söylemeden beni terk ettin. Neden? Karým olmuþtun. Bende arayýp ta bulamadýðýn þey neydi? Hiç sormuyorsun sensiz geçen bu hayatý nasýl yaþadýðýmý.
Veda baþýný önüne eðip sesiz kalýnca, Deniz kocasýyla göz göze geldi. Benim göstermiþ olduðum tepkiyi önlemek için konuþmaya müdahale etti:
...Ýkinizde biraz sakin olmalýsýnýz. Bu buluþma eninde sonunda olacaktý, birbirinizden daha ne kadar kaçmaya devam edeceksiniz? Bu küslük oyunu ne kadar sürecek? Artýk hem kendinize hem de çevrenize zarar vermeye baþladýnýz Deve kuþu misali baþýnýzý gömdüðünüz topraktan çýkarýn ve etrafýnýza bakýn. Sizi sevenleri nasýl üzdüðünüzü fark edeceksiniz. Bu buluþma-ya ön ayak olduðum için hiçte üzgün deðilim. Ýkinizi de çok seviyoruz. Bak Veda, Hasan Cevat’ý ayrýldýðýnýzdan beri izliyorum. Onun için ne kadar acý çektiðini biliyorum. Ya sen ondan kalýr yanýn mý var? Hiç bir sebep göstermeden çýktýn geri geldin.
Ama inanýyorum ki kimseye söyleyemediðin çok iyi bir nedenin vardýr. Þunu da çok iyi biliyorum ki mektuplarý arka arkaya alýnca daðýldýn. Psikolojin sarsýldý. Gerçek þu ki henüz bu iþe sen de son noktayý koymamýþsýn. Ola ki sakýn bana yanýldýðýmý söyleme.
Veda
... Sus Deniz lütfen sus bu konuda hiç bir þey bilmiyorsun. Beni boþ yere üzme.
Veda’nýn yüzüne baktým aðlýyordu. Önüne çöktüm, gözyaþlarýný sildim, uzun zamandan sonra Veda’ma kavuþmuþtum. Baðrýma bastým, hasretle sarýldým sevgiyle sarýldým. Beni geri itmedi oda bana sarýldý, sessiz, sessiz aðlýyordu. Gözyaþlarý durdu geldiðimden beri ilk defa yüzüme bakýp gülümsedi. Ben Veda’ya sarýlýrken, Deniz’le Mert’in salondan çýktýklarýný gördüm.
Hasan Cevat
... Kokuna hasret kalmýþým hayatým. Caným benim, sevda çiçeðim. Geri dön Veda’m yerin hazýr geri dön.
Veda
... Artýk çok geç, dönemem. Sadece seni çok sevdiðimi bil. Ölünceye kadar seni hiç unutmayacaðým. Her gel deyiþin de biraz daha daðýlýp yok olacaðýmý unutma.
Deniz salona geri döndü:
... Yalnýz kaldýðýnýz yeter hadi bakalým mutfaða yemek masasýna. Bütün gece istediðiniz kadar koklaþýrsýnýz. Haaa Veda annenle konuþtum bu akþam biz desin. Yemekten sonra Mert’le, anneme gideceðiz artýk yarýn döneriz. Siz rahatýnýza bakýn.
Masada karþýsýna oturdum.Hiç deðiþmemiþti, ayný güzellik, ayný sýcaklýk. Hakikaten sözlerinde durup ye-mekten sonra gittiler.
... Yatak odalarýný da bize býrakmýþlardý. Yan yana oturduk. Elimi alýþkanlýkla beline attým ve kendime çektim. Baþýný omuzuma yaslayýp yüzüme bakarken, dudaklarýna öpücük konduruverdim. Bütün doðallýðýyla gülüverdi. iþte buydu karým þimdi geri geldi.
Veda
... Hiç deðiþmemiþsin Hasan Cevat yanýndakini mutlu etmesini çok iyi biliyorsun.
Hasan Cevat
... Sende hiç deðiþmemiþsin Veda yoksa burada olur muydum.?
Veda:
.... Sana bir þey soracaðým ama doðru cevap ver. Mektuplarý sen mi gönderdin?
Hasan Cevat
... Yemin ederim ben göndermedim. Ayþenaz’ýn Ýþi oda seni sevdiði için göndermiþ, sana yazdýðým mektuplarla aramýzý bulmak istemiþ.
Veda
... Bu mektuplar sadece üç tanede mi kaldý. Yoksa devamý var mý?
Hasan Cevat
... Bütün yaþadýklarýmýzý, bana yaþattýðýn mutlu günleri, sensiz geçen hüzün ve ayrýlýk dolu günleri hepsini yazýyorum. Bir gün o mektuplar senin eline geçmezse sen o mektuplarýn peþine düþeceksin.
Veda
... Okumak isterim.
Yýllar sonra karýmla tekrar yataða girdik.Sanki hiç ayrýlmamýþtýk. Ýlk gecede olduðu gibi,ellerimin titreme-sine engel olamadan soydum. Benim solmayan çiçeðimdi. Ayýn pencereden odayý dolduran parlak ýþýðý altýnda, adeta kanatsýz bir meleði andýrýyordu, çýplak bedenlerimize bu güne kadar çektirdiðimiz iþkenceyi bir tarafa býrakarak, senelerin verdiði hasretle birbiri-mize sarýldýk. Vücutlarýmýz bir oldu, içtik birbirimizi doyuncaya kadar. Ben bir limandým ve o çok güçlü bir fýrtýnadan yaralý çýkan yelkenliydi. Terli vücuduna sarýl-dým. Öptüm, saçlarýný kokladým doyasýya. Bilsin ki sýðýndýðý liman güvenli. Ben böyle düþünürken beni ken-disine çekti. Nefeslerimiz birbirine karýþýrken konuþmaya baþladý:
... Seni sevdim. Zaten bunun tersi olamaz. Yoksa ne diye baba ocaðýný terk edip ardýn sýra geleyim. Birta-nem biliyorum senin için de benim için de çok zor ama, yarýn sabah uyandýðýnda beni yanýnda bulamayacaksýn. Sakýn peþimden gelmeye kalkma. Zamaný durduralým. Ýçinde olduðumuz aný yaþayalým.
Susuzluðumuzu giderinceye kadar seviþelim. Sadece beni ve uzun geceyi düþün. Her þeyi unut. Sadece sen ve ben. Hasan Cevat ve Veda Arasýl. Caným benim.
Veda Hasan Cevat’ý üzerine çekerken, ne dünü ne de yarýný düþünüyordu. Sadece þimdi vardý, sadece þimdi.
Gözlerinden yaþlar þýpýr, þýpýr akarken, Hasan Cevat ýn kolundan sýyrýlýp kalktý. Yatakta yatan adam bütün gecenin vermiþ olduðu doygunlukla uyuyordu. Yeni doðmaya baþlayan günün ilk ýþýklarý altýnda çýplak vücudu pýrýl, pýrýl parlýyordu. Veda eðilerek sevdiði adamýn dudaklarýna son defa bir öpücük kondurdu. Gürültü yapmamaya çalýþarak dikkatlice giyindi. Yavaþça kapýyý açýp dýþarý süzüldü. Mutlu bir þekilde sokaktan ana caddeye çýkarken kendisinin dahi bilemeyeceði bir gerçek vardý. Bu gecenin en yakýn þahidini vücudunda taþýyordu.
Sabah uyandýðýmda Veda’nýn yattýðý yer buz gibiydi. Dediðini yapmýþ ve yine kayýplara karýþmýþtý. Üzerimdeki yorgunluðu atabilmek için sýký bir banyo yaptým. Ve giyindim. Yenik bir þekilde geri dönüyordum. Bir daha arama þansým kalmamýþtý. Dostlarýma not yazýp býraktým. Benim için yaptýklarý fedakarlýktan dolayý teþekkür ettim. Yola koyuldum. Tek tesellim hala beni ilk gün ki gibi sevdiðini bilmekti. Sanki bir rüya görmüþtüm ve uyandým.

Tuðrul PEKEL devamý var





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk romaný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 22
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 17
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 18
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 20
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 23
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 19
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 21
Kitap Hakkýnda Son Söz
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 16
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 6

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaðmura Aðýt [Þiir]
Ne Güzel Seninle Yaþamak [Þiir]
Seni Sen Yapan O Kadýnsý Kokun [Þiir]
Kýrmýzý Defterden [Þiir]
Bir Genç Kýzýn Masalý [Þiir]
Allaha Ismarladýk Kýrþehir [Þiir]
Arsýz Bulut [Þiir]
Ayrý Kalpler (Akrostiþ) [Þiir]
Borçlu Deðilim Sana [Þiir]
Bir Yudum Aþk [Þiir]


TuðrulPekel kimdir?

1949 Susurluk doðumlu yazý yazmasýný ve okumasýný seven bir kiþiliðe sahibim.

Etkilendiði Yazarlar:
Faruk Nafiz Çamlýbel ve Orhan Veli favori þairlerim arasýnda


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © TuðrulPekel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.